LA LOGÍSTICA ARRIBA A LA BISBAL DEL PENEDÈS

Les JERC de la Vegueria Penedès estan en contra de la logística

Les tres Federacions Comarcals de les JERC del Garraf, del Baix Penedès i de l'Alt Penedès manifesten el més profund desacord amb el model econòmic basat en la logística per carretera que se'ns vol imposar al Penedès.

 

La logística és aquella branca de l'economia que es dedica a organitzar el tràfic de mercaderies. Avui dia aquest transport es pot efectuar només de dues maneres: o per carretera utilitzant camions, o amb el ferrocarril de mercaderies. Aquest últim sistema es basa en una xarxa de trens que utilitzen unes vies pròpies i uns vagons-contenidors propis, un sistema completament separat del transport de persones. Els grans avantatges són l'estalvi energètic resultant de substituir els camions pel tren, la descongestió de les carreteres i la rapidesa del transport. I és aquesta segona opció la que s'utilitza des de ja fa uns anys als països més avançats com ara Alemanya, Holanda, Bèlgica, etc. És a dir, al nucli econòmic europeu. També és aquesta opció la que es recolza des de l'àmbit acadèmic, en el qual destaca el famós economista Ramon Tremosa.

D'un temps ençà sembla que tant els poders fàctics com els oficials s'han posat d'acord per convertir el Penedès en una megaplataforma de ciment i naus industrials, on els ports de Tarragona i Barcelona puguin descarregar les seves mercaderies d'ultramar. Però amb aquesta planificació cometen dos grans errors: el primer és que no volen seguir l'exemple europeu. Són dels qui creuen que la logística s'ha de continuar fent com en els últims 40 anys, és a dir, amb camions dispersos per la carretera. Per què els nostres lideratges econòmic i polític opten per una fórmula tan antiga? Senzillament perquè és l'única que el seu poder mediocre és capaç de realitzar. Tothom sap que els diners i la competència de fer aquesta línia de ferrocarrils especial per a mercaderies és en mans de Madrid. Prou ho sap la Generalitat valenciana, que clama al cel demanant al govern central que construeixi aquesta via entre el País Valencià, Catalunya i Europa. El segon gran error és la localització al Penedès d'aquesta immensa plataforma logística, sobretot per l'ampli rebuig social que genera. Però, com ja sabem, aquesta no acostuma a ser una raó suficient per les orelles de la capital... El problema, però, és precisament de caire social. La nostra vegueria no és el que en diríem un territori buit. Haurien de tenir en compte que part de la nostra societat viu de la vinya i que la resta gaudeix de viure en aquest ecosistema vitivinícola que ens ha envoltat tradicionalment. No volem viure al Maresme o al Baix Llobregat, sinó en un Penedès verd. I de fet, viure a prop del pop barceloní ja ha estat un preu molt alt per a nosaltres, perquè hem hagut d'allotjar indústria i serveis per abastir les necessitats d'aquesta gran metròpoli. No contents amb això hem vist com un creixement desendreçat i voraç ha alterat profundament la fesomia dels nostres pobles. Així, doncs, ja ha desaparegut el Penedès? No! Mantenim la nostra identitat? Sens dubte, encara la mantenim. Però el cop definitiu que desfermarà la nostra metropolinització és la logística, i sobretot la mala logística: La saturació de les nostres carreteres es multiplicarà per quatre. Ja es pot dir CIM o LOGIS, ja es pot fer a l'Arboç i Banyeres o a la Bisbal i Sant Jaume... que no deixarà de ser un projecte de dimensions descomunals que canviarà per sempre més el medi on vivim, de punta a punta de la nostra vegueria. A més a més, cal afegir que hi ha d'altres zones de l'interior del país on sí que volen aquests projectes i on la disponibilitat de terrenys és molt més gran. Per què aquesta mania, doncs, de saturar el litoral?

No ens ve de nou la manca de diàleg dels senyors Joaquim i Manel Nadal amb la ciutadania. Aquests són els qui, sense demanar-nos l'opinió, ens han “informat” que a casa nostra hi posaran una enorme zona franca de 186 hectàrees que és més de quatre vegades més gran que el CIM Vallès, que estarà connectada per una bona xarxa de carreteres per on transitaran milers de camions i que tot plegat estarà envoltat per noves zones urbanes que absorbiran els excedents demogràfics de l'àrea metropolitana. Des de les JERC ja fa 2 anys que estem en contra d'aquest projecte des que el Penedès va presentar una moció al seu Consell Nacional i fou aprovada per la unanimitat de l'assemblea. Com en tantes altres coses, la posició de les JERC va acabar determinant la posició d'Esquerra: fa pocs mesos el seu actual president, Joan Puigcercós, celebrava a l'Arboç una roda de premsa conjunta amb la plataforma No Fem el CIM, on va demanar als germans Nadal menys exigències improvisades i més planificació sostenible. Puigcercós va afirmar que aquests projectes faraònics no tenen cabuda al Penedès, perquè tenim una economia definida i en expansió i la logística ens la destrossaria. L'Esquerra de cada comarca també ha treballat activament als consells comarcals i als ajuntaments per evitar la realització d'aquest projecte.

