Notícies

PROTEGIM LES AUS DE LLEIDA

Avui, 7 de maig de 2009.  Joan Tort

La protecció d'aus fa retallar el canal Segarra-Garrigues

El govern acata dues sentències de la Unió Europea | Es preservaran per a ocells 39.900 hectàrees d'un total de 70.150

Europa ha obligat el govern català a aplicar mesures de protecció de les aus a LleidaEuropa ha obligat el govern català a aplicar mesures de protecció de les aus a Lleida LAURENT SANSEN / ARXIU
El canal Segarra-Garrigues tindrà un 57% de la seva àrea regable protegida per a la preservació d'aus estepàries. El govern català posa avui a informació pública la nova retallada d'hectàrees que no es podran regar a plena dotació d'aigua. Una mesura imposada per la Comissió Europea per acatar dues sentències comunitàries contra Espanya i Catalunya pel que entenen que és una minsa protecció d'aus en perill d'extinció. Unes sentències que en cas de desobeir-se suposarien sancions econòmiques i la pèrdua de fons europeus.

La proposta final del govern augmenta en 14.297 les hectàrees protegides i les situa als secans del Segrià, Utxesa, la zona de Bellmunt-Almenara, Plans de Sió i l'àrea de Belianes-Preixana, espais que ja havien estat qualificats com a zones especials de protecció d'aus. El govern, per tant, amplia la preservació d'ocells en aquestes zones, cosa que implicarà un 20% més d'exemplars protegits de terreroles, calàndries i sisons.

La retallada provocarà que molts pagesos que esperaven regar es quedin ara sense opció a l'aigua o amb petits regs de suport (goteig) i hagin de seguir amb conreus de secà, fet que implica rendiments i collites molt inferiors. La Generalitat preveu plans de gestió i usos per a cada àrea i compensacions d'entre 150 i 500 euros per hectàrea i any als afectats si mantenen l'activitat agrària i segueixen mesures agroambientals.

El president del Segarra-Garrigues, Josep París, va explicar que 39.900 hectàrees protegides de 70.150 "és una hipoteca i una limitació que ens preocupa".

Его маленькие руки двигались в такт мелодии; он танцевал.

Но Эйлин "Скачать песню про сашу"Шалотт тоже была редкостью нет уникумом, поскольку "сумма потребительского кредита"она, вероятно, "Клипы настя каменских и потап скачать"была единственной в мире, соединившей необходимую техническую подготовку с уникальной проблемой.

Это произошло, "Скачать драйверы принтеры"как всегда, внезапно.

Я получил кое-какие инструкции и объяснения по "банк экспресс кредит"поводу метафизической природы вещей, но я больше рассчитываю на то, что удалось узнать прямо здесь "Плеер для блюрей скачать"это практическая сторона дела.

Спокойно, парень, послышался резкий шепот.

Правда, обычно соседи успевают ослепить их раньше.

Вернулась жажда, а "скачать печать и штамп"голод и не исчезал.

Так "краткое содержание лермонтов мцыри краткое содержание"всего много, сказала она, "Лучшие меню"вроде каталога ощущений.

Нужно б накладывать "Физика. 7-9 классы"поле еще раз, но то безымянное Нечто не "Лизелотта. Удачный отпуск"стал отпускать я на "Развиваем графические навыки. Рабочая тетрадь для детей с ОНР. Приложение к пособию"волю.

Я так же "История. Древний мир. 5 класс. Учебник для общеобразовательных учреждений. ФГОС. (+CD)"восстановил твою внешность, из сугубо "Рыцарь-призрак"эстетических побуждений, сказал Райл, теперь "Алое и зеленое"ты похож сам на себя.

произнес я, как только "скачать игру свару"мы остановились, чтобы сфотографировать склон очередного холма.

Я догадываюсь, задумчиво проговорил Джей.

DRETS DELS ANIMALS DOMESTICS

El Punt, 29 d'abril de 2009.  Laura Marín

Les protectores presenten 9.000 firmes per revocar el tancament de la gossera

CiU portarà el tema de nou al ple de Vilanova i la Geltrú perquè el govern rectifiqui el traspàs

Imatge del darrer ple, on els assistents van protestar contra el traspàs del servei. Foto: L.M.
Les tres protectores d'animals que s'estan mobilitzant en contra del tancament de la gossera de Vilanova i la Geltrú ja han presentat a l'Ajuntament un gruix de 9.102 signatures que rebutgen el traspàs de la gestió del servei d'acollida d'animals a la Mancomunitat. La decisió, que es va aprovar en l'últim ple municipal, ha provocat la indignació d'aquest col·lectiu, que els últims dies s'ha manifestat diverses vegades i que ara vol intentar impugnar l'acord del ple. El debat tornarà dilluns vinent a la sessió plenària a través d'una moció de CiU que també reclama al govern local que revoqui la decisió presa.

Des de fa vint dies, el servei d'acollida d'animals de Vilanova i la Geltrú és responsabilitat de la Mancomunitat Penedès-Garraf, la qual cosa implica el tancament progressiu del centre municipal, situat a la ronda Europa. De moment, els animals que hi ha a la gossera municipal continuen a les seves instal·lacions, encara que, abans de l'estiu, és previst que se'ls comenci a traslladar al centre de Vilafranca del Penedès, gestionat per la Mancomunitat i pendent ara d'unes obres d'ampliació.

