Notícies

CONEIXER LA TERRA AMB MAPES DE SÒLS

El 3 de vuit, 13 de març de 2009

Terrers, l'essència del vi

Imatge d'un mapa de sòls que estableix els tipus de terrers que hi ha en una finca
Imatge d'un mapa de sòls que estableix els tipus de terrers que hi ha en una finca
França sempre ha estat un mirall per als viticultors catalans a l'hora d'introduir novetats en el conreu de la terra. Però mentre que els francesos fa més d'un segle que analitzen amb detall les seves terres per saber quines són les necessitats de les seves vinyes, a Catalunya encara són pocs els que se serveixen dels mapes de sòls per conèixer les seves finques. Al Penedès, tot i que pocs, cada vegada més viticultors s'interessen per conèixer els terrers amb què compten a les seves propietats.
Una de les persones que més està fent per introduir el coneixement del sòl al Penedès, i arreu de Catalunya, és Carles Rúbies, un dels pocs enginyers agrònoms que hi ha al país que estigui especialitzat en l'elaboració de mapes de sòls per a vinyes. Tal i com explica Rúbies, França i Austràlia són els principals consumidors dels anomenats mapes de sòls, un document que permet conèixer amb detall les característiques dels sòls d'una finca, per saber amb exactitud quines són les necessitats dels ceps que hi ha plantats.

El Penedès, igual que la resta de denominacions d'origen catalanes i espanyoles, és un gran desconeixedor dels avantatges que comporta disposar d'un mapa de sòls a escala molt detallada (1:5.000). Tot i que cada vegada són més els viticultors que s'interessen per elaborar-ne un a la comarca, Carles Rúbies assegura que calcula que no gaire més d'una desena l'han fet, fins ara. Un baix ús d'aquest material que Rúbies atribueix al desconeixement dels beneficis d'aquest sistema i a la bona qualitat de les terres penedesenques, que moltes vegades necessiten atencions per fer que el raïm surti de bona qualitat, a diferència dels francesos, que han estat estudiant més la vinya i el terrer per aconseguir fer un bon producte, donades les seves condicions climàtiques més desfavorables.

Controlar la vinya

Sens dubte, dos dels elements que més influeixen en una vinya per determinar quina serà la qualitat del vi són el clima i el sòl. Mentre que preveure quin serà el comportament del clima és completament impossible, el mapa de sòls permet al viticultor saber quines són les propietats de la terra de cada una de les parcel·les de què disposa, per saber amb exactitud quina és la millor varietat a plantar a cada terrer. Segons Rúbies, aquest mapa pot fer estalviar molts diners als viticultors, ja que permet saber amb bastanta exactitud quin serà el comportament de la vinya en cada sòl, i així estalvia haver d'arrencar vinya si, un cop plantada, es comprova que la varietat o porta-empelt no és l'adequada.

Els mapes de sòls permeten als viticultors treballar d'una manera “més racional”

Carles Rúbies assegura que disposar d'un mapa de sòls permet al seu propietari treballar de manera “més racional”, i aplicar a cada terrer les pràctiques vinícoles que aquest necessita. Amb aquest sistema s'aconsegueix un vi de més qualitat, ja que la vinya rep un tractament diferencial, per tal de que expressi tot el seu potencial qualitatiu. Aquesta nova manera de treballar la vinya ha permès a algunes empreses, com el celler

Castellroig amb el vi Terroja, treure un vi elaborat només amb el raïm d'un terrer amb una gran qualitat. Carles Rúbies creu que els quatre mesos que inverteix per elaborar un mapa de sòls d'una superfície d'uns 20 hectàrees quadrats estan ben invertits si estalvien “errors” als propietaris de la finca, com per exemple els derivats dels moviments de terres, una pràctica que assegura que ha destrossat més d'un terrer d'alta qualitat vinícola al Penedès. Tot i que reconeix que la verema després de tenir un mapa de sòls és una mica més “complicada”, assegura que els resultats han satisfet tots els que, fins ara, s'han decidit per coneixer al detall el nombre i les característiques dels terrers que hi ha a les seves finques. Terres de qualitat

Pel que fa a la qualitat de les terres penedesenques, Rúbies assegura que, en general, són “de gran qualitat”, i que molts viticultors “no són conscients de l'elavat potencial que tenen els seus productes”. Per l'enginyer agrònom és fonamental potenciar el coneixement de les terres per poder elaborar més productes de qualitat i tipicitat, que els puguin diferenciar de la resta.

Institucions com el Consell Comarcal ja estan optant per l'elaboració d'aquest tipus de mapes per conèixer millor el territori a nivell de planificació general. A la llarga, tot Catalunya disposarà d'un mapa de sòls a escala 1:25.000 de tot el territori. Actualment part d'aquest està en procés d'elaboració.

Я "книга гарри поттер и тайная комната скачать"знал, что этого сумею вывернуть наизнанку, сказал он.

Хью замер, желудок его болезненно напрягся.

Во сне он лежал в той самой яме, там, "винкс игра 1 часть скачать"в лагере, и "игра на телефон танчики"земляной холм виднелся рядом.

Тогда я "игры хоккей и футбол"посылаю тебя, Гор, сын "одинокий волк скачать песню"мой и мститель, первым эмиссаром Осириса на Средние Миры.

Рука испускала золотистый свет.

Готов устроить вам встречу сейчас.

Оба даже вскочили "500 советов рыболову"со своих мест и, сгорая от любопытства, следили за диковинным созданием.

