Bosc Verd

CONTINUEN ELS NYAPS DE LA MAT

Davant la impotència dels nostres governs, el projecte s'ha acabat imposant des de la UE amb qüestions tècniques molt discutibles email protegit

Les recomanacions de Monti es basen només en un sol treball, de l'empresa italiana CESI

Els últims esdeveniments relacionats amb la MAT, com la compareixença del president de l'AMMAT al Parlament, les declaracions de Mario Monti, o el debat sobre si cal compensar els pobles per on es preveu que passi la línia de 400 kW soterrada, m'han fet recordar que convindria refrescar la memòria. A vegades, fa la sensació que més que no tenir-ne, no se'n vol tenir.

Convé recordar que el mag Monti, en el seu darrer informe oficial i en reunions públiques, va reconèixer que hi hauria compensacions per al territori. Per exemple, a través d'un cànon pel transport d'energia que hi passés. No obstant això, ara es veu que ja no se'n recorda, o més aviat no se'n vol recordar, del que va escriure.

També caldria recordar que el document oficial del nomenament de Mario Monti com a coordinador europeu per a la interconnexió, li atorga un mandat que comença a Sentmenat i acaba a Baixàs. En canvi, en la darrera reunió amb les plataformes, va fer un malabarisme de mag assegurant que només l'havien nomenat per coordinar la línia des de Santa Llogaia fins a Baixàs. Aquestes declaracions contradiuen un informe de l'exministre d'Energia, Joan Clos, que li diu textualment al president de l'AMMAT que l'interlocutor vàlid per tractar temes sobre la línia des de Sentmenat és Mario Monti.

Davant d'aquesta situació, on els mandataris es passen els documents impunement per cert lloc, vàrem presentar una denúncia a la UE. Potser no prosperarà, però servirà per posar al descobert com es protegeixen entre ells els lleons de les altes esferes de la UE.

Però aquí no acaba tot. Mario Monti, en un comunicat que ha fet arribar a la Prefectura de Perpinyà, anuncia una partida de 225 milions d'euros per sufragar una part del cost del soterrament de la línia. Aquests diners serien per a l'empresa que els estats espanyol i francès han creat i no pas per als ajuntaments dels pobles per on passarà la línia. Aquests diners nostres, en temps de crisi econòmica, aniran a parar a mans d'unes empreses que tenen finalitats comercials perquè construeixin aquesta infraestructura «estratègica i vital per al mercat energètic de la UE».

El mateix Mario Monti reconeix que la línia es d'interès comercial. Doncs per què cal indemnitzar el territori, si des de la UE donen diners –a les empreses– per fer el soterrament? Ja no seria tant negoci per a elles si cal donar un cànon per energia transportada al territori; una vegada més es veu com treballen intensament, els lobbies.

I pel que fa a l'informe de Monti a la Prefectura de Perpinyà, estaria bé saber si les plataformes personades jurídicament en la tramitació de la MAT al nostre país l'han rebut. El que no ha pogut fer aquesta plataforma és anar al Parlament. En canvi, els nostres companys de la Catalunya Nord tenen subvencions directes de l'Estat, són rebuts pel ministre i són convidats als debats oberts sobre la infraestructura. Aquestes són les diferències en la forma de treballar a banda i banda dels Pirineus.

Tots aquests fets enllacen amb les crítiques que va rebre Monti al Parlament català per part del Col·legi d'Enginyers de Catalunya. Els enginyers consideren que és costós i tècnicament complicat fer el soterrament amb corrent continu i amb les dues subestacions monstruoses que està previst que es construeixin.

La Plataforma No a la MAT vàrem ser l'única que en les reunions telegràfiques amb Mario Monti a Girona vàrem demanar que les seves recomanacions no es basessin només en un sol treball, el de l'empresa italiana CESI, «els amics sicilians» del coordinador, tal i com va reconèixer. Com és possible que les recomanacions es basin en el treball d'una sola empresa? Ens agradaria saber quant han costat les recomanacions de Monti i l'informe de CESI, ja que ara tothom hi està supeditat tant tècnicament com política.

Des d'un bon començament, la MAT, i la seva tramitació, van néixer malament. Sense cap justificació vàlida, sense veritables diàlegs ni debats, sense fer cas de les alternatives proposades, sense escoltar el territori. Davant la impotència dels nostres governs, el projecte s'ha acabat imposant des de la UE amb qüestions tècniques molt discutibles. Aquest és el diàleg que promou la UE amb el territori. Ja es veu clar que Catalunya, des de Brussel·les, és considerat un territori tercermundista. Aquí, hi poden fer el que volen, això sí, amb l'ajut o el silenci dels nostres governants de torn. Gran part de la nostra política energètica es decideix a Brussel·les, on els lleons amics de Monti fan i desfan al seu gust.

Joan Martí

Cirurgià. Portaveu de la Plataforma No  a la MAT.

El Punt 27 de maig de 2009

Я двинулся по причалу вверх к зданию.

Поговорит с деканом Уитерсом, конечно.

Если недруг не ждал за поворотом, тогда ононаоно спряталось в кухне.

Это означает, что он ловкий пройдоха.

Даже те, кто работал в лаборатории уже не первый год, были подвержены нагоняющим "Radeon 9200 se драйвер скачать"страх видениям.

Гермес, обладавший огромным талантом в этой области, вскоре прославился как "Portable player скачать"самый выдающийся из магов.

Меня привлекли "прослушать mp3 и скачать mp3" к работе как единственного телепата, способного "рейтинг флэш игры" выполнить данную роль.

