Notícies

Presentació del llibre "Elogi de l'hort urbà"

Ens plau convidar-vos  a la presentació del llibre Elogi de l'hort urbà dels autors Albret Vidal i Vanesa Prades. La presentació arirà a càrreg Frederic Cuscó. L'acte tidrà lloc el divendres 15 de novembre  a 2/4 de 8 de la tarda a la Sala d'Actes de L'Escorxador (Carrer de l'Escorxador 19 de Vilafranca).

Sobtadament, cultivar ha esdevingut una mena d’hàbit, alhora recent i llegendari; en la intimitat dels balcons, en espais col·lectius regulats per ajuntaments, també en solars orfes de finalitat, cedits a l’oblit després de la bombolla immobiliària. Una tendència, una moda, una acció col·lectiva..

Cultivar s’ha convertit en un joc. Una activitat simbòlica on representar inquietuds, valors, reivindicacions ocials, on plantejar —i assajar— alternatives de futur. Un espai, també, on representar-nos a nosaltres mateixos i on treballar la nostra identitat.

Elogi de l’Hort Urbà parteix d’entrevistes a peu d’hort. Explora i recopila el que diuen els propis hortolans, les seves raons, els camins que els han portat a cultivar. S’evoquen conceptes com lleure productiu, prosum, lentitud, identitat i migració, història de vida, ètica ecològica, espiritualitat basada en els cicles naturals...

Col·lectiu Bosc Verd

Projecció de la pel·lícula "Cenizas en el Cielo"

El proper divendres 7 de juny a les 21:00 el Moviment Contra la Incineració a l'Uniland projectarà la pel·lícula "Cenizas en el cielo" a la Sala del Centenari del CCRR de la Ràpita.

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

Мое тело "скачать скрипт для gta san andreas"пребывало в абсолютном покое, который состоял отчасти из моей любви к Воану, отчасти "Трансформация: не диета, а стиль жизни"из нежности к этой металлической беседке, в "аристотель произведения"которой мы сидели.

Но этот назвал себя Римо Уильямс.

спросил я, когда на втором перекрестке он повернул налево.

Он забыл разумеется, нарочно, многие из самых скверных особенностей этих краев.

Подскочил в воздух, завис над горой и сделал разворот.

Он сказал, что гостья "icq скачать для samsung"живет с мамочкой, и поэтому вот-вот уйдет.

Он отвернулся от экрана, дыхание участилось.

И точно так же, как в тот раз, когда я убил "Самые остроумные афоризмы и цитаты" бога Рабла-йу, я ощутил в воздухе привкус "Песни любви" энергии умирающего.

Но тут подвернулся какой-то веганец, который увел у него первую жену и отправился с "Раскрась водой! Енотик" ней в Керчь.

Хасан согнулся и послал последний бросок энергии через разделяющее их пространство.

Тем хуже для самого Мефистофеля, ибо я намерен преподать ему хороший "200 развивающих игр от рождения до школы" урок.

Возможно, ты воин, судя по твоей одежде, однако у тебя не тупой взгляд.

Потому "Мэрилин Монро. Немеркнущая "звезда"" что сначала я хотел бы задать вам пару вопросов, пояснил Римо.

Абсолютно "ЕГЭ 2009 ФИПИ" беззаботное выражение.

Я знаю, что дело еще не доведено до конца.

Билл сразу шагнул к завешенному окну, которое он знал "Репка" по прошлым визитам просто "MS Windows 7 Самое необходимое" создано для романтических раздумий.

Изможденные и вымазанные сажей, с отчаявшимися взглядами, вся наша компания оказалась в управлении полиции округа.

С "Менеджмент Дорофеев" ним находится какой-то сапер Водичка; "Дед Мороз и Новый год" когда того привели на гауптвахту после драки, при нем нашли письмо, посланное вами госпоже Каконь.

Plantada d'alzines a la muntanya de Sant Jaume (Vilafranca)

El proper diumenge 27 d'octubre, el Col·lectiu Bosc Verd i el Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilafranca organitzen, amb la col·laboració del GEIF (Grup d'Extinció d'Incendis Forestals), una plantada d'alzines a la muntanya de Sant Jaume (al costat de la muntanya de Sant Pau).

