Presentació de la Guia de rapinyaires de Catalunya

El divendres 7 d’abril a les 19:30 a l’espai de l’Escorxador de Vilafranca, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd presentarà el llibre Guia de rapinyaires de Catalunya, de Fran Tabalón i Àlex Ollé.

Aquest llibre reuneix tot el coneixement actual sobre la nidificació, l’alimentació, la migració i els moviments dels rapinyaires de Catalunya, tant de les espècies regulars al llarg del període anual com d’aquelles que són molt escasses o accidentals.

També posa èmfasi en la identificació dels rapinyaires, a través d’una descripció general, i de la inclusió de 300 fotografies a color i làmines comparatives per a les espècies més conflictives. S’afegeix una taula fenològica on s’assenyala de manera ràpida i fàcil en quina època de l’any es presenten els rapinyaires a casa nostra.

Fran Trabalon (Barcelona, 1972). S’estableix a Olot, Garrotxa, el 1993, on ha dut a terme diversos seguiments dels rapinyaires nidificants i les seves migracions. Ha estat comissari de l’exposició “Aus, adaptacions al medi” (2004- 2006), i ha publicat diversos articles, especialment relacionats amb la migració. Ha impartit nombrosos cursos i conferències relacionats amb diversos aspectes d’identificació i ecologia de les aus, especialment de rapinyaires.

Àlex Ollé Torner (Barcelona, 1977). Resident a Riumors, Alt Empordà. S’ha dedicat durant vint-i-cinc anys a l’ornitologia, amb especial èmfasi en els criteris d’identificació dels diferents tàxons. Els rapinyaires són un dels principals grups als quals ha dedicat més esforços, realitzant diferents seguiments a nivell català. Forma part del Comitè Avifaunístic Català (CAC) i és un membre recent del Comité de Rarezas de la Sociedad Española de Ornitología (CR-SEO).

Al final de la presentació, qui vulgui, podrà comprar el llibre.