Notícies

HEM ATURAT LA MAT A LA TORRE 38!

Per una nova cultura de l'energia renovable i distribuïda

El 10 de desembre, després de 3 dies d'obstrucció noviolenta, l'empresa constructora ha retirat la maquinària i s'ha endut els materials, tot deixant la Torre 38 a mig fer.

Vegeu info i imatges a: http://novaculturaenergia.blogspot.com

Us esperem a la ContemplAcció i a un dinar popular de celebració el proper dissabte 13 a les 13:30

Confirmeu l'assistència a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Després de 5 mesos, continuem la ContemplAcció sota la torre 38 per aturar la seva construcció. S'ha d'aturar la MAT mentre:

  • No es coneguin les sentències judicials pendents. Cal evitar la política de fets consumats: si els jutges algún dia consideren il·legal la MAT, el mal ja estarà fet!

  • No hi hagi una explicació argumentada escrita i pública dels responsables polítics de la Generalitat i una deliberació pública oberta sobre la conveniència i la necessitat de la MAT. El arguments de l'informe Mario Monti – interconnexió europea - contradiuen els que fins ara havia emprat la Generalitat – Ave i Girona -.

  • En la situació de crisi global -financera, econòmica, climàtica – no hi hagi signes clars de que apostem decididament cap a la generació d'energies renovables i distribuïdes, en una xarxa local i comarcal, una generació que no estigui en mans d'uns pocs monopolis industrials – financers europeus, que imposen preus i tecnologies favorables als seus interessos i no al del bé comú ni al de la natura.

El col·lectiu ciutadà Nova Energia planteja 3 objectius concrets:

  • Que el Consell Comarcal d'Osona demani l'aturada preventiva de la construcció de la línia MAT, i que es comprometi a elaborar un Pla Comarcal d'Autoproducció d'Energia Renovable. Cal demostrar que la generació elèctrica concentrada en mans d'unes poques multinacionals, ni cal, ni és més segura, per garantir les necessitats d'una societat que necessita caminar cap a una nova cultura de l'energia. Avui l'objectiu d'Europa pel 2020 és generar el 20% d'energia renovable.. però ha de ser distribuida en el territori!

  • Que el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, així com el seu Director general d'Energia, - ex director tècnic de REE - Agustí Maure, expliquin públicament la necessitat de la MAT en un debat obert per televisió – en un programa com Àgora - on també hi participin els col·lectius que s'oposen a la construcció d'aquesta infraestructura energètica, així com els investigadors i científics que han fet saber que hi ha alternatives a aquesta línia.

  • Que el Tribunal Suprem indiqui el termini en què preveu resoldre els 4 contenciosos administratius acceptats a tràmit, que qüestionen la legalitat d'aquesta línia, per poder valorar si té sentit córrer el risc de continuar-la construint i d'haver-la d'aturar, com en el cas de l'Aragó quan, la suspensió judicial de la MAT va portar a abandonar 350 torres que mai es connectaran.

10 de desembre 2008

Col·lectiu ciutadà Nova Energia

Correu-e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Blog: http://novaculturaenergia.blogspot.com

 

Un país pensat per les carreteres

El País de les meravelles

Un eix amb 16 carrils?

El bonic Vallès té al seu llarg una autopista de peatge l'AP7, amb tres carrils per sentit, doblada en alguns trams per una autovia, la B-30 (no es tracta d'uns laterals, sinó d'una autovia), amb un total de cinc carrils per banda i que segueixen cap al nord fusionant-se amb la mateixa secció.

Mediona realitza un pou sense permís

L'ACA no permet fer el pou a Mediona però resoldrà els problemes d'abastament

L'Ajuntament pacta amb la Generalitat convertir la «prospecció» en un punt de control de l'aqüífer [caption id="" align="alignright" width="175" caption="Imatge dels treballs per fer el pou durant les festes de Nadal de l'any passat."][/caption] L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va comunicar la setmana passada a l'Ajuntament de Mediona que denegava la sol·licitud per perforar un pou a tocar del torrent de Ginoles, prop d'un nucli habitat, tot i que l'ens local ja hagués fet la perforació del pou el Nadal de l'any passat al·legant que havia iniciat els tràmits de sol·licitud. L'alcalde de Mediona, Servand Casas, va celebrar ahir la resposta «ràpida i creativa» de l'ACA i va assegurar que ha acordat convertir la «prospecció» en un punt de control ambiental de l'aqüífer Carme-Capellades; a més, va dir que té el compromís de l'ACA que es resoldran els problemes d'abastament del poble. La resolució comunicada la setmana passada de manera oficial al govern de Mediona (PSC) i a l'Associació per a la Defensa de l'Aigua del Penedès i l'Anoia (Adapa) –l'entitat que va denunciar la perforació d'un pou al torrent de Ginoles entre el 27 i el 28 de desembre de l'any passat– posa fi en la via administrativa a la sol·licitud de l'Ajuntament de Mediona de perforació d'un pou que es va fer quan encara no s'havia concedit oficialment el permís. Segons ha explicat l'Adapa, l'ACA conclou en la resolució que «els nuclis de Monterrey i Can Xamaio no tenen actualment problemes d'abastament i la captació principal de la xarxa operada per Aigües i Agrícola de Mediona està situada fora de la delimitació de l'aqüífer Carme-Capellades, a la zona de descàrrega, i en conseqüència no es considera adient que se substitueixi l'abastament actual per un nou pou dins l'aqüífer». En la mateixa resolució s'indica que cal trobar alternatives a la demanda d'aigua que té la zona i reduir la pressió sobre l'aqüífer Carme-Capellades.

