Bosc Verd

Canvi de data de la bicicletada

La bicicletada que segons el calendari de Bosc Verd s'havia de fer el proper diumenge 9 de març finalment es farà el diumenge 11 de maig.

Us hi esperem a tots

Bosc Verd

Caminada Contra la incineració a Uniland

Aquest diumenge 20 d'octubre, es realitzarà dins dels actes de suport de la Marxa pels Drets Socials, la segona CAMINADA CONTRA LA INCINERACIO DE RESIDUS A L' UNILAND (Santa Margarida i els Monjos).

La caminada sortirà a les 9:00 hores del matí de l'aparcament del mercat dels Monjos. El recorregut és d'uns 10 quilòmetres i d'unes 3 hores de durada. L'itinerari ens permetrà conèixer diferents indrets al voltant d'aquesta explotació minera, així com la fàbrica de ciment o incineradora de residus, ubicada al seu peu.

Cal dur esmorzar, aigua i calçat adequat per caminar.

 

Sortides de seguiment de caixes niu 2014

Aquest dissabte 1 i diumenge 2 de febrer, el Col·lectiu Bosc Verd, realitza dues sortides per a seguir amb les tasques de control i seguiment de les caixes niu penjades durant la passada tardor.

Les caixes niu són caus artificials que es posen per pal·liar la manca de forats naturals als nostres boscos, degut a la tala d'arbres vells o a les plagues naturals (que han malmès certes poblacions d'arbres com és el cas de la processionària amb els pins).

Les caixes que tenim penjades són per a les mallerengues, uns ocells insectívors que ens permeten gaudir d'un bon control plaguicida, ja que s'alimenten normalment d'insectes, ja siguin ous, larves, ninfes o adults.Els punts de trobada de les sortides de seguiment són:

  • Dissabte 1 de febrer a les 10h del matí a l'aparcament de la piscina municipal de Vilafranca. Neteja i seguiment de les caixes niu penjades a la riera de Llitrà.
  • Diumenge 2 de febrer a les 10h del matí a l'estació d'autobusos de Vilafranca. Neteja i seguiment de les caioxes niu penjades al bosc de Les Graus (al costat de Vilobí).La sortida és oberta a tothom i gratuïta.

Cal portar calçat adequat per caminar.

Caminada popular Eco-Sant Cugat 2013

Aquest diumenge 29 de setembre, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, organitza una caminada popular dins el marc de la Fira Eco Sant Cugat 2013.

Es tracta d'una caminada popular pel municipi de Sant Cugat Sesgarrigues i pel veí terme municipal d'Avinyonet del Penedès tot passant per vinyes, boscos i punts d'interès del ric patrimoni artístic penedesenc, com són l'ermita de la Mare de Déu de Llinda, el monestir de Sant Sebastià dels Gorgs, l'església de Sant Pere d'Avinyó i el jaciment ibèric de la Font de la Canya. La caminada anirà guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada.

 

Sortirem a les 9:00 del matí de davant de l'església parroquial de Sant Cugat Sesgarrigues. Per a qui vulgui sortir des de Vilafranca, el punt de trobada serà l'estació d'autobusos de Vilafranca a les 8.30 h, punt des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a Sant Cugat Sesgarrigues.

És una activitat gratuïta. Cal portar l'esmorzar, el beure i calçat adequat per muntanya.

L'hora aproximada d'arribada serà cap a les 13.30 hores.

Recomanem a tothom, que després de la caminada es visiti la fira.

Aquesta activitat compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues i està inclosa dins els actes de la Fira Eco Sant Cugat 2013.

Col·lectiu Bosc Verd

Caminada popular pel Parc del Foix

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, organitza el proper diumenge 19 de gener, una caminada popular pel Parc del Foix, que anirà guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada.

Aquesta primera caminada de l'any 2014 tindrà lloc per terres i boscos del terme municipal de Castellet i la Gornal, dins el proper Parc del Foix.

L'inici i el final serà al petit poble de Torrelletes, per a prendre camí fins a la Casa Alta, una gran masia abandonada al costat de la qual realitzarem l'esmorzar. Des de aquest punt ben enlairat, si el dia clar, podrem veure una àmplia panoràmica de la plana penedesenca, les muntanyes de la serralada Prelitoral i la mar Mediterrània.

Continuarem caminant per un sender elevat en el que anirem trobant més masies abandonades, com són Cal Cassanyes, Cal Cremat i el llogaret de Cal Balaguer, un grup de cases solitàries i qüasi en runes, però plenes de vida en un altre temps.

A la baixada, seguirem el pedregós però atractiu caminal que ens portarà a Castellet, l'emblemàtic i visitat poble del Parc del Foix, amb el seu castell i la seva església, així com les seves cases i carrers ben arreglats. Tot plegat, a tocar de l'embassament del Foix, un marc de gran bellesa natural i refugi de diferents espècies d'aus.

La tornada la farem pel camí senyalitzat que ens porta al castell de Penyafort, un bonic corriol que seguirem fins arribar de nou a Torrelletes, donant per finalitzada aquesta suggerent caminada.

La caminada és gratuïta i oberta a tothom. Cal portar esmorzar, aigua i calçat adequat per a caminar.

Sortirem a les 9:00 del matí de l'estació d'autobusos de Vilafranca, lloc de d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l'inici de la caminada.

