Notícies

Featured

Recital de Cesk Freixes

 

Acte benèfic pels premis Mònica Hill

Diumenge 14 de juliol a les 19:00 al Claustre de Sant Francesc

Entrades taquilla inversa. Si vols col·laborar amb la fila zero pels premis Mnica Hill 678948971 (N.P.P)

 

Taller compostatge i intercanvi de llavors

Aquest dissabte 20 d'abril, a les 11h, vine a l'Hort de Cal Gallina Aquest dissabte 20 d'abril, a les 11 h, vine a l'Hort de Cal Gallina (Carrer General Cortijo 25 de Vilafranca). 

Podràs conèixer l'espai i aprendre a fer compostatge casolà i si tens llavors autòctones de productes hortícoles, porta-les i participa del Mercat d'Intercanvi de Llavors.

 

Featured

Caminada nocturna 2024

Caminada nocturna pels voltans de la muntanya de Sant Pau

El Col·lectiu Bosc Verd organitza una caminada pel capvespre del proper dissabte 13 de juliol a l'Ermita de Sant Pau. Sortirem a les 21:00 de la Font dels Alls de Vilafranca del Penedès. 

Cal portar aigua, llanterna o frontal i calçat adequat per caminar.

Sortida gratuïta i oberta a tothom.

Organitza el Col·lectiu Bosc Verd en el conveni amb l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

 

Featured

Caminada pel camí del riu (Torrelavit)

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una caminada pel camí del de Torrelavit pel proper diumenge dia 21 d'abril, sortirem amb cotxes particulars a les 8:30 de l'estació d'autobusos de Vilafranca i a les 9:00 del Centre d'interpretació de l'aigua de Torrelavit. 

Cal porta aigua, esmorzar i calçat adequat per caminar. Recomanem pals o bastó. Sortida gratuïta i oberta tothom. Es prega puntualitat

El Camí del Riu permet gaudir d'una gran diversitat d'entorns i paisatges de gran bellesa al llarg de tot el seu recorregut. La nostra caminada circular tindrà el seu inici i final a la població de Torrelavit, cap del municipi format pels antics nuclis de Terrassola i Lavit, on es troba el modern Centre d'interpretació de l'aigua, en el que es narra l'estreta relació que hi ha entre el Riudebitlles, amb els seus afluents, i la història i el paisatge de Torrelavit.

El nostre recorregut tindrà dues parts ben diferenciades, en la primera anirem seguint un camí enlairat amb bones vistes que ens portarà a passar per zones boscoses alternant amb amplis conreus, arribant al gran mas de Can Cardús, masia tradicional catalana que està documentada a l'edat mitjana i que forma part de l'inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. En el seu exterior s'hi troba una alzina centenària que forma part de l'inventari de Patrimoni Natural de la Diputació de Barcelona. En la segona part de la nostra ruta a peu remuntarem el Camí del Riu fins a Torrelavit, on dintre d'un agradable bosc de ribera anirem descobrint racons veritablement sorprenents, amb antics molins, rescloses i canals, testimonis d'un passat on l'aigua era un element fonamental. L'aigua sempre ha sigut, és i serà font de vida.

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd volem contribuir també a donar a conèixer aquests preuats espais naturals, organitzant una caminada popular en cada estació de l'any pels diferents municipis que formen part del Camí del Riu. En aquesta segona ocasió, us convidem a caminar pel municipi de Torrelavit.

Featured

Errada en la sortida de les apps per escoltar ocells

La data per la sortida de les apps per escoltar occells és el Dissabte 4 de maig a les 20:00, no el divendres com deia l'anterior butlleetí. Si hi voleu participar recomanem tenir instal·lada l'aplicació Merlin Bird ID.

Disculpeu les molesties

Featured

Al·legacions al polígon logístic de Sant Marçal- Cal Vies

 La voracitat del creixement de l'ésser humà no té aturador, ens hem muntat un sistema que ens porta a un creixement continu i hem oblidat que en un món finit això no és possible. El Penedès no n'és una excepció, sinó tot el contrari. Ens omplim la boca parlant de la cultura del vi i del paisatge vitivinícola i per arreu surten projectes que no paren de destruir l'essència de la nostra comarca.

Un bon exemple d'això, és el projecte del nou Polígon de Sant Marçal-Cal Vies, situat en els termes municipals de Castellví de la Marca, Castellet i la Gornal i l'Arboç, a la zona de Sant Marçal, molt prop de la Múnia. Al Penedès tenim molts polígons amb una ocupació molt baixa i no hi ha cap necessitat de fer-ne més. Per això us demaneu que en feu al·legacions.

Amb els següents enllaços podeu descarregar-vos el model de l'al·legació en PDF o en format Word emplenar-lo, signar-ho i enviar-ho. Amb el darrer enllaç teniu les instruccions per enviar l'al·legació.

 Model de l'al·legació en PDF

Model de l'al·legació en Word

Instruccions per enviar l'al·legació

Featured

Xerrada i sortida"apps per gaudir dels ocells a la natura"

El Col·lectiu Bosc Verd organitza una xerada pel proper dijos 2 de maig a les 19:00 A l'Escorxador de Vilafranca del Penedès i una sortida pel dissabte 4 de maig per a mostras apps per a gaudir dels ocells a la natura.

Apendrem a utilitzar apps per a descobrir els ocells pel seus sons. Ara ja és posssible passejar pel nostre entorn i reconeixer els cants dels ocells de manera molt senzilla gràcies a una app per a mòbils (Merlin) que ens diu quin és l'ocell que estem escoltant, gràcies a questa aplicació podem saber quins ocells hi ha al darrera sons sons que escoltem, però que quasi mai en podem identificar a l'autor que soveint està ben amagat darrera les fulles de qualsevol arbust o arbre.

 

Featured

Alliberament d'un rapinyaire a Sant Pau

El servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès organitza una activitat consistent amb l'alliberament d'un rapinyaire i un taller d'egagròpiles pel proper diumenge 25 de febrer. El sortirà a peu a les 11:00 del camí de Pacs, a la cruïlla del Balcó de les Clotes.

Activitat gratuïta i adreçada a un públic familiar i a tota la ciutadania.

 

Subcategories