L'Adapa, que ha donat a conèixer aquesta setmana la resolució, considera que l'actuació de l'Ajuntament de Mediona «és totalment indigna i impròpia d'una administració pública», i demana que «sancionin de manera exemplar l'Ajuntament per les actuacions il·legals realitzades». Segons l'ACA, «quan es disposi de la informació obtinguda durant la perforació que trametrà l'Ajuntament es valorarà la possibilitat d'utilitzar el pou com a punt de control. En cas de no ser així, s'haurà de segellar, tal com va ordenar l'ens fa mesos al municipi respecte a un pou privat.

Salvem lossa Hvala

 Ossa HvalaL'ossa Hvala està essent perseguida pel fet de ser una ossa i comportar-se com una óssa davant una situació d'alta pressió.

Des d'Ecologistes de Catalunya s'ha iniciat una campanya per tal d'intentar-ne evitar l'empresonament en un centre de recuperació.

Podeu informar-vos més i signar a http://www.ecologistes.cat/ossa.

Наметив маршрут, он двинулся дальше, и тут же множество хрупких пальцев вцепились в его одежду, впились в тело.

Оно должно быть наказано огнем и мечом.

Внутренний голос твердил, что черноногие уже в пути, что он теряет драгоценное время, что скоро будет слишком поздно.

Сбить всю мачту, предложил Доббс.

Не умирай, он опустился на колени, повернул голову друга лицом к себе и содрогнулся при виде расплющенного носа и изуродованных бровей, сплошного месива крови и рваной плоти.

Хорошенькие женщины всегда капризны, сказал Гермес.

Дождь "Двенадцать рассказов-странников" застиг его на полпути к центральной низине.

Обезьяна "Брак" наверняка нашла бы что сказать "Я не миленький" о толстой женщине в ярко-розовом платье, "Наполеоновские войны 1805-1815" которая, переваливаясь, "Гоген" прошла мимо, зажав в каждой руке по "Крестовые походы" мороженому.

Головной двигатель буксира "Семейный кодекс РФ" вышел из повиновения.

Но эта молитва "Животный мир планеты Магнит. атлас" не для твоих ушей.

Билли мог почувствовать "Умные сказки" его энергию, когда они бесшумно шли "Over My Dead Body" по залу.

Насколько мне известно, раньше такого не бывало.

ZONES INDUSTRIALS EN ESPAIS FORESTALS

PARC EÒLIC D'ORPÍ. ECOLOGISME O INTERESSOS?


Dissabte 15 de novembre a les 18h de la tarda xerrada-col·loqui a l'Ateneu Igualadí

Comunicat de No Fem el CIM

El Pla Territorial del Camp de Tarragona no considera el Baix Penedès com un territori que forma part d'una unitat més gran


La plataforma NoFemelCIM considera un éxit la recollida de més de 1.000 al·legacions que s'entregaran a la Generalitat aquest dimecres

Ens duen per mal camí

EL QUART CINTURÓ, O LA DESTRUCCIÓ I FRAGMENTACIÓ DE LA QUALITAT TERRITORIAL
La tragèdia: l'obra feta
Després de 18 mesos des de l'inici de les obres, la magnitud de l'impacte del Quart Cinturó sobre el paisatge, sobre la vegetació, sobre la qualitat de vida dels veïns i veïnes de les zones afectades, és ja totalment visible. L'objectiu d'aquest acte es visualitzar la transformació radical de l'espai entre l'abans i el després de la construcció d'aquesta infraestructura. És tan senzill com comparar els indrets destruïts per les obres de construcció amb els espais per on hauria de passar la continuació d'aquesta autovia.

Presentació del llibre/debat “Catalunya en venda”

Reflexions sobre l'actual model socio-econòmic


El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd (Ecologistes de Catalunya) organitza per al proper dimecres 22 d'octubre, a les 8 del vespre a la sala 5 de l'Escorxador de Vilafranca, una presentació de llibre/debat sobre el creixement i l'actual model social i econòmic, a través del llibre “Catalunya en venda”, escrit per en Ramon Caralt, enginyer industrial i membre de l'associació ATTAC-Catalunya (Moviment Internacional de Ciutadans per al control democràtic dels mercats financers i les seves institucions).

Subcategories