Però, malgrat que el traspàs del servei ja és una realitat, les tres entitats protectores (Amics i Protectors dels Gats, Unió Protectora d'Animals del Garraf i VNG en Acció pels Animals) no es donen per vençudes i han presentat més de 9.000 signatures «a favor de la gestió de la gossera per part de la Fundació Altarriba i contra el seu tancament». Segons les entitats, les firmes ja són a l'ajuntament i estan pendents de la validació per part del secretari municipal i de la valoració per part de l'alcalde de la impugnació de l'acord plenari. Les protectores al·leguen que tenen dret a aquesta impugnació perquè consideren que es van vulnerar els seus drets. Ho fonamenten en un acord plenari anterior al del traspàs del servei a la Mancomunitat. L'octubre passat es van aprovar les conclusions d'una comissió específica per atendre les desavinences que en aquell moment ja eren evidents entre l'Ajuntament i les protectores, i les entitats recorden ara que la comissió proposava la creació d'una comissió mixta entre ajuntaments, Mancomunitat i entitats defensores dels animals per elaborar el projecte de gestió mancomunada. La comissió no es va arribar a crear, com tampoc s'han desenvolupat els nous protocols de funcionament i de responsabilitats de cadascuna de les parts implicades en el servei (tècnics, veterinaris, voluntaris), com també havia assenyalat la comissió d'investigació que va tenir la participació del govern, els tècnics, les protectores i els grups de l'oposició.

Per la seva part, el govern de Vilanova i la Geltrú ha defensat reiteradament les millores que representarà en la prestació de servei aquest traspàs a la Mancomunitat, perquè les instal·lacions estaran en les condicions que exigeix la normativa i els animals no hauran de compartir uns espais sobresaturats com els de Vilanova i la Geltrú. A més, el govern sosté que la despesa que representa el manteniment del centre d'acollida es reduirà a la meitat amb el trasllat a Vilafranca, que també evita una inversió en l'ampliació i l'adequació de les instal·lacions a la normativa. I és que la gossera està tancada al públic per motius de seguretat i salut, però les adopcions es poden fer sense problemes a les mateixes instal·lacions.

CiU apel·la a la capitalitat per recuperar la gossera

El grup municipal de Convergència i Unió retornarà al ple, dilluns vinent, el debat pel tancament de la gossera. La federació vol proposar al govern local que deixi en suspens «el trasllat dels animals a Vilafranca i que en el termini d'un mes es faci un altre estudi econòmic sobre la possibilitat de mantenir la gossera a Vilanova, que tingui en compte totes les possibilitats de gestió». CiU apel·la al sentiment de «capitalitat» que ha d'exercir la ciutat per recuperar el centre d'acollida d'animals: «Vilanova i la Geltrú ha de cobrir totes les necessitats que la ciutadania genera i necessita. No ens podem permetre perdre infraestructures, equipaments, ni deixar de donar serveis. És per aquest motiu que deixar de tenir la gossera al municipi és restar.» Per CiU, no val l'argument que la resta de municipis de la comarca no tenen aquest servei: «Aquest hauria de ser un motiu més per mantenir la nostra gossera i portar a terme el projecte comarcal d'oferir servei a la resta del Garraf, assumint així el lideratge que com a capital ens pertoca.»

На "Как я воевал с Россией" самом-то деле совершенно неудовлетворительно, я коротко изложил "Зубная боль" ей результаты своих звонков.

Это было нечто "Дура" большее, чем "Развиваем речь малышей Едем за город" просто смерть правителя одного из двух основных миров.

Впрочем, "Загадки для малышей Человек и все что его окружает" в племени его явно боятся.

Люди "Черновик" в итоге всегда восстают против "Капитал Критика политической экономии Т.2" своих богов.

Ведь ты "вклади фізичних осіб" же именно за этим вышел "500 немецких слов" на арену!

Когда мы подошли к стене, "Агония страха ч.2" она, разумеется, исчезла.

LES CAIXES TENEN MILERS DE PISOS BUITS

El Punt, 6 de maig de 2009

Caixa Catalunya ven 1.700 pisos amb descomptes fins al 30 per cent, preu mínim garantit i pacte de recompra

Caixa Catalunya va presentar ahir la seva política de vendre pisos amb descomptes de fins al 30% i amb pacte de recompra per part de l'entitat, una oferta dirigida a particulars amb l'objectiu que puguin adquirir una residència malgrat la crisi econòmica. La direcció de la caixa ha presentat el projecte com «un pla comercial immobiliari», amb la principal novetat que l'entitat d'estalvi, es compromet a recomprar l'immoble en cas que el comprador tingui problemes laborals, i també la recompra o una compensació econòmica en cas que els actius immobiliaris segueixin baixant a la zona.

Així, l'entitat d'estalvi es desprèn d'un paquet total de 1.700 immobles, dels quals 1.000 habitatges disposen d'un descompte addicional del 30%, 500 pisos més tenen descomptes addicionals del 20% i 200 més amb un descompte addicional del 10%. El preu que ofereixen suposa una mitjana de 190.000 euros o una superfície de 110 metres quadrats, segons les dades que ha donat l'entitat, i també es dóna l'alternativa als interessats de poder-los llogar. Aquesta mitjana no es podria aplicar a les ciutats, i així llocs com ara Barcelona serien habitatges nous a un preu de 2.800 euros el metre quadrat.

