Notícies

EL DESDOBLAMENT DE LA N-340

El 3 de Vuit, 20 de febrer de 2009

Un estudi del Ministeri de Fomento rebutja que el desdoblament de la N-340 passi per la Cobertera

Imatge general de la zona de la Cobertera, entre els municipis de Calafell i Bellvei que havia estat amenaçada pel projecte de desdoblament de la carretera N-340 al Baix Penedès
Imatge general de la zona de la Cobertera, entre els municipis de Calafell i Bellvei que havia estat amenaçada pel projecte de desdoblament de la carretera N-340 al Baix Penedè
Tot apunta que el desdoblament de la carretera N-340, que ha de fer el Ministeri de Foment, al final no passarà pel terme municipal de Calafell ni per la zona de la Cobertera, tal com havia suggerit la Generalitat de Catalunya.
Segons ha transcendit, un estudi realitzat pel mateix Ministeri de Foment reconeix el fort impacte mediambiental que suposaria si aquesta nova via de desdoblament de la carretera N-340 -també coneguda com a A-7- des del Vendrell es desviés cap a Calafell i entrés per la Cobertera per retornar a la zona de l'actual carretera estatal cap a la zona de Bellvei i l'Arboç.
De moment, des del Ministeri de Foment s'ha deixat a un cantó aquesta proposta i s'estan estudiant a fons les altres dues opcions alternatives més viables: fer una via paral·lela a l'autopista AP-7 al seu pas per tota la comarca del Baix Penedès o bé ampliar dos carrils més a l'actual carretera N-340.
Sigui com sigui, aquesta notícia publicada dimarts en l'edició del ‘Diari de Tarragona' ha caigut molt bé a tota la comarca, especialment a Calafell, on tots els grups polítics s'hi oposen amb rotunditat i sempre han fet costat a la plataforma veïnal ‘Salvem la Cobertera', que es va presentar a finals de gener del 2007.
Cal recordar que si la nova N-340 passés per Calafell, a més del fort impacte mediambiental, també afectaria dos jaciments arqueològics, bona part del parc empresarial calafellenc ubicat als afores del municipi -a la zona de la Cobertera- i l'actual espai lúdic que hi ha entre les poblacions de Calafell i Bellvei: la ‘Cantera Biker-Bar'. A més, si hagués prosperat el projecte inicialment previst hauria obligat el Ministeri de Foment a construir uns grans ponts elevats que afectarien molt la visualitazació del Castell de Calafell.
L'alcalde de Calafell, Jordi Sànchez, alhora que president del Consell Comarcal del Baix Penedès, ha fet pública la seva satisfacció per aquesta notícia, tot i que ell va proposar que, si no hi havia cap altre remei, l'N-340 passés per Calafell en bona part soterrada. Sànchez ha recordat que “a Calafell mai hem tingut l'N-340 i no s'ha entès mai perquè ara havia de passar per aquí”.
“Ens comportaria un fort impacte ambiental i estic convençut que hi ha altres solucions molt més econòmiques”, ha afegit el mateix polític calafellenc. Cal recordar que, tant a l'Ajuntament de Calafell com al Consell Comarcal del Baix Penedès, en els seus moments, es van aprovar unes mocions contràries a aquesta proposta.
Malgrat aquestes notícies que apunten la possibilitat que el projecte de pas de la nova N-340 per Calafell quedi en un calaix, encara ningú no s'atreveix a tirar coets. Tampoc des de la plataforma veïnal ‘Salvem la Cobertera', tot i que ara els seus membres ja respiren una mica més tranquils, ja que veuen possibilitats que la nova via no els afecti en cap manera i que ha valgut la pena tot l'esforç fet durant més de dos anys, presentant documentació i recursos.
Opcions

Ara, des del Ministeri de Foment, s'estudia la proposta generalitzada que sempre s'ha planejat a la comarca del Baix Penedès, que no és altra que la d'aprofitar el traçat de l'autopista AP-7 i que el tram al seu pas pel Baix Penedès sigui totalment de franc, tal com ja succeix a l'autopista C-32 o Pau Casals en el tram entre Vilanova i Sitges. Des del Ministeri de Foment s'entén que si, finalment, es decantessin per aquesta opció, s'hauria de fer un rescat dels peatges.

L'altra opció, desdoblar l' N-340 pel seu actual recorregut i que mai ha estat acceptada des dels sectors polítics del Vendrell, tindria menys afectació d'impacte mediambiental.

Ученые, занимающиеся антропологией, постоянно говорят о релятивизме культуры, каждая ступень эволюции автоматически вызывает у них чувство превосходства "Список online игр"по отношению к тому народу, степень развития которого они оценивают, а "Кетанов уколы инструкция"они оценивают всех.

Он был в пурпурном плаще, а на один глаз натянул оранжевый шотландский берет.

Точнее, за всю свою жизнь Киффер Первый не мог припомнить "Торрент игры 2011 2012"ничего подобного.

Я понял тебя, говорит Оаким и склоняет голову, как в молитве.

Бодлер на Рождество дело чего-то старого и чего-то нового.

Однако если уж самой судьбе было угодно столкнуть вас с тремя "Скачать машины для мафии 2 скачать"сестрами лицом к лицу, надлежало держаться скромно, но в то же время естественно, и разговаривать вежливо, избегая излишней вычурности и куртуазности, чтобы ничем не прогневить их.

