Notícies

MES APROP DE LA VEGUERIA PENEDÈS

 

Bosc Verd felicita a la Plataforma per una Vegueria Pròpia per la bona feina

 

ÀMBIT FUNCIONAL DE PLANIFICACIÓ TERRITORIAL

La Comissió de Política Territorial del Parlament de Catalunya, ha debatut i aprovat per 15 vots a favor (CIU+ERC+PP+C), 2 abstencions (ICV) i 6 vots en contra (PSC),

LA PROPOSTA DE RESOLUCIÓ SOBRE LA CREACIÓ DE L'ÀMBIT FUNCIONAL DE PLANIFICACIÓ TERRITORIAL CORRESPONENT A LES COMARQUES DE L'ALT PENEDÈS, EL BAIX PENEDÈS, EL GARRAF, I AQUELLS MUNICIPIS DE L'ANOIA QUE LLIURAMENT HO DECIDEIXIN, EN EL MARC DE LA REVISIÓ DEL PLA GENERAL TERRITORIAL DE CATALUNYA.

 

Rompudes forestals a tort i a dret

Rompuda_Gelida.sized.jpgAbocaments de terres i runes a les rieres de Gelida

Ja fa mesos que des del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd venim denunciant públicament actuacions contra espais forestals o fluvials (com rius, rieres o torrents), que deterioren la vegetació de ribera dels nostres espais fluvials mitjançant rompudes forestals, abocaments , etc ...

Ara, volem denunciar públicament que des de fa més de 3 mesos, al terme municipal de Gelida s'estan soterrant les vessants de dos torrents (Fondo de Parellada) en una finca que es troba entre la carretera de Sant Sadurní i Gelida i l'autopista AP-7, a l'alçada de la urbanització del Martí Vell.

Manifestació dissabte 1 de desembre

Som una nació i diem PROU!

Tenim el dret de decidir sobre les nostres infrastructures

Des de la Plataforma Som una Nació i Tenim el Dret de Decidir us convoquem a la manifestació del proper dia 1 de desembre a les 17 hores a la Plaça Catalunya.

Davant la reiterada fallida de les infraestructures viàries i de transport a Catalunya dependents de l'Estat Espanyol, la Plataforma pel Dret de Decidir i les entitats adherides a la mobilització considerem que:

Nou polígon industrial a Subirats

ILLA D'EN FORMOSA (SUBIRATS), UN POLÍGON INNECESSARI,

UN TERRITORI QUE CAL CONSERVAR

El 27 d'abril d'aquest any 2007, contravenint la normativa que figura en el propi document d'avenç de criteris per la revisió del POUM, aprovada per l'Ajuntament de Subirats el febrer del 2006, l'anterior consistori a les acaballes del seu mandat i just un mes abans de les darreres municipals, va signar amb la promotora urbanística Coperfil i altres, un conveni urbanístic en que es comprometia a requalificar dins el marc d'aquest nou POUM un espai agrari de 20 ha a la zona de St. Joan i al lloc anomenat Illa d'en Formosa.

Aquesta zona situada en una zona baixa i plana a la llera del riu Anoia presenta unes característiques naturals que aconsellen des de tots els punts de vista tant tècnics com ecològics la seva conservació en contra de la proposta urbanística de l'equip de Govern.

Malgrat aquestes raons en contra que s'han fet arribar a l'Ajuntament, l'equip de govern que presideix l'alcalde Antoni Soler s'ha proposat d'oficialitzar el conveni fent-lo públic i obrint a corre-cuita un plaç d'al·legacions per justificar el que havia d'haver fet prèviament a la signatura, i dins el debat de participació ciutadana que encara té pendent d'iniciar.

Salvem Tibidabo

El parc d'atraccions vol talar 200 alzines centenàries

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat el Projecte d'una nova Muntanya Russa al Parc d'Atraccions del Tibidabo, que suposa explanar més d'una hectàrea, cimentar 3.000 kg de formigó per cada una de les 109 potes de suport de l'atracció, de 35m d'alt (10 pisos). L'Ajuntament proposa aquesta obra per augmentar la "rendibilitat" del Parc d'Atraccions, mentre el Parlament de Catalunya discuteix la Declaració de Parc Natural, i quan el Govern ja ha inclòs Collserola a la Xarxa Natura 2000. Preocupa la destrucció de Collserola gota a gota, una tala i una obra cada any, per tot el perímetre de l'Espai Natural: un dany irreversible al bosc que ha costat 100 anys regenerar.