En cas de col·locar tot el paquet en venda, Caixa Catalunya ingressaria en l'operació uns 35 milions d'euros, provinents de les vendes d'aquests pisos. A més, Caixa Catalunya ofereix lloguers per a un total de 1.800 habitatges a menys de 500 euros al mes amb una superfície mitjana de 86 metres quadrats, segons va dir Eduard Mendiluce, conseller delegat de Procam, la immobiliària de l'entitat. «La gràcia és la combinació, i estem segurs que aquest pla marcarà un abans i un després en el sector, perquè el que necessita el sector és donar tranquil·litat», va assegurar.

Затем я приказал отнести его домой, а сам занялся его жертвой.

Оставшиеся двое членов команды были взяты на борт.

Я не "Скачать соловей песня"могу поднять руку на беспомощного и безоружного человека и вызываю тебя на честный поединок.

Любезный шкипер, который перевез нас через Атлантический океан, доставил меня на берег в своей шлюпке.

Швейк отслужил с фельдкуратом еще одну полевую обедню, у "Скачать программы для взлома странице в контакте"саперов, куда по ошибке был приглашен и другой фельдкурат, "Отопление частного дома своими руками видеокурс скачать"бывший школьный законоучитель, чрезвычайно набожный человек.

Но Джинни сидела нахмурясь, с озабоченным видом.

Наконец-то нам попались достойные люди.

Но он, Калягин, весьма удивлен, что бывшего президента обвиняют в честных, на просвещенный "Скачать книгу кира булычёва"взгляд Калягина, и патриотических поступках.

Они ушли ушли далеко и навсегда.

Так бывает в театре, когда на сцене появляется трагический актер, выхода которого все ожидали с нетерпением.

Надо только сообразить, из чего бы нам его сделать.

Его пастбища простирались "Скачать игры на компьютер популярные"на много миль в длину и ширину, а его табуны и стада исчислялись тысячами голов.

Я чувствовал, "бесплатные медицинские электронные книги скачать" что, кроме всего прочего, свет был еще "фоторамки для фотошоп скачать" и маяком, призывом, обращенным ко "скачать школьные учебники," мне.

Это вызовет панику, истерику, хаос.

Марк не мог бы сказать, "скачать игру папины дочки на компьютер 2" сколько времени он спал, "игры на консоль скачать" но ему показалось, что прошло "мультфильмы диснея скачать в хорошем качестве скачать" несколько часов, прежде чем он проснулся от царапающего звука.

Я "песня героя скачать" повторил свои слова, "скачать gta 4 быстро" внимательно глядя ему в лицо, прислушиваясь к его "скачать драйвер для доступа к жесткому диску" дыханию.

Я подавил приступ боли, искоса глянул "говорящий попугай на телефон скачать" вперед, пытаясь определить, где находится саламандра.

Джерри уже вытаскивал деньги из кармана грабителя.

ELS ARBRES CAUEN A MILERS

El Punt, 29 d'abril de 2009.  Sandra Pérez

Medi Ambient destina tres milions a la retirada dels arbres caiguts pels temporals de neu i vent

El Departament de Medi Ambient invertirà tres milions d'euros per donar sortida a les prop de 300.000 tones de fusta que es van malmetre a causa dels temporals de neu i vent que van afectar Catalunya els mesos de desembre i gener. El conseller Francesc Baltasar va signar ahir un acord amb la Taula Intersectorial de la Fusta per col·laborar en la retirada i utilització de la fusta amb l'objectiu de netejar els boscos per evitar l'augment de risc d'incendis i dinamitzar el sector, que també pateix la crisi.

El temporal de neu i vent va malmetre unes 200.000 tones de fusta i va afectar unes 30.000 hectàrees de terreny. Les nevades es van notar, especialment, a la Garrotxa i el Ripollès, i amb menys intensitat, a Osona i la Selva. El Baix Llobregat, l'Anoia i l'Alt Penedès van patir els efectes del vent. A través de l'acord signat ahir es preveu la retirada d'unes 300.000 tones (unes 100.000 es generaran a través dels treballs d'extracció) i l'arribada a la indústria de tota la matèria primera per impulsar el sector. Segons va explicar ahir el conseller, a través de l'empresa pública Forestal Catalana SA es gestionaran els tres milions d'euros i se signaran els acords i convenis per facilitar la neteja de l'espai forestal afectat, la seva regeneració, i el transport i la utilització industrial de la fusta. El conveni també garanteix, segons Baltasar, que la fusta arribarà a les empreses transformadores amb «un preu just», ja que es prendran com a referència els mínims fixats per la Llotja de Vic. El sector es queixava que l'increment dels costos d'extracció de la fusta malmesa repercutia en el cost final de la matèria.

Un miler d'operaris treballen des del març sobre els terrenys forestals afectats per obrir camins i talar arbres per poder retirar tota la fusta malmesa. Baltasar va afirmar ahir que «s'estan complint els objectius» malgrat reconèixer que les darreres pluges no els han facilitat la tasca. Tot i això, no es va fer un balanç quantitatiu de la feina feta per les brigades.

Suport del sector

El president de l'Associació de Rematants i Serradors de Catalunya, Jordi Jané, es va mostrar satisfet ahir amb un acord que permetrà «treure la fusta afectada a la indústria a un bon preu». Jané va explicar que la matèria extreta dels boscos catalans serveix per fer palets i embalatges, o per a serradures i biomassa. Josep Maria Ribot, del Centre de la Propietat Forestal, també va qualificar el conveni de satisfactori i va destacar la col·laboració establerta amb el departament. De fet, ahir van signar l'acord diferents representants del sector relacionat amb la fusta, entre els quals hi havia municipis propietaris de boscos, empresaris i l'administració forestal.

