Un llibre per Sant Jordi

Molts en aquest mesos hem pogut conèixer millor els magnífics paratges del Penedès, però sempre hi ha un espai per poder aprendre més de la natura. I volem aprofitar que s´apropa Sant Jordi per tal de recomanar-vos alguns llibres per que entre tots continuem preservant, defensant i gaudint del nostre entorn.

Us recomanem:

Amfibis i rèptils de Catalunya, País Valencià i Balears (Descobrir la Natura). Edició en català.

Es la primera guia de camp que tracta de forma exclusiva les 67 especies de amfibis y rèptils presents en el àmbit dels Països Catalans. 280 fotografies i una vintena de dibuixos per poder identificar les especies.

 

Ocells de Catalunya, País Valencià i Balears Inclou també Catalunya Nord, Franja de Ponent i Andorra
(Descobrir la Natura. Guies)

La primera guia exclusiva d´aus. 1000 dibuixos que identifiquen els diversos plomatges segons el sexe i l´edat de les aus.

 

Guia de les papallones diürnes de Catalunya.

Es molt completa i podreu descobrir tota la varietat que trobem als nostres camps.

 

101 flors de camp, de marges i vores de Catalunya: que cal conèixer (Miniguia de camp)

En aquesta guia es recull una tria molt representativa de les flors silvestres més vistoses i freqüents que es poden trobar tot passejant pel camp o per camins de  foravila: enmig dels conreus, a prats i erms, vora carreteres i corriols i als marges dels sembrats.

 

101 Arbres De Catalunya: que cal conèixer (Miniguia de camp)

Els 101 arbres d'aquesta guia són els que podreu identificar quan sortiu al medi rural i les muntanyes, tant els autòctons com aquells exòtics que ja formen part del paisatge.

D´aquesta col·lecció també en podeu trobar  d'ocells, amfibis, bolets, papallones, petits mamífers i rapinyaires.

 

 Flora i fauna de l'espai natural Parc del Foix.

En aquesta guia trobarem representades al voltant de 700 espècies de flora i fauna d'aquest espai natural del nostre país, de les més comunes a les més singulars. Adreçada a un públic ampli, ofereix la possibilitat de trobar, identificar i conèixer la immensa biodiversitat d'aquest paratge natural.

 

Un tomb pel Foix. De Xavier Bayer i Gonzalez

Es un gran llibre pels més petits de la casa. On aprendran molt del Foix i la seva riquesa.

 

Vida quotidiana a l'Alt Penedès (1870-2000)

Va sortir a la venda gràcies als micromecenes. L'autora és Montserrat Sala i Figueras, mestra jubilada de la Rovira Roja, que ha estat aplegant durant anys testimonis i documents que ens parlen de la vida rural a l'Alt Penedès. Es pot trobar a Vilafranca al Vinseum.

 

Les Fonts del Penedès I els seus voltants (2ª part) de Manel Córdoba i Martínez

Aquest llibre ens apropa a les 29 fonts que existeixen en tot el territori de Sant Pere, a més de tot un seguit de fonts de diferents municipis del Penedès, de les quals es descriu l’estat de cadascuna d’elles, la forma d’arribar-hi, els seus voltants, llacs, ruïnes, pèlags, coves, castells, molins i salts d’aigua, entre d’altres curiositats.

Tan mateix, algunes estan il•lustrades amb fotografies en color, en les quals s’aprecia el seu estat de conservació.

 

 L´Alt Penedès per camins i dreceres del Joan Domènech

Es un llibre on es detallen excursions per l´Alt Penedès. Un seguit de caminades per conèixer el medi físic, la historia i el paisatge de la comarca.

La vinya i el vi del Penedès. 1850-2018 del poeta Santi Borrell

Premi al millor llibre de món sobre vins europeus. Es tracta dels Gourmand World Cookbook Awards, un dels premis de més prestigi, ja que enquadra totes les temàtiques i categories sobre els llibres que parlen sobre els vins d’Europa. A la vegada, ha rebut el segon premi com a millor llibre del món en la categoria ‘història del vi’. La vinya i el vi del Penedès. 1850-2018’ mostra l’evolució del sector a partir de l’aparició dels primers grans comerciants de vi del Penedès, molt centrat en la pagesia i en la comercialització del vi. No hi falta un capítol dedicat als preus del raïm, o d’altres dedicats a les cooperatives penedesenques, als cellers elaboradors de vi base o als cellers embotelladors de vins de qualitat, que s’obre amb l’Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges.