Notícies

Taller d'educació agroecològica

El Col·lectiu Ecologista Bos Verd organitza conjuntament amb l'Ajuntament de Vilafranca, el Grup d'Extinció d'Incendis Forestals i l'Agrupació de Defensa Forestal "La Carrerada" un taller d'educació agroecològica. Sortirem el diumenge dia 26 a les 11:00 del matí del camí de la Serreta (cruïlla Ronda de Mar amb c/ Mare Ràfols).

Qui disposi d'eines (pics o aixades) i guants que els porti.

 

 

 

Un afer europeu

 
El proper divendres 10 de març, a les 8 del vespre, a la sala 1 , de l'Escorxador de Vilafranca del Penedès, fem la presentació del llibre de Jordi Sebastià, "Un Afer Europeu", la presentació anirà a càrrec de l'autor del llibre i està organitzada pel Col•lectiu Imprescindibles i el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd - EdC, en el marc dels Premis Mònica Hill.
El llibre és una novel·la que parla del tractat europeu de les taronges amb Sud-àfrica que desplaça i fa competència deslleial a les taronges dels Països Catalans i altres afers pocs clars i poc transparents de la política de la Comunitat Econòmica Europea.
 
 

Premi Mònica Hill 2023

El Premi Mònica Hill es torna a convocar en una segona edició, aquest any 2023 i l'1 de novembre és l'últim dia per presentar les candidatures que vulguin participar aquest any, el premi està dotat amb 1.500 €, la mateixa quantitat que l'any passat i la recaptació es fa amb els actes que impulsen durant tot l'any el Col·lectiu els Imprescindibles, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd-EdC i el suport econòmic de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

El premi vol reconèixer la tasca de col·lectius i persones de la Vegueria Penedès, que treballen des de l'anonimat en pro d'ajudar en aspectes socials, solidaris i/o mediambientals, per donar-los visibilitat i agrair la generositat i l'entrega de la tasca duta a terme, promocionar-la i ajudar amb una aportació econòmica.

Aquest premi també es va constituir per retre un homenatge a la trajectòria de la Mònica Hill, que ens va demostrar que des de la lluita, la persistència, els valors i l'acció contínua es poden aconseguir moltes coses, que fan que la nostra societat sigui millor i més amable. La Mònica va dedicar la seva vida a millorar la de la resta de ciutadans/es, en l'àmbit professional, social, solidari, de país i mediambiental. Volem fer visibles els imprescindibles.

L'any 2022 el jurat dels Premis Mònica Hill varen premiar al Sindicat de Llogateres amb 1.500 €, per la tasca de donar suport a les famílies desnonades i donar-los allotjament en pisos de la Sareb al barri de la Girada de Vilafranca del Penedès. Els diners han servit per garantir l'enllumenat autònom mínim, per als pisos on viuen 4 famílies desnonades que no tenen llum.

També es va premiar a l'agrupament escolta i guia la Canadenca, amb un accèssit de 500 €, per donar suport a l'organització de la festa de l'Espirallada al barri de l'Espirall de Vilafranca, en concret vàrem pagar la sonorització de la festa. L'Espirallada és una festa que busca fer xarxa entre entitats i veïns de l'Espirall per enfortir els vincles socials del barri i de la vila.

Les candidatures que vulguin presentar-se al Premi Mònica Hill del 2023, ho poden fer de forma telemàtica al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o a la bústia del local de les entitats l'Escorxador, al carrer Escorxador 19-21, de Vilafranca del Penedès.

Bases de la convocatòria del Premi Mònica Hill 2023
Volem agrair la col·laboració de Foto Penedès, els Falcons de Vilafranca, El GER de Ribes, Sarau i festa, la Fleca Parés i l'ajuntament de Vilafranca del Penedès.
 
 
 
 

Al·legacions al macroprojecte Ametller

T'ho posem fàcil per posar la teva al·legació per aturar el macroprojecte Ametller.

El proper dimecres 22 de febrer a les 12 de la nit, finalitza el període per presentar al·legacions.

Per facilitar-vos la feina hem preparat algunes al·legacions. Les podeu consultar totes en aquesta pàgina "Llista de possibles al·legacions a la MPOUM inicial"

Es poden baixar diferents formats, segons us convingui: odt, docx i pdf

Podeu escollir les que vulgueu i combinar-les com vulgueu. No hi ha un nombre límit establert d'al·legacions que podeu presentar. Fins dimecres en podeu anar presentar vàries.

Consulteu la pàgina "Com presentar al·legacions a la Modificació del POUM" per més informació sobre com presentar les al·legacions.

IMPORTANT:  dimarts a les 10 del matí farem una entrada col·lectiva d'al·legacions a l'Ajuntament de Gelida. Si no teniu cap al·legació preparada no passa res, veniu a la plaça de la Vila de Gelida, en tindrem d'impreses i les podreu entrar a l'Ajuntament (recorda portar el teu DNI).

Si teniu alguna al·legació feta que voleu compartir, envieu-nos un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Mostra Itinerant de Cinema Etnobotànic

El divendres 29 d'octubre a les 19:30 es projectaran els documentals Fills de la Terra de Patxi Uriz i La Sang és una Llavor de Isadora Romero. Al fianl hi haurà un col·loqui i una copa de cava gentilesa del Castell de Subirats.

La entrada és lliure.

 

Música pel Territori

El proper dissabte, de 18:30 a 24h, vine a Gelida a escoltar bona música, amb menjar i beure del bo. Tot km 0.

Hi haurà actuacions de Laura Buch, Polaris, Nèctar, Pau Sunyer, Les Kremats, The Healers.

Per la defensa del nostre entorn natural. Tots els beneficis serviran per cobrir despeses de la plataforma StopAgroparc.

Lloc: Plaça de l'Escorxador, s/n - 08790 Gelida.

Més infromació

Eco Fira Sant Cugat 2023

Aquest cap de setmana, des de el divendres dins al diumenge se celebra la Eco Fira de Sant Cugat de Sesgarrigues on hi ha molts actes interessants pel que us convidem a participar-hi. Us donem un enllaç al programa per si hi voleu participar

Programa de la Eco Fira

 

 

Lliurament dels Premis Mònica Hill

Acte de lliurament dels Premis Mònica Hill per aquest divendres 25 de novembre a les 8 del vespre al Cosell Comarcal de l'Alt Penedès.

Subcategories