Rompudes forestals a tort i a dret

Rompuda_Gelida.sized.jpgAbocaments de terres i runes a les rieres de Gelida

Ja fa mesos que des del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd venim denunciant públicament actuacions contra espais forestals o fluvials (com rius, rieres o torrents), que deterioren la vegetació de ribera dels nostres espais fluvials mitjançant rompudes forestals, abocaments , etc ...

Ara, volem denunciar públicament que des de fa més de 3 mesos, al terme municipal de Gelida s'estan soterrant les vessants de dos torrents (Fondo de Parellada) en una finca que es troba entre la carretera de Sant Sadurní i Gelida i l'autopista AP-7, a l'alçada de la urbanització del Martí Vell.

Aquestes rompudes de terreny forestal estan fetes amb terres barrejades amb restes de runes de construcció. La seva finalitat és l'ampliació dels conreus de vinya d'una coneguda empresa d'elaboració de cava de la comarca.

Aquestes rompudes estan afectant la zona de policia de la llera de les dues rieres afectades, la vegetació de ribera i forestal i l'hàbitat de la fauna existent en aquest indret, provocant a més, problemes d'erosió del sòl (ja que la seva vegetació fixa la terra i n'evita l'erosió) i problemes d'aportació de terres a les lleres dels torrents (que poden ocasionar greus problemes torrent avall).

Cal tenir en compte que aquests torrents són de vital importància ja que són els corredors biològics entre l'Espai d'Interès Natural (EIN) que hi ha a Gelida i el riu Anoia. El Pla Director Territorial de l'Alt Penedès cataloga part de la zona afectada per les rompudes com a zona d'especial interès natural per la seva funció de conexió entre espais d'Espacial Interès Natural (PEIN). També afecta parcialment a l'eix de connexió terrestre Sant Llorenç-Ordal. L'espai afectat té una bona permeabilitat ecològica, però degut a les rompudes perd permeabilitat tot i ser un espai catalogat pel Pla Director com a paisatge forestal i agrari del tram final del riu Anoia. És l'hàbitat de moltes espècies d'aus, mamífers, rèptils i amfibis protegits, i té molta importància perquè es tracta d'una zona a 1 Km del PEIN de les Muntanyes d'Ordal.

El que no s'entén es que la nostra administració, que té la obligació de vetllar per protegir els espai naturals i en especial els de més fragilitat (com els fluvials) no hagi estat capaç d'aturar en més de dos mesos els abocaments de terres. Estem parlant de les administracions locals i comarcals (ajuntaments i Consell Comarcal), de l'Agència Catalana de l'Aigua, del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i del Departament d'Acció Rural (forestals). Amb tantes administracions ningú fa la feina de manera diligent? O és que hi ha negligència?

A la nostra comarca ens trobem davant la política dels fets consumats, es transformen paisatges, es fan desaparèixer fonts i torrents ... sense autorització de cap administració. I qui vetlla pel medi ambient i el paisatge?

És necessari estar més de dos mesos veient com des d'una empresa privada ens malmet el paisatge i un connector ecològic com aquest, sense que ningú hi faci res? Davant aquests delictes calen actuacions urgents, cal aturar les obres quan aquestes tot just comencen i cal buscar els responsables d'aquesta situació per a que com a mínim, en restaurin els terrenys afectats, però sense esperar tant temps.

Es decebedor veure com l'administració dorm a la palla davant actuacions com aquestes i permet que empreses o particulars puguin estar tant temps malmetent el paisatge i l'ecologia de la comarca. Per molt que acabin aturant les obres, és de justícia i de sentit comú no permetre aquests excessos que no fan més que deixar al medi ambient sense protecció i que evidencien una manca de rigor i de responsabilitat en l'aplicació de les lleis més bàsiques.

Он вздрогнул, протер глаза и "Время и судьбы"попытался догадаться, посетило ли это видение только "Великолепная корпоративная вечеринка"его, или остальных тоже.

Римо стал подниматься по сырой лестнице.

Он висел там, в абсолютном безмолвии, некоторое время изучая круговое движение вселенной.

К югу от нас в "скачать шкурки с зонами пробитий world of tanks"черных облаках над домом Доброго Доктора гремело и сверкало.

Он вздрогнул "пизда онлайн крупным планом"при мысли, что освободит хотя бы "скачать фильм я легенда легенда"одно из этих чудовищ.

Время от времени Хью "скачать музыку катю огонёк"останавливался, замирал и прислушивался к разнообразным звукам "игра слов игра скачать"шуршанию тростника, хрусту ветки, падению какого-то плода или шишки на лесную подстилку.

Несколько "Английский язык Тетрадь для записи новых слов" окон еще светилось, но окна в башне, где "Морозко" предстояло жить принцессе Риссе "Дело закрыто" до свадьбы с принцем Рэнго, были темными.

спросил "Интриган Детектив на английском" Адам у первого прохожего, попавшегося им на пути.

Она относилась "Наука и техника" к числу тех, кто искренне "Ежедневник метод Глеба Архангельского 2012" верил, что вся суть Зла заключается "Друг" в его внешних проявлениях.

Свертальф вызывающе "Узоры и орнаменты из бумаги" зашипел, дал ускорение, и "Простые и вкусные блюда русской кухни" птицы остались позади.

Она везде и нигде,-ответил Мефистофель.

Когда "За гранью" пение смолкло, Верховный Жрец опустил руки.