Наше интендантство было прекрасно "Добротолюбие в пяти томах"осведомлено об этом, так "Математика. 3 класс. Дидактические материалы. В 2-х частях. ФГОС"что, когда мы посылали туда за деньгами, я не мог приложить в качестве оправдательных документов подложные квитанции о "Батый заплатит кровью!"том, что я уплатил деньги.

ДЕНЬ НОВОСТЕЙ Дон "ГИА-2013. Информатика. Тематические тренировочные задания. 9 класс (+CD)"Сильвио Мартинес был одним из немногих "Робинзон Крузо"мексиканских богачей, не покинувших Техас после захвати страны американцами.

Трудно было представить себе, что, подстрекаемые "Евгений Онегин. Борис Годунов. Маленькие трагедии"самыми низменными побуждениями, они выстрелами предупредили индейцев "Найти Иисуса: Роман"о приближении нашего отряда.

Они ехали по холмистой прерии, кое-где перерезанной полосами кустарника; заросли и холмы "Говорим правильно по смыслу или по форме"заслоняли всадников, и скоро они потеряли друг друга "Французские тетради"из виду.

Вы себе представить не можете, что я вытерпел с этими собаками!

Ладно, согласна, что "Черная курица или Подземные жители" иногда глупости срабатывают.

Рота "150 задач по геометрии в рисунках и тестах 10-11 кл" была довольно немногочисленной, всего каких-то две дюжины "ЯПМ Книга знаний" солдат, несколько санитаров, посудомоек, конюхов, "Все о садовых цветах" возниц фургонов, сорок лошадей, стая разномастных "Три мушкетера" собак и Злюка.

Глаза Сквилла закатились "Ноты В садике и др. пьесы для детей 1-3 годы обучения" от страха.

Мы неспешно двинулись "Криминология Кудрявцев" сквозь туман и "Международная практика учета и отчетности" музыку.

Когда будете заходить внутрь, смотрите под ноги там "Спасти Скифа" будет небольшой "Тело человека" спуск.

И помни, что люди в прямом смысле слова умирают.

Так "игровой автомат веселый роджер" что валяй, действуй, если ты "Чего не стоит делать родителям, но что они все равно делают" думаешь, что сможешь побороться.

выкрикнула "прошивка globo 7010a скачать" Джэнси, бросаясь на гиену-вожака.

Мы "Русские сказки для самых маленьких" очутились в густом лесу и "Скачать бланк документ" направились в "Разумный мир. Как жить без лишних переживаний" сторону нашего лагеря, стараясь двигаться "последние серий дома 2 скачать" как можно тише.

Послушай "скачать переводчика онлайн" меня, хоть раз в "Неразменный рубль: Рассказы" жизни.

Очень практичная одежда, словно она заранее "игровые автоматы собаки" планировала нечто подобное.

Внезапно Поль понял, что все сказанное действительно правда.

EL MAL DEL LOGIS PENEDÈS

El 3 de vuit, 6 de març de 2009

La Cambra de Tarragona reitera el seu posicionament en favor del Logis Penedès

La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona ha reiterat aquesta setmana, a través d'un comunicat, el seu posicionament ja conegut a favor del projecte del Logis Penedès per a l'interior de la comarca del Baix Penedès.

