Notícies

LA SITUACIÓ DE RODALIES ES INADMISSIBLE

El 3 de vuit, 13 de març del 2009

Indignació de l'alcalde per l'estat en què l'Adif considera enllestida la millora puntual de l'estació del Vendrell

Jaume Escarré i Benet Jané atenen els mitjans de comunicació a l'estació de Renfe del Vendrell
Jaume Escarré i Benet Jané atenen els mitjans de comunicació a l'estació de Renfe del Vendrell
L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, es va mostrar dilluns al migdia, en una roda de premsa a les andanes de l'estació de Renfe al centre de la vila, indignat amb l'estat en què l'ens Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha donat per acabada l'obra de millora puntual de l'estació vendrellenca.
Recordem que, en els darrers mesos, l'Adif ha dut a terme una actuació per millorar l'estat de degradació i altres aspectes de les andanes de l'estació del Vendrell, tot plegat amb una inversió d'uns 440.000 euros. L'estat en què ha quedat l'obra, però, va ser criticada dilluns per l'alcalde i també el seu regidor d'Urbanisme, Jaume Escarré.

La millora va consistir, bàsicament, en una millor adequació del pas soterrat per accedir des de l'estació a l'andana per a l'espera dels combois en direcció Barcelona, l'allargament de les andanes per adequar-les a la mida dels trens de Rodalies que s'aturen a l'estació vendrellenca, la instal·lació de marquesines per a l'aixopluc dels usuaris en dies de pluja i, sobretot, la instal·lació d'algunes rampes i un parell d'ascensors per millorar l'accessibilitat dels passatgers amb problemes de mobilitat. Doncs bé, l'estat final de l'actuació, segons l'alcalde vendrellenc, “ratlla la indecència” i, entre d'altres coses, els combois que s'aturen a l'indret continuen a una separació d'“un pam i mig” de les andanes i hi ha elements que no compleixen la normativa urbanística més bàsica i no passarien un test per a l'atorgament de la corresponent llicència.

Llista de queixes llarga

L'alcalde, en la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació desplaçats a la mateixa andana de l'estació de Renfe al Vendrell, va anar enumerant un reguitzell de queixes i demandes que Renfe hauria d'atendre des de fa ja molt de temps. La primera va ser l'estat d'un parell d'esglaons instal·lats prop de la via per als trens que circulen en direcció Sant Vicenç de Calders. Segons va destacar l'alcalde, l'Adif ha construït una mena de paviment per alertar les persones invidents de la proximitat de la via però, en canvi, al costat contrari res no indica que hi ha un parell d'esglaons, amb el conseqüent perill per a les persones que no els veuen. Aquests esglaons, a més, “rellisquen i no tenen l'amplada adeqüada”, va continuar Benet Jané.

L'alcalde també va comentar que l'Adif no ha complert la part del projecte de millora de les andanes que indicava la necessitat de separar-les de la via morta mitjançant una tanca. En el mateix sentit, Jané va reiterar per enèsima vegada la petició a Renfe perquè, arran del que estipulen els dos convenis signats amb l'Ajuntament del Vendrell ja fa anys, la companyia ferroviària tanqui l'accés de vianants i animals als trams de via urbans -“especialment a la zona de l'estació del Vendrell”, on hi ha hagut alguns accidents mortals-.

En la seva crítica a l'estat final de l'obra duta a terme per l'Adif en els darrers mesos, l'alcalde vendrellenc també va comentar que els dos ascensors nous per a l'accés de persones amb mobilitat reduïda a les diferents andanes “encara no funcionen i ja hi hagut actes de vandalisme”, per la qual cosa en una d'aquestes instal·lacions ja s'hi hauran de canviar les portes.

A més, Benet Jané va comentar dilluns que l'Adif ni s'ha molestat a asfaltar mínimament l'espai que hi ha entre l'edifici central de l'estació i la primera andana, amb força metres de distància i que dificulta enormement el desplaçament en cadira de rodes.

Més freqüència i millor connectivitat

Això de banda, Benet Jané va recordar dilluns que, en una reunió abans de Nadal entre alcaldes d'arreu del Penedès afectats per la línia C-4 del servei de Rodalies de Renfe de Barcelona, es va parlar de la necessitat de millorar la freqüència de combois en direcció a la capital catalana. Actualment, pel que fa al Vendrell hi ha un tren cada mitja hora en els horaris punta del matí i vespre però, en la major part del dia, els trens només s'aturen cada hora. Atesa la recent notícia que aquesta millora podria donar-se amb un nou plantejament de Rodalies, però només des de l'estació de Vilafranca, l'alcalde vendrellenc va dir irònicament, tot i que sense de deixar de banda un punt d'indignació: “Moltes gràcies, i la resta d'usuaris, del Vendrell i del Baix Penedès, que no tenim els mateixos drets per anar a treballar a Barcelona cada dia?”.

Jané també va parlar de la necessitat de millorar la connexió ferroviària amb el Camp de Tarragona, per la qual cosa va apuntar que “no té nom” el fet que els usuaris del Vendrell hagin de fer transbord de comboi a l'estació de Sant Vicenç per anar a la capital tarragonina. En el mateix sentit, l'alcalde vendrellenc va reclamar que el Pla d'Infraestructures de Catalunya contempli una xarxa de Rodalies ferroviària “potent i amb condicions” a la conurbació de Tarragona.

Finalment, en un argument del motiu de la roda de premsa convocada dilluns, l'alcalde va comentar que, després de nombroses reunions i demandes a l'Adif i Renfe, “se'ns estan esgotant els recursos i els mitjans” per reclamar les millores necessàries. “No em conformo amb el dret al ‘pataleig' i a vegades m'he lligat les espardenyes i he portat les coses més enllà -l'alcalde va citar la reivindicació de fa uns anys per a l'eixamplament del pont al torrent del Lluc-, però no m'agradaria haver de tornar-hi”, va dir també gràficament Benet Jané.