Накануне вечером во дворе он обратился к нам с большой речью и сказал, что завтра мы все останемся в казармах и отлучаться никуда не будем, чтобы в случае надобности по высочайшему приказанию перестрелять всю социалистическую банду.

Отставной капитан "Осторожна модерн 2 скачать"машинально следил за ним взглядом, как порой, задумавшись о чем-то, следят за щепкой, уносимой волной вниз по течению.

Она мне надоела за сегодняшний день.

Счастье еще, "Скачать частушка минус"что любовь к охоте и звон золота, "Башкирская песня скачать"звучащий в слове ``Мексика'', привели меня в эти края.

непонятно сказал Ильин и медленно, остерегаясь, повернул ручку двери.

И насолил же ему этот господин своим анализом!

Его тащило "скачать на комп антивирусник"в воздухе вдоль виадука, пока тросы не зацепились за угловатую раму "скачать вагнера"указателя направлений.

Бортан, однако, не вернулся, поэтому я больше склонялся "скачать значки для папок для"ко второму варианту.

Это его дом, а "аватар книга 1"потому надо пустить в ход пулеметы.

Он вполне счастливо летел себе, думая, "скачать игру на компьютер виселица"как бы закусить, и вдруг внутри у него "бесплатные игры хентай наруто"что-то щелкает, "игры винкс и специалисты одевалки"и он камнем падает вниз.

Единственным посетителем стал монах ордена капуцинов "игры скачать на компьютер геркулес"в коричневом одеянии.

Испугавшись своей реакции на "скачать игру на nokia c5 00"внезапную перемену в настроении Франциско, Консуэло отказывалась признаться себе "скачать тема world of tanks для windows 7"в том, что она только что осознала.

RENFE IGNORA A LA GENT AMB MINUSVALIA

El Punt, 23 de febrer de 2009

Rodalies només té adaptades 7 de les 30 estacions de la xarxa a

la primera corona

Unes escales o una rampa amb una pendent massa pronunciada en una estació de metro o tren poden ser obstacles difícils de superar no només per una persona que va amb cadira de rodes sinó també per un avi que s'ha de valdre d'un bastó i per una mare que ha d'empènyer el cotxet de la seva criatura.

Catalunya va ser una de les primeres comunitats de l'Estat en tenir una codi d'accessibilitat –la llei 135/1995– que estableix com ha de ser una estació sense barreres arquitectòniques. Des de llavors, totes les línies de metro o FGC noves i les estacions que s'han remodelat que depenen de la Generalitat s'han construït tenint en compte aquesta normativa i, per tant, suprimint qualsevol obstacle. «L'itinerari adaptat garanteix que des del carrer es pugui arribar a l'andana sense trobar cap barrera arquitectònica», detalla el director de Transport Terrestre, Manel Villalante. En una estació «no només s'han de suprimir els esglaons, també s'ha adaptar pels invidents sensorials: donant informació acústica pels cecs i informació escrita a les pantalles pels sords».

Totes les estacions de la L2, per exemple, ja que es van construir després de l'aprovació del decret d'accessibilitat estan adaptades a persones amb mobilitat reduïda, explica Villalante. El govern també ha anat suprimit les traves que hi havia a les estacions fetes abans de la normativa. Aquestes obres «sempre topen amb dificultats de menor o major intensitat», explica Villalante. Quan es va plantejar adaptar l'estació de metro de Diagonal es va veure que també s'havia de fer accessible l'estació de FGC de Provença, que està a tocar. La complexitat d'aquestes obres les ha perllongat amb el temps. Hi ha altres treballs que no han estat tant espectaculars però que també han portat cua. Quan es va adaptar l'estació de Can Vidalet de la L5 «es van haver de tancar alguns comerços, perquè sinó era impossible executar aquests treballs». De resultes de totes aquestes actuacions, 84 de les 123 estacions de la xarxa de metro ja s'han adaptat, el que representa un 68%. N'hi ha 18 més que estan en obres i s'estant definint els projectes de la vintena d'estacions que queden pendents. Per Villalante, «la facilitat per accedir al metro explica l'augment d'usuaris d'aquest transport públic en detriment del bus en els darrers anys». La Generalitat també ha avançat feina a les línies de FGC. De les 76 estacions que hi ha a les línies del Vallès i de Llobregat–Anoia, 69 ja estant adaptades, 3 estant en obres i s'estan redactant els projectes de les 4 restants.

Un nivell «acceptable»

«Hi ha un nivell acceptable, correcte, d'accessibilitat a les estacions de metro i tren», afirma l'arquitecte especialista en accessibilitat i usuari de cadira de rodes, Enrique Rovira Beleta. «Quan viatges a Londres, la gent es posa les mans al cap perquè s'adona que no hi ha cap estació adaptada», explica. Reconeix, però, «que tot es pot millorar, sobretot els detalls» Rovira explica que hi ha «rampes amb una pendent massa pronunciada que es converteixen en tobogans, lavabos que no tenen pastell per tancar o on si el llum s'apaga, perquè va amb temporitzador, no arribes per tornar a engegar-lo». A banda d'aquests detalls, reconeix que hi ha altres barreres més difícils d'arreglar com el gap entre el tren i l'andana.