Si vols aturar aquest projecte, signa el manifest i envia-ho als teus amics/amigues i familiars. Gràcies.

http://www.collserolaparcnatural.org

То есть определить местонахождение Зингера и зверя.

Быть может, то были привидения, но мать Иоанна почему-то была уверена, что это паломники поднимаются к синьору Антонио.

Они рассредоточились вдоль ограждения, пока один из них не обнаружил лестницу.

Остановившись перед столиком, он хихикнул.

И там обнаружилось существо, напоминающее человека.

ПРЕСЛЕДОВАНИЕ В ПУСТЫНЕ Круг небес ослепляет нас блеском своим Ни конца, ни начала его мы не зрим Этот круг недоступен для логики нашей Меркой разума нашего неизмерим.

Считайте, что сегодня Джоукли послал на дело своего последнего уче-ника,-пообещал Римо.

Кажется, я что-то вижу, сказал Римо.

Может быть, уже уступили, если только не обнаружим "Набор гаечных ключей цена" все же главу нашего правительства.

На глазах у изумленных торговцев, следящих за ним из-за закопченных дверей своих крепко запертых магазинов, Римо как ни в чем не бывало зашагал к тому месту, где ничком лежал сраженный им мальчишка.

Он "принципы банковского кредитования" весь подобрался, как тигр, почуявший запах крови.

Но вы можете снова стать индейцем.

Vine a caminar pel Congost de Marmellar

Caminada popular pel Congost de Marmellar

El proper diumenge 16 de setembre del 2007, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd (Ecologistes de Catalunya) organitza una caminada popular pel Congost de Marmellar, guiada per en Toni Inglada, membre del Centre Excursionista del Penedès.

Sortirem a 2/4 de 9 del matí des de la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca (davant el Monument a Milà i Fontanals) indret on distribuirem els assistents en els diferents cotxes particulars per a desplaçar-nos plegats fins a les Cases Noves de la Riera. La sortida es gratuïta i oberta a tothom. Cal dur l'esmorzar, aigua, calçat adequat, i un barret o gorra per si fa sol. L'arribada a Vilafranca està prevista cap a les dues de la tarda.

EL PENEDÈS A DEBAT

"Jornades sobre el Futur del Penedès".

16, 17 i 24 de novembre a Banyeres del Penedès

Sotmès a la influència de les àrees metropolitanes de Barcelona i el Camp de Tarragona, el Baix Penedès rep un seguit d'accions i de projectes exteriors que amenacen destruir del tot el malmès territori comarcal.

A una situació caòtica d'un creixement demogràfic desmesurat -producte de la transformació a primera residència de les extenses urbanitzacions residencials de baixa densitat de la segona meitat del segle passat- que ha reduït la qualitat de vida dels seus habitants, li hem de sumar els grans projectes que l'administració autonòmica té reservat instal.lar a la comarca i que canviarà el panorama social, cultural i econòmic d'una manera irreversible.

Bosc Verd s'ha adherit a la campanya Salvem Montserrat.

Adhereix-te-hi tu també a http://www.infomontserrat.com/salvemmontserrat/.

Salvem Montserrat

L'Ajuntament de Collbató va acordar, el 3 de maig de 2007, l'aprovació inicial del projecte d'ampliació de la zona industrial Les Ginesteres, de 7 hectàrees, en 21 hectàrees més. El projecte representa la destrucció del millor sòl agrícola de Collbató i una amenaça per a l'entorn privilegiat de Montserrat, molt especialment per als espais del Parc Natural de Montserrat i de la Xarxa Natura 2000 que limiten amb el nou polígon industrial.

Pots aconseguir més informació http://www.infomontserrat.com/salvemmontserrat/.

Subcategories