Finalment i per tal d'il·lustrar amb un nou exemple la deixadesa en les instal·lacions i serveis ferroviàris al municipi del Vendrell, l'alcalde va recordar que Renfe manté encallat el pla parcial de millora de l'entorn de l'estació de Sant Vicenç de Calders des de fa quinze anys.

Но они удерживали меня несколько "Movavi 11 crack"часов, настаивая, чтобы я отдохнул.

Голый, как сойка, он "скачать маверики в деле"убежал от этих дикарей, только его задницу они и видели!

Станцию Римо обнаружил "Чудесные сказки о принцессах"именно там, где ей и полагалось быть согласно инструкции.

Если ты сейчас, через двадцать минут, когда ты так солод, будешь думать "Первый год малышки/бархат"о мести, использовать свое могущество во "Праздник, который всегда с тобой"зло, то ты переменишься к худшему, и все, к чему ты "скачать игру для psp 3000"прикоснешься, будет носить черную метку.

Конец это или нет, но кар, предназначенный для "драйвер сканер 2012 ключ"движения по управляемым дорогам, был эффективной единицей "гадания программа скачать"движения, укомплектованной туалетом, шкафом, холодильным отделением и откидным столиком.

Я не занимаюсь никакими съемками, что бы за ними ни "скачать женский календарь,"стояло, ответил Римо.

Я "Модный декупаж: пошаговые мастер-классы для начинающих"хороший человек, сообщил ему Римо.

Если Римо "Руслан и Людмила"не выйдет "Мифы Первой мировой"на связь до обеда, придется "Книга для бизнес-тренера: технологии и искусство"подключить Чиуна.

Вы мне начинаете "Крестоносцы"нравиться,-сказал фельдкурат, снова садясь на "X-Polyglossum English. Полный аудиокурс английского: лексика + грамматика (3CDmp3)"стол.

Топор упал, у гориллообразного "Собачья жизнь и другие рассказы"оказались отрубленными пальцы.

Нашли "Мальдивы: Путеводитель"у него часов "Летят перелетные птицы"штук восемь и много "Дар"колец.

Может, ты прав, а может, и нет.

Ты же знаешь, что "драйвер параллельной линии" верю, сказал Римо.

Не забудь закрыть за собой дверь, "скачать в платье белом" сказал Римо.

Но если он "программа навигация скачать" и игрок, то не Счастливчик его компаньон.

Ручаюсь, он обо мне и "скачать дикие танцы" не вспомнил, отвечал бесчувственный мистер "скачать аську на андроид телефон" Параден, но раз вы думаете, что "сериал детективы скачать" он такой обидчивый, так и быть "скачать учебники 8 класс по английскому языку spotlight" пошлю с корабля телеграмму и договорюсь о встрече.

Если задуматься над "многоканальная скачать музыку" этими словами, их можно интерпретировать "скачать карту миникрафт" множеством самых разнообразных способов, а у меня была масса свободного "новинки фильмов ужаса скачать" времени в данный момент.

Лопаты были сложены у ближайшей стены.

CONEIXER LA TERRA AMB MAPES DE SÒLS

El 3 de vuit, 13 de març de 2009

Terrers, l'essència del vi

Imatge d'un mapa de sòls que estableix els tipus de terrers que hi ha en una finca
Imatge d'un mapa de sòls que estableix els tipus de terrers que hi ha en una finca
França sempre ha estat un mirall per als viticultors catalans a l'hora d'introduir novetats en el conreu de la terra. Però mentre que els francesos fa més d'un segle que analitzen amb detall les seves terres per saber quines són les necessitats de les seves vinyes, a Catalunya encara són pocs els que se serveixen dels mapes de sòls per conèixer les seves finques. Al Penedès, tot i que pocs, cada vegada més viticultors s'interessen per conèixer els terrers amb què compten a les seves propietats.
Una de les persones que més està fent per introduir el coneixement del sòl al Penedès, i arreu de Catalunya, és Carles Rúbies, un dels pocs enginyers agrònoms que hi ha al país que estigui especialitzat en l'elaboració de mapes de sòls per a vinyes. Tal i com explica Rúbies, França i Austràlia són els principals consumidors dels anomenats mapes de sòls, un document que permet conèixer amb detall les característiques dels sòls d'una finca, per saber amb exactitud quines són les necessitats dels ceps que hi ha plantats.

El Penedès, igual que la resta de denominacions d'origen catalanes i espanyoles, és un gran desconeixedor dels avantatges que comporta disposar d'un mapa de sòls a escala molt detallada (1:5.000). Tot i que cada vegada són més els viticultors que s'interessen per elaborar-ne un a la comarca, Carles Rúbies assegura que calcula que no gaire més d'una desena l'han fet, fins ara. Un baix ús d'aquest material que Rúbies atribueix al desconeixement dels beneficis d'aquest sistema i a la bona qualitat de les terres penedesenques, que moltes vegades necessiten atencions per fer que el raïm surti de bona qualitat, a diferència dels francesos, que han estat estudiant més la vinya i el terrer per aconseguir fer un bon producte, donades les seves condicions climàtiques més desfavorables.

Controlar la vinya

Sens dubte, dos dels elements que més influeixen en una vinya per determinar quina serà la qualitat del vi són el clima i el sòl. Mentre que preveure quin serà el comportament del clima és completament impossible, el mapa de sòls permet al viticultor saber quines són les propietats de la terra de cada una de les parcel·les de què disposa, per saber amb exactitud quina és la millor varietat a plantar a cada terrer. Segons Rúbies, aquest mapa pot fer estalviar molts diners als viticultors, ja que permet saber amb bastanta exactitud quin serà el comportament de la vinya en cada sòl, i així estalvia haver d'arrencar vinya si, un cop plantada, es comprova que la varietat o porta-empelt no és l'adequada.