INCOMPLIMENTS DE RODALIES

El Punt, 6 de maig de 2009.  Xavier Miró

El primer pas per al traspàs de rodalies a la Generalitat, amb un any i mig de retard

La Generalitat preveu demà un principi d'acord amb el ministre de Foment per assumir el servei en una transició d'anys

Un comboi del servei de rodalies de Renfe a Barcelona, en el tram entre plaça de Catalunya i Renfe Bifurcació. Foto: ORIOL DURAN.
Demà es preveu que el govern català i el nou ministre de Foment, José Blanco, anunciïn un principi d'acord per traspassar la gestió de rodalies de Barcelona a la Generalitat. El traspàs no se signarà fins setmanes després, i aleshores començarà un període de transició d'anys perquè el govern català cogestioni amb l'Estat totes les línies i plantegi canvis de freqüències, tarifes i reorganitzacions si així ho considera adient. De moment, sembla que la transferència dels serveis regionals catalans es deixarà per a una segona fase –no oblidem que el 2012 hi hauria d'haver regionals d'alta velocitat (TAV) entre les capitals catalanes. L'aspecte que presenta més dificultats és el traspàs de la plantilla de Renfe a Catalunya, perquè els sindicats no volen canviar d'empresa.

El nou Estatut de Catalunya obria, fa gairebé tres anys, la porta al traspàs de les xarxes de rodalies i regionals a la Generalitat de Catalunya.

Ho estableix l'Estatut

L'article 169 determina que «correspon a la Generalitat la competència exclusiva sobre els transports terrestres de viatgers i mercaderies per carretera, ferrocarril i cable que transcorrin íntegrament dins el territori de Catalunya, amb independència de la titularitat de la infraestructura». Deixa clares dues coses: primer, que la gestió del transport intern de viatgers de tren correspon a la Generalitat; i segon, reconeix a l'Estat la titularitat de totes les vies de tren que utilitza Renfe a Catalunya. Així, l'article 140.6 només reconeix a la Generalitat la participació en la planificació i gestió de les infraestructures de titularitat estatal situades a Catalunya; i les vies de tren que utilitza Renfe en són una. Aquest serà un dels cavalls de batalla de CiU per criticar el contingut del traspàs comptant que, des de l'oposició, demana també que Catalunya assumeixi la titularitat de les vies.

Promès pel 2008

No va ser fins un any després d'entrar en vigor l'Estatut que el president Rodríguez Zapatero, el 3 de juliol del 2007, va anunciar que el traspàs es faria efectiu el gener següent. Rodalies estava enmig d'un estimball. La setmana anterior, a la zona d'obres del tren d'alta velocitat (TAV), un Euromed havia descarrilat per excés de velocitat a l'estació del Prat i havia inutilitzat durant tres dies les dues vies d'accés pel sud de tots els trens. Durant el mes següent, a la xarxa ferroviària de l'Estat a Barcelona hi va haver vint avaries, i van continuar el desgavell i els retards acostumats.

Se'n va en orris pel TAV

El 20 d'octubre se'n va anar en orris qualsevol possibilitat de complir aquella promesa. En una injecció de formigó de les obres del TAV es va malmetre el túnel de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), i durant setmanes tant els serveis de FGC com els de Renfe es van haver de prestar amb autobusos alternatius. El túnel d'entrada del TAV per Sants no es podia inaugurar al desembre com s'havia promès diverses vegades, i el traspàs de Rodalies passava a segon terme. En referència al traspàs, el conseller Nadal afirmava després de l'incident: «En les condicions actuals això és absolutament implantejable.» En vista que Rodríguez Zapatero no podria presentar el traspàs per guanyar vots a Catalunya, l'única preocupació del PSOE era acabar bé i abans de les eleccions del març del 2008 l'obra del TAV fins a Barcelona. Però un any després que Zapatero aconseguís revalidar la presidència amb els vots dels catalans, encara no se sap quan ni com es farà la transferència. Al president espanyol li ha calgut posar dos pesos pesants del PSOE als ministeris de política autonòmica i obres públiques per desencallar el primer dels afers importants per a Catalunya. El ministre José Blanco arriba demà amb un principi d'acord.

El govern vol dues línies

El govern català sempre ha defensat un període de transició en què la Generalitat i l'Estat cogestionaran la xarxa. Però ja el 2004, la conselleria de Política Territorial parlava de segregar un parell de línies de rodalies de Renfe perquè les pogués gestionar directament la Generalitat. S'apuntava les de Vic-Puigcerdà i Manresa-Lleida com a prioritàries. Foment podria anunciar demà que aquesta darrera passa a la Generalitat. La resta de regionals es deixarien per a una segona fase, comptant que el 2010 es liberalitza l'operació ferroviària. En aquesta transició es crearia un consorci que permetria a la Generalitat integrar-se a Renfe Rodalies sense haver de trencar la unitat de la companyia espanyola. I és que el futur de Renfe en tot aquest procés és la clau de la transició i de l'acord. Només cal recordar la fúria que van mostrar els sindicats quan Foment va proposar traspassar la plantilla a la Generalitat.