Rodalies: el punt negre

La confederació ECOM d'entitats de discapacitats físics titlla de «punt negre» la xarxa de Rodalies. Valora, però, les reunions que des de principi d'any manté amb l'Adif, el govern i TMB per avançar en l'accessibilitat a les estacions.

Malgrat que Adif ha començat a suprimir les barres arquitectòniques en algunes estacions, com la de passeig de Gràcia, encara té molt camí per endavant. De les 30 estacions que hi ha a la primera corona, només set estan adaptades: aeroport, Cornellà, el Prat del Llobregat, Montgat, plaça Catalunya, Viladecans i Sants. El 2012 hi haurà 50 estacions més adaptades a tota la xarxa, nou de les quals estant a la primera corona. D'aquí a tres anys, doncs, 16 de les trenta estacions no tindran barreres.

A banda de les barreres arquitectòniques a les estacions, rodalies també té problemes d'accessibilitat als combois. Només té alguns trens accessibles a les línies C1 i C2. A la plana web de Renfe informen que la línia C2 hi ha dos trens a l'hora adaptats, són els nous model Civia, i recomanen al viatger amb problemes de mobilitat avisar a l'operadora del recorregut que vol fer amb dues hores d'antelació. L'autonomia que l'operadora dóna als seus usuaris és ben escassa. El director de Rodalies, Miguel Ángel Remacha, té la intenció d'adaptar en un futur sense concretar quan, els combois model 447, com ja han fet a Madrid.

Между тем "Клинок для героя: Свободный полет; Снова полет; Стремительный полет"привели двух новичков.

Нам надо выждать, а потом попытаться проскользнуть позади них.

Я медленно шел вдоль тротуара, ведя на "Супер. Наклей и раскрась/заяц"поводке уставшую лошадь и пристально вглядываясь в расставленные и развешанные полотна.

Убийца ехал на лошади со сломанной подковой.

Да и тучи, собиравшиеся с огромной быстротой за кормой, указывали, что надвигается буря.

Берелл заметила в толпе пятерых крупнейших голливудских продюсеров, а также с полдюжины известных ученых.

Дважды я их за этим застукала, продолжала она, и очень мне его рожа не понравилась.

Лишь одно из них имело в высоту два полных этажа, остальные были более приземистыми.

Гор идет по ярко освещенной улице, а вокруг него ночь, огни и пляшущие тени.

Она кажется тебе правильной лишь потому, что ты никогда не задумывался над этим.

Эйон из Центра врачебного искусства.

Послышались мелодичные аккорды арфы.

Я буду рядом и присмотрю за тобой.

Вооруженные всадники в блестящих стальных шлемах проезжали по улицам, "игровые автоматы играть бесплатно хуторок" прокладывая себе путь через толпу с той бесцеремонностью, с какой это делает полиция всех времен и народов.

Я "Скачать решебник по алгебре мордкович 7 класс" порылся в кармане и извлек осколки камня из хрустальной пещеры.

Жалко, горгульи "скачать потап и настя не хватило воздуха" тоже развалились.

И немножечко еще одного доктора Нобу, "скачать игры для мобильный" метафизика, с которым м иногда консультировались.

Поверь мне, ты будешь первым, кому я "скачать игру русские дальнобойщики скачать" поведаю о своих политических взглядах и о своих интересах.

Отстегнем двадцать пять процентов.

Но не это заставило Луизу соскочить с лошади и с "Смертельное наследство" участием наклониться над ним.

Обнажив белые зубы, Эрисон довольно захохотал.

Но страхи ее оставались, увы, напрасными.

Красный гольф обтягивал большую грудь не что иное, как хорошо набитый бюстгальтер.

Всякий раз на торгах оказывалось, что золота больше, чем наличных денег, и таким образом цена на него оставалась стабильной как никогда.

PRESERVEM LA BLEDA

El 3 de Vuit, 20 de febrer de 2009

L'Associació de Veïns de la Bleda presenta un contenciós administratiu als jutjats de Barcelona

Alguns dels veïns afectats amb l'advocat Xavier Rodríguez aquest dimecres a la sala polivalent de la Bleda
Alguns dels veïns afectats amb l'advocat Xavier Rodríguez aquest dimecres a la sala polivalent de la Bleda
LA BLEDA

Els veïns del barri de la Bleda, afectats per la reparcel·lació de la zona urbana i que mantenen des de fa tres anys un litigi amb l'equip de govern de CiU a l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca, van explicar que divendres passat van presentar el primer plet contenciós administratiu als jutjats de Barcelona en contra del projecte d'urbanització del Barri de la Bleda, argumentant que “hem passat la lluita al terreny judicial” a causa, en part, al silenci administratiu davant el recurs de reposició que es va posar a l'Ajuntament.

Els veïns van explicar que no ha donat fruit cap de les estratègies amb l'Ajuntament, i, el projecte d'urbanització del barri, aprovat definitivament l'estiu passat, havia superat el temps legal i els terminis han abocat els veïns afectats a portar-ho al contenciós administratiu.