Els mapes de sòls permeten als viticultors treballar d'una manera “més racional”

Carles Rúbies assegura que disposar d'un mapa de sòls permet al seu propietari treballar de manera “més racional”, i aplicar a cada terrer les pràctiques vinícoles que aquest necessita. Amb aquest sistema s'aconsegueix un vi de més qualitat, ja que la vinya rep un tractament diferencial, per tal de que expressi tot el seu potencial qualitatiu. Aquesta nova manera de treballar la vinya ha permès a algunes empreses, com el celler

Castellroig amb el vi Terroja, treure un vi elaborat només amb el raïm d'un terrer amb una gran qualitat. Carles Rúbies creu que els quatre mesos que inverteix per elaborar un mapa de sòls d'una superfície d'uns 20 hectàrees quadrats estan ben invertits si estalvien “errors” als propietaris de la finca, com per exemple els derivats dels moviments de terres, una pràctica que assegura que ha destrossat més d'un terrer d'alta qualitat vinícola al Penedès. Tot i que reconeix que la verema després de tenir un mapa de sòls és una mica més “complicada”, assegura que els resultats han satisfet tots els que, fins ara, s'han decidit per coneixer al detall el nombre i les característiques dels terrers que hi ha a les seves finques. Terres de qualitat

Pel que fa a la qualitat de les terres penedesenques, Rúbies assegura que, en general, són “de gran qualitat”, i que molts viticultors “no són conscients de l'elavat potencial que tenen els seus productes”. Per l'enginyer agrònom és fonamental potenciar el coneixement de les terres per poder elaborar més productes de qualitat i tipicitat, que els puguin diferenciar de la resta.

Institucions com el Consell Comarcal ja estan optant per l'elaboració d'aquest tipus de mapes per conèixer millor el territori a nivell de planificació general. A la llarga, tot Catalunya disposarà d'un mapa de sòls a escala 1:25.000 de tot el territori. Actualment part d'aquest està en procés d'elaboració.

Я "книга гарри поттер и тайная комната скачать"знал, что этого сумею вывернуть наизнанку, сказал он.

Хью замер, желудок его болезненно напрягся.

Во сне он лежал в той самой яме, там, "винкс игра 1 часть скачать"в лагере, и "игра на телефон танчики"земляной холм виднелся рядом.

Тогда я "игры хоккей и футбол"посылаю тебя, Гор, сын "одинокий волк скачать песню"мой и мститель, первым эмиссаром Осириса на Средние Миры.

Рука испускала золотистый свет.

Готов устроить вам встречу сейчас.

Оба даже вскочили "500 советов рыболову"со своих мест и, сгорая от любопытства, следили за диковинным созданием.

Наше интендантство было прекрасно "Добротолюбие в пяти томах"осведомлено об этом, так "Математика. 3 класс. Дидактические материалы. В 2-х частях. ФГОС"что, когда мы посылали туда за деньгами, я не мог приложить в качестве оправдательных документов подложные квитанции о "Батый заплатит кровью!"том, что я уплатил деньги.

ДЕНЬ НОВОСТЕЙ Дон "ГИА-2013. Информатика. Тематические тренировочные задания. 9 класс (+CD)"Сильвио Мартинес был одним из немногих "Робинзон Крузо"мексиканских богачей, не покинувших Техас после захвати страны американцами.

Трудно было представить себе, что, подстрекаемые "Евгений Онегин. Борис Годунов. Маленькие трагедии"самыми низменными побуждениями, они выстрелами предупредили индейцев "Найти Иисуса: Роман"о приближении нашего отряда.

Они ехали по холмистой прерии, кое-где перерезанной полосами кустарника; заросли и холмы "Говорим правильно по смыслу или по форме"заслоняли всадников, и скоро они потеряли друг друга "Французские тетради"из виду.

Вы себе представить не можете, что я вытерпел с этими собаками!

Ладно, согласна, что "Черная курица или Подземные жители" иногда глупости срабатывают.

Рота "150 задач по геометрии в рисунках и тестах 10-11 кл" была довольно немногочисленной, всего каких-то две дюжины "ЯПМ Книга знаний" солдат, несколько санитаров, посудомоек, конюхов, "Все о садовых цветах" возниц фургонов, сорок лошадей, стая разномастных "Три мушкетера" собак и Злюка.

Глаза Сквилла закатились "Ноты В садике и др. пьесы для детей 1-3 годы обучения" от страха.

Мы неспешно двинулись "Криминология Кудрявцев" сквозь туман и "Международная практика учета и отчетности" музыку.

Когда будете заходить внутрь, смотрите под ноги там "Спасти Скифа" будет небольшой "Тело человека" спуск.

И помни, что люди в прямом смысле слова умирают.

Так "игровой автомат веселый роджер" что валяй, действуй, если ты "Чего не стоит делать родителям, но что они все равно делают" думаешь, что сможешь побороться.

выкрикнула "прошивка globo 7010a скачать" Джэнси, бросаясь на гиену-вожака.

Мы "Русские сказки для самых маленьких" очутились в густом лесу и "Скачать бланк документ" направились в "Разумный мир. Как жить без лишних переживаний" сторону нашего лагеря, стараясь двигаться "последние серий дома 2 скачать" как можно тише.

Послушай "скачать переводчика онлайн" меня, хоть раз в "Неразменный рубль: Рассказы" жизни.

Очень практичная одежда, словно она заранее "игровые автоматы собаки" планировала нечто подобное.

Внезапно Поль понял, что все сказанное действительно правда.