Trens, plantilla, estacions i tarifes

Quan la ministra Álvarez va proposar a la Generalitat que es quedés tota la divisió de Renfe Rodalies de Catalunya, els sindicats se li van tirar al damunt. No estan disposats a tenir una situació laboral diferent que la resta de treballadors ni a trencar la unitat de la companyia. L'oferta perquè la Generalitat es quedés la plantilla, els trens, el centre de comandament i els recursos econòmics i financers de Renfe a Catalunya es va saber el setembre del 2007, quan es preparava el traspàs promès per Rodríguez Zapatero pel gener del 2008. Després que els sindicats posessin el crit al cel, no se n'ha sabut res més. L'ideal de la Generalitat és crear una operadora ferroviària i limitar el paper de FGC a les xarxes de titularitat catalana. Una de les condicions prèvies que posava el govern català per acceptar el traspàs ja s'ha complert. Foment ha aprovat un pla en què es preveu invertir 4.000 milions en la reforma i modernització integral de la xarxa ferroviària de rodalies fins al 2015. I és que probablement també hi haurà un compromís amb els treballadors de Renfe per mantenir-los en una única empresa durant tot aquest llarg i complex procés. El govern català vol també una empresa pública de la Generalitat al futur servei regional del TAV entre les capitals catalanes però admet que serà a llarg termini –com a molt aviat, el TAV arribarà a Girona i Figueres el 2012.

Второй "Книга кровь и шоколад"двигатель полицейского статус-кво, продолжал Зернов, это искусственное торможение "Ассаи и бумбокс скажи как мне жить скачать"технического прогресса.

В этом кармане "Скачать базу нод"лук, в этом вермишель.

Гляньте-ка на штучку, которая задала нам такого страха!

Но картинные движения рук и порхание складок кимоно говорили Римо, что Чиун работает на телекамеры.

``ХОУМА'' Я недолго сидел на пристани.

Этому малому тяжко говорить,-большое, большое несчастье!

Стоя в своей комнате в "Развиваем фонематическое восприятие у детей старшей логогруппы. Альбом упражнений"северо-западном крыле замка, она "кодаки для windows media player"вспоминала об этом, неуверенная "скачать песню я тебя нарисовал"в том, что же произошло с "Рабочая тетрадь к учебнику англ. яз. для 11 кл. "New Millennium English""того момента, как слово заполнило ее разум и "Путешествие Алисы"тело.

Ее хвост был высоко поднят над треугольной головкой, темной и опасной.

Джек "річний план закупівель"отступал, парируя удары со всей возможной "молния маккуин игры бесплатно"быстротой, не решаясь на ответные выпады.

Увидев ее, "дешевые каркасные дома под ключ"он склонил голову, и его подбородок "Тетрадь по чтению к учебнику "Родная речь" М.В.Головановой и др., 4 класс. ФГОС"затвердел.

Но ведь несколько минут назад ты сама была статуей.

Топот копыт стал совсем слабым.

Высоко поднял голову, расправил плечи.

Он опустился на "скачать аудиокниги в торренте"колено, но поднялся прежде, "скачать игры на айпод?"чем я насел на него, ударив в направлении моей головы.

Придя "скачать песни игорь расписной"в себя, Поль почувствовал, что руки его связаны, а голова раскалывается от боли.

Стойкость "скачать трофим одноклассники"этой сорной травы может послужить образцом правильного поведения "ответственный за пожарную безопасность приказ"и жизнестойкости.

В прошлое свое посещение этой крыши "нервы моя леди скачать"я выбрал более легкий путь, но сейчас у меня не было времени, и "скачать математические начала натуральной философии"я не "самара скачать фильм"мог себе позволить подобную роскошь по крайней мере, так я сам себе объяснял свои "вверх вниз вверх вниз туда сюда скачать"действия потом.

Другие окна яхты качались в такт "скачать игры симулятор на компьютер"нежным тихоокеанским волнам, но это отражение оставалось неподвижным.

NO AL QUART CINTURÓ

El Punt, 28 d'abril de 2009.  Xavier Miró

Els enginyers de camins avisen que cal un quart cinturó amb gran capacitat de trànsit

El degà del col·legi professional recorda que el Vallès és un corredor ibèric i europeu, i no només local i comarcal

email protegit

Obres de construcció del quart cinturó al nord de Terrassa. Foto: CARLES ALUJU.
El Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya (CECCP) celebra la predisposició de construir el quart cinturó viari des de Terrassa fins a Granollers que han anunciat els tres partits del govern català, però avisa que aquest eix ha de ser una carretera de gran capacitat. Divendres el Departament de Política Territorial anunciava un principi d'acord amb ICV i ERC sobre aquesta infraestructura, però els ecosocialistes posaven l'èmfasi en el fet que es convertiria en una ronda del Vallès per vehicular els trànsits local i comarcal i no pas en un gran eix viari. El degà del col·legi professional i director del port, Josep Oriol, reconeix que els preocupa la definició de «via comarcal» si no es construeix una carretera que respongui al trànsit ibèric i l'europeu.