Tot seguit reproduïm íntegrament la nota sobre el Logis Penedès tramesa per l'entitat empresarial tarragonina i en la qual s'afegeixen arguments en favor del projecte, especialment en plena crisi econòmica.
“La Cambra de Tarragona s'ha mostrat sempre favorable al projecte del Logis Penedès perquè entén que l'àmbit del Camp de Tarragona i el Baix Penedès és escàs en dotació d'equipaments logístics, per la qual cosa aquesta seria una infraestructura molt adient per les seves possibilitats d'intermodalitat. Així mateix, li ha manifestat Albert Abelló, president de la Corporació, a Ignasi Ragàs, director general de CIMALSA, durant la trobada conjunta que han mantingut a dia d'avui (per dimecres passat) a la Cambra de Tarragona.
La Cambra considera que les activitats de transport i logístiques del Penedès es troben molt disperses pel territori. Aquest fet, unit a què el creixement urbanístic consolidat de la franja litoral, en gairebé un cent per cent d'ocupació fa que els espais posteriors a aquesta franja tinguin un valor més important. Així, doncs, la ubicació plantejada es presenta com una plataforma logística capaç d'oferir servei a les comarques del Garraf, Penedès i Tarragonès.
La Corporació tarragonina ha valorat la viabilitat del projecte tenint en compte que el Penedès és una àrea estratègica de l'arc Mediterrani: A-7, AP-7 (punt axial amb la AP-2), futura B-40 (orbital de l'AMB) i corredor ferroviari del Mediterrani. A més a més, de poder tenir una connexió ferroviària per mercaderies. Per tant, els futurs projectes que es desenvolupin en aquest territori hauran de tenir en compte l'interès general de Catalunya.
En un moment de crisi com l'actual, la Cambra de Tarragona creu que el Baix Penedès ha de fer una aposta decidida i de futur encaminada a rebaixar el nombre d'aturats (ara se'n compten 7.936 amb perspectives d'increment, en un any el nombre de desocupats ha variat un 54,4% a la comarca) i, també, a diversificar la seva base productiva, basada en la construcció i els serveis no especialitzats.
D'altra banda, la Cambra de Tarragona entén el malestar i les demandes que la implantació d'aquest equipament pot suposar a la zona, especialment quan la població té també altres demandes territorials que agreugen la seva qualitat de vida. El Baix Penedès ha estat i pot continuar sent una de les àrees més emergents de Catalunya, tant des del punt de vista demogràfic com de la creació de riquesa econòmica, per aquest motiu el conjunt de la demarcació mereix també una atenció especial, és a dir, una ordenació, a través d'una figura de planejament com un Pla Director Urbanístic (PDU) i els projectes que se'n derivin, que ara ha iniciat el tràmit administratiu i el qual s'allargarà almenys un any i mig.
Tenint en compte que el Baix Penedès és una àrea amb importants alteracions ambientals i paisatgístiques, les noves instal·lacions econòmiques han de garantir el màxim respecte amb l'entorn, tant des del punt de vista ambiental com paisatgística (com es desprèn dels criteris i objectius del PDU), però això no vol dir pas que no s'hagin d'executar actuacions que són decisives per a la competitivitat econòmica i la millora de l'ocupació. El Logis s'instal·larà en terrenys no agrícoles, de baixa qualitat geològica, preserva els espais agrícoles més valuosos, segrega el tràfic local de vehicles pesants, la creació d'espais verds amb reducció de l'impacte visual o el manteniment de corredors verds i biològics, etcètera.
Les Cambra de Tarragona, com ho va fer el 2007, torna a apostar decididament per aquesta instal·lació decisiva per un territori que necessita diversificar la seva base productiva. Així, considerem com a vàlides la realització de tot un seguit de millores urbanístiques locals com ara possibilitar una sortida directa a l'AP-7, circumval·lació de Banyeres, millora del vial Arboç-Banyeres-Sant Jaume com a eix alternatiu al trajecte Santa Oliva-El Vendrell força saturat. A més de les millores de les infraestructures de llarg abast, com el desdoblament de l'N-340 o el nou traçat ferroviari.
Per últim, volem recordar que el Penedès és una àrea fortament transformada, i en procés de transformació a causa de l'àrea metropolitana de Barcelona o de la instal·lació de noves activitats econòmiques per la seva posició estratègica. Aquest és un procés irreversible, cal una visió global del territori, en la qual s'aposti per la possibilitat de poder planificar activitats que donin valor afegit a la mateixa població que hi viu. El Logis genera unes expectatives de creixement en generació d'ocupació (3.000 llocs de treball directes), serveis locals associats al Logis o activitats econòmiques complementàries que s'hi podran instal·lar que ara més que mai no podem renunciar”.

Одни громко разговаривали и весело смеялись, тогда как другие сидели молчаливые и удрученные.

И эти смерти оставили на нем свой "Музыка скачать драм басс"след.

Хотя близилась полночь, в городе было, как в могиле.

Метлы работали плохо, двигались медленно.

Это было время расщепления атома, спектрометров, абсолютной веры в то, что все на свете есть материя и что человек способен познать эту материю.

Целуя, я легонько укусил ее губу и почувствовал вкус демонской крови.

Я не "Кремль 2222. Северо-Восток"помню ничего из того, что "101 совет как провести собеседование"делалось на фирме, любимый.

Но теперь мы "Занимательная алгебра"уже могли различить хруст сухих ветвей "Методические рекомендации ученикам Школы космоэнергетики Эмиля Багирова"и металлическое позвякиванье оружия.

Я снова встретил ее удивленный, испытующий взгляд "В окопах Сталинграда"и замолчал.

Фельдкурат "Бизнес в стиле фанк. Капитал пляшет под дудку таланта"подчинился, обратившись со словом протеста к невидимым слушателям.

Я "Примерная общеобразовательная программа дошкольного образования "Мир открытий""просто подумал, а не "Рабочий словарик. 1 класс. Пособие для учащихся общеобразовательных организаций. ФГОС"лучше бы было сейчас сделать шаг назад, а потом "Записки психиатра"убрать их в "Англо-русский и русско-английский словарь для школьников: 20 000 слов"более подходящее время.

Он подполз к ручью и снова напился.

Он даже "книга области тьмы скачать"больше, чем я предполагал, подумал юноша, "скачать мобильного агента для телефона"глядя в открывшиеся глаза чудовища.

У меня возникло "хёрлуфа бидструпа скачать"подозрение, что если я спрошу еще о чем-нибудь, я только "Just cause 2 кряк"разрушу наши с ним "программа для чтения книг на андроиде скачать"чудесные отношения.

Когда я вошел, он не видел меня и узнал о моем "Fl studio 7 скачать crack"присутствии по громкому "скачать остров ненужный людей"смеху, который я не мог бы "Опен офис скачать торрент"сдержать даже под страхом смерти.

Поль отскочил назад, ударился плечом о стену "скачать музыку и слушать популярную"и упал.

Я услышал, как треснуло дерево от "скачать данди крокодил"удара.

Но теперь не время останавливаться.

CAL PROTEGIR ELS HÀBITATS DELS OCELLS

El Punt, 10 de març de 2009

El govern no obté l'aval dels ecologistes en la nova proposta de protecció d'aus del Segarra-Garrigues

La Generalitat l'enviarà a Brussel·les per intenta salvar «in extremis» el canal

Representants de les conselleries de Medi Ambient i Agricultura es van reunir ahir al migdia amb quatre associacions ecologistes i proteccionistes (Depana, Ipcena, Seo-Bird Life i Egrell) per posar-les al corrent de la nova proposta de protecció d'ocells que el govern presentarà les pròximes setmanes a la Unió Europea, que n'exigeix un augment important. El govern incrementa amb 13.000 més les hectàrees protegides, però hi permet el reg. Els ecologistes no hi donen suport.

Segons han explicat des dels grups ecologistes, durant la reunió el govern va evitar donar detalls sobre quines són aquestes noves 13.000 hectàrees de zones de protecció d'aus (ZEPA), que s'afegirien a les 26.000 hectàrees ja previstes i que la Unió Europea ha considerat del tot insuficients.

Igualment, com ja va fer divendres davant de representants dels regants i una setantena d'alcaldes del territori, el govern tampoc no va voler detallar als ecologistes quin és el pla d'usos que està preparant i que teòricament permetrà que en algunes de les zones ZEPA es puguin establir determinades dotacions de reg, de manera que el pagès afectat pugui passar igualment del secà al regadiu.

«Les ZEPA són terrenys on teòricament no es pot regar per no perjudicar l'hàbitat dels ocells esteparis», diu el representant d'Ipcena a les terres de Lleida, Joan Vàzquez. «Si el govern té una proposta en sentit contrari, ens agradaria conèixer-la bé i valorar com es pensa aplicar, però a hores d'ara no en sabem», va dir després de la reunió.

Els ecologistes han demanat que el pla d'usos, en què teòricament s'establirien quines zones ZEPA hi ha i quines i de quina manera poden ser regades, sigui regit amb criteris de parc natural, i en aquest sentit van recordar al govern que en el document del primer pacte tripartit, el del Tinell, ja es preveia la creació d'un parc natural de les Estepes de Lleida. Però el govern vol que el Segarra-Garrigues es regeixi per una comissió tècnica formada amb personal dels departaments de Medi Ambient i Agricultura. Els ecologistes no hi estan d'acord i temen que s'hi imposin els criteris purament productius per davant de la conservació ecològica.

Que parlin els científics

Els ecologistes van llançar ahir un missatge al govern: que la nova proposta de protecció del Segarra-Garrigues passi pel filtre de la comunitat científica i no es guiï únicament per criteris polítics. En aquest sentit, va reclamar que, abans d'enviar-lo a Brussel·les, una comissió científica avaluï l'impacte de les dotacions de reg previstes i les zones que cal protegir.

Домик был розовый с белыми "Искусство китайского рисунка кистью"ставнями, а такой же белый заборчик был почти "4000 узоров, декоративных мотивов и орнаментов"скрыт за морем пурпурно-красных цветов.

Вы же знаете, что плавать он "Дао дэ цзин"не умеет, потому что на ногах у него совсем малюсенькая перепонка.

В первый "Плаха"раз я услыхал об этом страшном деле на второй день после исчезновения молодого Пойндекстера.

Слишком много оказалось "Струна истории. Лекции по этнологии"демагогов, самозванных пророков, ложных чародеев.

И, хотя рука "Каждый человек способен творить чудеса"с лорнетом заслоняла лицо Луизы, все же можно было заметить, что оно оставалось "Серебро Господа моего"печальным, пока всадники не скрылись из виду, и даже после того, как они "Коммуникация. Развитие речи и общения детей в старшей группе детского сада"исчезли среди акаций.

Но день расплаты придет, и это столь же "Италия: Путеводитель"нерушимо, как то, что солнце восходит по утрам, и "Ленинградская область и пригороды Санкт-Петербурга. Путеводитель"как то, что чувство справедливости никогда не покинет сердца американцев.

Все, что "Загадка бронзового льва" я сделал с тобой крайне необходимо.

Затем я сделал нырок под "Дорога на Аннапурну" 90 градусов вперед, "Охрана труда Сборник нормативных документов" подняв и вытянув фандом.

Оно зашипело, отскочило в сторону и снова приблизилось.

Но те "Диета по цветам радуги Депрессия отменяется" впадины и возвышения, которые с "Ворота Расемон" географической точки зрения были крохотными, тем "Турецкий ятаган" не менее ограничивали обзор стоящих на "Зайка сам Начинаем говорить Первые фразы" уровне земли до нескольких ярдов.

пришло послание от "2012 Кто Вы по гороскопу майя" пятнадцатилетнего корреспондента из Июс Часмы, которая являлась "Где нет зимы" частью долины Маринерис.

Если они не найдут какого-либо приемлемого способа "Организация, нормирование и оплата труда на предприятии. Седьмое издание, стереотипное" восстановить запись торгов или аннулировать их, я буду разорен.

MES CARRETERES

El 3 de vuit, 6 de març de 2009

El cinturó de ronda  de Sant Sadurní patirà restriccions fins l'abril per la construcció de la variant

Una part de la variant ja es pot veure des de la carretera de Sant Quintí
Una part de la variant ja es pot veure des de la carretera de Sant Quintí

Fa unes setmanes van començar les obres per a la construcció de la variant de la carretera 243a. A conseqüència de l'obra el cinturó de ronda patirà restriccions del trànsit fins a principis del mes d'abril.

Aquesta nova infraestructura ha de donar accés a les carreteres de Sant Pere de Riudebilltes i Masquefa, des de la carretera de Vilafranca, sense haver de passar forçosament per dins de la vila. Fins ara, tots els vehicles que venien de la carretera de Vilafranca havien d'entrar al nucli de Sant Sadurní per accedir a la BP-2151 i la BP-2241.
El DPTOP és la institució que s'encarrega d'aquestes obres, que s'han d'allargar encara uns mesos més i que està previst que tinguin un cost de gairebé 4 milions d'euros.
Les afectacions que patirà el trànsit a conseqüència de la construcció d'aquesta nova infraestructura consistiran en el tall de la circulació del cinturó de ronda a l'alçada dels semàfors, que és on hi conflueixen la carretera que ve del centre del poble, la qual va a Sant Pere de Riudebitlles i que porta cap a Piera i Masquefa. Els itineraris alternatius a aquestes vies estan degudament senyalitzats.