MES SOBRE EL DESDOBLAMENT DE LA N-340

El 3 de vuit, 13 de març de 2009

Rangel no es posiciona sobre el traçat que seguirà el desdoblament de l'N-340 per Calafell

El delegat del Govern central a Catalunya, Joan Rangel, va visitar aquest dimarts Calafell i va parlar amb l'alcalde i diversos regidors del govern local de diversos temes vinculats al municipi que són de competència estatal.

El principal va ser l'interès sobre el destí dels diners del Fons Estatal d'Inversió Local, que aniran íntegrament (un total de 3,87 milions d'euros) per a tasques d'urbanització del centre neuràlgic de Segur de Calafell, com ja s'havia informat; i Rangel també va debatre amb l'alcalde de Calafell i president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Jordi Sánchez, sobre el projecte de desdoblament de la carretera N-340, l'A-7, a la comarca.

En aquest sentit, Joan Rangel va assabentar-se de primera mà que tant Calafell com en un posicionament polític unànime al Baix Penedès hi ha una oposició que l'autovia passi pel municipi de Calafell -especialment pel paratge de la Cobertera- i, sense ‘mullar-se' sobre la qüestió, el delegat del Govern de Madrid a Catalunya va comentar que la nova autovia gratuïta “es farà en benefici del territori i no en perjudici de ningú”. Rangel va afegir sobre la mateixa qüestió que no hi ha una decisió definitiva sobre el traçat del desdoblament de l'N-340, per bé que recentment ha trascendit que un estudi ambiental recomana que la infraestructura eviti travessar la zona de la Cobertera; i que actualment el projecte està pendent de la declaració d'impacte ambiental de les diferents opcions que té en cartera el ministeri de Foment. Amb tot, Rangel va llançar un missatge de to tranquil·litzador, segons s'entén des del govern local de Calafell. “El Ministeri de Foment prendrà decisions escoltant no tan sols els ajuntaments, sinó també la Generalitat”, va dir Joan Rangel, que va afegir: “estic segur que la decisió que es prengui en el seu moment serà la més adequada i que les obres es podran dur a terme en benefici del territori i no en perjudici de ningú”.

En relació a aquest tema, l'alcalde va recordar que “a Calafell ningú vol que l'autovia passi pel nostre municipi”. “L'N-340 no l'hem tinguda mai i, per tant, no li veiem cap encaix en el nostre municipi”, va comentar Jordi Sánchez, que va concretar que “a Calafell hem dit ‘no' la totalitat de les forces polítiques i la immensa majoria de les entitats econòmiques i socials. És una oposició que també ha manifestat tot el Baix Penedès que, per acord unànime del Consell Comarcal, ha reclamat que l'autovia passi per algun dels tres traçats originals que Foment considerava”.

Recordem que, a partir d'una al·legació de la Generalitat, el Ministeri de Foment va introduir a finals de l'any 2006 una quarta alternativa per al pas de l'autovia per la comarca del Baix Penedès. Una alternativa que passava pel terme municipal de Calafell, en comptes de seguir a grans trets el recorregut de l'actual N-340, com preveien les tres opcions inicials. Aquest traçat, més llarg i amb un preu per quilòmetre molt superior, tindria una gran afectació a Calafell, es creu des dels sectors que s'hi oposen. Entre altres efectes, trinxaria el paratge natural del congost de la Cobertera i el Parc Empresarial de Calafell, afectaria dos jaciments arqueològics protegits i tindria un impacte visual també molt important sobre el nucli històric del municipi.

Доктор Джеймисон, вы должны нам помочь "Скачать на телефон игру gta"поднять всех на ноги.

По канцелярии уже ходят сплетни о том, как Аззи похитил Елену.

Тогда он выбрал кольцевой маршрут, но трижды ему приходилось спускаться и отыскивать более удобную дорогу.

В канун Дня всех святых, 31 октября, по поверьям друидов, принц Тьмы собирает души умерших и отводит их в рай.

Однако видимое легкое дрожание на экране никак не свидетельствовало об устремившейся в пространство лавине заряженных частиц.

Как результат, акустический взрыв снес вершину горы.

Тепперман с облегчением улыбнулся ему вовсе не хотелось выглядеть полным идиотом, ведь многие его родственники частенько ходили в кино.

На первый взгляд для роли руководителя такого учреждения мистер Колдуэлл не очень подходил.

Потом она ощутила легкое давление и оказалась поднятой над полом кабины.

И поэтому на вопрос Чиуна не было ответа по крайней мере такого, который удовлетворил бы обе стороны.

Вы же знаете, товарищ президент, я не могу торопить Мастера Синанджу.

Художественные директора агентства, питавшиеся бобовыми ростками и общавшиеся с космическими силами, вдруг разом ощутили мощное желание вздернуть всякого, кто совершает насилие.

Убийца сунул амулет обратно "Opportunities Elementary Sts Bk" к себе под тунику.

Там "Террариум для Царевны-лягушки" Гарден застонал и "Идеальное исполнение" повернулся к двери.

Когда демоны наконец смогли "Adobe Photoshop CS5 Официальная русская версия" позволить себе преобразование местности, начались споры.

Бисмарка я "Башня измены" получил из Массачусетса, но "Словарь кроссвордиста Горбуля" сам я никогда "Ноты Мой Скрябин Пьесы Фортепиано" не бывал в Центре и незнаком "Цветовая гармония интерьера Ваш дом" с хозяевами других мутантов.

Кстати, кажется, он "Драгоценные камни" только что прошел "Построение бизнес-моделей" мимо нас.

Как глупо было заботиться о том.