Но "скачать хранители игру" вы почувствовали неестественную природу нападения.

Я крепко вцепился в "ремонт автомобилей книги книги скачать" нее близ "возвращайся домой скачать песню" локтя и зажал, вытянув свои скрюченные пальцы по "скачать игру panzar" направлению к его "кемеровская карта области скачать" лицу.

Вся газетная свора с наслаждением "скачать для просмотра видео" набросится на меня, мечтая распять и повесить.

Силуэты "книга скачать джека лондона" гор четко вырисовывались в небе.

Поэтому "бот для дарк орбита , скачать" я упорно молчал и старался глядеть в сторону или в землю.

ECOLOGIA MARINA, ALTERNATIVA A LA CRISI

Cal aturar la sobrepesca i l'abocament de fertilitzants i productes químics i crear grans reserves marines

S'ha de promoure la consciència col·lectiva sobre el valor dels oceans i l'impacte que el canvi climàtic provocarà sobre la seva biodiversitat

Gairebé tres quartes parts del planeta estan cobertes per l'oceà. El 97% de l'aigua de la Terra es troba al mar. Les interaccions entre l'aire i el mar determinen el clima i el temps. Els corrents oceànics regulen el termòmetre global de la Terra. Els oceans, que actuen d'embornal del CO2 que genera la societat industrial, són una resposta a la lluita contra el canvi climàtic. Per totes aquestes funcions ens cal protegir-los.

Del mar han sorgit els bacteris microscòpics més ínfims a partir dels quals s'ha format la més gran criatura: la balena blava. Charles Darwin (1809-1882), que fonamentà una part de la teoria de l'evolució amb l'estudi de les espècies marines, ja ens advertí que la nostra supervivència dependria de com conservem aquesta immensa però delicada estructura ecològica de la qual ha sorgit la vida. Però el model de desenvolupament de la societat industrial ha anat contra aquesta racionalitat i hem convertit el litoral en un laboratori químic on es barregen tota mena de productes que la naturalesa no aconsegueix eliminar i que s'acumulen en les cadenes tròfiques: hidrocarburs aromàtics, PCB, metalls pesants i tants productes químics dels quals desconeixem l'impacte ambiental.

Una espectacular redistribució del repartiment de les espècies marines es produirà abans del 2050 pels efectes del canvi climàtic, segons els investigadors de la universitat canadenca de Colúmbia Britànica. Els peixos es desplaçaran 40 quilòmetres cap al nord cada deu anys. A les aigües tropicals moltes espècies desapareixeran per sempre. Els sectors pesquers de les latituds equatorials en resultaran greument afectats, però també del Mediterrani. Ens hem de preparar per aquest canvi global.

Les Jornades d'Ecologia Marina i Medi Ambient de Palafrugell (Baix Empordà), iniciades l'octubre del 2001, i en què ja han participat prop de cinquanta científics i experts, tenen precisament com a objectiu promoure, mitjançant la informació i el debat, la consciència col·lectiva sobre el valor dels oceans i l'impacte que el canvi climàtic provocarà sobre la seva biodiversitat.

La cinquena edició (www. unasolaterra.org), demà i dissabte, ve emmarcada per l'Any Darwin; la Conferència de Copenhaguen sobre el Canvi Climàtic; la creació de la Xarxa d'Àrees Marines Protegides i el futur Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, que pot esdevenir un dels més importants de la Mediterrània. Així ho va constatar el comandant Jacques-Yves Cousteau quan el setembre de 1954 visità la zona amb el Calypso. Albert Falcó, un dels mítics mariners que el va acompanyar en aquella expedició, va declarar-me: «En tinc un record molt agradable, dels paisatges litorals gironins. De les grutes que vàrem visitar, del corall vermell, de les varietats de peixos de la Costa Brava. És un espai que mereix ser protegit.»

Avui, l'ecologia marina, que tant defensava com a base de la nostra qualitat de vida el malaurat ecòleg Ramon Margalef (1919-2004), se'ns presenta com una alternativa a la crisi del model productiu i urbanístic costaner. Els oceanògrafs demanen que s'aturi la sobrepesca i l'abocament de fertilitzants i productes químics, i que es creïn grans reserves marines, com la del cap de Creus. Els ecologistes, per la nostra part, reivindiquem que els oceans siguin un potencial per a les energies eòlica i mareomotriu; que es possibilitin programes i inversions en R+D (recerca i desenvolupament) per millorar el coneixement del fons marí; que al seus litorals proliferin les instal·lacions solars i l'arquitectura bioclimàtica; que les reserves i parcs marins estimulin el turisme de qualitat.

Si existís un projecte integral amb aquesta nova visió bioeconòmica estaríem parlant de centenars de nous llocs de treball.

El fet que Barcelona esdevingui seu de la Unió pel Mediterrani hauria de comportar també el compromís de contribuir a aquesta alternativa mitjançant una política de concertació i diàleg amb els països del nord d'Àfrica amb l'objectiu de regenerar el Mare Nostrum. Si la crisi és utilitzada per reproduir al Magrib el model fracassat de la riba nord, agreujarem encara més els efectes del canvi climàtic. L'esperança es troba, doncs, en la mobilització de la societat civil i dels riberencs conscients que el model desenvolupista està ja esgotat; que la crisi ens obliga a un canvi radical de paradigma.

Santiago Vilanova

President de l'Associació Una Sola Terra

El Punt, 2 d'abril de 2009

И рискуя, он медлил, чтобы "Классические сказки"дать мне это время.

