Notícies

Modificació condicions sortida CRAM

Degut a la coincidència de la sortida a la Fundació CRAM del proper diumenge 24 de Maig amb les eleccions municipals, i per tal d’afavorir la participació a la sortida, el Col•lectiu Bosc Verd  ha decidit canviar les condicions de la mateixa. Tot seguit us expliquem les noves condicions:

  • Per tal de reduir el preu de l’entrada s’ha eliminat l’autocar. El desplaçament es farà en vehicles particulars.
  • La sortida continua sent gratuïta pels socis del Bosc Verd.
  • La resta de persones (incloent-hi familiars o amics dels socis) que vulguin venir hauran d’abonar el preu de 5€ per persona el mateix dia de la sortida.
  • Els nens de 0 a 4 anys tenen entrada gratuïta.
  • Per tal de reservar plaça és imprescindible enviar un correu electrònic indicant nom i cognoms a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • L'assignació de places es realitzarà per rigorós ordre de rebuda dels correus electrònics.

La distribució en cotxes particulars es farà a les 10:00 hores a l'estació d'autobusos de Vilafranca.

Col•lectiu Ecologista Bosc Verd

Acció ciutadana i proximitat

Debat: Acció ciutadana i proximitat

Al centre d'entitats "l'Escorxador" de Vilafranca

Dimecres, 25 de febrer de 2015 a les 8 de la tarda

El TTIP (Tractat Transatlàntic de lliure comerç i inversió)

Per a qui i per a què?

Com ens afectarà?

El podem aturar?

Sortida amb autocar al Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM)

El Col·lectiu Bosc Verd organitza pel proper diumenge 24 de maig una visita a la FUNDACIÓ PER A LA CONSERVACIÓ I RECUPERACIÓ D'ANIMALS MARINS (CRAM) http://www.cram.org

La fundació CRAM es una entitat dedicada a la protecció del medi ambient i de les espècies que hi habiten. Al CRAM rescaten i tracten les espècies marines amenaçades per a poder-les retornar al seu hàbitat. A més a més, per a conèixer millor aquestes espècies i millorar el seu estat de conservació duen a terme projectes de recerca.

Tot plegat acompanyat d’accions de sensibilització sobre l’estat del medi marí i la seva problemàtica. Des de l’Aula CRAM volen:

  • Informar de la problemàtica de la biodiversitat marina i els seus principals hàbitats.
  • Sensibilitzar sobre les causes de regressió que amenacen aquestes espècies i hàbitats.
  • Comprometre a la societat a actuar, donant a conèixer les principals accions de conservació que es duen a terme arreu del món.

La visita està dirigida a totes les edats però especialment als més petits. Per tal de que tots gaudim de la visita, desde la Fundació CRAM ens fan les següents recomanacions:

  • Depenent del temps que faci, us recomanem que porteu gorra i crema solar.
  • El CRAM és un centre on els animals s’estan recuperant d’alguna agressió o malaltia. És important que, per al benestar dels animals, mantingueu l’ordre i el silenci durant la visita.
  • Pel fet de ser un centre de recuperació, els animals que estan curats, són reintroduïts al medi. Per aquesta raó, tot i que hi ha algunes tortugues marines residents, no es pot garantir quins altres animals es podran veure.

La sortida és gratuïta pels socis del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, que inclou entrada a la Fundació CRAM i desplaçament d'anada i tornada en autocar des de Vilafranca del Penedès.

Tenen prioritat els socis i la data límit d'inscripcions és el proper divendres 22 de maig de 2015 a les 22:00.

En el cas de quedar places lliures, la resta de persones que vulguin venir podran fer-ho reservant plaça prèviament a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. abonant i pagant el mateix dia de la sortida 15€ per persona.

Si vols fer-te soci pots dirigir un correu electrònic amb les teves dades personals a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

L'assignació de places es realitzarà per rigurós ordre de rebuda dels correus electrònics.

És recomanable que treballeu l'activitat prèviament a casa amb els infants que vinguin per tal que en gaudeixin més encara. Per això us adjuntem un quadern educatiu i el tríptic de la Fundació CRAM.

La sortida de l'autocar serà a les 10:15 hores de l'estació d'autobusos de Vilafranca.

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

 

Els límits del creixement

Exposició: Els límits del creixement

De l’economia pensada per als capitals...

...a l’economia pensada per a les persones

Al Centre d’Entitats l’Escorxador de Vilafranca

Del 4 al 28 de febrer de 2015, a la sala d’actes

En el marc del Cicle de Debats ACCIÓ CIUTADANA I PROXIMITAT

Neteja a la Muntanyeta

El proper dissabte 9 de maig a les 09:30 l'Ajuntament d'Olèrdola organitza una neteja de la Muntanyeta. Ens trobarem a la zona de l’aparcament (primera esplanada a mà esquerra).

