Xerrada: "Dolça revolució de les plantes i de les energies renovables"

Amb Josep Pàmies

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza per al proper dilluns 9 de març una xerrada amb en Josep Pàmies, a les 19:00 hores a l'Escorxador de Vilafranca, sota el títol DOLÇA REVOLUCIÓ DE LES PLANTES I DE LES ENERGIES RENOVABLES.

Josep Pàmies és l’advocat dels drets impossibles, no hi ha causa que consideri perduda. És un pagès, activista, lluitador incansable, agitador social que ha patit l’absurda administració, als polítics venuts i acomodats, i que creu en un món on les grans corporacions no ho manipulin tot. Està en un perfeccionament professional continuat i es considera en deute amb la societat com agricultor.

La seva lluita per defensar les plantes florals, l'estèvia o les plantes medicinals sempre ha estat al punt de mira de l’administració que ha intentat aturar la seva divulgació i venta. Una feina de reforç associatiu, de molta gent implicada i de cuiners d´alt prestigi ha permès anar guanyat batalles i continuar treballant-hi.

La Dolça Revolució és un grup de gent ben avinguda que comparteix la passió per les plantes medicinals, amb 900 socis, on es comparteixen coneixements, vivències i s’intenta recollir informació i preservar-les.

Josep Pàmies està clarament en contra de la transformació de l’agricultura local a la industrial, fent que els pagesos siguin dependents de grans indústries de productes agroquímics. Aquest sistema genera també pèrdua de biodiversitat (llavors hibrides i transgèniques), desforestació, desertització i contaminació. Les grans multinacionals biotecnològiques s’estan afavorint per part del poder polític, en detriment de la nostra salut, equilibri mediambiental i d’un model agrícola ecològic i pagès.

S´ha de recuperar la sobirania alimentaria i la capacitat de decidir sobre la producció, la distribució i el consum d'aliments; productors junts amb consumidors sense intermediaris.

El Col·lectiu ecologista Bosc Verd com entitat local compartim amb el ponent la seva perspectiva de lluita i revolució cap a una societat més sostenible i justa. Cal defensar el territori amb bones pràctiques agrícoles i ecològiques, preservar els nostres boscos, col·laborar en la reforestació, tenir més espais verds al nostre abast (parcs, horts urbans…), millorar la qualitat dels nostres recursos naturals i evitar la contaminació provocada per les indústries (tals com la crema de residus que genera problemes de salut greus a la població).

Un món nou no només es possible sinó que és inevitable. La llavor ja està plantada.