Notícies

MENJADORS ECOLÒGICS

Neix una central de compres de productes ecològics per a menjadors escolars gironins

Diverses associacions i entitats han creat una central de compres de menjar ecològic per als menjadors escolars gironins. El projecte, que és la culminació d'una iniciativa que va començar a donar les primeres passes el 2006, es crea amb la voluntat d'estendre's a tot Catalunya.

De moment, ja hi ha una vintena de centres escolars i d'escoles bressol de Girona que hi estan interessades. El projecte funcionarà mitjançant un programa informàtic que preveurà quines quantitats de producte es necessitaran. La carn, la fruita i les verdures s'enviaran a la central, situada a Quart (Gironès), des d'on es farà el repartiment a les diferents escoles dues vegades per setmana.

D'ençà que el CEIP Joan Bruguera de Girona va començar a incorporar menjar ecològic al menjador del centre l'any 2006, diverses escoles de la ciutat i de la comarca han anat afegint aquests tipus de producte als seus menús. Entre d'altres, hi ha l'escola de Domeny o bé el CEIP l'Aulet de Celrà (Gironès), que compra fruita i verdura produïda sense fertilitzants.

Fins ara, però, la compra de la carn, la verdura i la fruita es gestionava directament entre els centres escolars i els productors. Ara, amb la voluntat d'impulsar aquests menús, diverses associacions i entitats han creat una central de compres de menjar ecològic per als menjadors escolars de les comarques gironines.

La seu de la central s'ubicarà a Quart, en unes naus de la Fundació Onyar que es rehabilitaran per a servir de magatzem. Les escoles que vulguin adquirir productes ecològics podran fer-ho a partir d'aquest trimestre del curs escolar.

Segons explica un dels seus responsables, Germà Capdevila, 'la central permetrà coordinar esforços i servir de mitjancera entre els productors i els consumidors'. A més, Capdevila també ha ressaltat que els menús ecològics no comportaran un increment dels rebuts de menjador que hauran de pagar els pares.

I és que durant els primers dotze mesos, la diferència de preu es pagarà amb una subvenció de 150.000 euros de la Generalitat. A partir del segon any, els impulsors de la iniciativa confien que el projecte s'autofinançarà. De moment, el projecte compta amb una vintena d'escoles interessades, entre les quals hi ha vuit llars d'infants de la ciutat de Girona.

Impulsar un canvi

La creació de la central s'emmarca dins un projecte més global batejat amb el nom de 'Dina'm', que aglutina diverses entitats i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona. Dins la iniciativa s'hi troben també la Fundació Onyar, la cooperativa El Rebost i les associacions de pagesos i de ramaders ecològics de les comarques gironines.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Girona, Enric Pardo, ha ressaltat que el projecte 'obre noves expectatives de mercat'. Pardo ha avançat que si s'aconsegueixen implicar nombroses escoles de la demarcació, 'es podrà incrementar la producció ecològica a les comarques gironines'. El regidor també ha valorat la iniciativa com un 'projecte modest però amb àmplies ambicions'.

El projecte funcionarà mitjançant un programa informàtic, elaborat per la consultora Dinamis, que preveurà quines quantitats de producte es necessitaran. La carn, la fruita i les verdures s'enviaran a la central, des d'on es farà el repartiment a les diferents escoles dues vegades per setmana. La intenció dels impulsors de la iniciativa és que el projecte a la llarga s'estengui a tot Catalunya.

Голубая луна сверху, голубые вьюны "Р Сказочные феи" на низких "Биология Подготовка к ЕГЭ 2012" ступенях.

Подобный исход предусматривался в их контрактах, многие "Азбука Прописи-раскраски с накл." занимались весьма опасной работой, и "WeiBe Nachte" смерть являлась одним из возможных исходов.

Он смотрел "Перегрузка" туда, за парапет, и протянул руку, указывая на что-то.

Очередь "Все вечеринки завтрашнего дня" перешла к фигуре слева от "Земельный кодекс РФ" него, которая начала "Разговорник русско-финский" речитатив.

ответил он, пыхтя и выталкивая из "Торговец тюльпанами" себя по слову всякий раз, как его "Р Динозавры" правая пятка ударялась о землю.

Пройди в соседнюю комнату и разденься.

EL SÒL RÚSTIC NO ES POT CONSIDERAR INDUSTRIAL

El Punt, 11 de gener de 2009

Reviscolen els moviments antieòlics

Les sentències favorables del TSJC reorganitzen les plataformes contràries, que ja preparen mobilitzacions conjuntes

Les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, conegudes aquesta setmana, que determinen que els parcs eòlics de les serres del Tallat i Vilobí, entre la Conca de Barberà, l'Urgell i les Garrigues, vulneren la llei d'urbanisme perquè són en sòl rústic, no només han estat acollides amb alegria, pel precedent que suposen, entre els col·lectius del Camp i l'Ebre que s'oposen als projectes que hi ha en dansa, sinó que els farà reviscolar el vessant més reivindicatiu. Plataformes gairebé inactives, com la de la Conca, anuncien trobades imminents, i ja es preveu per la setmana entrant una reunió entre moviments de tot el país per organitzar accions conjuntes. Pendents que s'aprovi el decret d'energies renovables que prepara el govern, el debat eòlic torna a estar sobre la taula.

+ En la imatge es pot observar que el coll de la Garganta queda exclosa de la Xarxa Natura 2000, que afecta a la carena del Tormo.

Les resolucions del TSJC s'han produït en el millor moment i han estat ben rebudes per les plataformes antieòliques del territori, que havien vist que els darrers anys proliferaven els projectes mentre la via judicial endegada s'allargava sense data. L'advocat ambientalista Albert Calduch, defensor de bona part de les causes, resumeix la base de la sentència: «No era lògic que es posés una instal·lació industrial sobre sòl rústic; fins ara s'ha deixat que els promotors regulessin el sector.» Tot i que admet que la regulació fa uns anys de la Xarxa Natura 2000, que fixa una sèrie d'espais protegits, «hi ha posat més seny», recorda que «s'ha de pesar en una balança la generació d'energia i la protecció del medi, i llavors es veu que la mica més d'energia que es produeix fent els parcs a les carenes no compensa la gran afectació sobre la natura, el paisatge i les espècies animals, sobretot les aus». Calduch, com ja passa en molts llocs d'Europa, és partidari de situar els aerogeneradors «en zones habitades, com ara polígons industrials».

Dubtes

Calduch creu que la sentència «obre camí», perquè la situació de molts altres parcs podria ser irregular. No cal anar gaire lluny del Tallat, on hi ha els parcs eòlics afectats per la sentència, per trobar-ne un exemple. Fonts de l'Ajuntament de Conesa, a la Conca de Barberà, –on en les últimes eleccions municipals va guanyar precisament un grup alternatiu sorgit de la lluita antieòlica– admetien aquesta setmana que els dos parcs que s'hi tramiten finalment «també estan en sòl rústic», per la qual cosa ara els sorgeixen els dubtes sobre si han d'atorgar o no la llicència d'activitat, l'últim tràmit que falta per construir-los. En tot cas, justificaven la seva acció fins ara: «A tu Urbanisme et diu que tiris endavant, i ho fas.»

 

Satisfacció

  Tot i que queda materialment envoltat pels molins, els parcs del Tallat i Vilobí no afecten ni un pam del terme de Senan, que al seu dia s'hi va oposar rotundament. L'alcaldessa, Núria Albà, s'alegra per les sentències, i reflexiona que «la Generalitat haurà de prendre ara alguna decisió». La notícia encara és calenta, però ja avança: «Suposo que la gent que vam ser fa uns anys en la lluita ens tornarem a reunir per valorar-ho i veure què fem.» Així ho confirma Francesc Calbet, un dels signants de la denúncia ara resolta, i membre de la gairebé inactiva Plataforma per Senan: «Som poca gent i estem molt cansats, però la sentència ha estat una gran alegria per a nosaltres, i suposarà una reactivació de la mobilització.» Calbet recorda que «Senan va mantenir una posició molt ferma contra els parcs, tant el poble com el consistori», però lamenta: «A les poblacions del costat ha creat molta divisió, perquè n'hi ha que només hi veuen el benefici econòmic.» En tot cas, i en espera de «veure com s'acaba el recurs que hi volen presentar», ja avança que organitzaran «un acte massiu a principi de març, una marxa entre Montblanquet i el santuari del Tallat», a la qual segurament convidaran altres col·lectius amb els quals encara mantenen contactes. Calbet, abans, vol aclarir: «No estem contra les energies renovables, però no volem que es facin d'aquesta manera, amb una concentració enorme de molins, sense cap sentit paisatgístic ni compatibilitat urbanística.»

«El Collet dels Feixos és il·legal» També força satisfeta d'entrada es mostra Roser Vernet, de la Plataforma per la Defensa del Patrimoni Natural del Priorat, que creu que la resolució «és important perquè posa de manifest que les coses no s'han fet com caldria». «Com a mínim som a temps de fer bé el que falta», apunta. Això sí, segons ella el dictamen «hauria de ser retroactiu», i aquí ja es mostra més escèptica, vistos els antecedents: «Tenim una carta de la Generalitat que ens dóna la raó, ja que ja admetia abans que es fes que el parc del Collet dels Feixos, a la Teixeta, és il·legal, però el van tirar endavant igualment». «Hi ha pressions molt fortes de les empreses que prevalen sobre l'administració», lamenta Vernet.

Estudis conjunts a la Terra Alta La Plataforma per la Defensa de la Terra Alta també es mostra satisfeta per les dues sentències, ja que entén que així es fan visibles algunes de les seves reivindicacions i es posen de manifest les irregularitats comeses tant per les empreses eòliques com per la mateixa Generalitat. «La majoria de parcs s'han tramitat moguts per interessos econòmics i no generals. La Generalitat i les empreses han abusat del seu poder», es queixa un dels membres del col·lectiu, Xavier Fortuño, que hi afegeix: «Ara s'hauran de revisar la majoria de parcs, ja que s'han fet en moltes ocasions de manera precipitada, i a banda d'haver saltat la normativa urbanística també han comès irregularitats en altres sentits, com ara haver-se tirat endavant tot i haver-hi informes desfavorables sobre la fauna i el medi.» Fortuño considera que els estudis d'impacte ambiental i paisatgístic no s'haurien de fer només de cada parc individualment, sinó també per al conjunt del territori afectat. Això s'hauria de materialitzar aixecant el prisma i dibuixant una macrocentral als territoris afectats per parcs eòlics, com a suma de totes les que hi ha projectades, la qual també tingués estudis ambientals propis. «Aquesta globalitat donaria una visió molt més definida de l'afectació dels territoris», considera Fortuño. La setmana vinent, en tot cas, ja avança que plataformes de tot Catalunya en defensa del territori es reuniran per buscar una estratègia comuna d'ara endavant i materialitzar les reivindicacions en una mobilització conjunta abans de la primavera.

La convivència Josep M. Font, del col·lectiu Terra i Vent de Tots de la Fatarella, es mostra menys animat per les sentències, tot i que tenen presentats dos recursos semblants contra els projectes previstos al poble. «El problema aquí no és jurídic, sinó de convivència», afirma amb tristesa. «Com que l'afectació és tan gran, i a alguns veïns els expropien terrenys i a altres no, hi ha una guerra al poble.» «L'important és veure com seguim convivint, i això no ho podrà arreglar cap tribunal», constata.

Вдруг он "Скачать бесплатно песню на будильник"вспомнил про маленькую коробочку с киноварью, которую захватил "демки css v34 скачать"с острова Гальвестона.

И он поднялся на ноги, возвысившись над ней, наклонился, коснулся "музыка петлюра виктор скачать"ее плеча.

Она прошла в Страну "игры фирмы алавар"За Северным Ветром район, не нанесенный "Полный лекарственный справочник фельдшера и медсестры"ни на одну карту Вирту, Хранительница которого не желала признавать "Военно-транспортный гигант Ан-22 "Антей""ни чьей власти, кроме своей собственной.

Такова "белый день скачать"была Ивен из крепости Холдинг.

Потерявший крылья ангел, бесхвостая русалка, бывшая "изложение лосиный остров"нимфа, а теперь самая обычная женщина.