 

Aquesta plantada no és la primera que es fa conjuntament sinó que ja s'han realitzat diferents repoblacions d'aquest espais en 3 ocasions més. I podem dir satisfets, que les anteriors repoblacions realitzades tenen un índex de supervivència, fins ara, molt bo.

L'objectiu de l'activitat és el de contribuir a la millora d'un espai natural d'ús públic proper a Vilafranca  i realitzar alhora una actuació de sensibilització ambiental.

L'activitat és oberta a tothom. L'hora de sortida és a les 10:00 del matí del Camí de Pacs / Balcó de Les Clotes. La durada aproximada de l'activitat serà fins les 13.30 hores.

Qui disposi d'eines (pics, aixades, cavaguets ...) i guants, que els porti.

Al finalitzar la plantada hi haurà un petit refrigeri per als participants.

Col·lectiu Bosc Verd

Festa de la primavera

El proper dissabte 20 d'abril, l'Associació de Veïns i Veïnes de La Girada (Vilafranca) i el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, organitzen conjuntament un seguit d'activitats familiars relacionades amb el medi ambient, per celebrar la primavera i el bon temps que l'acompanya. Els actes estan oberts a tota la ciutadania de la vila i començaran a les 17.30 hores a la Rambla de La Girada.

 

Es duran a terme les següents activitats.

Taller de paper reciclat.

Amb aquest taller aprendrem a elaborar paper reciclat de manera artesanal. Farem paper nou amb paper vell (usat). Qui vulgui pot portar un full de paper de diari o un full de paper ja utilitzat per les dues cares. Cadascú podrà personalitzar el seu full de paper.

Berenar sense residus.

Mentre anem fent paper reciclat berenarem coca amb xocolata i sucs. Això sí, reduint al màxim els residus!

Mostra de dibuixos de medi ambient.

Tots els nens i nenes que vulguin hi poden participar. Només hauran de realitzar un dibuix que mostri algun aspecte relacionat amb el medi ambient: animals, paisatges, reciclatge, etc. Al final de la mostra sortejarem entre els participants un lot de llibres.

Animem a tothom a participar-hi!

Associació de Veïns I Veïnes de La Girada i Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

Я решил "Новые штрафы РФ 2012" перебраться сегодня же вечером, "Как читать приметы и знаки судьбы чтобы быть счастливым…" сообщил он, поздоровавшись.

К "Главная книга бухгалтера" балке, на которой я висел, была "Как дела медвежонок" прикреплена телевизионная "Давайте говорить правильно Полит. язык совр. России" камера.

Так что лучше всего "Жизнь замечательных динозавров" вообще никому на глаза "Загадка черного призрака" не попадаться.

Последнее, что он "Disney baby Мягкая книжка" услышал, их общий смех.

Остался "Веселые строчки Стихи для работы на уроках в 1-4 кл." лишь небольшой внутренний озноб.

Когда я "LEXT-справочник Земельный кодекс РФ" была маленькой, я хотела стать принцессой.

Мы со своими "Задушевные разговоры с кошками и котами Диалоги кошачьей мудрости" машинами расположились за пределами их солнечной системы, управляя "Жалостью к врагам не страдаем" образованием нового мира "Умом Россию не понять Словарь приколов" и его продвижением к намеченной цели.

Пока что материальная "высокие вклады в рублях" часть договора, который вы предлагаете, меня "Православный храм Символика и традиции" вполне устраивает.

Костер, будь моей последней любовью!

Позвольте "Если бы красота убивала" мне сперва предупредить их, "Начальный курс коммерч. перевода Англ. язык" чтобы они успели вспомнить о вежливости.

Я просто собирался "Цвет волшебства" передать, что Рэндом хотел увидеться с тобой, "Анатомия красоты" когда ты проснешься.

Стена за спиной Оакима "Блюда постного стола" медленно тает теперь там бесконечность.

Roda de Premsa del porta a porta

ICV, ERC, CUP, BOSC VERD i l’AAVV CENTRE VALOREN POSITIVAMENT QUE EL GOVERN DE VILAFRANCA RECTIFIQUI I FINALMENT ACCEPTI FER LA RECOLLIDA DE RESIDUS SELECTIVA PORTA A PORTA AL BARRI DEL CENTRE, TOT I QUE HO CONSIDEREN INSUFICIENT.