Però la bona feina feta fins ara per Esquerra Republicana s'ha vist enterbolida per l'actuació unilateral del més díscol dels seus militants: Josep M. Puigibet, alcalde de la Bisbal del Penedès, acaba de signar un conveni amb el Corte Inglés perquè l'empresa pugui construir el seu CIM particular al municipi ocupant més de 56 hectàrees. Tot i que és un projecte independent del CIM previst al costat, les característiques són les mateixes: el transport de les mercaderies seria també en camions per carretera, fet que multiplica altre cop la saturació que ja existeix actualment. A més a més vol anar acompanyat d'una requalificació urbanística per fer més de 820 habitatges nous. Què hi guanya l'ajuntament? Una guarderia nova i la propietat del 10% dels terrenys (que ara són del Corte Inglés), els quals serien subhastats. Des de les JERC som perfectament conscients de les dificultats financeres dels ajuntaments actuals, ja que només tenen l'IBI i poca cosa més per sobreviure, però no podem tolerar de cap manera que es resolguin amb pilotassos d'aquestes magnituds. Foren el PP i el PSOE els qui buidaren de finançament els ajuntaments en el seu moment. Si volem resoldre-ho caldrà anar a l'arrel del problema i traspassar més impostos a l'administració local; però anar requalificant cada cop més superfície indefinidament és obvi que no és sostenible.

En conclusió, tenint en compte que ara mateix hi ha sobre la taula política dos projectes de logística plantejats amb criteris obsolets i que tots dos sumats sumen la monstruosa xifra de 242 hectàrees, les tres federacions comarcals de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya manifestem el següent: Per una banda ens mantenim ferms en la nostra lluita contra el CIM/LOGIS Penedès i participarem a la manifestació del setembre, sigui on sigui. Tenim el suport sencer de l'organització que seguirà fent pressió a totes les instàncies del partit per tal d'aturar aquesta irracionalitat. Per l'altra banda instem el sr. Puigibet a retirar completament el seu projecte de modificació parcial del POUM de la Bisbal del Penedès atenent el fet que no està pensat amb criteris sostenibles, no està planificat en el sistema logístic català i no respecta els principis de les JERC ni Esquerra.

 

Его сознание было затуманено "скачать программу для записи с микрофона" болью, левая рука была по-прежнему прижата к "бесплатно скачать приложение java" лицу, кровь текла между пальцами, стекала по рукам, окрашивая браслет в красный цвет.

Пригласив меня следить за своим дворецким, миссис Корк ясно дала понять, что это лишь часть моих обязанностей.

Спустя некоторое время, он увидел как "noise mc из окна скачать песни" Поль поднял вверх руки и повернулся "поэтажный план бти" лицом к встающему солнцу.

спросил матрос с глазами рыси тот самый, "скачать игры с андроида маркета" чье вмешательство в поединок вызвало это неожиданное отклонение от программы.

Со своей стороны мне "клип шакира скачать" представлялось почти непостижимым, что юридические тонкости и "epson status monitor 3 скачать" соблюдение установленных организацией норм и правил оказались не просто прикрытием, что "программа для создания игр вконтакте" на самом деле осталось очень мало надежных профессиональных убийц.

Тогда освободи меня из призрачного царства.

Он продвигается крадучись, словно боясь, "скачать готовый серве"что его заметят, но быстро и, очевидно, "чума камю скачать"к определенному месту.

Тогда, пожалуй, стоит "книга скачать муфта полботинка и моховая борода"отзвонить ей.

Мастер Синанджу, ведя за собой Бронзини, Билла Роума "программа скачать песни с контакта"и Шерил, вышел из телестудии на улицу.

И мы не желаем, чтобы эта "скачать битву за землю"несчастная земля вконец погрязла во взаимном кровопролитии.

Закажи мне омаров "книги норы робертс скачать бесплатно"с жареным картофелем по-французски и капустным салатом, "скачать стильные девчонки игру в париже"ватрушек, пол-бутылки нашего шампанского, чашечку кофе, лимонный шербет, "чип и дейл игра денди скачать"самого старого коньяку из моего погреба и "бен 10 игры сэкс"две сигары.

Когда он шел по улице, "скачать игры лего бионикл"на него рычали собаки, которых он когда-то украл.

Одно из "В волшебном зеркале Принцессы" прекраснейших зрелищ, какие мне только доводилось видеть.

Фриде пришло в голову, "УПК РФ" что это пятно, о котором он уже думал, "Где дракон" как о своей собственности, можно "Анабиоз Марш мародеров" было различить даже при полном солнечном свете.

Уилл, ты прав, неэтично, но "Основы техники рисунка" необходимо.

К счастью, я знаю где хранятся запасы на случай "Лунные кошки" чрезвычайной ситуации, а будучи одним из пожарников, имею ключ.

Я "Книга отзывов и предложений Закон о защите прав…)" снял бутылку с полки "Лучшие кулинарные рецепты. Более 1000 рецептов на любой вкус" и принялся рассматривать ее на свет, любуясь "Мебель стены пол Виды красок и техники исполнения" утонченной игрой оттенков.

Отверг он и независимые станции из "Литературное чтение 1 кл" пояса астероидов, которые слишком независимы, чтобы пойти навстречу вежливой просьбе с матушки-Земли.