CAL PROTEGIR ELS HÀBITATS DELS OCELLS

El Punt, 10 de març de 2009

El govern no obté l'aval dels ecologistes en la nova proposta de protecció d'aus del Segarra-Garrigues

La Generalitat l'enviarà a Brussel·les per intenta salvar «in extremis» el canal

Representants de les conselleries de Medi Ambient i Agricultura es van reunir ahir al migdia amb quatre associacions ecologistes i proteccionistes (Depana, Ipcena, Seo-Bird Life i Egrell) per posar-les al corrent de la nova proposta de protecció d'ocells que el govern presentarà les pròximes setmanes a la Unió Europea, que n'exigeix un augment important. El govern incrementa amb 13.000 més les hectàrees protegides, però hi permet el reg. Els ecologistes no hi donen suport.

Segons han explicat des dels grups ecologistes, durant la reunió el govern va evitar donar detalls sobre quines són aquestes noves 13.000 hectàrees de zones de protecció d'aus (ZEPA), que s'afegirien a les 26.000 hectàrees ja previstes i que la Unió Europea ha considerat del tot insuficients.

Igualment, com ja va fer divendres davant de representants dels regants i una setantena d'alcaldes del territori, el govern tampoc no va voler detallar als ecologistes quin és el pla d'usos que està preparant i que teòricament permetrà que en algunes de les zones ZEPA es puguin establir determinades dotacions de reg, de manera que el pagès afectat pugui passar igualment del secà al regadiu.

«Les ZEPA són terrenys on teòricament no es pot regar per no perjudicar l'hàbitat dels ocells esteparis», diu el representant d'Ipcena a les terres de Lleida, Joan Vàzquez. «Si el govern té una proposta en sentit contrari, ens agradaria conèixer-la bé i valorar com es pensa aplicar, però a hores d'ara no en sabem», va dir després de la reunió.

Els ecologistes han demanat que el pla d'usos, en què teòricament s'establirien quines zones ZEPA hi ha i quines i de quina manera poden ser regades, sigui regit amb criteris de parc natural, i en aquest sentit van recordar al govern que en el document del primer pacte tripartit, el del Tinell, ja es preveia la creació d'un parc natural de les Estepes de Lleida. Però el govern vol que el Segarra-Garrigues es regeixi per una comissió tècnica formada amb personal dels departaments de Medi Ambient i Agricultura. Els ecologistes no hi estan d'acord i temen que s'hi imposin els criteris purament productius per davant de la conservació ecològica.

Que parlin els científics

Els ecologistes van llançar ahir un missatge al govern: que la nova proposta de protecció del Segarra-Garrigues passi pel filtre de la comunitat científica i no es guiï únicament per criteris polítics. En aquest sentit, va reclamar que, abans d'enviar-lo a Brussel·les, una comissió científica avaluï l'impacte de les dotacions de reg previstes i les zones que cal protegir.

Домик был розовый с белыми "Искусство китайского рисунка кистью"ставнями, а такой же белый заборчик был почти "4000 узоров, декоративных мотивов и орнаментов"скрыт за морем пурпурно-красных цветов.

Вы же знаете, что плавать он "Дао дэ цзин"не умеет, потому что на ногах у него совсем малюсенькая перепонка.

В первый "Плаха"раз я услыхал об этом страшном деле на второй день после исчезновения молодого Пойндекстера.

Слишком много оказалось "Струна истории. Лекции по этнологии"демагогов, самозванных пророков, ложных чародеев.

И, хотя рука "Каждый человек способен творить чудеса"с лорнетом заслоняла лицо Луизы, все же можно было заметить, что оно оставалось "Серебро Господа моего"печальным, пока всадники не скрылись из виду, и даже после того, как они "Коммуникация. Развитие речи и общения детей в старшей группе детского сада"исчезли среди акаций.

Но день расплаты придет, и это столь же "Италия: Путеводитель"нерушимо, как то, что солнце восходит по утрам, и "Ленинградская область и пригороды Санкт-Петербурга. Путеводитель"как то, что чувство справедливости никогда не покинет сердца американцев.

Все, что "Загадка бронзового льва" я сделал с тобой крайне необходимо.

Затем я сделал нырок под "Дорога на Аннапурну" 90 градусов вперед, "Охрана труда Сборник нормативных документов" подняв и вытянув фандом.

Оно зашипело, отскочило в сторону и снова приблизилось.

Но те "Диета по цветам радуги Депрессия отменяется" впадины и возвышения, которые с "Ворота Расемон" географической точки зрения были крохотными, тем "Турецкий ятаган" не менее ограничивали обзор стоящих на "Зайка сам Начинаем говорить Первые фразы" уровне земли до нескольких ярдов.

пришло послание от "2012 Кто Вы по гороскопу майя" пятнадцатилетнего корреспондента из Июс Часмы, которая являлась "Где нет зимы" частью долины Маринерис.

Если они не найдут какого-либо приемлемого способа "Организация, нормирование и оплата труда на предприятии. Седьмое издание, стереотипное" восстановить запись торгов или аннулировать их, я буду разорен.

MES CARRETERES

El 3 de vuit, 13 de març de 2009

La nova rotonda del cinturó eliminarà un dels punts negres de la circulació de Sant Sadurní