Ты слишком много себе позволяешь, девочка, слишком много.

А свод, который она устанавливает над вторым генератором, может уничтожить все "горячий ключ отдых"живое отсюда до Бостона.

Он чувствовал это всю свою жизнь, с "Неонатология. Практические рекомендации"первых школьных дней, интенсивно, похоже на барабанный бой.

Если ты ухватишься за один конец плаща, я, возможно, "кряк бригада онлайн"смогу вытащить тебя.

Существо не говорило ни на одном языке и все, с кем бы "решебник геометрии атанасян 7 класс"оно ни столкнулось, убегали от него.

Теперь "Рожденная женщиной Твой путь к женской силе" я в полной мере осознал, "Тай-аут" что Тувун сын Висс Злоязыкой.

Дойдя до стены кратера, "Чехов Рассказы" Маусглов крепче ухватился за Лунную "Азбука природы" Птицу, разгадав его намерение "Тонна анекдотов про профессии" подпрыгнуть и начать подъем.

Есть "Новые правила проведения техосмотра 2006" у меня одна идея, "Экспресс-справочник школьника. 9 класс" ответил Аззи.

В ответ визг двигателя усилился.

Десять минут "Адаптация" спустя, когда грузовик возвращался, меня "Прописи с крупными буквами" довели до оргазма дрожащие стекла.

В "След барса" ответ на ваше обязательство владелец выплатит вам пропорциональную долю от комиссионных.

Да, "краткое содержание рассказа выстрел" лорд Аззи, подтвердил магистр Альберт, сверкнув глазами, этого мошенника я "Мохнатый ребенок: истории о людях и животных" знаю достаточно хорошо.

Плазмоту было не на что надеяться, и "алан вейк скачать" он был бессилен предпринять что-либо, "курсовая по базы данных" безучастно подсчитывая витки газовой трубки и пытаясь приноровиться к невероятным "будильник на андроид скачать" по внутренней силе сгустками энергии.

Имелось также три попытки изобразить Колесо-Призрак; ни одна "решебник по геометрии 7-9 класс решебник" из них не привела к успеху.

Все, что "скачать лето лето море солнце" я могу сделать, это рассказать одну историю.

В долинах "учебник русского языка 2 класс скачать" можно было найти заросшие лианами руины; красноватый чертополох "решебник атанасян 7-9 класс геометрия" упрямо карабкался вверх по "Английский язык. 7 класс. Книга для учителя. Пособие для школ с углубленным изучением англ. языка" отвесным склонам.

Линк покраснел, но быстро пришел в себя.

CONVIURE AMB ELS TÒXICS

No podem fer raonaments simples i demanar el que no és possible: la seguretat total email protegit

Sense insecticides no podríem obtenir aliments suficients per a una població creixent, especialment la dels països subdesenvolupats. Ara bé, el seu ús ha de ser controlat i mínim

La nostra societat no vol riscos i exigeix seguretat en tots els productes i activitats. És lògic, però és assolible en termes absoluts? És possible un medi ambient sense cap contaminació? Del tot, no. Una causa de contaminació ambiental és el foc i el fum que produeix, però sense foc o sense combustions no podríem viure, i la civilització no seria possible. No es podria cuinar o disposar de mitjans de transport, per exemple. La contaminació ambiental no és un fet recent. Quan l'home de les cavernes va controlar el foc per escalfar-se o bullir o rostir aliments, ja va començar a abocar al medi productes tòxics. Quan fem carn a la brasa és inevitable que gotes de greix caiguin sobre el caliu o la llenya encesa i es desprengui fum. En aquest fum hi ha unes substàncies cancerígenes, que es formen inevitablement quan s'escalfa greix a altes temperatures, anomenades benzopirens. Això passa encara que sigui carn de la millor i llenya dels boscos d'aire més pur. Vol dir això que cal renunciar a la carn a la brasa? No, vol dir que n'hem de menjar amb mesura, en el marc d'una dieta equilibrada, perquè la toxicitat de les substàncies és un concepte relatiu que depèn de la dosi. Com ja va dir al segle XVI el metge i alquimista Paracels, «la dosi fa el verí». No hi ha substàncies tòxiques en un sentit absolut, sinó que depèn de les quantitats ingerides i de la freqüència amb què ho fem. La vitamina A, per exemple, és essencial, però a dosis elevades és tòxica. Per tant, no podem fer raonaments simples i demanar el que no és possible, la seguretat total.