Гарден напряг руки, и они разлетелись в стороны.

Но на сей раз, дружок, будь более осторожным в выборе.

Все встречающиеся в ней имена, персонажи, места и происшествия являются плодом воображения автора либо использованы "Автоатлас. Москва. Московская область (1:12000/1:28000; 1:160 000/1:400 000)" как вымышленные.

Мне кажется, произнес отшельник, это были первые слова со времени битвы у храма Ириды, что это означало использовать перстень против многих одновременно.

Растения бессловесны "выгодные условия кредитования" и не могут никому пожаловаться, но жить они хотят ничуть не меньше, чем животные и человек.

Впрочем, я, по существу, остался самим собой.

MES TRANSPORT PÚBLIC ADAPTAT

El Punt, 10 de març de 2009

Les 2.135 parades de bus de Barcelona estaran adaptades abans de final d'any

L'Ajuntament destina 3,7 milions del fons d'inversió local a remodelar les 1.800 que encara hi ha pendents

Un home en cadira de rodes baixa des d'un autobús adaptat en una parada de Barcelona. Foto: EL PUNT.
A Barcelona hi ha un total de 2.135 parades d'autobús, de les quals només 335, és a dir, el 16%, estan adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. Després d'haver aconseguit una flota d'autobusos 100% accessible, l'eliminació de les barreres arquitectòniques a les parades era una de les grans assignatures pendents de l'Ajuntament de Barcelona. Per aquest motiu el consistori ha decidit accelerar el tema i destinar a aquesta millora 3,7 milions d'euros del fons estatal d'inversió local, més conegut com a pla Zapatero. L'actuació ha d'estar acabada a finals d'any, cosa que implica adaptar 39 parades cada setmana.

L'actuació implica «retocar» un total de 1.800 parades. Es taparan forats, es trasplantaran arbres, es traslladaran caixes de semàfors o bústies i, quan no hi hagi més remei, es canviarà de lloc tota la parada. «Es tracta de moure tots aquells elements que siguin un inconvenient per a la mobilitat», va explicar ahir el regidor de Mobilitat, Paco Narváez. A més, les voreres a les parades hauran de tenir una amplada mínima de 2,1 metres, cosa que en molts casos també obligarà a instal·lar-hi una pròtesi complementària. D'acord amb el calendari marcat pel mateix pla Zapatero, l'adaptació s'haurà d'haver acabat abans de final d'any. El tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadana, Ricard Gomà, va recordar ahir que l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda «és un objectiu estratègic d'aquesta ciutat», tal com va quedar definit en el pla d'accessibilitat elaborat l'any 1996. Des de llavors fins ara s'han aconseguit més de 1.000 quilòmetres d'espai totalment accessible, i s'ha adaptat tota la flota d'autobusos –un total de 1.080–, gràcies a una inversió de 130 milions des de l'any 2003 que ha permès l'adquisició de 600 vehicles nous. Els reptes nous, segons va destacar Gomà, són les platges i els espais de jocs infantils. La representant de les persones amb discapacitat del Consell Rector de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, María José Vázquez, va agrair l'actuació i va assegurar que «Barcelona és un model» en matèria de mobilitat: «En bona part, això ha estat possible gràcies que tenim un moviment molt viu i exigent que no admet mai un no és possible com a resposta.» Vázquez va tenir paraules de reconeixement cap a TMB i els Ferrocarrils de la Generalitat, i va animar Renfe a «copiar molts dels operadors que tenim a Barcelona». Tant Vázquez com Gomà van incidir en el fet que quan es fa una actuació per millorar l'accessibilitat «es millora també la qualitat de vida dels ciutadans».

El metro, adaptat un 70%

La regidora de Mobilitat i Seguretat i presidenta de TMB, Assumpta Escarp, va assegurar ahir que «Barcelona és quasi l'única ciutat del món que té pràcticament adaptada la xarxa del metro». Actualment 84 de les 123 estacions existents ja estan equipades amb ascensor, cosa que representa un percentatge del 70%. Les 39 estacions restants estan en obres o en fase de projecte. Escarp també va recordar que el bus turístic i el telefèric de Montjuïc també són accessibles, dos exemples més de l'esforç que, segons la regidora, s'ha fet a la ciutat per millorar l'accessibilitat.

Pel que fa a les pantalles d'informació a l'usuari (PIU), un sistema digital que es col·loca a les parades d'autobús i que permet donar tot tipus d'informació als usuaris, l'any passat se'n van col·locar 50, i aquest any n'instal·laran 150 més. L'objectiu és arribar fins a 600 pantalles.

Он "Масяня новые игры играть"показал на подножие каменных столбов.

Все мы, кто "Бланк благодарственное письмо скачать"знал Воана, принимаем извращенный эротизм автокатастрофы, причиняющий такую же "Игра танки денди"боль, какую причиняет хирург, извлекая больной "Скачать драйверы для принтеров epson"орган из глубины человеческого "Gamecih скачать"организма.

Однако когда робот вернулся с "Скачать игру yu gi oh"соком, он уже привел себя в порядок.

Это слишком непристойно "Игры делать операции на сердце"для ушей Бога.