La nova variant tindrà una llargada d'1,4 quilòmetres
La nova variant tindrà una llargada d'1,4 quilòmetres
La setmana passada es va tallar la circulació a l'alçada dels semàfors del cinturó de ronda per les obres de contrucció de la nova rotonda que ha de regular el trànsit amb aquesta nova infraestructura. L'encreuament del cinturó amb les carreteres de Sant Pere de Riudebitlles i Masquefa és un dels punts negres de la xarxa viària de la vila. Amb la nova rotonda està previst que millori la seguretat en aquest tram.
L'obra de la nova variant, que ha d'unir la rotonda de la carretera de Vilafranca a l'alçada de Covides amb la nova rotonda que s'està construint al cinturó, va començar a l'octubre de 2007 i està previst que acabi aquesta tardor. La nova infraestructura, que va a càrrec de la Direcció General de Carreteres de la Generalitat, tindrà una llargada d'1,4 quilòmetres que permetrà travessar el municipi de Sant Sadurní fins anar a parar a la carretera de Vilafranca i evitarà així que els vehicles que es dirigeixen a Sant Pere o a Piera hagin de travessar forçosament la vila.
Amb motiu de les obres que s'estan realitzant per trirar endavant aquesta infraestructura, a començaments de la setmana passada es va tallar el trànsit a l'alçada dels semàfors del cinturó, a la cruïlla de les carreteres de Sant Pere de Riudebitlles i Masquefa. Unes restriccions que s'han d'allargar fins a començaments d'abril, data en què està previst que les obres de la rotonda ja hagin acabat.
Suprimir un punt negre

Amb aquesta nova construcció, la vila preveu eliminar un dels punts negres de la circulació viària de Sant Sadurní. La cruïlla de semàfors del cinturó ha estat un dels punts que més accidents ha registrat històricament a la vila, tant abans de la instal·lació dels semàfors com després. Molts s'aquests accidents han estat de gravetat i s'han cobrat més d'una víctima mortal. Aquesta rotonda arriba després de 16 anys que es construís el cinturó de ronda, al 1983. Aleshores va comportar una gran polèmica amb els veïns dels habitatges Vilarnau, que es queixaven que aquesta infraestructura els separava de la vila. Superades les discussions, el cinturó de ronda s'ha convertit en un dels punts més transitats de la vila, tant pels veïns del municipi com pels dels pobles veïns.

Он хотел говорить один на один.

А теперь, я возвращаю твоего погибшего тигра.

Сэмми Ки поискал хоть какую-нибудь щель в стене, но безрезультатно.

В означенном месте ей не удалось обнаружить ни малейших его следов.

А купите-ка вы завтра билеты, Дживс.

Я понимал, что даже самому одаренному человеку трудно всегда, в любых обстоятельствах выдавать правильное решение.

Подожди только, сейчас соберу свое барахло.

С "Как правильно выбрать комнатные растения Биоэнергетическая совместимость" видимым усилием Сид заставил себя успокоиться.

К "Карандаш и Самоделкин на Марсе" настоящему времени вся межпланетная экономика была "Письма президенту" заинтересована в нормальной жизнедеятельности этих первых "Все об идеальной фигуре" очагов цивилизации, поскольку на освоение "кредитные карты" космоса понадобились громадные суммы.

Не представляю, что из этого "Оргазм по субботам" выйдет.

Принцесса и в самом деле что-то "Adobe Photoshop CS5 Лучший самоучитель" вроде пешки в игре.

Мне хотелось, однако, надеяться, что Люк не изменится "Нарисуй обведи раскрась Обезьянка" слишком сильно все же он совершенно иной "Чародеи. Повелители волшебства. Академия волшебства. Источник волшебства. Дары волшебства. Власть волшебства" человек, чем Рэндом, не "Книга увлекательных занятий для девочек" говоря уже о том, что младше него на несколько веков.

MES TRANSPORT PÚBLIC ADAPTAT

El Punt, 10 de març de 2009

Les 2.135 parades de bus de Barcelona estaran adaptades abans de final d'any

L'Ajuntament destina 3,7 milions del fons d'inversió local a remodelar les 1.800 que encara hi ha pendents

Un home en cadira de rodes baixa des d'un autobús adaptat en una parada de Barcelona. Foto: EL PUNT.
A Barcelona hi ha un total de 2.135 parades d'autobús, de les quals només 335, és a dir, el 16%, estan adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. Després d'haver aconseguit una flota d'autobusos 100% accessible, l'eliminació de les barreres arquitectòniques a les parades era una de les grans assignatures pendents de l'Ajuntament de Barcelona. Per aquest motiu el consistori ha decidit accelerar el tema i destinar a aquesta millora 3,7 milions d'euros del fons estatal d'inversió local, més conegut com a pla Zapatero. L'actuació ha d'estar acabada a finals d'any, cosa que implica adaptar 39 parades cada setmana.

L'actuació implica «retocar» un total de 1.800 parades. Es taparan forats, es trasplantaran arbres, es traslladaran caixes de semàfors o bústies i, quan no hi hagi més remei, es canviarà de lloc tota la parada. «Es tracta de moure tots aquells elements que siguin un inconvenient per a la mobilitat», va explicar ahir el regidor de Mobilitat, Paco Narváez. A més, les voreres a les parades hauran de tenir una amplada mínima de 2,1 metres, cosa que en molts casos també obligarà a instal·lar-hi una pròtesi complementària. D'acord amb el calendari marcat pel mateix pla Zapatero, l'adaptació s'haurà d'haver acabat abans de final d'any. El tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadana, Ricard Gomà, va recordar ahir que l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda «és un objectiu estratègic d'aquesta ciutat», tal com va quedar definit en el pla d'accessibilitat elaborat l'any 1996. Des de llavors fins ara s'han aconseguit més de 1.000 quilòmetres d'espai totalment accessible, i s'ha adaptat tota la flota d'autobusos –un total de 1.080–, gràcies a una inversió de 130 milions des de l'any 2003 que ha permès l'adquisició de 600 vehicles nous. Els reptes nous, segons va destacar Gomà, són les platges i els espais de jocs infantils. La representant de les persones amb discapacitat del Consell Rector de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, María José Vázquez, va agrair l'actuació i va assegurar que «Barcelona és un model» en matèria de mobilitat: «En bona part, això ha estat possible gràcies que tenim un moviment molt viu i exigent que no admet mai un no és possible com a resposta.» Vázquez va tenir paraules de reconeixement cap a TMB i els Ferrocarrils de la Generalitat, i va animar Renfe a «copiar molts dels operadors que tenim a Barcelona». Tant Vázquez com Gomà van incidir en el fet que quan es fa una actuació per millorar l'accessibilitat «es millora també la qualitat de vida dels ciutadans».