«La demanda de trànsits que tindrà el quart cinturó està estudiada i, per tant, l'oferta de via s'ha d'acomodar a la demanda.» Amb aquestes paraules, Oriol reivindica un eix de gran capacitat de trànsit que respongui al paper del Vallès com a corredor de pas entre la península Ibèrica i la resta d'Europa, i no només com una carretera de servei local i comarcal o exclusivament català. El col·legi va presentar ahir un informe sobre l'estat de les infraestructures que pretén que es converteixi, a partir d'aquest any, en un observatori fix i regular a Catalunya sobre la planificació, execució i gestió de transports per carretera, mar i ferrocarril; xarxes d'aigua i electricitat, i també residus i ordenació del territori.

En col·laboració amb l'Institut Cerdà, el col·legi presentarà un informe bianual sobre una part d'aquestes infraestructures, «un informe estrictament tècnic i professional», sense partidismes. «Si hem d'aplaudir una decisió, ho farem i, si l'hem de censurar, també», però no per condicionaments polítics, sinó perquè el col·legi ho considerarà bo o dolent per a les necessitats de Catalunya, en paraules d'Oriol. Pel que fa a la xarxa de trens de rodalies de Renfe, el col·legi en va dir ahir una de freda i una de calenta.

El col·legiat i director general d'Infraestructures Ferroviàries de Catalunya, Jordi Julià, defensa el contingut del pla de rodalies de l'Estat per reformar la xarxa de Barcelona fins al 2015: «Està bé i tothom està d'acord que és coherent. Permetrà circular trens de 200 metres de llarg i dos pisos. Això és molta més capacitat que l'actual.» Julià defensa que aquest és el pla que el govern espanyol ha d'executar per fer front als dèficits actuals i considera que la construcció del túnel d'Horta i el tercer túnel de rodalies a Barcelona són una projecció de futur però no una urgència. El degà va dir la freda: «El govern espanyol ja fa un any i mig que incompleix el traspàs de rodalies. Quan es faci, caldrà dotar-lo econòmicament si no volem que es converteixi en una bomba de rellotgeria per a la Generalitat.»

TAV més enllà del 2012

«Hi ha problemes de calendari en dos trams del tren d'alta velocitat (TAV)», diu Javier Vizcaíno, president de la comissió de transport del col·legi, en referència als trams de la línia entre Girona i Figueres i entre la Sagrera i el nus de la Trinitat. «El cobriment del tren a Girona és de tal complexitat» que el col·legi no dubta a apuntar la possibilitat que no es pugui complir el termini del 2012. Com a solució provisional, el Ministeri de Foment va posar a licitació amb urgència la construcció d'un tercer carril ferroviari d'ample internacional a la xarxa convencional en tres trams per poder fer arribar els trens a França ja el 2011. El tercer carril s'ha de construir de Can Tunis a Castellbisbal i Mollet, de Girona sud a Vilamalla i a la variant de Figueres. Julià afirma: «La construcció d'un tercer carril tampoc no és fàcil i el termini fixat encara és més just que el de l'alta velocitat.» D'altra banda, Adif ha posat a licitació per 23,8 milions el canvi d'instal·lacions de la Sagrera a Sant Andreu per garantir el bon funcionament dels equips mentre es construeixi el tram del TAV entre la Sagrera i el nus de la Trinitat.

В пьесе "Mp3 на мобильный скачать"содержатся еще более крамольные идеи.

Они полагают, что найти "Неро старт смарт скачать"подходящую работу на Земле трудно "Хулио иглесиас натали скачать скачать"и что мне следует попытать счастья среди "Скачать игры на айфон 4s бесплатно"звезд.

Люди охотно согласились, потому что он спас "Скачать картинку рыцаря"тонущую девочку.

Камень нашел его, и он принадлежал Камню.

Он был "Бригада скачать книги"сложен из огромных серых каменных блоков, каждый "Скачать соны"величиной с дом.

В силу стесненных финансовых обстоятельств "Nikon 3100 инструкция"Фриде мог позволить себе осуществлять наблюдение лишь за той частью "Скачать музыка трофим"звезды, которая была доступна исследовательской "Скачать сборник репов"платформе на настоящий момент.

PORTA A PORTA A SANT SADURNÍ

El Punt, 6 de maig de 2009.  Albert Mercader

L'Ajuntament de Sant Sadurní reconeix que hi ha veïns que van a llençar la brossa als pobles del costat

Des que es fa el porta per porta es recullen 1.000 tones menys d'escombraries

Rando mostrant dilluns el nou tancat dels iglús de vidre amb bosses tirades pel terra. Foto: A.M.
Des de fa quatre anys Sant Sadurní d'Anoia genera menys brossa que la mitjana de la comarca, unes 1.000 tones menys anualment. «El gran misteri» que va posar sobre la taula el regidor del PSC, Ramon Sacanell, en el darrer ple ja té explicació oficial. Segons comenta el regidor de Medi Ambient i impulsor de la recollida selectiva porta per porta al municipi el 2005, Isidor Rando, les xifres es deuen a «un grup reduït» de veïns que prefereixen anar a pobles del costat per llençar la seva brossa.

Des que a Sant Sadurní d'Anoia es fa la recollida selectiva porta per porta –des del maig del 2005–, el municipi genera 200 grams menys d'escombraries per habitant al dia respecte al que es generava fa cinc anys, quan encara no s'havia posat en marxa el model actual, o el que és el mateix: 1.000 tones d'escombraries a l'any, segons les dades facilitades fa dies pel PSC i extretes de l'Agència Catalana de Residus. Les dades, segons va confirmar Rando, dilluns, es deuen a «un grup reduït de veïns del municipi» que prefereixen marxar de la capital del cava amb la seva bossa de les escombraries i llençar-la a pobles dels voltants abans que fer la separació de la brossa i llençar-la com fan la resta de ciutadans. «En total serien unes 40 bosses cada dia de gent que no vol fer la recollida porta per porta», va admetre Rando, però va apuntar que «el repte» del govern local (CiU i AMI) és aconseguir que aquest nombre es redueixi i que «aquest grup minoritari» segueixi el sistema porta per porta.

Rando va admetre les dades en el decurs de la roda de premsa que va fer dilluns per presentar la campanya informativa que s'iniciarà en els propers dies per donar a conèixer a la població el mecanisme de la recollida a partir de l'1 de juny. A partir d'aquesta data es preveu que s'ampliï la recollida porta per porta iniciada ara fa quatre anys –en principi amb la fracció orgànica i la de rebuig– amb les fraccions de paper i cartró, i envasos. La campanya d'informació es farà els dies 11, 12, 14, 18 i 19 de maig a dos quarts de nou del vespre al CEIP La Pau amb reunions dirigides als ciutadans, i els dies 13 i 20 de maig a dos quarts de nou del vespre al Casal d'Entitats es faran les reunions informatives per als comerços i establiments de restauració. L'ampliació de la recollida selectiva porta per porta suposarà la reducció de les zones amb contenidors al municipi de 56 a 39 zones i limitarà la presència als contenidors de vidre, que a partir d'ara aniran dins d'un tancat de fusta –com es pot veure a la foto que il·lustra aquesta informació–. L'àrea de Medi Ambient confia que amb aquesta reducció, que en el futur es podria reduir encara més amb la creació de contenidors soterrats de vidre en diversos punts del centre, desaparegui el nombre de veïns que continuen sense fer la recollida selectiva i deixen la brossa al costat dels contenidors.

La visita amb la premsa al nou tancat de fusta dels iglús, dilluns, va permetre veure diverses bosses a terra quan feia tots just dues hores que s'havia netejat la zona. A Sant Sadurní es recupera el 88% de la brossa que es tira i s'espera arribar al 90%.

Я повернул выключатель на стенке, но лампочка не зажглась.

Я знал, что тот господин сдержит слово, раз обещал, что за вами придут.

Как всегда, ни одного разумного притязания у Смита не было.

спросил майор, обращаясь к своим спутникам.

У меня есть подозрение, только подозрение.

Какая это будет неожиданность для них!

Кое-где виднелись "Лига легенд игра скачать"фигуры неспешно идущих куда-то людей.

Посетители поднялись, "Игры винкс одевалки играть бесплатно"расплатились и тихо вышли.

За спиной кадета послышался смех солдат, "Маквин флеш игра"и старший "Скачать nero guilt"писарь Ванек выступил вперед.

Бросив на Швейка страшный, "Скачать программы для электронной книги бесплатно"уничтожающий взгляд, он подписал бумаги "Рассказ аудио скачать"и, отпустив солдата, кивнул Швейку, чтобы тот шел за ним "Скачать музыку глюкозы"в комнату.

Дрянной человечишка был этот "Скачать mobipocket reader"Шнелль, даже в полиции его не "Скачать песни борисенко"любили.

Надеюсь, я никогда "Игры для samsung gt s3850"не буду понимать суть проблемы достаточно.

AIGÜES RESIDUALS AL RIU ANOIA

El Punt, 28 d'abril de 2009. Cati Morell i Albert Mercader

Demanen sis anys de presó per a un empresari que fa sabó a Gelida

La seva empresa, Glower, abocava les aigües residuals al riu Anoia sense tractament previ des del 1995

Una imatge del riu Anoia, on s'haurien detectat els abocament al maig de 2008. Foto: A.M.
La fiscalia de medi ambient ha demanat una pena de sis anys de presó i una multa de 30 euros al dia durant 36 mesos i quatre anys i mig d'inhabilitació per a les activitats industrials per al propietari de l'empresa Glower de Gelida, Alejandro Boyer, que es dedica a la fabricació de sabó. Segons el fiscal, aquesta empresa abocava les aigües residuals del procés de producció del sabó al riu Anoia sense fer-ne cap tractament previ des que va entrar en funcionament, el 1995. L'advocat de l'empresa assegura que les analítiques fetes a l'aigua demostren que no provenen de la planta de Glower, però en l'informe policial això es qüestiona.

La demanda del fiscal es basa en l'informe policial fet a partir d'una investigació del maig i el juny del 2008. Les analítiques fetes a partir de les mostres que els Mossos d'Esquadra van recollir al riu i a l'arqueta de sortida de l'aigua de l'empresa Glower entre el 13 i el 20 de maig de l'any passat confirmen «el greu impacte contaminant de les aigües residuals» generades per la fàbrica de sabó. En els sediments contaminats s'hi detecten detergents, i quantitats elevades de ferro i alumini (que s'haurien fet servir en el procés de depuració de la glicerina utilitzada per a l'elaboració del sabó). En el procés també es feia servir sosa càustica i carbonat de sodi per a la neutralització dels àcids grassos i un elevat nombre de sals. Aquests abocaments haurien provocat, segons l'informe del fiscal, la putrefacció de l'aigua del riu i l'esgotament de l'oxigen, hauria destruït el bosc i la vegetació de la ribera, i hauria generat pudors i un greu risc per a la vida aquàtica de la zona. Segons l'informe policial, a més, en aquestes dates es van investigar totes les empreses de la zona i en cap cas es van detectar abocaments d'aigües residuals a la claveguera general.

Aquest no és el primer cop que l'empresa Glower es troba en una situació il·legal. Els abocaments contaminants de l'empresa ja s'havien detectat el 1997. En aquell moment, la junta de sanejament del Departament de Medi Ambient de la Generalitat li va posar una multa de 137.800 pessetes. Des d'aleshores no hi va haver cap seguiment. El 2006, però, l'ACA va fer un requeriment a l'empresa perquè suprimís qualsevol abocament d'aigües residuals que pogués afectar les aigües superficials o subterrànies. I, el maig del 2008, una investigació d'abocaments il·legals al riu Anoia va conduir la policia fins a l'empresa Glower. Segons l'informe policial, fins i tot es va arribar a trobar un bloc de sabó a la zona afectada.

La fiscalia de medi ambient entén que en el cas de l'empresa Glower s'ha produït un greu delicte contra els recursos naturals i el medi ambient, que a més, s'agreuja per la desobediència repetida de l'empresari davant dels advertiments rebuts tant per part de l'ACA com per part de la junta de sanejament de la Generalitat poc després d'haver iniciat l'activitat a la planta de Gelida. A més, el fiscal recorda que l'empresari va mentir a l'hora de demanar les corresponents llicències, assegurant que l'empresa no produïa aigües residuals en el procés de producció de sabó. Per això la fiscalia ha optat per demanar una pena exemplar de sis anys de presó per al propietari de l'empresa.

No tenia llicència

L'empresa Glower va entrar en funcionament el 1995, com a filial de l'empresa Subirats SA, que es dedica a la fabricació de sabó per a cosmètica, gels i xampús, a més d'altres productes farmacèutics i de dietètica. La seu central de la companyia és a l'Hospitalet de Llobregat. Quan Glower va posar en marxa la planta de Gelida, ho va fer sense les corresponents llicències d'activitats i ambiental. L'any 1995 el propietari no va fer els tràmits corresponents per tenir els permisos municipals. En el moment de la investigació policial, el maig del 2008, es va detectar que aquests permisos estaven en tràmit a l'Ajuntament de Gelida. A més, l'empresa no tenia permís per abocar les aigües residuals al clavegueram públic, ja que el propietari de l'empresa va assegurar falsament en la sol·licitud de la llicència ambiental que l'empresa només generava les aigües residuals sanitàries. Ahir va ser impossible parlar amb l'alcalde de Gelida, Lluís Valls, sobre aquest tema. Valls va assegurar divendres passat que tenia la intenció d'estudiar amb atenció el cas abans de prendre cap decisió o fer declaracions públiques.

Элиза была жестко запрограммирована на распознание подобных ситуаций в процессе диагностирования шизофрении.

У нее "Книга скачать омар хайям"хватило бы проницательности определить даже траекторию его полета, если бы он мог летать.

Тогда Гор одним ударом, слегка удивив тем Мадрака, выбивает ворота и поднимается по винтовой лестнице на самую высокую башню.

Возникла паника; истошно закричали люди, испуганно заржали лошади, заревели быки.

На острове стой г замок огромное каменное сооружение с парапетами, бойницами, горгульями и башнями.

Интересно, побежит ли она к носу или покатится по щеке к кадыку, беззаботно подумал Уинстон, но тут же сосредоточился и стал следить за дисплеем.

Он ехал "скачать программу для проектов домов" за Кассием Колхауном, не стараясь держать его в "скачать программу диагностики автомобилей" поле своего зрения.

Мистер Слинсби "скачать шестое чувство" поднял одну бровь.

Я попытался договориться с ним, "моцарт симфония сердца скачать" обещал сделать все.

Повинуясь обстоятельствам, Сэмми Ки сел, не "книги норы робертс скачать бесплатно" дожидаясь, пока "скачать альбомы пятилетки" его приг-ласят.

Вспомнив, что эта разновидность вина создает чары внутри "Скачать плагины для оперы" бутылки, я встал на задние "три богатыря и шамаханская царица скачать мультфильмы" лапы и столкнул бутылку "скачать игру денежны поток" передней лапой со стола так, чтобы "бесплатные игры звездные войны лего" она упала на коврик, а не на деревянный пол.

Значит следующим этапом будет борьба между нами.

Они не "игры строить дома для барби"упоминались в моей ориентировке и не были отмечены ни на одной из карт или фотографий, "скачать альбомы русских песен"что я изучал.

Он был так прост в "ключ к игре волшебный ключ"употреблении, что описание было не нужно.

Берт, Ларри, Том, Клей и шлем могли "База отдыха красный ключ"а может, и не могли остановить его.

Резко повернулся и почувствовал, как кулак впечатался "звук сигнализацией машины скачать"противнику в ухо.

Тот же, кем был и раньше, сказал я, "скачать игру дурак на раздеванье"чувствуя, что лгу, и еще "скачать игру трансформеры кибертрон"чувствуя, что им необходимо вновь обрести уверенность в том, "рейнджеры самураи скачать игра торрент"что все не рушится прямо на глазах, как карточный домик.

Из прочитанных книг "карта навител скачать для белоруссии"он знал, что минотавр пользуется ужасной репутацией, и решил оставить вопрос о зубах "скачать песни леры козловой"для академических споров.

Subcategories