Но сейчас ты еще "Скачать divx кодек"не достиг мужской зрелости.

К тому "Раскраски принцессы скачать"же он чувствовал, "Скачать gta 4 liberty city"что по какой-то непонятной причине Утренняя Звезда тоже к нему неравнодушен.

RENFE OBLIDA EL PENEDÈS

El 3 de vuit, 6 de març de 2009

Joan Herrrera (ICV) considera que el Pla de Rodalies Renfe 2009-2015 oblida el Penedès

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, a l'estació de RENFE de Vilafranca, acompanyat per membres d'ICV a la comarca
El secretari general d'ICV, Joan Herrera, a l'estació de RENFE de Vilafranca, acompanyat per membres d'ICV a la comarca

El secretari general d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Joan Herrera va ser dimecres al migdia a Vilafranca per realitzar una valoració del Pla de Rodalies Barcelona 2009-2015 que ha presentat fa pocs dies el Ministeri de Foment. Herrera, que va venir a Vilafranca en tren, va estar acompanyat per membres d'ICV a la comarca, entre ells el regidor vilafranquí Bernat Villarroya.

Abans de les valoracions d'Herrera, però, Marta Otero, representant penedesenca a l'executiva nacional d'ICV, va destacar que “aquest Pla de Rodalies 2009-2015, amb una inversió de 4.000 milions d'euros, d'entrada no implica cap millora per al Penedès. Si bé trobem avenços molts significatius en altres punts del territori com el desdoblament de la línia de Vic o del tram Arenys-Blanes, la resta de propostes es limiten a millores en poblacions de la primera corona metropolitana com són el nou accés a l'aeroport, la nova línia Cornellà-Castelldefels o el nou túnel de Montcada”. Així, des de l'Agrupació Comarcal d'ICV al Penedès denuncien que aquest Pla de Rodalies no inclou cap de les reivindicacions del territori penedesenc com són la reducció del temps de trajecte i l'increment de les freqüències de pas i que poblacions tan importants com Vilafranca, Sant Sadurní d'Anoia, Gelida, Santa Margarida i els Monjos i el Vendrell, “continuen estan discriminades”. Comarca dormitori

Per la seva banda, Herrera, va apuntar que des del grup al Congrés d'ICV s'ha estat reclamant aquest Pla des d'abans de l'entrada de l'AVE a la ciutat comtal. “Llavors valoràvem el Pla com a necessari. El caos de la no-planificació l'ha fet imprescindible i prioritari”, va afirmar Herrera.

El secretari d'ICV va alertar també que aquest pla no contempla cap de les obres que des del Penedès es van reclamant, ja que no es contempla ni la quadruplicació que permeti millorar la connexió amb Barcelona, ni allargar la línia de la UAB a Vilafranca, ni el tren Orbital a Vilanova ni la connexió amb Tarragona via rodalies. Herrera també va criticar 'exclusió de la quadruplicació de vies entre L'Hospitalet i Sants: “aquest fet fa que no es puguin millorar les freqüències que afecten el dia a dia de milers de persones que estudien i treballen a Barcelona i a més provoca una competència deslleial d'altres territoris pel que fa a competitivitat, destruint l'activitat econòmica local i fent-la cada cop més depenent d'altres territoris, cosa que pot acabar convertint l'Alt Penedès en una comarca dormitori tal i com ja han manifestat altres institucions com la Cambra de Comerç”. Pla pensat per a la gent de la primera corona

Per últim, Joan Herrera va apuntar que “aquest és un pla pensat com un pedaç per a la gent de la primera corona, però menystenint a aquells que es desplacen de fora la Regió Metropolitana” i ha resumit que els penedesencs i penedesenques, “avui triguen més que fa 25 anys per anar a Barcelona, avui tenen la meitat de trens a la UAB que fa 1 any, avui segueixen sense línia a Vilanova i avui continuen necessitant els regionals per arribar a Tarragona, i el Pla no millora cap d'aquestes situacions”.

Ell mateix es va desplaçar des de Barcelona a Vilafranca amb tren i va afirmar que “he tardat més d'una hora per fer 42 quilòmetres.

Això no és raonable. La millora ferroviària no només és tenir un AVE que vagi molt ràpid, sinó que cal molt més. Quan agafes l'AVE i passes pel Penedès, el veus a velocitat llum. Quan passes pel Penedès amb rodalies, en veus tots els detalls perquè vas molt lent.

Cal trobar un punt entremig i no anar pitjor que fa 25 anys”.

VOLEN EMPRESONAR UN ACTIVISTA AMBIENTAL

El Punt, 10 de març de 2009

Entra en crida i cerca l'activista contrari al pla Caufec multat amb 60 euros

El jove podria entrar a la Model si és detingut i estar-hi deu dies per haver protestat contra el projecte

L'activista, durant la protesta, que va tenir lloc el maig del 2007. Foto: EL PUNT.
L'activista contrari al pla urbanístic Caufec que ha estat condemnat a deu dies de presó per haver-se negat a pagar una multa de 60 euros està, des d'avui, en crida i cerca. El jutjat d'Esplugues que el va condemnar per desobediència a l'autoritat quan el jove es va negar a baixar d'una torre de pisos on s'havia enfilat en una acció de protesta li va donar deu dies per ingressar de manera voluntària a la Model. L'activista havia rebutjat tant pagar la multa com estar localitzable de manera permanent. El jove ha declarat que no pensa ingressar voluntàriament a la presó i ja s'ha convocat una concentració de protesta en el proper ple de l'Ajuntament d'Esplugues.