El metro, adaptat un 70%

La regidora de Mobilitat i Seguretat i presidenta de TMB, Assumpta Escarp, va assegurar ahir que «Barcelona és quasi l'única ciutat del món que té pràcticament adaptada la xarxa del metro». Actualment 84 de les 123 estacions existents ja estan equipades amb ascensor, cosa que representa un percentatge del 70%. Les 39 estacions restants estan en obres o en fase de projecte. Escarp també va recordar que el bus turístic i el telefèric de Montjuïc també són accessibles, dos exemples més de l'esforç que, segons la regidora, s'ha fet a la ciutat per millorar l'accessibilitat.

Pel que fa a les pantalles d'informació a l'usuari (PIU), un sistema digital que es col·loca a les parades d'autobús i que permet donar tot tipus d'informació als usuaris, l'any passat se'n van col·locar 50, i aquest any n'instal·laran 150 més. L'objectiu és arribar fins a 600 pantalles.

Он "Масяня новые игры играть"показал на подножие каменных столбов.

Все мы, кто "Бланк благодарственное письмо скачать"знал Воана, принимаем извращенный эротизм автокатастрофы, причиняющий такую же "Игра танки денди"боль, какую причиняет хирург, извлекая больной "Скачать драйверы для принтеров epson"орган из глубины человеческого "Gamecih скачать"организма.

Однако когда робот вернулся с "Скачать игру yu gi oh"соком, он уже привел себя в порядок.

Это слишком непристойно "Игры делать операции на сердце"для ушей Бога.

Но сейчас ты еще "Скачать divx кодек"не достиг мужской зрелости.

К тому "Раскраски принцессы скачать"же он чувствовал, "Скачать gta 4 liberty city"что по какой-то непонятной причине Утренняя Звезда тоже к нему неравнодушен.

EVITANT LA CONTAMINACIÓ LUMÍNICA

El 3 de vuit, 13 de març de 2009

L'Ajuntament de Sant Sadurní redueix la contaminació lumínica amb el canvi de 324 lluminàries de la vila

Si és té en compte que la mitjana anual de funcionament de l'enllumenat municipal és d'11 hores diàries, es calcula que amb el canvi de lluminàries s'estalviaran l'equivalent a 5,54 tones de petroli a
Si és té en compte que la mitjana anual de funcionament de l'enllumenat municipal és d'11 hores diàries, es calcula que amb el canvi de lluminàries s'estalviaran l'equivalent a 5,54 tones de petroli a
Els Serveis Comunitaris de l'Ajuntament han substituït, durant els darrers mesos del 2008 i sobretot aquests primers mesos del 2009, un total de 324 lluminàries distribuïdes en 39 carrers i places de la vila, una actuació que ha comportat un important estalvi energètic i una millora evident en la protecció contra la contaminació lumínica.
Aquest canvi de lluminàries ha tingut un cost de més de 80.000 euros, una part significativa dels quals -34.200 euros- s'han finançat amb una subvenció de la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, mentre que la resta ha anat a càrrec del propi Ajuntament. Les actuacions han consistit a substituir els pàmpols de vidre de tipus esfèric sense reflector de protecció, i equipats amb làmpades de vapor de mercuri de 125 i 250 W, per uns pàmpols amb unes làmpades de vapor de sodi de menor potència -70, 100 i 150 W-, que només emeten llum en direcció al carrer. Això vol dir que mentre el flux cap a l'atmosfera dels models anteriors oscil·lava entre el 36 i el 46%, en el cas dels nous pàmpols és del 0%. El fet que les noves làmpades siguin de vapor de sodi suposa un doble avantatge perquè, a més de tenir un flux lluminós menor que les de vapor de mercuri, són més eficients energèticament. Si es té en compte que la mitjana anual de funcionament de l'enllumenat és d'11 hores diàries, es calcula que s'estalviaran unes 5,54 tones equivalents de petroli per any. Val a dir que s'han substituït 131 lluminàries de vapor de mercuri de 125 W per lluminàries de vapor de sodi de 70 W, 133 de vapor de mercuri de 125 W per unes altres de vapor de sodi de 100 W i, finalment, 56 lluminàries de vapor de mercuri de 250 W per unes altres de vapor de sodi de 150 W. Pla de prevenció També s'ha redactat un pla d'adequació de l'enllumenat exterior a la llei de prevenció de la contaminació lluminosa, que ha estat finançada parcialment a través dels ajuts als ens locals per a promoure accions de sostenibilitat local que convoca la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat del Departament de Medi Ambient de la Generalitat. Aquest pla orientarà les properes actuacions de l'Ajuntament en matèria de prevenció de la contaminació lluminosa i estalvi i eficiència energètica de l'enllumenat públic del municipi.

Скоро "скачать песню клуб рай" ему предстоит узнать, что мне не свойственны некие приступы малодушия, "скачать русскую мобильную русскую рыбалку" присущие моим собратьям.

Со "поздравления с днем рождения голосовые скачать" мной недавно говорил мистер Вэлш.

Корейского "скачать живые обои андроида" убийцу, который вынудил принца Во бежать к этим берегам.

Четырехлетний, "песня девчонка рыжая скачать" сказал лорд Аффенхем, охваченный "скачать игру повара" тем же энтузиазмом, что и его юный друг.

Сунув ключ "скачать фильм 27 свадеб" в карман, я слез с метлы "скачать рок метал" и принялся мрачно "антивирус скачать бесплатно версию" слоняться в толпе.