Думаю, первым делом надо вытурить этого "Джельсомино в Стране лжецов"белобрысого субчика, сказала миссис Моллой после того, как "бесплатный flashplayer скачать"ее муж с чувством пожелал Джефу подавиться шпинатом.

JA NINGÚ DEFENSA EL LOGIS AL PENEDÈS

L'Ajuntament de Cunit va aprovar una moció contra el Logis Penedès amb els vots de ERC, ICV, CIU i PP desautoritzant així a l'alcaldesa Judith Alberich.

27/11/2008: Dijous de la setmana passada es va posar a votació una moció contra la instal•lació del Macropolígon Logístic de 186ha el més gran de Catalunya a terres Penedesenques, on es proposava aprofitar els "pocs terrenys comprats" per activitats de recerca i investigació.

Amb aquesta moció en contra del Logis de tots els partits de Cunit (excepte el PSC) s'anula la validesa d'una al•legació Pro-Logis de l'ajuntament de Cunit presentada per l'alcaldesa Judith Alberich (PSC) que ni tant sols havia consultat amb els seus socis de govern del PP.

Des d'ERC el conseller Ivan Faccia va denunciar aquesta falta de diàleg i negociació a l'Ajuntament de Cunit.

Des d'ICV, Toni Martínez va qualificar la defensa del PSC com de «submisio als lobbies de poder» i Montserrat Carreras des de CiU va puntualitzar que «la comarca te potencial per generar llocs de treball. Ara el govern ha de posar els mitjans».

A aquesta sessió de l'ajuntament també hi van assistir membres de la Plataforma No Fem el CIM, la policia local va retirar  les pancartes malgrat la indignació de la oposició i el gerent va amenaçar de retirar també les càmeres en cas de fer fotos. Desprès de l'aprovació de la moció contra el Logis el public va aplaudir i una vegada fora de l'ajuntament i al carrer la policia local va intentar demanar la identificació al membres de la plataforma. La mateixa policia local també va aturar pel carrer a José Mª Abril (ICV), alcalde de Banyeres per identificar-lo.

Amb aquesta votació ja son 14 els municipis que estan en contra del Logis Penedès, que juntament amb els dos consells comarcals de l'Alt i del Baix Penedès, el consell d'alcaldes del Baix Penedès, les més de 1000 al•legacions recollides contra el Pla Territorial, més de 5000 signatures contra el Macropoligon i les més de 80 entitats, grups i associacions, fan que aquest projecte fet a esquenes dels ciutadans s'hagi de retirar donat al rebuig del Penedès que busca definir un model de territori propi diferent al que les dues metrópolis (Barcelona i Tarragona) havien dissenyat i que era totalment obsolet e insostenible.

У "Русификатор medal of honor 2010"меня создалось впечатление, что в прошлом вы работали вместе, вмешался Доннерджек.

Маленький отряд принца Рейнальда догнал армию короля Гая миль за двенадцать до этого места.

А вот бушующее пламя Ливенвортской кампании.

Если в это дело вмешается магия, из него почти наверняка что-нибудь выйдет.

Он решил выбираться из поросшей лесом бухты времени было в обрез, "Скачать для samsung pc suite"а строить планы можно и по дороге.

Его "Игра кухня сары сахарное печенье"волнует только лязг мечей да бранный клич.

Я "Не хочу идти в школу! Советы и рекомендации родителям будущих первоклассников"знаю, что я нахожусь в тюрьме, потому что верю в то, что "Цвет яблони"люди добры.

Он "… нет воспоминаний без тебя; Любовь со дна Босфора"тронулся с места последним, так как задержался, свертывая лассо.

Кроме "Исцеление силой рода. Избавление от заболеваний тела и психики"того, на лбу у него синяк-похоже, что от рукоятки "The Catcher in the Rye"револьвера.

Правда, здесь черный человек раб, и три миллиона "Нейронауки: курс лекций по невропатологии, нейропсихологии,психопатологии, сексологии"людей его "Стильные косички для взрослых и детей. Искусство плетения"племени находятся в таком положении.

