Featured

Premi Mònica Hill 2023

El Premi Mònica Hill es torna a convocar en una segona edició, aquest any 2023 i l'1 de novembre és l'últim dia per presentar les candidatures que vulguin participar aquest any, el premi està dotat amb 1.500 €, la mateixa quantitat que l'any passat i la recaptació es fa amb els actes que impulsen durant tot l'any el Col·lectiu els Imprescindibles, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd-EdC i el suport econòmic de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

El premi vol reconèixer la tasca de col·lectius i persones de la Vegueria Penedès, que treballen des de l'anonimat en pro d'ajudar en aspectes socials, solidaris i/o mediambientals, per donar-los visibilitat i agrair la generositat i l'entrega de la tasca duta a terme, promocionar-la i ajudar amb una aportació econòmica.

Aquest premi també es va constituir per retre un homenatge a la trajectòria de la Mònica Hill, que ens va demostrar que des de la lluita, la persistència, els valors i l'acció contínua es poden aconseguir moltes coses, que fan que la nostra societat sigui millor i més amable. La Mònica va dedicar la seva vida a millorar la de la resta de ciutadans/es, en l'àmbit professional, social, solidari, de país i mediambiental. Volem fer visibles els imprescindibles.

L'any 2022 el jurat dels Premis Mònica Hill varen premiar al Sindicat de Llogateres amb 1.500 €, per la tasca de donar suport a les famílies desnonades i donar-los allotjament en pisos de la Sareb al barri de la Girada de Vilafranca del Penedès. Els diners han servit per garantir l'enllumenat autònom mínim, per als pisos on viuen 4 famílies desnonades que no tenen llum.

També es va premiar a l'agrupament escolta i guia la Canadenca, amb un accèssit de 500 €, per donar suport a l'organització de la festa de l'Espirallada al barri de l'Espirall de Vilafranca, en concret vàrem pagar la sonorització de la festa. L'Espirallada és una festa que busca fer xarxa entre entitats i veïns de l'Espirall per enfortir els vincles socials del barri i de la vila.

Les candidatures que vulguin presentar-se al Premi Mònica Hill del 2023, ho poden fer de forma telemàtica al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o a la bústia del local de les entitats l'Escorxador, al carrer Escorxador 19-21, de Vilafranca del Penedès.

Bases de la convocatòria del Premi Mònica Hill 2023
Volem agrair la col·laboració de Foto Penedès, els Falcons de Vilafranca, El GER de Ribes, Sarau i festa, la Fleca Parés i l'ajuntament de Vilafranca del Penedès.