Un exemple il·lustratiu és el cas de l'insecticida DDT. Fa pocs dies hem sabut que l'ONU vol prohibir altra vegada del tot l'ús del DDT per eliminar el mosquit que transmet el paràsit que causa la malària o paludisme. Aquest insecticida ja estava prohibit des de fa temps a la majoria de països, per la seva toxicitat sobre persones, animals i el medi ambient, però l'any 2006 l'OMS (Organització Mundial de la Salut) en va tornar a recomanar un ús controlat a l'interior dels habitatges, com a una eina eficaç per eliminar el mosquit i evitar el paludisme. Usat amb cura d'aquesta manera s'evita una malaltia greu en poblacions de països subdesenvolupats que no tenen altres recursos per fer-ho. Dit d'una manera molt crua, s'evita una malaltia greu a curt termini i s'assumeix un mínim risc a llarg termini, optant pel mal menor. Ara, el Programa de les Nacions Unides per al Medi ambient i l'OMS tornen a plantejar que es pot combatre la malària sense DDT. Per aconseguir-ho cal fer servir més extensament mosquiteres, drenar las aigües estancades on creixen les larves del mosquit, plantar arbres que repel·leixen els mosquits, usar peixos i bacteris que els controlen i, sobretot, millorar l'atenció sanitària. Això té uns costos, més alts que fer servir el DDT, que les poblacions pobres no sempre poden assumir. La malària afecta i mata molta més gent que la grip nova que ara tant ens preocupa, el que passa és que ho fa en països pobres, injustament oblidats, i no en el confortable món desenvolupat. Les propietats insecticides del DDT van ser posades en evidència per Müller a principis dels anys 1940, i per això va guanyar el premi Nobel de medicina l'any 1948, abans que se'n coneguessin els efectes tòxics. En aquell moment va evitar moltes morts, no només pel paludisme, sinó també per altres malalties trameses per insectes, com el tifus exantemàtic. Optar pel DDT va ser positiu, ja que aquest tòxic va fer un servei. Els que tinguin una certa edat recordaran que als anys quaranta i cinquanta del segle passat fèiem servir colònies amb DDT i era útil per evitar problemes causats per insectes, i no passava res. Amb els recursos d'avui ja no és admissible continuar-lo utilitzant. Per tant, l'ús de substàncies potencialment tòxiques cal situar-lo en el context de cada moment.

Els aliments es produeixen en el medi ambient, i si aquest està contaminat, també ho estaran. Però sense insecticides no podríem obtenir aliments suficients per a una població creixent, especialment la dels països subdesenvolupats. En el fons disposem dels aliments que les plagues ens deixen. Ara bé, el seu ús ha de ser controlat i mínim, i amb insecticides més innocus que el DDT, limitant estrictament els residus en els aliments, però no en podem prescindir del tot, si més no fins ara. No és una qüestió de resignació, sinó de realisme amb base científica, i les actituds puristes no porten enlloc.

Abel Mariné

Catedràtic emèrit de nutrició i bromatologia. Facultat de Farmàcia. Universitat de Barcelona

El Punt, 22 de maig 2009

И увидишь не пройдет и недели, как малыш уже будет в животе Пу!

Билл, насколько я помню, всегда предпочитал пухленьких, пышнотелых красоток.

Просунув руку в образовавшееся отверстие, Римо нащупал шпингалет и бесшумно открыл окно.

Заходящее солнце озаряло эту страшную дуэль.

КЮРЕ и только КЮРЕ стояла между конституционным правлением и анархией.

Еще немного, начну вырезать бумажных куколок и втыкать солому в волосы.

к ресторану "скачать книгу мумий тролль"у Марио, на встречу с мистером Уилфридом "скачать ключ для доктор веб"Слинсби, лондонским управляющим целлюлозно-бумажной "антивирусы касперского ключ скачать"компании Парадена, Нью-Йорк.

Было бы "песня о школе скачать"невредно,-заметил Ходоунский,-если бы нас встретили где-нибудь хорошим "игры винкс новые превращения"обедом.

И этот стражник сообщил об "скачать программу сжатия для видео"этом Чиуну.

У "безплатно скачать видео зоофилию"меня чуть ноги не подкосились.

Несколько "наталья орейро скачать альбом"минут он молчал, потом глубоко "бесплатные андроид на скачать"вдохнул.

Когда он глядел вверх, он "музыка группы бумер скачать"видел над головой многоцветную паутину нитей.

LA FI DEL CONSUMISME

L'atzucac a què ens han portat el consumisme i la contínua producció de béns artificials té sortida: una societat més justa basada en una economia ecològica i social

BENVINGUDA LA CRISI SI AQUESTA COMPORTA LA FI DEL CAPITALISME TAL COM L'HEM PATIT ELS CONSUMIDORS I TOTS ELS PÀRIES DE LA TERRA

El capitalisme financer que ha viscut del negoci armamentista, del blanqueig del diner del narcotràfic i dels paradisos fiscals ha acabat provocant el crack del sistema econòmic muntat a Bretton Woods el juliol de 1944. La societat de consum, estimulada pels bancs, i l'especulació desenfrenada en el sector de la construcció hi han contribuït enfonsant el paradigma del creixement continu. Si llegim les obres reunides d'Ivan Illich, publicades en castellà per l'editorial Fondo de Cultura Económica de Mèxic, comprovarem que ell, com el bioeconomista Nicholas Georgescu Roegen, introductor del concepte de decreixement, ja varen pronosticar aquesta situació de fallida. El sistema i els seus beneficiaris han preferit un creixement basat en l'especulació financera i la modernització de la misèria. I el caos ha acabat arribant. No ens fem il·lusions. Les formes de vida i consum que hem gaudit no tornaran.

Aquella mítica conferència de Bretton Woods va crear el Fons Monetari Internacional i el Banc Mundial per a la Reconstrucció i el Desenvolupament. Aquests organismes avui són totalment obsolets i impotents per fer front a la primera veritable crisi mundial. Ens podem imaginar el que hauria succeït al ja degradat planeta si el PIB de la Xina hagués continuat creixent el 10%; el dels Estats Units, el 5%, i el d'Europa, el 2,5%?