Els fonaments bàsics que els han dut a presentar aquest contenciós, va explicar l'advocat, han estat criteris de forma i d'altres de fons. Uns criteris que venen determinats pel fet que les normes subsidiàries que regulen l'àmbit d'actuació a la Bleda no van ser publicades íntegrament en el butlletí corresponent ni al Diari Oficial de la Generalitat i, per tant, estaven mancades d'executivitat. L'advocat també va explicar que s'ha detectat la inclusió d'algunes partides d'urbanització que consideren “alienes” a la càrrega urbanística dels propietaris del sector de la Bleda “perquè són infraestructures que depassen l'interès local de l'àmbit d'actuació de la Bleda i són d'interès general”. A tall d'exemple, va posar la urbanització de la carretera local de la Bleda o alguna àrea de protecció com poden ser marges, torrents o lleres, “no ha de ser exclusivament de compte i càrrec dels propietaris de la Bleda”. L'advocat també va explicar que hi ha unes incongruències entre “el projecte d'urbanització i les normes subsidiàries del 2003” que no es veuen reflectides en el projecte.

Urbanisme de Barcelona manté que hi ha solucions

A banda d'iniciar una campanya judicial contra el projecte de reparcel·lació del barri de la Bleda, els veïns van afirmar que “continuem tirant ponts de diàleg amb l'Ajuntament”. En aquest sentit, van explicar que, darrerament, han estat parlant amb alts càrrecs de la comissió d'Urbanisme de Barcelona, des d'on s'han ofert com a espai de diàleg per mirar de consensuar una solució. “Deixem una porta oberta per poder dialogar amb els polítics del nostre Ajuntament”. Els veïns afectats continuen amb la lluita constant, malgrat que pensen que és una lluita desigual “perquè els recursos que està emprant l'alcalde són molts”.

A la roda de premsa, els veïns van explicar que “al barri corren dos calendaris diferents” fent referència, d'una banda, al projecte de reparcel·lació i de l'altre al projecte d'urbanització “quan haurien d'anar agafats de la mà” però que, en canvi, “suposem per raons estratègiques” aquests van en calendaris diferents. “Si el govern no canvia d'actitud ens trobarem als jutjats” van afirmar.

Ara, en quinze dies, els veïns sabran si el contenciós s'admet a tràmit i, en cas afirmatiu, se'ls ajudicarà una sala. En aproximadament vint dies l'Ajuntament rebrà la notificació d'aquest recurs perquè aporti l'expedient administratiu. Un cop s'hagi fet tot això es formularà la demanda judicial. Els veïns volen que el jutge declari la nul·litat del projecte d'urbanització i que l'Ajuntament tramiti el projecte d'acord amb la legalitat. Malgrat els terminis, a la realitat podrien allargar-se i la previsió és que el procés judicial duri gairebé un any.

“Seguirem fent accions pacífiques”

Els veïns van afegir que estan motivats per seguir lluitant perquè “molta gent s'hi juga el patrimoni. Seguirem fent accions de protesta pacífiques”. Sense anar més lluny, a la rua de Carnaval d'aquest cap de setmana, a Sant Martí, prop d'una quarantena de veïns afectats van fer una comparsa per donar a conèixer què es vol fer al barri de la Bleda “aprofitant que venia molta gent de la comarca”.

Per últim, van insistir novament que “des d'Urbanisme s'han ofert per fer d'intermediaris entre les dues parts -veïns i Ajuntament- se'ns ha assegurat que de solucions n'hi ha i no tot passa per la cessió del 30%” en referència al que darrerament l'alcalde de Sant Martí, Ramon Carbó, havia argumentat com un dels inconvenients per fer un nou planejament.

После долгого молчания она услышала его "Скачать программу для создания песен"голос и вздрогнула.

Послушайте,-сказал Мак,-я думаю, мне лучше поговорить об этом с Самим Богом.

Нет причин для дурных предчувствий или беспокойства.

Доверяя больше внутреннему чутью, нежели глазам, Цян-Филипс наблюдал, как ставки зеленой рекой перетекали между брокерскими местами, заставляя двигаться огоньки на мониторах.

да, как вы уточнили, что "микрозайм без привлечения банков"на Бромптон-роуд.

Потом он выпрямился и пинком ноги отшвырнул в сторону цепи.

Полковник Армбрустер с тоской наблюдал, как она "Скачать песню свободу"скрывает свое сладострастное тело под одеждой.

Ты не осмелишься выстрелить, Ано.

На голову всеми осужденного Карлоса посыпались новые проклятия.

Красавица лошадь была кобылой; "Industrial craft 2 русификатор"она принадлежала к табуну, "Скачать взломанную игру алавар"который любил пастись у истоков Аламо, где мустангер три раза безуспешно преследовал ее.

безразлично пожал плечами Ильин.

Видя, как он возбужден, я последовал за ним.

Не "скачать песни ничего не говори рок острова"стоит посвящать ее во все подробности, решил "битлз скачать лучшие песни"я, это осложнит и "скачать драйвера для блютуза для ноутбука"без того запутанное положение.

А если бы в "рисовалка на сенсорный телефон скачать"короткое время "календарь на 2012 на рабочий стол скачать"были проведены статистические исследования, они "счетчик схваток скачать"подтвердили бы закон кривой.

Только в техническом мастерстве.

От него "скачать игру сталкер авто зона через торрент"остался едва "бесплатные медицинские электронные книги скачать"заметный фундамент, не более.

Ты никогда не "скачать шаблон календари"узнаешь, если не попробуешь, "галактика скачать чат"Реджи.

Механизм загудел, проворачивая двигатель, и автомобиль затрясся.

