El Banc de temps de Vilafranca del Penedès

El teu espai d’intercanvi on valorem el teu temps

Què és un Banc de Temps?

El Banc de temps és una xarxa d’intercanvi de serveis, habilitats, coneixements i relacions entre persones prenent el temps com a unitat de valor i de canvi. La mesura dels intercanvis és l’hora, amb independència del tipus de serveis que s’intercanviïn. Es tracta d’una iniciativa que funciona de manera similar a un banc, però en el qual allò que s’intercanvia és temps dedicat als serveis i a les persones. Cada participant tindrà un compte d’hores que administrarà la gestora del Banc. Per poder registrar els intercanvis i fer el pagament d’hores realitzades, cada usuari tindrà a la seva disposició xecs del banc de temps.

Qui pot participar?

Hi pot participar qualsevol persona, major d’edat que comprengui i accepti el funcionament i normativa del banc de temps. Per començar a formar part del BDT Vilafranca és necessari concertar una entrevista inicial amb la gestora del banc per poder fer la inscripció. En aquesta trobada el nou participant explicarà els serveis que podrà oferir i els que li agradaria rebre. Els intercanvis poden ser de dos tipus: individuals o en grup i es realitzen lliurement i de manera gratuïta.

Tipus de serveis:

El ventall de serveis, habilitats o coneixements a intercanviar és molt ampli i dependrà de les necessitats i oferiments de les persones inscrites al bdt. Es pot oferir:

  • Formació (classes o conversa d’idiomes, iniciació al ioga, suport en la cerca de feina...).
  • Cuina (classes de cuina, preparació d’un pastís d’aniversari, elaboració de menús...).
  • Informàtica (instal·lar un antivirus a l’ordinador, suport en la creació d’un blog...)
  • Atenció a les persones (acompanyar a persones grans, recollir a infants a l’escola...).
  • Tasques domèstiques (cosir, passejar el gos, fer la compra...).
  • I molt més: petites tasques de bricolatge, sessions de creixement personal, activitats d’oci com passejar, assessorament en jardineria...

Les persones inscrites al Banc de Temps de Vilafranca obtindran regularment un llistat dels serveis oferts i demandats. Si estan interessats en un servei d’aquesta llista s’hauran de posar en contacte amb els gestors del bdt que els hi facilitaran informació del servei i les dades de contacte de la persona o persones que ofereixen aquest servei.

Per a més informació i inscripcions

Adreçar-se al Servei d’Ocupació i Formació - La Fassina de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i preguntar per Gemma Bertran (938 171 995) o, mitjançant el correu electrònic   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Més informació:

Banc del temps de Vilafranca

Facebook