La incineració de residus a l'Uniland i els seus efectes sobre la salut

Dijous 19 de gener de 2012, realitzarem la xerrada Informativa sobre la Incineració de residus a l'Uniland, a les 20h a l'espai de l'Escorxador de Vilafranca del Penedès.

La xerrada anirà a càrrec del Sr. Eduard Rodriguez Farré; Doctor en Medicina, reconegut professor d'investigació a l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (CSIC) i cap del Grup de Neurotoxicologia Ambiental. També és membre del Comitè Científic sobre Nous Riscos per a la Salut de la Unió Europea.

També projectarem el documental "Incinerando el futuro", l'experiència del municipi d'Alsasua (Navarra). L'empresa de Cementos Portland Valderribas de Olazti, és la mateixa empresa propietària de Uniland de Sta. Margarida i els Monjos i Vallcarca (Sitges) i també pretenen incinerar residus municipals. Davant aquesta situació les comarques de Sakana, Goierri, Amescoas, Tierra Estella i Lautada Alavesa han fet saltar les alarmes. A través d'entrevistes a diferents experts, el documental explica la incidència que suposa aquesta activitat per la salut de les persones, pel medi ambient i l'economia, a més d'analitzar exhaustivament els entrallats del negoci de la crema de residus

Us deixem també el tràiler del documental:

http://vimeo.com/33358843

Us adjuntem a més, un petit resum de l'entrevista que el Moviment contra la incineració de residus a l'Uniland, va fer a aquest doctor:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bi5YNRiTBgc

NO US HO PERDEU! FEU-NE DIFUSIÓ!!

Col·lectiu Bosc Verd