Ты бежишь, чтобы предупредить "Галактическая полиция На полпути с обрыва" своего господина о грозящей ему опасности, "Актерский тренинг по сист. Станиславского Верю 300 упражнений" и повсюду следуешь за мальчишкой.

Давно я не слышал столь странных "Электроник мальчик из чемодана" речей.

В полном "Рекорды животных" соответствии со своим желанием, я оказался в гараже, принадлежащем сыну "Дорога чести" покойной леди, которая прежде держала "Болезни пчел и их лечение" бутылку на столе в гостиной.

Смеяться над "Р Наклей и раскрась № НР 11134 Тачки" моим домом значит смеяться надо мной!

Некротика выступила из яркого ореола вокруг "Ложные друзья переводчика" костра.

Глава 8 Фат "Яма" встревожился, когда ему сказали, что в Лимб скоро будет перенесен новый город "Моя жена ведьма" с Земли.

Я "Обратный отсчет" перебрался на Лошадиную Голову, устроился там "Код вашей личности Обращаем недостатки в достоинства" и принялся наблюдать.

Не думаю, "Танец лунного света. Роман" пробормотал Линк, бросая прощальный взгляд на здание элишитов, "Секреты старых картин" которое только "Обязательства вследствие причинения вреда и неосновательного обогащения Юрид. комментарий" что посетил.

У него не так много "Классификаторы для оформления трудовых документов" вариантов, и он вполне предсказуем.

Досадно, что "Рисование в Photoshop CS" он не смог ее переиздать.

Ты говоришь "Основы религиоведения" правду по крайней мере, то, "Амалия и принц воров" что ты "Германия Путеводитель" считаешь правдой.

Он, наконец, взглянул на меня, и я кивнул.

BRUSSEL·LES OBLIGA AL GOVERN AMPLIAR LES ZONES ZEPA

El Punt, 21 de febrer de 2009

El govern creu que el Segarra-Garrigues pot ser viable tot i la

retallada de la UE

La setmana va començar amb la manifestació dilluns davant del Palau de la Generalitat d'uns 350 pagesos que protestaven per la retallada del Segarra-Garrigues, i va acabar divendres amb una entrevista al Palau dels representants dels regants amb el president José Montilla.

En sortir de la reunió, el president de la comunitat de regants, Josep París, va explicar que el govern els ha transmès la promesa que treballa per tal de «minimitzar i reduir» el nombre d'hectàrees de reg que la Unió Europea ha reclamat per al canal. Montilla també va assegurar als regants que el govern veu possible mantenir la viabilitat del canal tot i que hi hagi una major quantitat de zones de protecció d'aus (ZEPA), com reclama la Unió Europea.

Els regants van aprofitar la trobada per demanar poder ser presents en les negociacions obertes amb Brussel·les per revisar la retallada ordenada per la Comissió Europea. Josep París també va anunciar que els regants demanaran compensacions econòmiques per als propietaris dels terrenys que siguin declarats santuaris d'aus, i ha recordat el projecte de reg modern i sostenible que es prepara per al conjunt del Segarra-Garrigues: «Cada gota cau a la planta i no al terra», va dir.

Brussel·les ha obligat el govern a ampliar amb 20.000 hectàrees més les zones ZEPA, i això significa que l'àrea de reg es redueix de 74.000 a 54.000 hectàrees.

Я "мафия карты скачать" ринулся в душевую и прикрыл воду.

Она показала мне, где лежат "скачать карбон недфорспид" сигареты, сама курить отказалась.

Это Земятин выяснил через своих людей в "фильм я помню скачать" КГБ еще до того, как они постарались "игры на двоих головастики" скрыть это от "скачать тайны смолвиля?" самих себя.

Задние машины, вырвавшиеся наконец из томительных пробок, "играть в игру чудо ферма" которые всегда закупоривали Вествейскую "анаглиф видео скачать" развязку в часы пик, неумолимо напирали на впереди идущие.

сказал он, "виктория федорова дочь адмирала скачать" поднимая вверх руки.

На несколько дюймов, насколько "скачать мод на машины на гта" я мог судить, и там застыл.

В "виндовс хр скачать бесплатно зверь" то же мгновение я оттолкнул стул и "Цвета. Мои первые слова (для детей от 0 до 3 лет)" скользнул за пианино.

Давай, вылезай, похититель снял замок с ремня безопасности.

Я отыскал "элвин и бурундуки скачать" одну уединенную полянку.

Когда "скачать концерт оззи осборн" Венеция и Константинополь объединятся, весь мир с "Чертежи печи на отработанном масле" восхищением будет глядеть на расцвет науки, ремесел и торговли, "краткое содержание ерофеев москва- петушки" который последует за этим союзом.

Аззи затолкал свои трофеи "играть игровые автоматы гейминатор онлайн" в прочный холщовый мешок, заранее "игровые автоматы казино елена" припасенный именно для этой цели.

Теперь она "краткое содержание бела" чувствовала, как он стремился к неизвестной цели, "Алгебра 7 класс. Тематические тесты." тестируя оптические волокна и переключатели национальной телефонной сети.

MES PISOS A VILAFRANCA

El 3 de vuit, 20 de febrer de 2009

La Candidatura d'Unitat Popular ha realitzat aquesta setmana una roda de premsa per explicar els motius que els portaran a presentar al ple de dimarts una moció per demanar la retirada de l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) de les Bassetes i el Pla Director que se'n deriva.

