Notícies

Transport públic al Penedès? (res de res)

Un protocol només per a carreteres!!

A finals de setembre el Diari Oficial de la Generalitat feia públic la signatura d'un protocol de col·laboració entre el Ministeri de Fomento i la Generalitat per fer noves inversions en carreteres a Catalunya i per canviar de titularitat alguns trams d'aquestes. El Pla Estratègic d'Infraestructures i Transport (PEIT) elaborat pel Ministeri de Fomento i el Pla d'Infraestructures del Transport Terrestre de Catalunya elaborat per la Generalitat, han estat el marc referencial per realitzar les inversions de millora, desdoblaments o noves carreteres.

En el document s'afirma que a través d'aquest es “contribueix eficaçment als objectius d'aconseguir una mobilitat i desenvolupament sostenible”, però lamentablement aquesta afirmació és una mentida perquè dels 7.345 milions d'euros que s'invertiran els propers 6 anys (2006-2012) en carreteres a Catalunya, només 45 milions d'euros donen prioritat al transport públic. L'única partida que promociona el transport col·lectiu són “les noves plataformes reservades per al transport públic a l'autovia B-23, entre Molins de Rei i l'Avinguda Diagonal de Barcelona”. Aquesta inversió representa el 0,61 % del total invertit.

Les Vergonyes del Quart Cinturó - Article sobre el Quart Cinturó a El Triangle

Logo CCQCEl Quart Cinturó o autovia orbital és un projecte per unir l'Alt Penedès amb l'extrem nord-est del Vallès Oriental.

Els nostres interlocutors admeten que no és la solució, però diuen que no poden deixar perdre la inversió.

Subcategories