«Prefereixo que els Mossos em vinguin a buscar, perquè jo no vull anar a la presó. Els que volen que ho faci són la policia, que va practicar una detenció una mica irregular, i el jutjat, que s'ha cregut la versió de la policia.» Això va assegurar ahir a aquest diari el jove contrari al pla Caufec condemnat a deu dies de presó després d'haver-se negat a acceptar les altres alternatives a la presó: el pagament de 60 euros de multa, que era la primera condemna, i la localització al seu domicili o en una altra adreça. El jutjat no li ha pogut embargar cap compte corrent, a raó d'una multa de 3 euros durant vint dies, i per aquest motiu li ha imposat un dia de presó per cada dues quotes no satisfetes.

Malgrat que no vol anar a la presó, la negativa a pagar la multa s'emmarca en una campanya de insubmissió a aquest tipus de pena que han encetat diverses entitats, que consideren que les multes financen un Estat que reprimeix la dissidència política i que afavoreix les desigualtats perquè l'alternativa a no tenir diners per pagar una multa és la privació de llibertat. El contrari al pla Caufec també va destacar: «Vull que es facin visibles l'especulació salvatge que representa el pla Caufec i la persecució policial que estem patint els que ens hi oposem.»

El pla conegut històricament com a Caufec i rebatejat posteriorment com a Porta Barcelona inclou la construcció de 709 habitatges que combinen els pisos amb les cases adossades, dos hotels, un centre comercial i dues torres d'oficines de 23 plantes cadascuna. Els membres de la plataforma No al Caufec consideren que suposa una agressió a l'espai natural de Collserola, mentre que l'Ajuntament d'Esplugues defensa que s'obriran accessos a la muntanya i es guanyaran 125 pisos protegits. A Esplugues hi ha des de fa anys un actiu moviment contrari, que ha protagonitzat nombroses accions, com ara aturar les obres lligant-se a la maquinària. La protesta per la qual el jove ha estat condemnat va consistir que ell i dos companys més es van penjar durant tres dies a 50 metres d'alçada en un gratacel d'habitatges, i es van negar a baixar quan la policia els ho va requerir.

L'activista ha advertit: «No posarem fàcil a la policia trobar-me», referint-se al col·lectiu que li dóna suport. En aquest sentit, s'ha convocat una concentració de rebuig davant de l'ajuntament d'Esplugues per al proper ple municipal, el 18 de març. El jove té altres procediments oberts, com altres persones del col·lectiu No al Caufec. Seixanta activistes acumulen en total 200 denúncies.

О, разумеется, сказала Скарлет.

Мак пошел по этой тропинке сквозь густой желтоватый туман, ориентируясь по дорожным знакам.

А сейчас, продолжал Бен, если вы согласитесь нам помочь, мы сможем продвинуться еще дальше.

Он на ноги пару сандалий чудесных надел.

Воин показался принцу знакомым.

Видите ли,-начал Фауст менторским тоном,-я сам великий маг, величайший из всех, когда-либо живших на земле, и, следовательно, я знаю всех своих знаменитых коллег, работающих в данной области и из далекого прошлого, и из будущего.

Все еще было "бесплатные игры эротика"очень тепло, но теперь легкий ветерок с севера уменьшал жару.

Но все-таки есть две человеческие привязанности, от которых он не смог полностью освободиться; это некоторое чувство братства по отношению к жрицам Бабригора и влечение к тебе.

На "Видеоплеер классик скачать бесплатно"этот раз виновником был Боб, который резко "книга стратегия голубого океана"и хрипло залаял на кошку.

Что за беда "Продажи, переговоры"с дурными репутациями, сказал Джек.

Посасывая сочные кости, они прислушивались к выдохам газовых струй.

На серой простыне "Курочка Ряба/Сказки с сюрпризом"неба, меж плывущих облаков проглядывали звезды, "решебник математика 4 класс решебник"похожие теперь скорее на редкие капли росы, чем на сверкающее конфетти.

Боюсь, я проявил неоправданную поспешность.

Хотя, если ты "Я и ты под персиковыми облаками" не напортачишь, все "Праздничное застолье" должно пройти гладко.

Мне никогда еще не приходилось прорываться через пикеты.

Ваш дядя вспомнил, что положил их "Современный сайт на PHP и JavaScript" в табачную банку.

Риджуэй, конечно, видел, что молодой хозяин вернулся "Любовь опять любовь" домой в начале "Двое" пятого утра, и догадывался, что лучше не повышать голоса.

А ему, ошеломленный дядя Джаспер указал "Шелковые узы" на Билла, позвонили сегодня по телефону.