Per la CUP aquesta ARE representa consolidar un model de creixement urbà insostenible i l'anul·lació de l'autonomia municipal quant a la tasca planificadora i d'ordenació del territori. Al desembre la CUP ja va presentar al·legacions i ara es troba oberta la fase perquè els ajuntaments presentin al·legacions i mostrar el seu posicionament davant de la Generalitat. És per aquest motiu que en el ple de dimarts la CUP presentarà una moció en la qual demanarà que l'Ajuntament sol·licit al govern de la Genralitat la retirada de l'àrea residencial estratègica. En el cas que la Generalitat no respectés la voluntat expressada pel plenari municipal, diu la CUP, l'Ajuntament de Vilafranca hauria d'implementar una consulta popular per tal de conèixer que volen els ciutadans. Per la CUP les ARES “no són necessàries ni pel que fa al medi ambient ni econòmicament. A Vilafranca hi ha més de 2.000 pisos buits i no és una política sostenbile fer més habitatges i desenvolupar més zones. El que cal és fer més lloguer social just, rehabilitar habitatges, etc. No urbanitzar espais que són vinyes”. Segons la CUP presenten la moció “confiant que els partits que diuen que a Vilafranca hi ha un creixement desmesurat ens donin suport. Primer s'han de mirar les conclusions del Pla Local de l'Habitatge, que tindrem a finals d'any i a principis de l'any vinent i llavors decidirem”. Per la CUP l'equip de govern muncipal, lluny d'apostar per un model de creixement sostenbile, “està desenvolupant un model que exerceix una pressió constant sobre els sectors no urbans del municipi, destruint un patrimoni ecològic i paisatgístic molt valuós i que contribueix al deteriorament progressiu del territori”.

EL CANVI CLIMÀTIC

Avui, 18 de febrer del 2009

Un bloc de gel equivalent a mig Catalunya es trenca a l'Antàrtic pel canvi climàtic

El vaixell oceanogràfic 'Hespérides' confirma la fragmentació de la plataforma Wilkins. Experts catalans participen en l'expedició polar

Els investigadors de l''Hespérides' han enviat les primeres imatges dels icebergs formats a la plataforma Wilkins
L'Hespérides envia imatges dels icebergs formats a la plataforma Wilkins. Damià Gomis CSIC

Els investigadors que participen en el projecte Atos (d'estudi de l'intercanvi de materials entre els oceans polars i l'atmosfera) a bord del vaixell oceanogràfic Hesperides estan observant en directe la fragmentació d'un sector de la plataforma Wilkins (Antàrtida), amb una superfície de gel de gairebé 14.000 quilòmetres quadrats (Catalunya fa 32.000 quilòmetres quadrats). Els experts calculen que el 25% d'aquest superfície gelada s'ha convertit durant les últimes setmanes en fragments aïllats (icebergs) i apunten que, al ritme actual, tota la plataforma Wilkins podria quedar separada de la península Antàrtica "de manera imminent". Els investigadors relacionen aquest fenomen amb el canvi climàtic i alerten dels seus efectes sobre el medi ambient.

L'Hespérides va arribar al mar de Belinghausen, a l'oest de la península Antàrtica, diumenge passat i ha estat el primer vaixell científic que ha pogut observar els efectes de la fragmentació de la plataforma Wilkins aquesta temporada. Durant els dos últims estius australs, els científics han observat una intensa destrucció de la massa de gel que habitualment cobreix aquesta zona costanera de l'Antàrtida però fins ara no s'havia produït una separació total de la plataforma. Segons els investigadors de l'Hespérides, durant les dues últimes setmanes el gel del mar de Belinghausen ha retrocedit unes 550 quilòmetres i les temperatures de l'aigua del mar són extraordinàriament càlides.

La tripulació de l'Hespérides inclou actualment un grup de científics del projecte Atos, finançat en el marc de la participació de l'Estat espanyol a l'Any Polar Internacional. Atos és liderat per l'investigador Carlos Duarte, de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (UIB-CSIC), amb seu a Palma. Entre els 29 científics integrats en aquest projecte destaca la participació d'experts de l'Institut d'Investigacions Químiques i Ambientals de Barcelona (CSIC) i de l'Institut de Ciències del Mar (ICM), també de Barcelona.

Jordi Dachs, director científic d'Atos, ha explicat que com a conseqüència del despreniment de gel a la plataforma Wilkins, a més de formar-se grans icebergs s'ha detectat més presència de fauna (balenes i foques) i una concentració molt baixa de diòxid de carboni a l'aigua. En conseqüència, a més de produir un augment del nivell del mar, la destrucció de gel permanent a la plataforma Wilkins pot accelerar la concentració de diòxid de carboni a l'atmosfera, causa principal del canvi del clima.

Однажды я размазал "Законы счастливой жизни. Том 1" тебя по "Откровение Вечности" земле, глупец!

К хранительнице Шипли-холла таким "Таможенное дело Учеб. пос." тоном не обращались, "Обществознание. Содержательный блок "Социальная сфера". Задания базового и повышенного уровней сложности А11 - А13. 9 класс" но женское любопытство взяло "Ее маленькая тайна" верх над желанием осадить гостью.

