Caminada popular pel Parc del Foix

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, organitza el proper diumenge 19 de gener, una caminada popular pel Parc del Foix, que anirà guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada.

Aquesta primera caminada de l'any 2014 tindrà lloc per terres i boscos del terme municipal de Castellet i la Gornal, dins el proper Parc del Foix.

L'inici i el final serà al petit poble de Torrelletes, per a prendre camí fins a la Casa Alta, una gran masia abandonada al costat de la qual realitzarem l'esmorzar. Des de aquest punt ben enlairat, si el dia clar, podrem veure una àmplia panoràmica de la plana penedesenca, les muntanyes de la serralada Prelitoral i la mar Mediterrània.

Continuarem caminant per un sender elevat en el que anirem trobant més masies abandonades, com són Cal Cassanyes, Cal Cremat i el llogaret de Cal Balaguer, un grup de cases solitàries i qüasi en runes, però plenes de vida en un altre temps.

A la baixada, seguirem el pedregós però atractiu caminal que ens portarà a Castellet, l'emblemàtic i visitat poble del Parc del Foix, amb el seu castell i la seva església, així com les seves cases i carrers ben arreglats. Tot plegat, a tocar de l'embassament del Foix, un marc de gran bellesa natural i refugi de diferents espècies d'aus.

La tornada la farem pel camí senyalitzat que ens porta al castell de Penyafort, un bonic corriol que seguirem fins arribar de nou a Torrelletes, donant per finalitzada aquesta suggerent caminada.

La caminada és gratuïta i oberta a tothom. Cal portar esmorzar, aigua i calçat adequat per a caminar.

Sortirem a les 9:00 del matí de l'estació d'autobusos de Vilafranca, lloc de d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l'inici de la caminada.

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd