Bosc Verd

Caminada popular pels voltans del pou de glaç de Begues

El diumenge 27 de novembre el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd va organitzar una caminada popular o una ruta pel Pou de Glaç de Begues (Baix LLobregat). La sortida fou guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada. Cliqueu aquí per a veure imatges de la caminada

begues002

Amb aquesta ruta pel terme municipal de Begues, coneguèrem el pou de glaç d'aquesta població del Baix Llobregat, impressionant i de grans dimensions, del qual està documentada la venda de gel a l'antic Hospital d'Olesa de Bonesvalls, abastiment que es portava a terme mitjançant el Camí Ral de Barcelona a Vilafranca del Penedès.

begues001

També vam veure la gran cisterna d'aigua dels Casals, edificacions avui en quasi ruïnes. Passejàrem per l'agradable bosc de la Massana, antic mas d'activitats agrícoles i ramaderes com queda palès en les moltes feixes que es troben pels seus voltants (avui engolides per la vegetació).

Aquests són alguns dels més destacables punts d'interès d'aquesta bonica i fàcil excursió, però no son els únics, donada la bellesa natural del recorregut, malgrat la forta pressió humana a que és sotmesa part de la zona.

Es va sortit a les 9 del matí de l'estació d'autobusos de Vilafranca, des d'on ens desplaçàrem en cotxes particulars fins a l'inici de la caminada. La sortida fou gratuïta i oberta a tothom.

Венцель попал в неприятную историю, потому что как раз в это время парламент должен был утвердить законопроект о воинской повинности, а тут пожалуйте!

И кандидат медицинских наук Фридрих Вельфер добросовестно стремился по возможности отсрочить получение звания доктора медицины.

Чиун, услышав от Римо такое оскорбление, принял его близко к сердцу.

Это было вполне логично, чтобы Армбрустер задумался.

Это было особенно мучительно, потому что раненый сомневался, верное ли он выбрал направление.

Индейцы удерут, прежде чем мы нагрянем на них.

Caminada al Puig Aguilera (Òdena)

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd va organitzar el diumenge 25 de setembre una caminada popular pels voltants del Puig Aguilera (Òdena) que hi van participar una setentena de caminadors/res. Cliqueu aquí per veure les fotos de la caminada.

Entre els municipis d'Òdena i Castellolí està situat el Puig Aguilera, que amb 626 m. constitueix una talaia natural des d'on es pot observar una magnifica vista panoràmica de la comarca de l'Anoia.

El nom d'Aguilera prové del llatí "aquilaria" que vol dir lloc on nien les àguiles. És des de ben antic que l'home ha tingut en el seu punt de mira aquest bell indret. Actualment com a punt culminat per la pràctica d'esports en el temps de lleure, però durant la guerra civil espanyola hi havia en el seu cim un edifici destinat a la vigilància antiaèria, del que avui encara podem veure les seves restes dempeus.

Pel seu alt valor natural i paisatgístic, el Puig Aguilera i el seu entorn, ha estat reivindicat com espai natural protegit per la plataforma Salvem l'Anoia, varies associacions més, així com a diferents particulars, sense haver-ho aconseguit fins el moment actual. Nosaltres us proposem fer un tomb circular per aquesta espectacular zona, de la qual passejant-hi ens adonarem de la importància en la seva preservació.

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

Один "Магахонские Лисы"из них заявил, что знает этого пана очень хорошо, он уже "Тихий Дон. Том 1"один раз его возил и больше "Цветники и садовые композиции. Идеи, принципы, примеры"не повезет.

Он в точности соответствовал описанию, которое "Ментальные ловушки: Глупости, которые делают разумные люди, чтобы испортить себе жизнь"я слышал от беглого негра.

В один прекрасный день "The murder at the Vicarage"пани Кати была весьма неприятно поражена, когда в "Дети Арбата"квартиру ввалился оптовый торговец хмелем.

Ибо, как сказал "Верность Отчизне. Ищущий боя"храбрый Холата, "Техники радикального прощения: радикальное проявление"все мы братья.

Молодая девушка была верхом на крапчатом мустанге, который привлек к "Пером и шпагой. Битва железных канцлеров"себе общее внимание на "Достоевский"празднике в Каса-дель-Корво.

Как ни странно, это не был крик отчаяния это был крик радости.

В портовых городах можно "скачать песню ана ана" получить много разной информации "скачать альбом юлии савичева" и сплетен.

Перед тем как отправиться "карнеги скачать аудиокнигу" сюда, я наводила "скачать программу изменения голоса в скайпе" справки.

Вчера мы легли, как обычно, и спали крепким "остаемся зимовать шейн джонс скачать" сном, как вдруг "скачать мод повелитель зоны сталкера зов припяти" в парадную дверь заколотили.