Per a més informació: 93.890.35.02

Us podeu inscriure a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o per telèfon al 93.890.35.02

Apte per a tots els públics.
Portar calçat còmode, guants, gorra i crema solar

Calendari del col·lectiu 2015

El Col·lectiu Bosc Verd ha dissenyat aquest calendari amb les activitats del 2015

Us el podeu descarregar en versió pdf per imprimir fent clic a la imatge del calendari.

Ruta dels Hospitalers

El passat diumenge 8 de febrer, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd va organitzar una caminada cultural per la Ruta dels Hospitalers amb la participació d'una setentena de persones. Clicant aquí podeu veure fotos de la caminada.

En aquesta caminada hi va participar en Jordi Manyà autor de la novel·la "Misteri sota la Plaça" l'acció de la cual trancorre per aquesta ruta.

Cales de Pachs no incinerarà fangs de depuradora

Nota de premsa del dilluns 1 de desembre:

La Plataforma Contra la Incineració de Residus a Cales de Pacs i al Penedès, ha aconseguit que l'empresa Cales de Pachs, hagi retirat el projecte d'incinerar fangs de depuradora com a combustible.
El passat mes de maig, la Plataforma va iniciar una campanya per aturar la crema de fangs de depuradora en aquesta instal•lació.

Han estat uns mesos de lluita intensa, en els que s'han realitzat moltes actuacions per a conscienciar sobre els perjudicis que comporta la crema de residus en aquestes instal•lacions, com ara:

  • La denúncia per part del Col•lectiu Ecologista Bosc Verd del projecte.
  • La campanya d'al•legacions i personacions al projecte.
  • La creació de la Plataforma, formada per diferents entitats: Col.lectiu Ecologista Bosc Verd -EdC ,Ecoxarxa Penedès, Moviment Contra la Incineració a Uniland, Plataforma Cívica en Defensa de la Salut i el Medi Ambient.
  • La presentació de més de 300 personacions individuals i d'entitats demanant ser informats sobre el projecte.
  • Els actes informatius a Vilafranca, Les Cabanyes, Vilobí i Pacs (on l'Ajuntament de Pacs no ens va cedir cap local).
  • L'entrevista o trobada amb la Directora de Qualitat Ambiental (Generalitat de Catalunya), la Unió Empresarial del Penedès i els ajuntaments de Vilafranca, Vilobí i Les Cabanyes.
  • La persentació de mocions en contra la incineració de residus als ajuntaments de Vilafranca (aprovada per unanimitat), Les Cabanyes (aprovada per unanimitat), Santa Margarida i els Monjos (modificada, aprovada i desvirtuad) i el Consell Comarcal de l'Alt Penedès (aprovada per unanimitat).

A la reunió que varem mantenir amb la Direcció General de Qualitat Ambiental, ens van confirmar que l'empresa Cales de Pachs, el passat 31-10-14, va entrar un escrit on renunciava a la utilització de fangs de depuradora com combustible.

 

Volem agrair el suport rebut per part de totes les persones que han presentat personacions i al•legacions al projecte, així com a totes les entitats que ens han donat suport, a tots els grups polítics que ens han fet costat i als diversos ajuntaments i al Consell Comarcal. Gràcies a l'esforç de tots hem pogut aturar aquest projecte tant perjudicial per a la salut i el medi ambient.

Seguirem treballant per a que la incineració de residus al Penedès deixi de ser una opció i seguirem denunciant que la cimentera Uniland ha esdevingut una incineradora encorberta de tot tipus de residus.

Esperem que en futur pròxim també poguem dir que a l'Uniland no s'incineraran més residus.

Es per tot això, que reivindiquem que cal canviar l'actual política de residus, perquè estem en un punt crític, on no tenim polítiques reals i transgressores que redueixin al màxim els residus que generem i que  potenciin el màxim reciclatge del residus.

La incineració de residus representa una amenaça a allò més preuat que tenim; la nostra salut i la del medi. Cal que ens creiem l'aposta per a esdevenir una comarca on el vi, el cava, l'enologia, l'enoturisme i el entorn natural siguin els eixos vertebradors de la seva economia i la gent.

Cal que fem un pas decidit cap a la reutilització, la reducció i el reciclatge dels residus. Propostes com la del Residu Zero, la recollida selectiva porta a porta de residus municipals o altres models similars, són polítiques cap a les que hauriem de caminar decididament.

Potser que comencem a practicar que el millor residu és aquell que no es produeix.

Plataforma en contra de la Incineració de Residus a Cales de Pachs i al Penedès

Amb el suport de: Col•lectiu Ecologista Bosc Verd-EdC, EcoXarxa Penedès, Moviment en contra la Incineració a Uniland i Plataforma Cívica en Defensa de la Salut i el Medi Ambient dels Monjos.

Subcategories