Caminada a la Plana Ponça

El proper diumenge 12 de novembre el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una caminada a la Plana Ponça (Olesa de Bonesvalls). Sortirem a les 9:00 de l'estació d'autobusos de Vilafranca del Penedès.

La Plana Ponça és un congost de gran bellesa natural en el que pel seu interior hi discorre la riera de Begues. En les seves alteroses cingleres hi nidifiquen diferents espècies d'aus, essent destacables les penyes del Duc, hàbitat i lloc de cria del "duc", el rapinyaire nocturn més gran d'Europa. El pas per aquesta preciosa zona està regulat, prohibint el seu ús depenent de l'època de l'any.

En la nostra caminada circular d'uns nou quilòmetres i de nivell fàcil, seguirem un petit tram del Camí Ral de Barcelona a Tarragona, el qual passa per l'antic Hospital d'Olesa de Bonesvalls. Ara convertit en un bonic corriol, molt anteriorment aquest camí havia sigut una important via romana coneguda com a Via Narbonense, una branca de la Via Augusta. Era un important pas de persones, animals, productes, militars i carruatges.

En aquesta sortida podrem conèixer i gaudir d'aquest antiquíssim camí, així com dels atractius naturals de la Plana Ponça.

Cal portar aigua, esmorzar i calçat adequat per caminar. Recomanable portar pals o bastó. Sortida matinal gratuïta i oberta a tothom. Dificultat mitjana/fàcil. Es prega puntualitat.