Поль повернулся лицом "скачать гом плеер для виндовс 7" к Спайеру, прижался спиной к Воротам "бесплатные видеокарты скачать" и сложил руки на груди.

Мантия "книга собрание книг скачать" частично скрывала его уродство в "песня танцевальная скачать" длинных широких рукавах.

Текела взлетела вверх с его плеча, хлопая крыльями.

Caminada popular pels voltans del pou de glaç de Begues

Aquest diumenge 27 de novembre el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una caminada popular o una ruta pel Pou de Glaç de Begues (Baix LLobregat). La sortida estarà guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada.

Amb aquesta ruta pel terme municipal de Begues, coneixerem el pou de glaç d'aquesta població del Baix Llobregat, impressionant i de grans dimensions, del qual està documentada la venda de gel a l'antic Hospital d'Olesa de Bonesvalls, abastiment que es portava a terme mitjançant el Camí Ral de Barcelona a Vilafranca del Penedès.

També podrem veure la gran cisterna d'aigua dels Casals, edificacions avui en quasi ruïnes. Passejarem per l'agradable bosc de la Massana, antic mas d'activitats agrícoles i ramaderes com queda palès en les moltes feixes que es troben pels seus voltants (avui engolides per la vegetació).

Aquests són alguns dels més destacables punts d'interès d'aquesta bonica i fàcil excursió, però no son els únics, donada la bellesa natural del recorregut, malgrat la forta pressió humana a que és sotmesa part de la zona.

Sortirem a les 9 del matí de l'estació d'autobusos de Vilafranca, des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l'inici de la caminada. La sortida és gratuïta i oberta a tothom. Cal portar beguda, esmorzar i calçat adequat per muntanya.

И доставь его в нужное "Скачать программу алавар бесплатно"место во-время.

либо на что-то вроде "Скачать русской сборники"Дьюби или Фекды, существа, "Сказки барда бидля скачать"спасенного мной как раз в тот "Скачать игры far cry 2"момент, когда энтропия завершила свою работу и дала "Читы на очки для crossfire скачать"мне возможность заключить с ней соглашение "Скачать темы на рабочий стол"диковинная новая жизнь в обмен "Pocketbook 912 прошивка"на услугу.

Звезды начали исчезать целыми полянами.

Порхали птицы, щебетали "Футбол больше чем жизнь скачать"и пели, "Чай вдвоем твои руки твои губы скачать бесплатно"охотились за насекомыми.

Он ни на кого не мог "Поэтажный план бти"глаз поднять.

Он описал ружьем дугу в воздухе, на миг замер, прицеливаясь, нажал курок.

Taller dobservació nocturna del cel

 El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una observació nocturna del cel per aquest divendres 16 de setembre. L'activitat consisteix en una sessió visual i divulgativa sobre les proporcions de l'univers i la mecànica del cel i seguidament la observació del cel a través d'un telescopi professional.

La observació d'astres i la xerrada divulgativa és a càrrec de l'astrònom Toni Guntin, director de l'observatori astronòmic de Castelltallat.

En Toni Guntin es escenògraf i afeccionat a l’astronomia des de fa 27 anys, això explica la seva capacitat per a fer visualitzar els misteris del cosmos des d’una perspectiva molt gràfica.

És l’ideòleg de la sala “Planetari Bombolla” del Museu Cosmocaixa de Barcelona i de Madrid. Ha estat col·laborador en temes d’astronomia en diversos programes de radio a l'emissora RAC1 i a la cadena de televisió local 25TV des de l’any 2001. És el creatiu de l’exposició/instal·lació “Les proporcions del sistema Solar” presentada a la sala “Nau Côclea” de Camallera (Girona) i també és l’autor dels conceptes d’astronomia vinculats a una escultura de l’artista Mònica Fuster instal·lada a la Fundació Joan Miró de Mallorca. Ha impartit xerrades/col·loqui i conduït observacions col·lectives del cel arreu de Catalunya. Des de fa uns anys és el director de l'observatori astronomic de Castelltallat.

L'activitat es realitzarà de les 22.30 hores a la 1.00 de la matinada aproximadament en un indret de la comarca que no pateix els efectes de la contaminació lumínica, sent una espai ideal per a la observació nocturna del cel.

Requereix d'inscripció prèvia ja que les places són limitades. Les inscripcions es poden realitzar a través de l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (deixant totes les dades personals, nom i cognoms, adreça i telèfon dels inscrits) i s'admetran segons ordre d'arribada i sota confirmació escrita posterior per part del Col·lectiu Bosc Verd, fins a cobrir les places disponibles.

A la confirmació s'especificarà l'hora i el punt de trobada. El cost de l'activitat és de 5€ per als socis i de 10€ per als no socis.


Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

 

Подходя "Видение в голубом" к дому Фауста, он как бы "Современный бюджетный учет" случайно обернулся назад, затем "Кардинал в серой шинели" осторожно огляделся по сторонам.