Després de la crítica per part del Col•lectiu Bosc Verd, ICV, CUP i ERC al futur sistema de recollida de la brossa plantejat abans de l’estiu, el govern rectifica i incorpora aquest canvi

Aquests col•lectiu consideren que ara caldria ampliar aquest sistema de recollida a altres zones de Vilafranca

 

Iniciativa, ERC, CUP, el col•lectiu ecologista Bosc Verd i l’associació de veïns del Centre valoren positivament la rectificació que l’equip de govern ha realitzat en el futur sistema de recollida de brossa, que pretén establir al barri del centre un sistema de recollida porta a porta de manera separada dels diferents tipus de residus (rebuig, paper i cartró, envasos i matèria orgànica).

Aquest canvi va ser comunicat al Consell de Medi Ambient Municipal del passat dijous 3 d’octubre, i és fruit de la demanada de diferents entitats representades en el mateix consell (Col•lectiu Ecologista Bosc Verd, ERC, CUP i ICV), que el passat mes de juliol ja van manifestar el seu desacord en el nou sistema de recollida de brossa que inicialment plantejava el govern pel proper trimestre del 2014, un sistema que incomplia els acords previs que s’havien pres per a reduir els residus i millorar el reciclatge a Vilafranca.

Aquesta introducció de la recollida selectiva porta a porta al centre permetrà millorar els resultats de reciclatge al barri. Segons aquests col•lectius però, caldria ampliar aquest sistema de recollida a altres zones de Vilafranca des del mateix moment en que s’iniciï al barri del centre, per tal d’incrementar de manera més efectiva i significativa el reciclatge a Vilafranca.

Així doncs, de manera conjunta demanem a l'equip de govern que paralitzin la posada en marxa a la resta de la vila dels nous contenidors, i que es  revisi el projecte amb l'objectiu de possibilitar la implantació de la recollida selectiva porta a porta a altres zones de Vilafranca.

Els col•lectius sotasignants insten al govern a que es comprometi a desenvolupar progressivament el porta a porta als diferents barris de la Vila en els propers anys.

Vilafranca del Penedès, 15 d’octubre de 2013

Actes als Monjos

Actes als Monjos

Us enviem informació de dos actes als Monjos:

  • La presentació del llibre Un tomb pel Foix de Xavi Bayer amb ilustracions Blanca Martí
  • Exposició sobre la incineració de residus en cimenteres.

 

Col·lectiu Bosc Verd

Пощади меня, Господин, и я буду служить "Nero crack для windows 7"тебе!

У меня есть смягчающие обстоятельства.

Прищурившись, Фауст начал всматриваться в даль, пытаясь проникнуть сквозь завесу серого тумана, в котором тонули берега и расплывались контуры деревьев.

Его окружали приливы энергии, и это напоминало то место, которое он покинул.

Грубая сила быстро взяла верх над утонченностью.

Он лег на живот, опустил голову в лаз и заслонил руками и плечами солнечный свет, пробивающийся сквозь верхушки деревьев.

Вы "Link 5150 драйвер"превратите этот мир в пустыню!

Они делали свои из "скачать виртуальное вождение скачать"грязи и дерева.

Затем побежала испарина, "скачать картинку спартак"и капельки, как рубины, засверкали "Eve api key"в его "скачать игру гравити на компьютер"бороде.

Черноногие не смогут преследовать его "Моя жизнь, мои достижения"в пургу, а "брайан трейси скачать книги"пурга была неизбежна.

Прошлое смешивается с "рефераты украинском"настоящим.

но это могло быть подлинной "Изобразительное искусство: 4 класс: Рабочая тетрадь"формой искусства, говорил Минтон, и я не понимаю, чего ради цензура.

Она "скачать тему рабочего стола"невосприимчива к их воздействию.

И "скачать игру казаки последний довод королей торрент"вот мы уже приближаемся к тому "скачать гарри поттер тайная комната игра"месту, куда "игра месть зумы"мне приказали явиться.

Существо несколько "песня скачать дима колдун"раз вздрогнуло.

А моя бальная "скачать аудиозаписи с контакта?"книжка уже заполнена, отозвался Римо.

Глядя "кодеки для звука скачать"на масляные пятна на своем "драйвера на самсунг андроид"парковочном пятачке, "скачать бухгалтерскую отчетность"я думал об убитом.

То "скачать открытку с днем рождения подруге скачать"есть я хочу сказать, я вас понял.

