Caminada a la Pineda Monumental de Can Ferrer del Coll

 

El Col·lectiu Bosc Verd organitza una caminada a la Pineda Monumental de Can Ferrer del Coll per aquest diumenge 14 de maig. Sortirem a les 8:30 del matí de l'estació d'autobusos de Vilafranca del Penedès i del Badoc a les 9:00 (Teniu l'enllaç de la ubicació a la següent imatge).

Cal portar aigua, esmorzar i calçat adequat per caminar. Sortida gratuita i oberta a tothom.

El Bedorc és un petit poble pertanyent a l'extens municipi de Piera. El seu entorn natural és d'una gran bellesa, donat que es troba al mig de l'espai Natural Protegit de les Valls de l'Anoia. El Bedorc està lleugerament enfilat en una terrassa fluvial a la riba esquerra del riu Anoia i ben proper a la preciosa vall on s'ubica la magnífica Pineda de Can Ferrer del Coll, catalogada per la Generalitat de Catalunya com arbreda monumental pels diferents pins centenaris que s'hi poden admirar. Molt proper hi ha l'enclavament de la fàbrica Vella, una antiga petita indústria tèxtil situada a molt poca distància de Can Ferrer del Coll, una de les masies de més tradició i nissaga d'aquest bonic indret.

En el nostre recorregut, essencialment passant per camins boscosos, arribarem a les alteroses cingleres del Matar, una zona obaga d'especial interès per sobre del riu Anoia, coronada pel cim del Castellet (361 m). En aquestes contrades s'hi troba la protegida espècie d'aus rapinyaires, àliga cuabarrada.

Aquesta és una ruta circular en la qual passarem a tocar del riu Anoia, però que també caminarem per les parts més altes d'aquest itinerari, des d'on en dies clars, es pot gaudir de vistes espectaculars.

El Bedorc és inclòs a la Xarxa Europea d'Espais Naturals "Natura 2000", pertanyent a la zona de les Valls de l'Anoia com a lloc d'importància comunitària (LIC) i també com a zona d'especial conservació de les aus (ZEPA).

Les zones d'especial protecció d'aus del nostre entorn són el motiu de les caminades temàtiques de Bosc Verd 2023, amb el següent calendari: Sortida d'hivern, Gelida / Sortida de primavera, Piera / Sortida de tardor, Olesa de Bonesvalls.