Els nostres polítics o són uns desinformats o uns cínics, ja que aquesta crisi havia manifestat els seus símptomes molt abans de les darreres eleccions legislatives en què esquerres i dretes parlamentàries varen seguir estimulant l'optimisme consumista. Si els polítics i analistes partidistes que monopolitzen les tertúlies de les TV no serveixen per detectar terratrèmols d'aquesta dimensió, ni estan capacitats per aportar alternatives, haurien de tenir l'honradesa d'abdicar del seu protagonisme i cedir el lloc als que les poden presentar. «Deixem els optimismes per als il·lusos o per als inconscients o per a aquells ‘instal·lats' que proven de calmar el poble amb promeses irrealitzables i fins i tot amb panacees amb dos anys d'antelació. Perquè tots ens adonem del divorci que s'ha obert entre els ‘estadistes' en actiu i la realitat del carrer: perplexitat, estupefacció, indignació, fàstic. Els nous científics, tècnics i estudiosos han d'alçar el crit, tocar a sometent, tot proclamant un pla de salvació no pas al servei de l'oligarquia. Cal esperar-ho tot de les minories incontaminades, unides en un front compacte, perseverant, d'una voluntat inflexible.» Escrit per Joan Oliver (Pere IV) el 1981 en el pròleg de L'econacionalisme.

Per més que diguin els economistes aquesta no serà una crisi cíclica sinó estructural que obligarà a repensar radicalment el sistema. L'endeutament i la inflació ja no són la solució. El remei d'injectar diner públic als circuits especulatius és una nova irracionalitat dels tecnòcrates que manipulen el sistema monetari. Continuaran operant els 37 paradisos fiscals més coneguts? Llavors, en què queda la iniciativa de la taxa Tobin per penalitzar les transaccions financeres? Hem de seguir confiant encara en l'FMI i el Banc Mundial? I en els grans grup energètics tan lligats a la banca i a la construcció?

Llum al final del túnel

Aquesta vegada la situació no té antecedents perquè afecta el consum i no es resoldrà amb el suport dels bancs centrals. L'atzucac a què ens han portat el consumisme i la contínua producció de béns artificials té, però, una sortida. Hi ha una llum al final del tenebrós túnel. És el canvi de paradigma: una societat més justa basada en una economia ecològica i social. O l'aprofitem per canviar el model o vindran temps de nous autoritarismes que crèiem superats. Ens diran que és la necessitat la que mana i que fins i tot la lluita contra el canvi climàtic requereix estructures polítiques i legislatives dures. Però la societat civil pot reivindicar que la gestió del consum sigui democràticament concertada i proposar formes d'organització política ajustades als nous objectius: iniciar un procés de decreixement o d'objecció de consciència respecte al progrés tal com l'hem venerat.

Benvinguda la crisi si aquesta comporta la fi del capitalisme tal com l'hem patit els consumidors i tots els pàries de la Terra.

Santiago Vilanova

President Associació Una Sola Terra

El Punt, 17 de març de 2009

Божества по "кредит старый оскол"имени Маленький Ветер и Маленький Ураган действительно находились среди них и парили над ошеломленной восторженной толпой.

Я не мог допустить, чтобы все этим закончилось.

Он выпрыгнул сам и поманил из машины Елену.

Появилась еще одна женщина, принесла ему записку на фарфоровом подносе.

Детектив прислонился к стене и "Скачать тему для телефона nokia 5230"прикрыл глаза.

Я забрал у тебя воспоминания о жизни только потому, что они могли бы причинять тебе боль среди мертвых.

В течении вот уже двух тысяч лет они избегают прямого вмешательства э-э.

Он так беззастенчиво выражал свое восхищение, что мало для кого оно осталось тайной.

Ну, а я уж позволю себе, по вашему примеру, матушка, призанять у хозяев кусочек ячменного хлеба да глоток бленда, а засим пожелаю всего хорошего поблагодарю этого доброго джентльмена и леди и пойду себе потихоньку в Ярлсхоф, как вы советуете.

Что ж, купим катехизис, господин фельдкурат.

Оттуда на меня взглянул двухметровый зеркало увеличивало, обшитый золотом хлыщ, такой напыщенный и нахальный, что мне самому стало противно.

спросили несколько матросов сразу.

В "Спеши любить"то же время безмолвный призрак не мог не "Вязаные игрушки"возбудить во мне любопытства, и вместо того чтобы "Китайская живопись кистью"сидеть, отдаваясь мечтательным размышлениям, "Искусство рисования"я встал, озираясь кругом "Дьявольская колония"и напряженно прислушиваясь.

Социалистические страны тоже исключаются.

Если честно, сделалось, пожалуй, "Пауки средней полосы России: Атлас - определитель"даже слишком жарко.

Все они "Что делать, если ребенок боится"старались изничтожить друг друга.

По существу, "Дракон вам в помощь!"этот отросток продолжение верхней челюсти, совершенно прямой "Амазония"и целиком состоящей из кости, сужающейся "Корабль призраков. Исландские истории о привидениях"к концу, как рапира.

Я уселся в кресло возле стойки тента, почти у самого борта.

BANQUERS: PLAGA, MONSTRES O GÀNGSTERS?