PERSISTEIX LA CONTAMINACIÓ AL FOIX

El Punt, 6 de març de 2009

La Generalitat prohibeix la pesca esportiva a l'embassament del Foix

La Generalitat ha prohibit de manera cautelar la pesca a l'embassament del Foix, on fins ara estava permesa només la pesca esportiva –sense mort–. La mesura, publicada ahir al Diari Oficial de la Generalitat, es pren fins que l'Agència Catalana de l'Aigua, l'ACA, disposi de més dades sobre la presència al pantà de l'alga Microcystics aeruginosa, que pot generar una toxina. La presència de l'alga a l'embassament es va fer pública durant la segona trobada d'estudiosos del Parc del Foix, l'octubre passat. La prohibició, ara, de tot tipus de pesca, és deguda al fet que la toxicitat que pot provocar aquesta alga pot causar problemes de salut fins i tot només amb la manipulació dels peixos i l'aigua. El Consorci del Parc del Foix, que regula la pesca a l'embassament a través del pla d'ordenació de la pesca, va construir amb finançament del parc, un moll de pescadors i va adequar una zona de pesca per fer concursos federatius de pesca sense mort. En aquest sentit, es va habilitar un aparcament i un servei de recollida de deixalles. Al pantà del Foix només és permesa la pesca sense mort, però molts cops s'hi ha pogut comprovar la presència de pescadors furtius que no respecten aquesta pràctica. Per evitar que alguns immigrats, que no coneixen la normativa, pesquin per al consum propi –en alguns països tenen per costum menjar-se les carpes–, el Consorci del Parc del Foix va editar el 2007 un díptic detallant les zones de pesca, els telèfons dels guardes i les instruccions de la pesca perquè sigui sense mort. El díptic està en català, castellà, xinès, rus, romanès i àrab. A més del que es va fer públic a l'octubre, s'han divulgat estudis en què s'evidencia que els peixos del pantà tenen salmonel·losi.

Она обозначена только следами колес проехавших ранее повозок, следами, заметными лишь по раздавленным стеблям сочной травы.

Передачи пользовались популярностью, и заказчики "Скачать доту с ботами 2"платили Хуану соответственно.

Взмокшая от пота прядь волос по-гитлеровски пробивалась на лоб из-под фуражки, серой, расшитой золотым галуном типа французского кепи, с длинным прямоугольным козырьком.

Это дружеское предупреждение, чтобы вы были беспристрастны в деле Доломо.

Искусство Синанджу вернуло Римо это умение и довело до совершенства.

И не слышал Ангел вредных слов, иначе неизбежно прореагировал бы летучей репликой, "Скачать gta san andreas для игры по интернету"а ведь не стал, значит, скорее всего помстилось Ильину.

Снегопады начинались и заканчивались, а когда они прошли реку Харт, снег повалил с новой силой.

Глава 5 Сначала Аззи решил, что его заклинания "Песни нана скачать"вообще не действуют.

Он стал бизнесменом еще раз, торговцем, показывающим товары.

Типов "условия получения кредита"волшебных мечей существует множество, но Аззи, выбирая магическое оружие для своего "потребительский кредит 100000"протеже, в спешке не удосужился прочесть надпись на ящике, из которого взял этот меч.

Ну тогда понятие свеча в смысле метафоры не "Скачать электронную учебники 7 класс"совсем годится.

Свертальф уперся, как мог, и застрочил из автомата.

Народ их поддерживал, поскольку тиран, как и все слабые и трусливые люди, запретил своим подданным "Азбука в стихах"даже выражать свое мнение.

Туда же отправился и его меч, который он держал в руке, когда обрушилась волна.

Вполне может быть, что их там и вовсе нет, а я стал жертвой фантомных болей.

Послышался какой-то слабый неразборчивый звук, но откуда ""А се грехи злые, смертные...": В 3-х книгах. Книга 1"он шел, Поль определить не смог.

И теперь получить предложение "скачать книги для читалки"о контракте, в эти спокойные времена почти полного "садко былина краткое содержание"окультуривания, плавно сцепляющихся шестеренок, продления жизни и межзвездных путешествий.

Огромный бобер, раза в два больше самой норы, выплыл из воды с лилией в зубах.

В "кратчайшая история времени стивен хокинг скачать"холодной стальной глубине помещения на высоком мраморном ложе лежала "скачать музыку бой с тенью"женщина.

Он спрашивает мистера Анджело ди Негри.

Его сознание "скачать 6 сезон интернов"было затуманено болью, левая рука была по-прежнему прижата к лицу, кровь текла между пальцами, "пляж фильм скачать"стекала по рукам, окрашивая браслет в красный "Виндовс на телефон скачать"цвет.

Пригласив меня следить "скачать программы софты софты"за своим дворецким, миссис Корк ясно дала понять, что это лишь часть моих обязанностей.

Спустя некоторое время, он увидел как Поль поднял вверх руки и повернулся лицом к встающему солнцу.

спросил матрос с глазами рыси тот "озодбек назарбеков скачать"самый, чье вмешательство в поединок вызвало это неожиданное отклонение от программы.

Он "Английские упражнения в картинках. 1 год обучения" с сожалением взглянул на свои голые распухшие ступни и вернулся "игровой автомат леди шарм" к кожаному хламу то, что не успели съесть грызуны, было пронизано белыми змееподобными корнями, которые, "Скачать читы для cs" проникая в тайник, давали дорогу струйкам подземных вод.

Голубь был лошадью "Задания умного лисенка/Играем с буквами и словами" Сета; небольшой серебристо-серый мерин, еще немного и он "samsung 2015 драйвер скачать скачать" бы претерпел унижение, перейдя в разряд пони, надежный, "Городок в табакерке: Сказки дедушки Иринея" спокойный, идеально подходящий для мальчика, который впервые сел на лошадь всего год назад.

Они как будто колебались, не "игровой автомат ацтек голд" зная, как им поступить.

Когда "Дети и Эти. Какие-то чудеса... Книга 3" к нему вернулось сознание, Стена пепла дошла до верха стола.

Колдуны говорят, именно по этой "Изобразительное искусство: Ты изображаешь, украшаешь и строишь. 1 класс. Учебник ФГОС" причине такие мощные орудия обычно спрятаны в отдаленных местах.

Амнет посмотрел на "Скачать стефани мaйер все книги" него через плечо и неопределенно махнул рукой.

Subcategories