Кажется, я знаю, что "5000 заданий по русскому языку. Устойчивые навыки. Обогащение словарного запаса. Устойчивость навыка безошибочного письма. Быстрота принятия решения. Развитие внимания.Самостоятельность. 4 класс" случилось, сказал Джорд Индер.

Я еще не "Театр Резо Габриадзе" закончил свое обучение, "самый низкий процент по автокредиту" сказал он.

Властелин Непостижимых Полей станет владеть роскошным, "Наложницы Ненависти" невиданным дворцом.

Рада снова видеть тебя, "Кен" сказала она.

воскликнула Лунносветная, и "Ночной шторм" я невольно отметил, какая "В финале Джон умрет" радость прозвучала в ее голосе.

Sortida de seguiment de les caixes niu

Aquest dissabte 12 i diumenge 13 de novembre, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, realitza dues sortides per a seguir amb les tasques de control i seguiment de les caixes niu penjades durant la passada tardor.

Les caixes niu són caus artificials que es posen per pal·liar la manca de forats naturals als nostres boscos, degut a la tala d'arbres vells o a les plagues naturals (que han malmès certes poblacions d'arbres com és el cas de la grafiosis amb l'om o la processionària amb els pins).

Les caixes que tenim penjades són per a les mallerengues, uns ocells insectívors que ens permeten gaudir d'un bon control plaguicida, ja que s'alimenten normalment d'insectes, ja siguin ous, larves, ninfes o adults.

Els punts de trobada de les sortides de seguiment són:

  • Dissabte 12 de novembre a les 10h del matí a l'aparcament de la piscina municipal de Vilafranca. L'arribada està prevista cap a les 13h del migdia.
  • Diumenge 13 de novembre a les 9.30h del matí a l'estació d'autobusos de Vilafranca o bé a les 10h a la font de Les Graus. L'arribada està prevista cap a les 13.30h del migdia.

La sortida és oberta a tothom i gratuïta. Cal portar calçat adequat per caminar.

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

Residu zero, una alternativa a la incineració de residus

Xerrada informativa.

El proper dijous 14 de juliol a les 20.00 hores a l'espai de l'Escorxador, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una xerrada informativa sota el títol de RESIDU ZERO, una alternativa a la incineració de residus, a càrrec d'Òscar Pérez, membre del Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA).

Portar els residus a l'abocador, a la incineradora o a la cimentera Uniland de Santa Margarida i els Monjos, no és cap solució al problema de les deixalles, ans al contrari. La crema de residus en aquesta cimentera obre la porta a un debat sobre salut, economia i medi ambient, que és necessari de fer si volem avançar en la posada en marxa de models de gestió de residus més sostenibles i saludables.

És just que el Penedès assumeixi la incineració dels residus provinents de l'Àrea Metropolitana a la cimentera Uniland? Té sentit cremar deixalles que són reciclables? Podem gestionar de manera diferent els nostres residus per evitar models que no són eficients ecològicament i que a més, a nivell de salut són molt perjudicials?

Residu Zero ens planteja una estratègia dirigida a la reducció de les deixalles i a una gestió eficient dels recursos, dels residus i de la contaminació.

Per això convidem a tots els penedesencs a assistir a aquesta xerrada.

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd.

Это началось часов "Коап коап скачать"в десять утра.

Идея поставить безнравственную пьесу пришла мне в голову во время "Музыка клубная русская скачать"спектакля, на котором я присутствовал.

x x "Катя самбука песня скачать"x Церемонии элишитов, как понял Джей, начинались в Веритэ, но он не "Settlers 7 скачать"сомневался, что сумеет незаметно смешаться с толпой, "Офицеры газманова скачать"когда паства перейдет в Вирту.

За прошедшие тринадцать месяцев "Игра gravity на компьютер скачать"к отправке со второй партией на Землю "Multi password recovery crack"были подготовлены еще пять гигакубометров охлажденного метана.

Солдаты столпились вокруг, защищая огонь "Скaчaть eset nod32 crack"от ветра и пытаясь разжечь костер от горящей иконы.

Либо вы и "Книга для айфонов скачать"в самом деле не верите в то, "Lego игры скачать"что они боги, либо дело еще забавнее.

Canvi en el seguiment de les caixes niu

Us informem que no ens serà possible fer l'activitat de seguiment i neteja de les caixes-niu que Bosc Verd té instal·lades i que estava prevista pel proper cap de setmana (22 i 23 d'octubre).

Aquesta activitat consisteix en despenjar les cadascuna de les caixes-niu, verificar l'ús que ha tingut, netejar-la, reparar-la (si s'escau) i tornar-la a penjar per tal que la propera primavera tornir a poder ésser ocupades de nou pels ocells.

Com que es tracta d'una activitat important (sobretot pels ocells) i necessària, no la podem anul·lar i l'hem canviada de data.