A part d'Alemanya, on han estat qualificats de plaga, monstres i gàngsters, a d'altres països han caigut en picat el prestigi i la reputació dels banquers. Molts governs es plantegen oferir garanties o assegurança per a forats que ningú no sap exactament a quines proporcions poden arribar i, per tant, es demanen si no caldria pensar també en l'alternativa de la nacionalització de la banca

Com deia una columna de «The Economist», eliminar els actius tòxics d'uns bancs que figura que són vius, viables i rendibles, resulta molt més difícil, perquè els financers que van a demanar almoina encara ho fan en avió privat, traient pit i negant-se a fer les coses amb la necessària transparència
L'any 2005, Franz Münterfering, líder del SPD, es va referir als financers com la plaga de la llagosta. El 2008, va ser el president de la República Alemanya, Horst Köhler (democratacristià) el qui va titllar els banquers i caixers de monstres que calia domesticar i els va recordar que eren cada vegada més odiats per les seves grotesques i obscenes retribucions. I a primers del 2009, en plena crisi sistèmica, va tornar a la càrrega el líder socialista per atacar els banksters o gàngsters de la banca i acusar-los de representar una seriosa amenaça social i un perill per a la democràcia. Va matisar, això sí, que, al costat dels financers beatniks, piròmans i gàngsters, n'hi ha també de competents i responsables. Però va subratllar que els que havien assumit uns riscos imprudents eren els culpables d'un pla de rescat per restablir la confiança. Calia afegir-hi una mala banca que servís d'abocador per als residus tòxics dels actius contaminats, un pal·liatiu que fins i tot la patronal bancària considerava molt difícil d'empassar per part dels contribuents.
Riquesa abusiva
A part d'Alemanya, a d'altres països també han caigut en picat el prestigi i la reputació dels banquers. Molts governs es plantegen d'oferir garanties o assegurança per a uns forats que ningú no sap exactament a quines proporcions poden arribar i, per tant, es demanen si no caldria pensar també en l'alternativa de la nacionalització de la banca. Sobretot, si els diners dels contribuents anessin a parar, com fins ara, a les butxaques dels accionistes i als astronòmics bonus, dels executius. Ho sabien, que els 1.100 banquers caixers i bancaris més rics del món acumulen més riquesa que els 2.500 milions d'habitants més pobres del planeta? En realitat, el principal argument a favor de la propietat estatal és que ja ara l'Estat sigui, per exemple, el primer accionista del RBS i el propietari del Northern Rock. I l'inconvenient, que l'extracció del ronyó d'un donant per a un trasplantament és molt més complicada que la practicada a una persona morta. Com deia una columna de The Economist, eliminar els actius tòxics d'uns bancs que figura que, almenys oficialment, encara són vius, viables i rendibles, resulta molt més difícil, perquè els financers que van a demanar almoina encara ho fan en avió privat, traient pit i negant-se a fer les coses amb la necessària transparència.
Incorregibles
Salta, doncs, a la vista que aquests financers tallanassos són totalment incorregibles. Els governs i els contribuents estaven disposats a salvar-los, però esperaven que els receptors de l'ajut caritatiu es presentarien amb la gorra a la mà i un posat d'humilitat corresponent a la situació de nàufrag. I, al final, la seva compareixença ha estat de perdonavides i basada en la convicció que, quan ets massa gran perquè et deixin fer fallida i formes part d'un servei públic indispensable, pots continuar trepitjant fort i venir amb impròpies exigències. A Espanya, en lloc de cridar-los a l'ordre i reclamar-los per les bones allò que se'ls pot imposar des del BOE, se'ls demana que facin bondat. En canvi, als EUA, el president Obama els ha dit que està furiós perquè continuen cobrant les mateixes bonificacions superlatives d'abans i els acusa de ser uns irresponsables pocavergonyes. Obama va afegir que no pot ser que els bancs i les caixes no responguin davant de ningú i no funcionin amb absoluta transparència. Francesc Sanuy Advocat i exconseller de la Genralitat Grup Aribau El Punt, 29 d'abril de 2009

Не будем об этом говорить, Швейк!

Значит, и это прошло без промаха.

О том же, где укроется теперь сам Карлос, не должен знать никто, кроме одного-двух верных друзей.

Он сел, не отводя устремленных на меня глаз.

Это было напыщенное ничтожество, главным достижением которого было то, что Опекуны университета сделались подпевалами.

Осмелюсь доложить, господин обер-лейтенант, что за последнее время я не запомню ни одного такого случая.

Тем не менее "Винсент Ван Гог. Полное собрание живописи. В 2ух томах" факт оставался фактом.

Другие сложены хорошо, иные даже привлекательны.

Тему для разговоров найти нетрудно.

Вечнозеленые деревья скрывали нас, но мы ясно видели все происходящее.

Никто их не видел, чтобы он покинул этот зал после окончания рабочего времени.

Если он дает мне возможность узнать, где келья Мармидона.

MAT, EÒLICA I SOSTENIBILITAT

La visió que alguns donen de les interconnexions és reduïda, li manca rigor i cau dins dels paràmetres de la dinàmica demolidora que significa la globalització.

Al número 29 de la revista World Watch, visión para un mundo sostenible hi ha un article que es titula «Evolución de las emisiones de gases de efecto invernadero en España (1990-2007)», escrit pel director de l'edició espanyola, José Santamarta, i per Fernando Rodrigo.

L'article assenyala la necessitat d'ampliar l'ús de les energies renovables i l'eficiència energètica. En aquest sentit, es deté a estudiar el comportament de l'energia eòlica com a factor que ha evitat l'emissió de 26 milions de tones de CO2.

L'estudi ofereix anàlisis rigoroses i documentades. Però hi ha un moment en què els autors diuen: «Tenint en compte que l'energia eòlica planteja problemes de garantia de subministrament, s'han d'intentar superar les dificultats d'integració de l'eòlica en el mix de generació augmentant les connexions amb la resta de la UE i el nord d'Àfrica (si no bufa el vent en un lloc, ho farà en un altre de més distant).»

Heus aquí una afirmació a favor de les interconnexions elèctriques entre estats, un missatge que ja ha estat utilitzat per mirar de convèncer la població de la suposada necessitat de la línia de molt alta tensió (MAT) entre els estats francès i espanyol. Sobta que des d'una publicació que vol difondre una visió sostenible del planeta s'escampi una idea que amaga la veritable cara de les interconnexions elèctriques.

La primera qüestió que haurien de plantejar-se Santamarta i Rodrigo és si una visió sostenible del món avui dia pot acceptar un tipus de creixement basat en faraòniques infraestructures que tenen un greu impacte en el territori i les persones. Una perspectiva que s'orienti cap a la sostenibilitat ha d'anar més enllà de la mentalitat arrelada en un model de desenvolupament més propi dels temps franquistes.

D'altra banda, les frases que comentem impliquen una imatge insidiosa: els opositors a les interconnexions són un entrebanc per a la implantació de l'energia eòlica. Però en una visió sostenible no cal preguntar-se per la manera més racional i respectuosa de desplegar aquesta energia renovable i reflexionar sobre la conveniència d'un model massificat que només té en compte el benefici immediat? Tot s'hi val per arribar a un desenvolupament significatiu de l'energia eòlica? No hauríem de tenir presents els costos directes i indirectes que representa la integració de l'eòlica dins del model centralitzat?

Si el que volem és millorar l'eficiència i disposar d'un model sostenible, el que cal fer amb l'energia eòlica i la resta de les renovables és situar-les al més a prop possible del consum, i així evitar les pèrdues (d'un 30%).

D'altra banda, ens venen les interconnexions com l'eina que permet aconseguir un subministrament segur, de qualitat i a un preu competitiu, però ho saben, els autors, que entre un 40% i un 60% de la capacitat comercial previsible d'interconnexió entre França i Espanya es reserva al contracte entre Electricité de France (EdF) i Red Eléctrica de España (REE)? Cal, per tant, que es facin públics tots els contractes que estan restringint l'ús de les interconnexions en tota la seva capacitat.

A partir de les dades consignades en l'informe anual de REE, és una evidència que les interconnexions actuals mai no han servit fins ara per a l'ajuda mútua entre països, ni en cas de demandes punta ni en cas d'incidents.

La UE s'entesta a construir el mercat únic elèctric a partir de les interconnexions, però potser passa per alt que altres actuacions són més sostenibles, fiables i decisives per aconseguir aquest objectiu.

En aquest sentit, és urgent iniciar la separació de la generació, la distribució i el transport. A França, EdF controla tots tres aspectes esmentats. A l'Estat espanyol les participacions accionarials encreuades entre generadors, distribuïdors i transportadors demostren clarament la seva interdependència.

La UE recomana l'eliminació de posicions empresarials monopolístiques, però en els darrers anys assistim a tot de processos de fusió entre empreses que configuren monopolis. Pel que fa a la lliure competència, la legislació europea està fracassant estrepitosament. Cada cop els consumidors estem més lluny de poder triar el nostre proveïdor d'electricitat. I se'ns nega la possibilitat de decidir i participar activament en un tema que implica el futur immediat del nostre entorn i la qualitat de vida. Una visió sostenible del problema energètic ha de comptar amb els consumidors no solament com a subjectes passius que paguen, callen i assumeixen els interessos de les elits empresarials i dels seus tecnòcrates. En conclusió, la visió de les interconnexions per part de l'edició espanyola de la revista World Watch és reduïda, li manca rigor i cau dins dels paràmetres de la dinàmica demolidora que significa la globalització.

Pasqual Aguilar

Membre de la Plataforma No a la MAT

El Punt, 15 de març de 2009

Ли Пяо "игры аран стоун" прижался к стене, чтобы дотянуться до "Пособие по химии для поступающих в вузы" меня, и подхватил меня под мышки.

Он "курсовая работа финансам" шел, прихрамывая, по "Логопедические упражнения" извилистой тропе, приближаясь.

В тот день шел "Развитие речи и познавательных способностей дошкольника. 4-5 лет" дождь и где-то высоко "скачать фильмы призрак оперы" в горах играл волынщик.

Насколько мне известно "музыкальное поздравление с днем рождения скачать" носки, сообщил Ходок.

И "скачать черный ворон песни" позови к ним медика проверить "кривое зеркало для веб камеры скачать" слух.

Получилось так, что восемьдесят лет "Технология: программа: 5-8 классы. ФГОС (+CD)" назад закончился последний одиннадцатилетний круг появления солнечных пятен, область, представляющая для астрономов наибольший интерес.

RODALIES DESEMPARADES

El tren perdut

Els trens no van, els que agafem cada dia, s'entén. Els altres, de conya. A vegades trigues menys per anar a Madrid que a Barcelona. No hi ha dret! Mira que en fa d'anys es va dir, per activa i per passiva, quan el moviment “COPALTAV” i els aleshores “progres” d'Iniciativa insistien en demostrar que les inversions cap a l'AVE deixarien rodalies desemparades. Llavors, els grans mandataris locals defensaven l'AVE per damunt de tot. Com qui adora la vaqueta d'or ens enlluernen amb paraules màgicament buides: sostenibilitat, creixement, progrés, qualitat de vida, AVE..