Posicionament de diversos partits polítics i del Col·loectiu Bosc Verd sobre la posada en marxa del nou model de recoolida de la brossa a vilafranca

A principis del passat mes de juny va sortir a la llum pública que l'Ajuntament de Vilafranca canviarà a partir de l'any que ve, el model de recollida de la brossa, posant en marxa un sistema que consisteix en canviar tots els contenidors actuals per uns altres de més capacitat, que són fixes a la via pública i que tenen una recollida automatitzada.

Aquesta notícia va sobtar molt a diverses entitats i partits polítics de la vila, que teníem clar que existia un compromís amb l'Ajuntament de Vilafranca per tirar endavant el model de recollida selectiva porta a porta.

Per això, l'Ajuntament va encarregar un estudi per a valorar-ne les possibilitats d'implantació.

A banda que, aquest estudi no ha estat mai exposat a les entitats de la vila interessades en aquestes temes, tampoc ha estat facilitat ni comentat en cap Consell de Medi Ambient.

 

Per això,a la reunió del Consell de Medi Ambient realitzada el passat mes d'octubre de 2012, arran d'unes preguntes de Bosc Verd sobre la implantació de la recollida porta a porta, se'ns va dir que aquest tema es podia tractar en una subcomissió de residus que podriem posar en marxa. I així varem quedar (a dita reunió hi va assistir també el regidor de medi ambient, Sr. Josep Maria Martí).

I d'aquí ja passem ja a la publicació per part de l'Ajuntament als mitjans de premsa comarcals, del canvi de model de recollida.

Per això els partits polítics i el Col·lectiu Bosc Verd denunciem que:

  • Com a membres del Consell de Medi Ambient, si no hem de ser mai consultats per a res abans de que l'equip de govern prengui una decisió sobre temes de medi ambient, potser ens haurem de plantejar de què serveix aquest Consell.
  • Estem en contra de la posada en marxa d'aquest sistema ja que:
  1. No compleix amb l'acord del Ple de l'Ajuntament de Vilafranca (juny 2012) on Vilafranca s'adhereix a la Xarxa de Municipis de l'Estratègia Catalana Residu Zero.
  2. Elimina la possibilitat de realitzar la recollida porta a porta, un model que sí apropa la recollida i el reciclatge dels residus als ciutadans i que a més augmenta notablement el percentatge de recuperació de residus.
  3. Es redueixen els contenidors que hi ha al carrer (ja que els que posen són de més capacitat) i s'allunya i dificulta la recollida selectiva als ciutadans.
    • No reciclem més pel fet de tenir contenidors més grans i més lluny.
    • Passarem de 1.400 contenidors a 800 (una reducció del 43%).
    • Passarem de 400 bateries de contenidors a 200 bateries de contenidors (una reducció del 50%).
    • Passarem de caminar 80 metres a 130 metres per poder llençar la selecció de la brossa.
  4. No significa un augment del percentatge de recuperació de residus.
  5. Es fa el canvi pensant només en termes econòmics.

A banda d'aquestes qüestions, a la darrera reunió del Consell de Medi Ambient celebrada el passat 26 de juny, des de l'Ajuntament se'ns va explicar que:
S'eliminarà el servei de recollida selectiva porta a porta de la brossa orgànica que es fa als comerços de la vila.

  • No es contempla fer la recollida selectiva porta a porta de totes les fraccions de la brossa (paper, envasos, vidre, orgànica i rebuig) al centre de la vila (recordem que no tenen recollida porta a porta de brossa orgànica i en canvi tenen només la de rebuig).
  • No queda clar si es seguirà amb la recollida comercial de cartró-paper per als comerços de Vilafranca.

Per tot plegat; el partits i entitats signants demanem que:

  • S'aturi la posada en marxa del nou model de recollida.
  • Que s'obri un espai de diàleg i debat amb les entitats i partits signants i les que es vulguin adherir per a parlar i repensar el model de gestió de residus de la nostra vila, conjuntament amb l'Ajuntament. Perquè hi tenim coses a dir, a proposar, etc.
  • Que ens mostrin l'estudi realizat sobre la recollida porta a porta a Vilafranca, l'estudi que justifica el nou model de recollida i el contracte signat amb l'empresa que recull la brossa de Vilafranca.
  • Que es realitzi la recollida selectiva porta a porta de totes les fraccions de residus al centre vila, oferint a tots els veïns/es la possibilitat de poder reciclar en igual condicions que la resta de Vilafranca.