Острая боль пронзила сердце, будто отравленная "Мой мальчик"стрела впилась глубоко в мою грудь и застряла в "ArchiCAD 15 в примерах. Русская версия"ней, терзая меня.

Она привязалась к "Мактуб"Маюми, и в этом не было ничего удивительного.

HEM ATURAT LA MAT A LA TORRE 38!

Per una nova cultura de l'energia renovable i distribuïda

El 10 de desembre, després de 3 dies d'obstrucció noviolenta, l'empresa constructora ha retirat la maquinària i s'ha endut els materials, tot deixant la Torre 38 a mig fer.

Vegeu info i imatges a: http://novaculturaenergia.blogspot.com

Us esperem a la ContemplAcció i a un dinar popular de celebració el proper dissabte 13 a les 13:30

Confirmeu l'assistència a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Després de 5 mesos, continuem la ContemplAcció sota la torre 38 per aturar la seva construcció. S'ha d'aturar la MAT mentre:

  • No es coneguin les sentències judicials pendents. Cal evitar la política de fets consumats: si els jutges algún dia consideren il·legal la MAT, el mal ja estarà fet!

  • No hi hagi una explicació argumentada escrita i pública dels responsables polítics de la Generalitat i una deliberació pública oberta sobre la conveniència i la necessitat de la MAT. El arguments de l'informe Mario Monti – interconnexió europea - contradiuen els que fins ara havia emprat la Generalitat – Ave i Girona -.

  • En la situació de crisi global -financera, econòmica, climàtica – no hi hagi signes clars de que apostem decididament cap a la generació d'energies renovables i distribuïdes, en una xarxa local i comarcal, una generació que no estigui en mans d'uns pocs monopolis industrials – financers europeus, que imposen preus i tecnologies favorables als seus interessos i no al del bé comú ni al de la natura.

El col·lectiu ciutadà Nova Energia planteja 3 objectius concrets:

  • Que el Consell Comarcal d'Osona demani l'aturada preventiva de la construcció de la línia MAT, i que es comprometi a elaborar un Pla Comarcal d'Autoproducció d'Energia Renovable. Cal demostrar que la generació elèctrica concentrada en mans d'unes poques multinacionals, ni cal, ni és més segura, per garantir les necessitats d'una societat que necessita caminar cap a una nova cultura de l'energia. Avui l'objectiu d'Europa pel 2020 és generar el 20% d'energia renovable.. però ha de ser distribuida en el territori!

  • Que el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, així com el seu Director general d'Energia, - ex director tècnic de REE - Agustí Maure, expliquin públicament la necessitat de la MAT en un debat obert per televisió – en un programa com Àgora - on també hi participin els col·lectius que s'oposen a la construcció d'aquesta infraestructura energètica, així com els investigadors i científics que han fet saber que hi ha alternatives a aquesta línia.

  • Que el Tribunal Suprem indiqui el termini en què preveu resoldre els 4 contenciosos administratius acceptats a tràmit, que qüestionen la legalitat d'aquesta línia, per poder valorar si té sentit córrer el risc de continuar-la construint i d'haver-la d'aturar, com en el cas de l'Aragó quan, la suspensió judicial de la MAT va portar a abandonar 350 torres que mai es connectaran.

10 de desembre 2008

Col·lectiu ciutadà Nova Energia

Correu-e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Blog: http://novaculturaenergia.blogspot.com

 

MINIPARCS EÒLICS

El Punt, 15 de gener de 2009

Faran un consell d'alcaldes per discutir la proposta d'instal·lar miniparcs eòlics

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà convocarà tots els alcaldes en una reunió per discutir quina és la posició de la comarca arran de la proposta de l'empresa Gamesa de fer una trentena de miniparcs eòlics en una trentena de pobles alt-empordanesos. Segons va explicar ahir el president, Pere Vila, també alcalde de Llançà, la idea és que els alcaldes puguin dir la seva entorn a la proposta d'aquesta companyia, una de les més importants del sector. Gamesa ha ofert a diversos municipis de la comarca instal·lar dos aerogeneradors per acabar fent un parc repartit per tot l'Alt Empordà. Vila afirma que vol tenir de primera mà totes les opinions i que la decisió s'ha de prendre cap a un costat o cap a l'altre amb una majoria de municipis a favor o en contra. Personalment, el president del consell no creu que aquesta sigui la solució per apostar per les energies renovables però entén que les compensacions econòmiques que es plantegen facin que alguns alcaldes vegin bé la proposta. Per això vol que se'n parli en una reunió.

А "Взлом steam на игры"человеческие ноги медлительны и подвержены утомлению.

Это были фото-прожекторы, установленные вдоль ограды и ""предназначенные для обслуживания охранной видеосистемы.

Прохлада говорила, что ночь кончается.

Постепенно дым ""рассеялся, и Аззи увидел.

Демон это бессмертный дух, из эпохи более ""поздней, чем наша.

Иногда Мор ""видел на боковых дорожках другие фигуры, не всегда человеческие.

Переправившись через реку, мы вступили в индейские владения, так называемую резервацию.

Последние слова были произнесены громко, внушительно, прямо в ухо старой женщине она, видимо, была глуховата.

Запомните, если понадобиться, с вами свяжутся.

Они продолжали дрожать и когда он спешил по дорожкам сада, и когда он, прокравшись за ствол дерева, никем не замеченный, наблюдал сцену, которая ранила его в самое сердце.

Биглер машинально ощупывает штаны и чувствует "Бизнес книги скачать"на руке что-то липкое.

Римо может вернуться еще нескоро, а если и вернется, то наверняка по "Скачать игру весёлая ферма 4"своему обыкновению начнет препираться с Чиуном из-за того, кому убирать тело.

Я много слышал о великодушии "Понимание Медиа. Внешние расширения человека"и благородстве "Специальный выпуск журнала "Рецепты на бис". №1 2013. К Пасхе"французских креолов в Луизиане, и вот "Беовульф: Эпос"яркое тому доказательство.

Нельзя жить в этом "Уроки волшебства. Настольная книга юного фокусника"мире и ни к чему не прикасаться.

Оружием защиты у "Библия красоты anti-age"них служит простая палка, "Логические исследования. Том II. Часть 1. Исследования по феноменологии и теории познания"заостренная с обеих сторон и для крепости обожженная в "Наедине с собой. Размышления"огне.

Барри не "Многослов, или Книга, с которой можно разговаривать"хотел прекращать свое занятие.

Ад не то "Блаблокнот для совещаний"место, где можно набить руку в "Возрождающие техники NLP. Четыре уровня сложности"метании.

Через час вы получите все документы.

Mediona realitza un pou sense permís

L'ACA no permet fer el pou a Mediona però resoldrà els problemes d'abastament

L'Ajuntament pacta amb la Generalitat convertir la «prospecció» en un punt de control de l'aqüífer [caption id="" align="alignright" width="175" caption="Imatge dels treballs per fer el pou durant les festes de Nadal de l'any passat."][/caption] L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va comunicar la setmana passada a l'Ajuntament de Mediona que denegava la sol·licitud per perforar un pou a tocar del torrent de Ginoles, prop d'un nucli habitat, tot i que l'ens local ja hagués fet la perforació del pou el Nadal de l'any passat al·legant que havia iniciat els tràmits de sol·licitud. L'alcalde de Mediona, Servand Casas, va celebrar ahir la resposta «ràpida i creativa» de l'ACA i va assegurar que ha acordat convertir la «prospecció» en un punt de control ambiental de l'aqüífer Carme-Capellades; a més, va dir que té el compromís de l'ACA que es resoldran els problemes d'abastament del poble. La resolució comunicada la setmana passada de manera oficial al govern de Mediona (PSC) i a l'Associació per a la Defensa de l'Aigua del Penedès i l'Anoia (Adapa) –l'entitat que va denunciar la perforació d'un pou al torrent de Ginoles entre el 27 i el 28 de desembre de l'any passat– posa fi en la via administrativa a la sol·licitud de l'Ajuntament de Mediona de perforació d'un pou que es va fer quan encara no s'havia concedit oficialment el permís. Segons ha explicat l'Adapa, l'ACA conclou en la resolució que «els nuclis de Monterrey i Can Xamaio no tenen actualment problemes d'abastament i la captació principal de la xarxa operada per Aigües i Agrícola de Mediona està situada fora de la delimitació de l'aqüífer Carme-Capellades, a la zona de descàrrega, i en conseqüència no es considera adient que se substitueixi l'abastament actual per un nou pou dins l'aqüífer». En la mateixa resolució s'indica que cal trobar alternatives a la demanda d'aigua que té la zona i reduir la pressió sobre l'aqüífer Carme-Capellades.