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

Caminada popular i nocturna a la muntanya de Sant Pau (Vilafranca)

La nit del dissabte 06 de juliol, gaudirem d'una nova edició de la ja consolidada caminada popular i nocturna pels voltants de la muntanya de Sant Pau (Vilafranca), que com sempre, anirà guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada.

 

La muntanya de Sant Pau és un lloc emblemàtic per a la gent de Vilafranca, un espai natural molt proper que ens ofereix una panoràmica de la vila excel·lent des del seu mirador.

Com cada any volem gaudir d'aquest espai i d'aquesta panoràmica de la vila, celebrant l'arribada de l'estiu, caminant i observant aquest paisatge nocturn.

Sortirem a les 22.00 de la Font dels Alls de Vilafranca, i pujarem a dalt la muntanya de Sant Pau fent un itinerari concret. Durant el descans, oferirem als caminaires cava i coca amb xocolata, mentre gaudirem d’un petit concert de música tradicional i d’una agradable nit d'estiu.

La sortida és gratuïta i oberta a tothom. Cal portar aigua, llanterna o frontal i calçat adequat per caminar.

Esteu tots convidats/des!

Organitza: Col·lectiu Ecologista Bosc Verd.

Заверяю вас, что скоро "Княгиня Ольга" будет принят Закон о Национальной "Притчи Парадоксальный мир Дзен" безопасности.

Каждый амбар, гараж, торфяной сарай, огород и рига отмечены "Земельный кодекс РФ" к пяти вечера на огромной карте.

У них в руках "Потешки Развитие речи" единственный экземпляр списка сотрудников ближневосточного отдела.

Видимо, его мозг только что получил "Наследование" мощный толчок.

Да, кто-нибудь обязательно попадется, подтвердил Чиун.

Ну, "Знакомство по интернету или Жду ищу охочусь Ищу приличного мужа…" я-то поем с удовольствием, улыбнулся Римо.

Caminada popular pel Puig de les Agulles (Begues)

El diumenge 24 de novembre, el Col·lectiu Bosc Verd organitza una caminada popular per l'espai del Puig de les Agulles (Begues/Parc Natural del Garraf). Com sempre, la caminada estarà guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada.

El puig de les Agulles és un dels principals miradors naturals del Parc del Garraf, des d'on es pot veure una espectacular panoràmica de la part marítima del Baix Llobregat i la pràctica totalitat del Barcelonès, sempre que el dia ho permeti.

La nostra caminada tindrà lloc per terres i boscos del municipi de Begues, dins un recorregut que descriu una volta circular, prenent com a referència tres dels cims significatius de l'entorn: el puig de la Guardiola, el puig de les Agulles i el puig de la Creu. Al primer puig, ens endinsarem en un agradable i espès bosc amb terra vermella en el sòl. Al segon puig, pujarem per la part més humida i verda fins arribar al seu punt culminant que esdevé una impressionant balconada de cara a la Mediterrània. Al tercer puig, no ascendirem al cim, però si que vorejarem per un bonic i ombrívol corriol, envoltats de bosc, fins arribar a la curosa urbanització de Mas Ferrer, per des d'aquest lloc prendre camí vers l'inici i final d'aquesta bonica i recomanable caminada.

Sortirem a les 9:00 del matí de l'estació d'autobusos de Vilafranca, des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l'inici de la caminada.

Un altre punt de trobada serà davant l'església d'Avinyó Nou a les 9:15 h.

La sortida és oberta a tothom i gratuïta. Cal portar beguda i esmorzar. Es recomana portar calçat adequat per muntanya. El recorregut aproximat és de 11 km.

Col·lectiu Bosc Verd

Caminada popular per Selma i els seus voltans

Aquest diumenge 26 de maig, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una caminada popular per Selma i els seus voltants (Aiguamúrcia-Alt Camp) que anirà guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada.

La caminada transcorre íntegrament per terres i boscos del municipi d'Aiguamúrcia, a la veïna comarca de l'Alt Camp i més concretament, per l'antic terme municipal de Selma, poble abandonat que va néixer als peus del castell del mateix nom documentat a l'any 997. El drama econòmic i social de la fil·loxera va ésser el motiu principal del progressiu abandó de la població, fins arribar a l'actualitat on d'entre les runes en destaquen les restes de l'església gòtica de Sant Cristòfol amb el seu característic campanar. Un antic camí unia Selma amb Vilafranca del Penedès.

El nostre itinerari comença al coll de L'Arboçar, passant pel llogaret de Santa Agnès amb la seva ermita i arribant a Selma, on en un dia clar es pot gaudir d'una magnífica vista. La tornada la farem pel coll de la Caça, la masia de la Portella, la font del Mas d'en Bosc i arribant al bonic entorn de la font dels Llorers de molt bona aigua. Tot en el seu conjunt ens portarà a descobrir uns bells paisatges boscosos poc poblats en el present, però plens de vida humana en un altre temps passat.

La sortida és gratuïta i oberta a tothom. Sortirem a les 8:00 del matí de l'estació d'autobusos de Vilafranca, des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins al lloc d'inici de la caminada. Cal portar aigua, esmorzar i calçat adequat per caminar per muntanya.

Col·lectiu Bosc Verd

Nota: com podeu veure, en aquesta sortida avancem 1 h la sortida per poder gaudir de temperatures més refrescants cap al migdia.

Subcategories