Его оружие описало "скачать игры спанч боба на телефон" полукруг и оказалось прямо над руками колдуна, он с силой вонзил его в предплечье врага.

VOLEN EMPRESONAR UN ACTIVISTA AMBIENTAL

El Punt, 10 de març de 2009

Entra en crida i cerca l'activista contrari al pla Caufec multat amb 60 euros

El jove podria entrar a la Model si és detingut i estar-hi deu dies per haver protestat contra el projecte

L'activista, durant la protesta, que va tenir lloc el maig del 2007. Foto: EL PUNT.
L'activista contrari al pla urbanístic Caufec que ha estat condemnat a deu dies de presó per haver-se negat a pagar una multa de 60 euros està, des d'avui, en crida i cerca. El jutjat d'Esplugues que el va condemnar per desobediència a l'autoritat quan el jove es va negar a baixar d'una torre de pisos on s'havia enfilat en una acció de protesta li va donar deu dies per ingressar de manera voluntària a la Model. L'activista havia rebutjat tant pagar la multa com estar localitzable de manera permanent. El jove ha declarat que no pensa ingressar voluntàriament a la presó i ja s'ha convocat una concentració de protesta en el proper ple de l'Ajuntament d'Esplugues.

«Prefereixo que els Mossos em vinguin a buscar, perquè jo no vull anar a la presó. Els que volen que ho faci són la policia, que va practicar una detenció una mica irregular, i el jutjat, que s'ha cregut la versió de la policia.» Això va assegurar ahir a aquest diari el jove contrari al pla Caufec condemnat a deu dies de presó després d'haver-se negat a acceptar les altres alternatives a la presó: el pagament de 60 euros de multa, que era la primera condemna, i la localització al seu domicili o en una altra adreça. El jutjat no li ha pogut embargar cap compte corrent, a raó d'una multa de 3 euros durant vint dies, i per aquest motiu li ha imposat un dia de presó per cada dues quotes no satisfetes.

Malgrat que no vol anar a la presó, la negativa a pagar la multa s'emmarca en una campanya de insubmissió a aquest tipus de pena que han encetat diverses entitats, que consideren que les multes financen un Estat que reprimeix la dissidència política i que afavoreix les desigualtats perquè l'alternativa a no tenir diners per pagar una multa és la privació de llibertat. El contrari al pla Caufec també va destacar: «Vull que es facin visibles l'especulació salvatge que representa el pla Caufec i la persecució policial que estem patint els que ens hi oposem.»

El pla conegut històricament com a Caufec i rebatejat posteriorment com a Porta Barcelona inclou la construcció de 709 habitatges que combinen els pisos amb les cases adossades, dos hotels, un centre comercial i dues torres d'oficines de 23 plantes cadascuna. Els membres de la plataforma No al Caufec consideren que suposa una agressió a l'espai natural de Collserola, mentre que l'Ajuntament d'Esplugues defensa que s'obriran accessos a la muntanya i es guanyaran 125 pisos protegits. A Esplugues hi ha des de fa anys un actiu moviment contrari, que ha protagonitzat nombroses accions, com ara aturar les obres lligant-se a la maquinària. La protesta per la qual el jove ha estat condemnat va consistir que ell i dos companys més es van penjar durant tres dies a 50 metres d'alçada en un gratacel d'habitatges, i es van negar a baixar quan la policia els ho va requerir.

L'activista ha advertit: «No posarem fàcil a la policia trobar-me», referint-se al col·lectiu que li dóna suport. En aquest sentit, s'ha convocat una concentració de rebuig davant de l'ajuntament d'Esplugues per al proper ple municipal, el 18 de març. El jove té altres procediments oberts, com altres persones del col·lectiu No al Caufec. Seixanta activistes acumulen en total 200 denúncies.

О, разумеется, сказала Скарлет.

Мак пошел по этой тропинке сквозь густой желтоватый туман, ориентируясь по дорожным знакам.

А сейчас, продолжал Бен, если вы согласитесь нам помочь, мы сможем продвинуться еще дальше.

Он на ноги пару сандалий чудесных надел.

Воин показался принцу знакомым.

Видите ли,-начал Фауст менторским тоном,-я сам великий маг, величайший из всех, когда-либо живших на земле, и, следовательно, я знаю всех своих знаменитых коллег, работающих в данной области и из далекого прошлого, и из будущего.

Все еще было "бесплатные игры эротика"очень тепло, но теперь легкий ветерок с севера уменьшал жару.

Но все-таки есть две человеческие привязанности, от которых он не смог полностью освободиться; это некоторое чувство братства по отношению к жрицам Бабригора и влечение к тебе.

На "Видеоплеер классик скачать бесплатно"этот раз виновником был Боб, который резко "книга стратегия голубого океана"и хрипло залаял на кошку.

Что за беда "Продажи, переговоры"с дурными репутациями, сказал Джек.

Посасывая сочные кости, они прислушивались к выдохам газовых струй.

На серой простыне "Курочка Ряба/Сказки с сюрпризом"неба, меж плывущих облаков проглядывали звезды, "решебник математика 4 класс решебник"похожие теперь скорее на редкие капли росы, чем на сверкающее конфетти.

Боюсь, я проявил неоправданную поспешность.

Хотя, если ты "Я и ты под персиковыми облаками" не напортачишь, все "Праздничное застолье" должно пройти гладко.

Мне никогда еще не приходилось прорываться через пикеты.

Ваш дядя вспомнил, что положил их "Современный сайт на PHP и JavaScript" в табачную банку.

Риджуэй, конечно, видел, что молодой хозяин вернулся "Любовь опять любовь" домой в начале "Двое" пятого утра, и догадывался, что лучше не повышать голоса.

А ему, ошеломленный дядя Джаспер указал "Шелковые узы" на Билла, позвонили сегодня по телефону.

Subcategories