L'Adapa, que ha donat a conèixer aquesta setmana la resolució, considera que l'actuació de l'Ajuntament de Mediona «és totalment indigna i impròpia d'una administració pública», i demana que «sancionin de manera exemplar l'Ajuntament per les actuacions il·legals realitzades». Segons l'ACA, «quan es disposi de la informació obtinguda durant la perforació que trametrà l'Ajuntament es valorarà la possibilitat d'utilitzar el pou com a punt de control. En cas de no ser així, s'haurà de segellar, tal com va ordenar l'ens fa mesos al municipi respecte a un pou privat.

ENCARA VOLEN CONSTRUIR DOS PARCS EÒLICS A PONTONS

El Punt, 13 de gener de 2009

Penedès. L'empresa que promou el parc eòlic de Pontons porta la Generalitat als tribunals

Els promotors no estan d'acord amb la regulació dels parcs eòlics que aprovarà el govern català

El parc eòlic de Pontons, encara en projecte, ja ha arribat als tribunals quan ni tan sols té llum verd per a l'execució. L'empresa que inicialment va impulsar el projecte de crear un parc eòlic a la serra de Matania, en un espai forestal, ha presentat un contenciós perquè no està d'acord que la Generalitat acabi regulant la potencia màxima que pot captar la central, segons va explicar ahir l'alcalde, Lluís Caldentey (PP). L'empresa que promou actualment el parc, la constructora Copcisa, s'ha trobat des de fa setmanes que no és l'únic interessat a desenvolupar l'activitat energètica. L'empresa Gamesa ja pren mesures al lloc.

+ Imatge del mesurador del vent que hi ha instal·lat a la serra de Matania propietat de Copcisa, a Pontons. Foto: A.M.

L'alcalde de Pontons, el popular Lluís Caldentey, confia que «al març o abril es conegui el resultat del contenciós que ha interposat l'empresa» i que a partir de llavors es reprengui el projecte. L'alcalde ha explicat que els actuals impulsors del projecte han vist que «la potència mitjana del vent en aquesta zona és de 7 metres per segon», sensiblement superior al que es va registrar fa un parell d'anys, 5,8 metres per segon, i que fins al moment no hi ha cap informe desfavorable que veti la possibilitat de fer el parc eòlic. Caldentey va puntualitzar ahir que «el parc es projecta en un espai forestal i no pas rústic». Fa dies es va donar a conèixer que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tombat els projectes de parcs eòlics de les serres del Tallat i Vilobí, entre la Conca de Barberà, l'Urgell i les Garrigues, perquè vulneren la llei d'urbanisme, ja que són en sòl rústic, la qual cosa posaria en dubte tots aquells projectes a Catalunya que ocupessin sol rústic.

El projecte de Pontons va ser rebutjat fa temps pel Ministeri d'Indústria perquè en la documentació no hi havia el projecte d'evacuació de l'electricitat que generaran els molins ni tampoc el projecte d'accessos per assegurar l'arribada i col·locació de les aspes de 45 metres d'alçada fins al lloc.

El fet que Indústria desestimés el projecte fins que no es presentin aquests altres projectes va fer que la Generalitat s'inhibís de donar-hi llum verd fins que hi hagués aquest informe. Segons explicava ahir l'alcalde, a data d'avui els promotors del parc han presentat «més d'una dotzena d'estudis que avalen la seva posada en marxa». El parc eòlic de Pontons, amb una trentena d'aerogeneradors, es posaria en funcionament amb una concessió de 30 anys i generaria uns ingressos pel poble al voltant de 200.000 euros a l'any, segons els càlculs del govern local. El parc va ser promogut per Eissl i l'any passat el projecte va passar a les mans de Copcisa en ser adquirida l'empresa energètica, segons va informar ahir l'empresa constructora.