И я "Словарь русских имен" предполагаю, что "Огород Работа на участке в вопросах и ответах" это именно она поместила его "Земля после Перемен. Что нас ждет после 2012 года?" туда.

Эффенберри считал, что торговать "Первая книга малыша" с пиратами напрямую "Домовенок Кузька" плохой бизнес, чрезмерно увеличивающий риск.

Остальное устроится само собой.

Айронбэр встал и направился к двери.

EL QUART CINTURÓ JA ES AQUÍ

El 3 de vuit, 20 de febrer de 2009

El CCAP s'indigna perquè Foment projecta el 4t Cinturó pel nord de la comarca sense fer cas del Pla Director

El quart cinturó ha de passar paral·lel a l'autopista AP-7, segons mana el Pla Director de l'Alt Penedès i avalarà el pla director metropolità. En canvi, el projecte inicial, del 2005, era fer-lo passar per una via nova al nord de la comarca (de Sant Llorenç a Vilafranca, passant per Puigdàlber). Doncs resulta que aquesta opció torna a prendre força perquè el govern català no ha fet arribar la proposta de la comarca. Això ha indignat el consell comarcal, que ja ha demanat una reunió amb Política Territorial i Obres Públiques perquè el govern vagi a la una a l'hora de defensar què vol l'Alt Penedès.

Aquesta és la mare dels ous, que el govern no va a la una en aquesta qüestió. Hi ha diferències al tripartit sobre com s'ha de fer el Quart Cinturó i si s'ha de fer, la qual cosa provoca situacions com la que afecta l'Alt Penedès.

Resulta que la comarca va oposar-se al projecte inicial del traçat del quart cinturó pel nord de la comarca amb l'argument que el territori quedaria trinxat innecessàriament. Així, en la redacció i aprovació del Pla Director de l'Alt Penedès es plasmava una alternativa més integrada al sistema d'infraestructures que s'anomena “eix central”. El nom fa la cosa perquè vol dir traçar el quart cinturó ben paral·lel a l'AP-7 i aprofitar aquest corredor.

La proposta s'inclourà també en el futur Pla Director Metropolità que elabora el departament de Política Territorial i Obres Públiques que comanda Joaquim Nadal.

Però justament Nadal va fer saltar totes les alarmes fa uns dies en advertir que el Ministeri de Foment tirava pel camí del mig en la qüestió del quart cinturó. El camí del mig, en aquest cas, és l'opció nord. El motiu és que a Madrid no tenen constància que hi hagi una proposta sud i, és clar, ells van fent com tenien planejat el 2005.

La notícia ha alarmat el president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Francesc Olivella, que ja ha demanat reunir-se amb el director de Planificació de la Generalitat, Oriol Nel·lo, perquè li expliqui què ha passat i per arrencar-li el compromís de defensar les opcions plantejades des del territori i avalades per la mateixa Generalitat.

Olivella també assegura que està disposat a anar a Madrid i trucar les portes que calguin perquè les intencions actuals del Ministeri no prosperin i es faci passar la carretera pel costat de l'autopista.

El malestar del presdient del Consell Comarcal és compartit per la resta de consellers de l'ens i així es va posar de manifest en el ple que es va celebrar la setmana passada. El plenari va donar suport a Olivella en la seva estratègia per reconduir el projecte.

Я могу поклясться у ""тебя есть по одной на каждый день недели.

Она разделась, пока Рендер проверял машину.

В кабинет вкатилось громадное яйцо, вкатилось бесшумно, как облако.

Сердце теперь билось ровнее, но то и дело сбивалось с ритма, пропускало удар-два, а потом бежало куда-то, словно расшалившийся ребенок.

Таким образом он ""немного продвинулся вперед раньше, чем вода начала спадать.

Моя голова напряженно работала.

Давай-ка привяжем акулу, и тогда рыбьего мяса хватит нам на весь великий пост.

Это был рослый дикарь в уборе из перьев грифа по-видимому, вождь.

Но нечто иное было и в континууме, когда со всех сторон, словно из другого измерения, смотрело на нас многократно повторенное лицо Мартина.

Мы разнесли в пух и прах пресловутую концепцию выживания, с математической точностью доказав всю ее абсурдность.

Когда он нажрался, я взял его на цепочку и потащил через Вацлавскую площадь на Винограды до самых Вршовиц.

Завершив окружение, продолжал Фляш, начинаете штурм.

Обыкновенно в "Скачать игру теккен 4"таких случаях дается пять десять крон.

Словом, выборы это подлинная национальная игра американцев, которой с одинаковой страстью предаются и в верхах и в низах, и богатые и бедные.

За единственным столом с голой пластмассовой крышкой сидело трое, судя по нашивкам, высших полицейских чинов.

Может быть, и зря, что не он, задумчиво произнес Бойл.

Господин старший писарь,-с достоинством произнес Швейк,-позвольте вам заявить, что ваш приказ убраться отсюда и вообще из лагеря при всем моем желании исполнить не могу, так как подчиняюсь приказанию высшей инстанции.

Да, сэр, таково всеобщее мнение, ответил Мордонт, пораженный тем, что отец его "Браво скачать песни"интересуется представительницами пола, о котором всегда отзывался с крайним пренебрежением.

Теперь ты будешь точно знать, "смешарики 5 в линию играть"где он находится, в любой момент, когда он тебе понадобится, "скачать квн лучшій"заметил Барэн, если, конечно, ты ничего не имеешь против публики.

