Caminada popular pels entorns del Pujol de la Guàrdia

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza per aquest diumenge 13 de gener una caminada popular pels entorns del pujol de la Guàrdia (Subirats). La caminada forma part dels actes de les Festes de Sant Raimon 2013.

Subirats és el terme municipal més extens de la comarca de l'Alt Penedès i un dels més grans de Catalunya. El municipi està format per diversos nuclis de població dispersos, entre els quals hi ha el poble de Lavern, inici i final de la nostra excursió.

El Pujol de la Guàrdia està situat entre Lavern, Can Rossell de la Costa i Sant Pau d'Ordal, capital del municipi. En el seu boscós cim de 388 m trobem els vestigis d'una torre amb basament de planta quadrada, on dins de les ruïnes hi ha un vèrtex geodèsic de recent construcció. Molt probablement els inicis de l'obra siguin d'època medieval i formi part del sistema de guaita i defensa del castell de Subirats, si bé resten visibles traces de construcció més moderna, possiblement remodelades durant les guerres carlines.

En la nostra bonica caminada al voltant del Pujol de la Guàrdia, passarem per l'antic camí de Conxes Portes, encimentat darrerament i amb opinió no compartida per part dels seus usuaris. Amb molt bones vistes, si el dia ho permet, també podrem veure masies històriques com Can Milà de la Roca, Can Gori o Savall, entre d'altres.

Acabarem la nostra passejada al paratge natural local de la font Clara de Ca l'Olivella de Lavern.

Sortirem a les 9 del matí de l’estació d’autobusos de Vilafranca, des d’on ens desplaçarem en cotxes particulars fins al punt de l’inici de la caminada. Cal portar aigua, esmorzar i calçat adequat. La sortida és oberta a tothom. Es preveu l’hora d’arribada cap a quarts de tres del migdia.

Col·lectiu Bosc Verd

Он положил ее "Скачать программу чит энджин"на стол перед президентом и разрезал пополам перочинным ножом.

Вероятно, количеством и многообразием, воспроизводя непонятную им "Строить город игра скачать бесплатно"жизнь по образу "Скачать песню черная ворона"и подобию воспроизводимой природы.

Чиун кивал, а Римо пожимал плечами и то, и другое должно "Ансамбли для фортепиано в 4 руки скачать бесплатно"было означать, что каждый из них считал себя победителем в споре, непонятном "Скачать каста дым дым дым"Смиту.

Но мы увидели не пчел и не "Скачать книги в формате doc"пауков, а лисиц, рыжих до апельсинной яркости, пронесшихся мимо "Скачать 5 книгу дневники вампиров"нас сплошной, без разрывов, длиннющей оранжевой лентой.

Землевладельцы оказывались тогда "Скачать музыку бьянка"в положении людей, которые, не имея ни малейшей возможности влезть в "Книга скачать валерия синельникова"долги, могли дойти до страшной нужды, но никоим образом до банкротства.

Тех, кто "Скачать песню dan balan chica bomb"с радостью захочет нам помочь и готов нести любую ответственность.