Featured

Caminada pel camí del riu (Torrelavit)

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una caminada pel camí del de Torrelavit pel proper diumenge dia 21 d'abril, sortirem amb cotxes particulars a les 8:30 de l'estació d'autobusos de Vilafranca i a les 9:00 del Centre d'interpretació de l'aigua de Torrelavit. 

Cal porta aigua, esmorzar i calçat adequat per caminar. Recomanem pals o bastó. Sortida gratuïta i oberta tothom. Es prega puntualitat

El Camí del Riu permet gaudir d'una gran diversitat d'entorns i paisatges de gran bellesa al llarg de tot el seu recorregut. La nostra caminada circular tindrà el seu inici i final a la població de Torrelavit, cap del municipi format pels antics nuclis de Terrassola i Lavit, on es troba el modern Centre d'interpretació de l'aigua, en el que es narra l'estreta relació que hi ha entre el Riudebitlles, amb els seus afluents, i la història i el paisatge de Torrelavit.

El nostre recorregut tindrà dues parts ben diferenciades, en la primera anirem seguint un camí enlairat amb bones vistes que ens portarà a passar per zones boscoses alternant amb amplis conreus, arribant al gran mas de Can Cardús, masia tradicional catalana que està documentada a l'edat mitjana i que forma part de l'inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. En el seu exterior s'hi troba una alzina centenària que forma part de l'inventari de Patrimoni Natural de la Diputació de Barcelona. En la segona part de la nostra ruta a peu remuntarem el Camí del Riu fins a Torrelavit, on dintre d'un agradable bosc de ribera anirem descobrint racons veritablement sorprenents, amb antics molins, rescloses i canals, testimonis d'un passat on l'aigua era un element fonamental. L'aigua sempre ha sigut, és i serà font de vida.

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd volem contribuir també a donar a conèixer aquests preuats espais naturals, organitzant una caminada popular en cada estació de l'any pels diferents municipis que formen part del Camí del Riu. En aquesta segona ocasió, us convidem a caminar pel municipi de Torrelavit.