Оперная дива или "скачать данди крокодил"танцовщица в зависимости от своих достоинств или, вернее, "скачать игры строительство городов"недостатков сплошь и рядом становится причиной "дура дурой скачать песню"десятка, а то и больше поединков.

Нить была вырвана у него из рук с такой "вязание крючком книгу скачать"силой, что ему пришлось схватиться за "Скачать игру crashday торрент"край каменного стола, чтобы не упасть.

У тебя всегда отличный материал.

Думаю, некоторые иностранные государства охотно выложили бы "игра panzer скачать"побольше сотни тысяч только за то, чтобы выяснить чем вы там "песни в дорогу скачать"занимаетесь в одиночестве в своей огромной конторе.

Но на этот раз "книга по электроники скачать"зов был сильным и настойчивым.

Потому что мы можем сделать людей счастливыми, дать "Налоговый кодекс РФ ч.1,2" им чувство "Политехнический русский. Учебник по русскому языку как иностранному для технических специальностей" безопасности и при этом не набивать деньгами карманы официально "Самоучитель по вязанию крючком" практикующих психиатров.

Лиловый не к лицу вашему сиятельству.

Входя в рубку, капитан Лейхи в который раз "Умные картинки 1000 развив. заданий для девочек" задал себе вопрос, кто его пассажиры.

Потом все сели на "Животные Лучшая энцикл. для малышей от 2 лет" коней и мулов и снова поскакали вниз по руслу.

Слишком явная "ГИА 2010 Биология Сб. заданий 9 кл." ловушка, ответил Смит.

Я бы предпочла походить, сказала Кэти.

PROTEGIM LES ZONES ESTEPÀRIES

El Punt, 16 de febrer de 2009

Brussel·les talla les ales al Segarra-Garrigues

La UE insta la Generalitat a fer una retallada profunda de la nova regió de regadiu prevista a les terres de Lleida

Més de 18.000 regants del canal Segarra-Garrigues estan convocats a manifestar-se avui al centre de Barcelona. No hi aniran pas tots, però és probable un gran seguiment de la convocatòria, convertida en vàlvula d'escapament del profund malestar que ha causat en el territori la decisió de la Unió Europea de retallar substancialment la nova àrea de regadiu perquè el projecte no protegeix les aus estepàries de la zona. Segons els pagesos, la retallada converteix el projecte faraònic del Segarra-Garrigues en un projecte fallit i inviable. La Generalitat està negociant aquests dies amb Brussel·les una solució de compromís que permeti fer compatible el regadiu previst amb la protecció d'aus. El canal Segarra-Garrigues obrirà les primeres comportes aquest mes de març.

El Segarra-Garrigues preveu la transformació del territori més gran prevista a Catalunya els pròxims anys. Seguint projectes semblants a Israel i altres països de l'Orient Mitjà, preveu convertir una extensa regió àrida de prop de 100.000 hectàrees de secà en una àrea de regadiu, amb una agricultura més intensiva i activitats econòmiques noves en la que avui és una de les àrees més deprimides del país. La transformació es farà a través d'un llarg canal de 85 quilòmetres per on circularan a l'any 342 hm³ d'aigua del riu Segre, desviada des de tres punts de captació. El principal d'ells, el pantà de Rialb.

El projecte actual, en construcció, preveu que 26.000 hectàrees no es puguin regar perquè han estat declarades zones d'especial protecció per a les aus (ZEPA) estepàries [vegeu gràfic]. La Comissió Europea, però, ha decidit que no n'hi ha prou i que s'hi han d'afegir 20.000 hectàrees més de protecció. Això faria que l'àrea de reg es reduís a 54.000 hectàrees, la meitat de la superfície total.

Els efectes que pot tenir això són, d'una banda, una reducció important del nombre de pagesos que podran regar, i de l'altra, que els pagesos que sí que pugin regar hauran de pagar l'aigua tan cara que no els sortirà a compte fer-ho, ja que el preu de la infraestructura es reparteix entre els beneficiaris.

També posa en perill totes les activitats de desenvolupament econòmic que, més enllà de l'agricultura, es volien impulsar en matèria turística, de serveis i industrials.

L'informe de la Comissió Europea arriba ara a conseqüència d'una sentència del Tribunal d'Estrasburg del 2007, motivada per una denúncia que va fer el 2002 l'associació SEO/Birdlife. Llavors el projecte era només als plànols. Ara l'obra està en marxa i és a punt de començar el reg.

кричит он "Gps кaрты скачать"толпе, воспользовавшись моментом, когда его могут "Скачать клипы мурата тхагалегова"услышать.

Снежку и Лали ничего не оставалось делать, как лечь "Скачать бесплатный кряк для алавар"спать.

На углу Спаленой улицы Швейк "Скачать альбом адама ламберта"и его конвоир натолкнулись на "Карты для навигатора беларусь скачать"толпу людей, теснившихся перед объявлением.

Такой крупный "В контакте приложения скачать"кит, как этот, может дать самое малое "Скачать программу сократ персональный"бочонков сто.

Потому что это "Музыка скачать саундтрек"означает, что мне придется открыть дверь и "Сборник карточных игр скачать"вручить ему письмо.

Они, так сказать, принимают "Abbyy finereader 11 ключ"на себя наши страдания.

Subcategories