Signen el comunicat:

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd – Ecologistes de Catalunya
CUP - Vilafranca
ERC - Vilafranca
ICV - Vilafranca

Pràctica irregular d'airsoft a la riera de Llitrà

El passat dissabte 16 de desembre, el Col·lectiu Bosc Verd va realitzar una sortida de neteja i seguiment de les caixes niu que té instal·lades des de fa tres anys a la riera de Llitrà (Vilafranca). Aquesta activitat forma part de la tasca de divulgació ambiental dels valors naturals d'aquest espai, que com a padrins d'un tram de la riera desenvolupa aquesta entitat.

La sorpresa va ser quan en plena activitat de neteja de les caixes niu, al creuar la riera (que és un domini públic) els participants del seguiment de les caixes niu, es van trobar amb el camí barrat per una xarxa negre i uns cartells que n'impedien el pas. Val a dir, que aquests fets passaven en el tram de passeig fluvial que l'Ajuntament de Vilafranca té arranjat com a tal, per tal de promocionar que els vilafranquins i vilafranquines passegin per la riera.

Tot d'una, una persona de l'empresa LaTrinxera.cat (empresa de pràctiques d'airsoft, una activitat semblant al paintball) els va dir que no podien estar allà, i que marxessin, tot i ser camí públic.

Diversos cartells col·locats al camí o prohibien el pas o alertaven del perill dels passejants per impactes sobretot oculars de la pràctica d'airsoft en dita finca.

Els membres del Col·lectiu Bosc Verd van poder apreciar com aquell dia en dita finca es practicava airsoft sense cap mesura de seguretat per a la gent que passava per aquells camins, impedint el pas en camins i espais que són de domini públic i que no poden ser ni ocupats ni restringit o tallats.

Aquests fets es consideren greus des del Col·lectiu Bosc Verd per diversos motius:

  • Dita empresa està actuant sense llicència d'activitats per part de l'Ajuntament de Vilafranca i ningú n'impedeix l'activitat, sent l'Ajuntament coneixedor de dita situació.
  • Dita empresa està tallant el pas dels ciutadans que passegen per la riera i alguns camins propers a dita finca, en espais i camins que són de domini públic.
  • En aquests moments aquesta activitat suposa un perill pels ciutadans/des que passegen tranquil·lament per la riera de Llitrà, ja que en qualsevol moment aquests poden ser agredits pels impactes dels participants de l'airsoft, ja que s'efectua sense cap protecció per al vianant.
  • Des del Col·lectiu Bosc Verd entenem que aquesta activitat entra en absoluta contradicció amb el projecte de recuperació de la riera que des de fa uns anys, l'Ajuntament de Vilafranca està tirant endavant, per tal de recuperar aquest espai natural com a espai de lleure i de coneixement de l'entorn natural més proper a la Vila. Sentir els trets de fogueig i veure persones amb vestimenta bèl·lica i de camuflatge jugant a la guerra, no és el que un vol veure i s'espera quan s'apropa a la riera amb la família o els amics a passejar.
  • Permetre aquesta situació i activitat posa en qüestió el paper real i efectiu que tenim el padrins de la riera, ja que ens esforcem en realitzar de manera voluntària activitats de difusió ambiental en aquest espai i ens trobem amb una activitat totalment oposada amb els nostres objectius.
  • Per això demanem a l'Ajuntament, que aturi immediatament l'exercici d'aquesta activitat en aquest espai (per manca de permisos municipals) i que no n'autoritzi en el futur l'activitat per ser una activitat oposada amb el projecte actual de recuperació de la riera de Llitrà com a espai natural i de lleure. Des del Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament s'ha fet molta feina en aquest sentit i s'han invertit diners públics per recuperar i millorar un espai natural de la vila amb l'objectiu de fer-lo partícep a tots els vilafranquins/es.
  • L'espai on succeeixen aquest fets són els espais apadrinats per l'Agrupament Escolta i per l'Hospital Comarcal.
  • En el cas de no impedir l'activitat o bé d'autoritzar-la en un futur, el Col·lectiu Bosc Verd es replantejarà la seva activitat com a padrins de la riera, deixant de realitzar activitats divulgatives en aquest espai.

Col·lectiu Bosc Verd

Subcategories