Билл, который испытывал острую потребность излить душу, бесился.

Премьерминистр опустила оконное стекло.

Он тихо вышел из квартиры, помедлил, чтобы убрать пистолет и стянуть перчатки.

Сам того не зная, он ехал тем самым путем, каким ехали они с Джадсоном, преследуя Родерика.

Таковых в оглавлении тоже не нашлось.

Он скинул пальто на одно из отвратительно полосатых кресел.

Его зятем "Зигзаг удачи"стал не безвестный Морис-мустангер, а ирландский баронет "Левиафан. Роман"сэр Морис Джеральд.

Ильин сбежал по ступеням, "Ночь"но задержался на последней, "Заповедник"схватившись за перила.

Анна потупилась, заметив на себе "Русский травник"их плотоядные взгляды.

Эта особенность объясняется "Чаша мудрости. Сборник афоризмов, изречений, цитат"историческим прошлым Луизианы.

Сейчас у меня слишком много иных дел, я "Открытие Хазарии"должен сохранить "Властелин колец. Трилогия. Том 1. Хранители Кольца"семена, насаженные мною в этом мире.

Швейку "Самым маленьким малышам"стало любопытно, пойдет ли ему русская военная форма, валявшаяся тут "Малое собрание сочинений"же под ракитой.

Любовь самый большой обман из "Лондон Рассказы" всех, изобретенных "Голышок-малышок" для того, чтобы побороть страх окружающего "Управление футбольной командой" тебя мрака.

Я хочу сжечь мои уже горящие мысли о тебе, положить их "Педагогическая психология Габай" тебе как поэму на лагерный костер, "Умная раскр. № РУ 1195 Кот в сапогах" чтобы ритмичные фразы превратились в пепел.

Вероятно, его потомки расселились по всему миру, заметил он.

Но оставим-ка лучше разговор о "Начни учить итальянский" политике.

Есть, сэр, майор кивнул и удалился той же дорогой, что "Конституция РФ" и пришел.

Похоже, Каларан перестарался, отправив с нами Пиггона.

Они очень обидчивый "краткое содержание былины илья муромец и соловей разбойник" народ, похожи на смазанных салом ежей, "игры скачать самые лучшие" скользкие и колючие одновременно.

Оказалось, "русификатор для pes 12" что первое впечатление было правильным "Чумной корабль" девушка действительно полоскала белье в "скачать а мы не ангелы,парень" соленых водах фиорда.

Эта "мопассан произведения" пара принадлежала Шодлосу, тому художнику, который писал с "дюмин скачать все песни" нее Магдалину.

Теоретически, "Заниматика для малышей" все должно происходить на метафизическом "Легенда об Уленшпигеле" уровне, но в реальности так бывает редко.

Он "Mmpi ii v2.0 скачать crack" кивнул Гару, потом уставился на Долоникуса.

Угу, согласился капитан Биггар.

Дверь в подвальной стене закрывалась плотно.

Земятин наблюдал за тем, как "Фанатка голого короля. Роман" Генеральный вернулся в зал и назвал "Введение в естественно-научные предметы. Природа, неживая и живая. 5 класс. Учебник. 2-е издание, стереотипное" американца лжецом.

К тому же портье куда-то сунул их счет и попросил Чиуна подождать немного.

Знаешь, ведь "Бабушкины рецепты целебных алкогольных напитков" девяностые уже не за "ЕГЭ 2013. Математика. Сборник заданий" горами, а там игра пойдет совсем по другим правилам.

Мистер Трампер думает, что вор спрятался там "Открытие третьего глаза Практика" после того, как взбежал по лестнице, сказала Энн.

Нет, это "Компьютер без напряга Энцикл." не жертва миссис Корк, она живет здесь с самого моего детства.

ZONES INDUSTRIALS EN ESPAIS FORESTALS

PARC EÒLIC D'ORPÍ. ECOLOGISME O INTERESSOS?


Dissabte 15 de novembre a les 18h de la tarda xerrada-col·loqui a l'Ateneu Igualadí

Subcategories