Notícies

El Pla General del carrer del Comerç de Vilafranca

  LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL DEL CARRER DEL COMERÇ ÉS UN ABÚS CONSTRUCTIU DE L'ESPAI URBÀ DE LA VILA

 

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd ha presentat un seguit d'al·legacions contràries a la proposta del Pla General del carrer Comerç de Vilafranca que tot seguit detallem:

 

El Pla Director no impulsa la xarxa de rodalies

Des del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd hem presentat al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya i al Consell Comarcal de l'Alt Penedès, un seguit d'al·legacions a les propostes ferroviàries de l'avantprojecte de Pla Director Territorial de l'Alt Penedès (PDTAP).

20a Trobada en defensa del territori!

Fés-ho córrer! INSCRIU-TE JA!

Els propers 23, 24 i 25 de març al recinte Flor de Maig (Cerdanyola del Vallès) la Federació Ecologistes de Catalunya (EdC) ha organitzat la 20a Trobada d'entitats i plataformes en defensa del territori dels Països Catalans.

Un nou projecte per la barriada de La Bleda

EL PROJECTE DE REPARCEL·LACIÓ DEL NUCLI DE LA BLEDA

(SANT MARTÍ SARROCA)

 

La Bleda, des dels seus orígens ha estat sempre terreny agrícola, especialment de vinya, amb un tipus d'urbanisme dispers i aïllat. Aquest encant no ha canviat gaire fins als nostres dies. Tanmateix, la memòria històrica sembla que s'hagi perdut, i ara, amb la nova reparcelació impulsada per l'Ajuntament de Sant Martí Sarroca, La Bleda és tractada com una urbanització de segona residència de les moltes que durant els anys setanta es van formar per tot el territori català, i que avui es tracten de reconduir.

Els problemes de trànsit a 30 minuts

Image"Uns 400.000 vehicles entren i surten de Barcelona pels 55 carrils de circulació que hi donen accés. Si no hi ha cap sorpresa, es poden moure amb una certa fluïdesa. Però si plou o hi ha accidents greus o en llocs crítics, la cosa es pot complicar molt i els temps de viatge es poden doblar."

Salvem les planes de Pontons

Els dos parcs eòlics previstos a Pontons, amb una afectació de 450 hectàrees sobre sòl forestal, són els projectes més desmesurats que hem tingut al davant a la nostra comarca.

SÍ A LA IMPLANTACIÓ DE LES ENERGIES RENOVABLES
PERÒ NO DE QUALSEVOL MANERA I A QUALSEVOL PREU

La construcció dels dos parcs eòlics a les planes de Pontons comportarà l'alteració absoluta de les qualitats ecològiques i paisatgístiques d'aquests espais, posant en perill la població d'espècies protegides que en elles hi habiten.

El Pla Director prioritza les carreteres

El Pla Director prioritza les carreteres i el transport privat

A través d'aquest nou comunicat us informem de les al·legacions i propostes presentades pel que fa a l'àmbit de carreteres de l'avantprojecte de Pla Director Territorial de l'Alt Penedès (PDTAP).

Transport públic al Penedès? (res de res)

Un protocol només per a carreteres!!

A finals de setembre el Diari Oficial de la Generalitat feia públic la signatura d'un protocol de col·laboració entre el Ministeri de Fomento i la Generalitat per fer noves inversions en carreteres a Catalunya i per canviar de titularitat alguns trams d'aquestes. El Pla Estratègic d'Infraestructures i Transport (PEIT) elaborat pel Ministeri de Fomento i el Pla d'Infraestructures del Transport Terrestre de Catalunya elaborat per la Generalitat, han estat el marc referencial per realitzar les inversions de millora, desdoblaments o noves carreteres.

En el document s'afirma que a través d'aquest es “contribueix eficaçment als objectius d'aconseguir una mobilitat i desenvolupament sostenible”, però lamentablement aquesta afirmació és una mentida perquè dels 7.345 milions d'euros que s'invertiran els propers 6 anys (2006-2012) en carreteres a Catalunya, només 45 milions d'euros donen prioritat al transport públic. L'única partida que promociona el transport col·lectiu són “les noves plataformes reservades per al transport públic a l'autovia B-23, entre Molins de Rei i l'Avinguda Diagonal de Barcelona”. Aquesta inversió representa el 0,61 % del total invertit.

Subcategories