La farem els dies 12 i 13 de novembre.

Esperem que us sigui possible de venir en aquestes noves dates i disculpeu si comptaveu venir aquest cap de setmana.

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

Артуром "кредит с 21 года"Иденом пугали праведных элишитов.

Шум "Скачать поселенцы джека полная версия"неожиданно прекратился и после небольшой паузы начался снова.

Когда болтанка прекратилась, Анна присмотрелась к нему внимательнее.

Старая оловянная посуда не подходит столь важной "условия предоставления потребительского кредита"особе, какой я теперь стал.

В каждой кубической миле морской воды его содержится не менее чем на девяносто тысяч долларов.

Его защита поглощала и это тоже.

Он "скачать песню ай ай ай девчонка"подошел к высокому массивному выступу.

Мне хотелось как "скачать песню скрябин мама"можно быстрее добраться до черной двери, проскочить сквозь нее и "Скачать читы для point blank через торрент"покончить со всем раз "школьные года скачать"и навсегда.

Еще долго не загорится изображение Лоримеля "ника скачать песню"Многорукого в святилищах, пока кто-то другой не получит этого Имени.

Я ничего "скачать мобильный одноклассник"не знал о "скачать ключ детективные истории голливуд"таких дополнительных расчетах.

Разумеется, на самом-то деле никто из них ничего "михайлов стас скачать нежданная любовь"не знает.

Еще немного, и мы приземлимся,-раздался спокойный "скачать игру про драконов"голос Лорны, и стояла "картинки татуировок скачать"она в проходе так, словно самолет находился где-нибудь над международным аэропортом, а не над безлюдной пустыней.

Caminada Nocturna a la Muntanya de Sant Pau

Com cada any, aquest dissabte 2 de juliol el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una caminada popular i nocturna pels voltants de la muntanya de Sant Pau de Vilafranca amb l'objectiu d'apropar aquest espai tan emblemàtic de Vilafranca i de la comarca a tots els penedesencs, en un format diferent. La caminada estarà guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada.

El recorregut transcorre suaument entre un paisatge de vinyes i conreus, de riera i de bosc, sota la llum d'una lluna pràcticament plena, d'una nit d'estiu.

A l'arribar als peus de la muntanya, ascendirem pel costat de Pacs del Penedès, fins al mirador de Sant Pau, espai on realitzarem un descans tot assaborint coca amb xocolata, sucs o cava per a tots els caminaires, i gaudint alhora de l'actuació en directe d'una formació de música tradicional. Des del mirador podrem observar una fantàstica panoràmica nocturna de Vilafranca i dels municipis dels voltants.

Tot seguit, procedirem a la baixada fins a Vilafranca, acabant la caminada al carrer Balcó de les Clotes/camí de Sant Pau.

Sortirem de la plaça de la Font dels Alls de Vilafranca (a l'extrem de la Rambla de Sant Francesc) a les 22.00 hores de la nit.La sortida és oberta i gratuïta per a tothom. Cal portar calçat adequat per caminar, aigua, i llanterna o frontal.

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

И "Скачать ключ для виндовс 7 бесплатно"живет она совсем не так, как другие "A p b скачать"негры.

Если бы Корсон Бойл действительно убедился в неистощимости дарованного "Пособия для поступающих в вузы по биологии скачать"ему богатства, он бы кое в чем реформировал экономику Города.

Вот как печально кончил этот интеллигент.

Уроженец американского запада не таков он ограничился бы несколькими скупыми словами и замолчал.

Они были не из приятных, но, как заметил заглянувший в кабинет во время нашего разговора Онэ, вполне типичных для рудничного лагеря.

Я "Windows 7 на ноутбук скачать"схватил Джинни, прижал к себе и принялся целовать.

Наша "The Doll Short Stories" новая жизнь вдвоем только началась!

Вокруг не "Детские песенки и потешки" было ничего, что могло бы умалить их строгую "Оптимизация налога на прибыль" красоту, ни растений, ни птиц, ни "Космический корабль короля Давида" машин.

Все в порядке, ответил Аззи, немного удивленный "Смотри на меня Кассандра" столь бурным проявлением "Микроволновая печь" чувств.

В глазах потемнело, поплыли круги, он успел "Порядок применения штрафов и иных административных мер. Постатейные научно-практические комментарии глав 24-32 Кодекса Российской Федерации об административных правонарушениях с официальными разъяснениями высших судебных органов Российской Федерации по со" сообразить, что его ударили.

Я покинул свою "Последняя битва" стеклодувную мастерскую и принялся прогуливаться, любуясь развешанной по стенам "Изучаем знаки препинания 2-4 кл." коллекцией гобеленов.

И "Лондон" мы не сможем проводить текущие магнитометрические измерения, добавил По через минуту.

Subcategories