Un d'aquests mandataris defensor de l'AVE era l'alcalde, i ho torna ser ara, del tren-rodalies-vendrell2Vendrell, una de les nostres capitals urbanísticament més desestructurades. Ara denúncia, com si d'un descobriment de primera mà es tractés, que l'estació de la seva ciutat és tercermundista. Arriba tard, senyor mandatari de tota la vida! Fa més d'una dècada que un humil moviment de dones i homes ja ho denunciaven i ho feien amb coneixement, amb propostes, amb alternatives, seriosament i científicament. Però noi! Quan toca blanc, toca blanc, tot i veure's negre.

Seguirem fent cas dels qui manen perquè seguirem votant-los, tot i estar equivocats, perquè un diari, una tele o una ràdio, recullen les seves paraules i les amplifiquen dins els nostres obedients cervells. I seguirem votant a qui ens enganya, potser perquè a l'escola, o la nostra catòlica àvia, vés a saber! ens han inculcat que hem de confiar en les persones. Però cal no confondre-les amb un partit quan esdevé màquina de poder, llavors res l'atura i l'humà esdevé un número. Mentre els trens no vagin a l'hora i les estacions siguin tercermundistes estem, democràticament parlant. fora de cobertura.

Pau Batlle

Arquitecte

http://paubatlle.blogspot.com/ Abril de 2009

Мне однажды это помогло, проговорила она.

Говорят, некоторое время Небопа безуспешно его разыскивал, "скачать грамматику голицынский"однако вскоре битвы закончились, и он "скачать прогу everest"никогда больше не будил своих воинов.

Путь от реки "дальнобойщики песню скачать"до форта он помнил хорошо.

В колледже я чуть не завалил "скачать голоса для навигатора навител"демонологию.

Впрочем, до гвоздя надо было "аська скачать последнюю версию"еще добраться.

Распрощавшись с городом-сном, он стал подниматься "Настольный театр теней. Курочка Ряба. Красная Шапочка"по отлогому холму.

Я закрыл за собой "Три медведя. Русская народная сказка" дверь, положил "Цифровое фото без напряга Полноцветное издание" в карман ключ и бросил дипломат "Крылатые латинские выражения" на ближайший стул.

Так же "Странное путешествие мистера Долдри. Роман" как и ты, Тмер и "Решаем примеры" Таббл в черном списке.

У тебя "Родари Большая книга сказок" много имен, леди Эйрадис.

Но для "Рисуем по образцу Развиваем координацию движений руки 4-5 лет" компетентного колдуна они были всего лишь.

Во-вторых, наше "Лучшие в мире салаты винегреты заправки и соусы" дело не рассматривалось в "Врангель" суде, и, само собой разумеется, "Волшебная кружка. Сказочная история" у нас не было адвоката.

Небопа придумал отряд смертельных бойцов.

Ваш побег назначен "русификатор для mount and blade" на сегодняшний вечер.

и намного приятнее "скачать chrome google 18" отмокать в горячей "Мифы и легенды Древней Греции" ванне.

Надо будет поддразнить этим Висс.

Тут трудно провести "ЕГЭ. Обществознание. Полный справочник" четкую границу, сказал он "гаврош краткое содержание" в конце концов.

Дуга его "Окна" раскачивания шла продольно тому туннелю, "скачать индийское кино бесплатны" который я теперь называл своим домом.

Пока Медичи и "скачать программу на нокию" Савонарола спорили "игровые автоматы играть бесплатно грибы" друг с другом, Мак изо всех сил "Настоящая химия для мальчиков и девочек" дергал за пробку, пытаясь сорвать тугую печать с узкого горлышка.

IL·LÒGICA LOGÍSTICA

Després de tants comentaris gratuïts com s'han dit sobre el Logis-Penedès, el Logis-La Bisbal i tots els logis que puguin arribar a sortir a partir d'ara per salvar la humanitat baixpenedesenca de l'atur, cal posar un toc de serenor i, sobretot, els punts sobre les is.

La introducció massiva de la logística no reduirà l'atur, ans el contrari, l'augmentarà. La crisi ha minvat considerablement el trànsit de mercaderies. Els polígons logístics de l'Alt Camp que s'han iniciat s'han aturat i tenen greus problemes per rendibilitzar les inversions realitzades i per complir amb els compromisos adquirits amb els ajuntaments en matèria d'impostos, pactes econòmics i, sobretot, de llocs de treball. Si no hi ha activitat no es mou res. Si no es mou res no hi ha transport de mercaderies, què és la base de la logística. Probablement, si s'hagués construït el Logis el 2004, tal com pretenia la Generalitat, ara, quants dels hipotètics 4.000 treballadors dels Logis comarcals estarien en atur?

pdcim_11

La introducció massiva de la logística no reduirà l'atur, ans el contrari, l'augmentarà. La crisi ha minvat considerablement el trànsit de mercaderies. Els polígons logístics de l'Alt Camp que s'han iniciat s'han aturat i tenen greus problemes per rendibilitzar les inversions realitzades i per complir amb els compromisos adquirits amb els ajuntaments en matèria d'impostos, pactes econòmics i, sobretot, de llocs de treball. Si no hi ha activitat no es mou res. Si no es mou res no hi ha transport de mercaderies, què és la base de la logística. Probablement, si s'hagués construït el Logis el 2004, tal com pretenia la Generalitat, ara, quants dels hipotètics 4.000 treballadors dels Logis comarcals estarien en atur?

Un Baix Penedès que s'ha fet dependent de la construcció no pot apostar a ulls clucs pel sector logístic per sortir de la crisi. Dependre de la logística agreujarà encara més el problema ja que l'atur d'un sumarà a l'atur de l'altre.

El problema no és l'atur, és la conseqüència d'una comarca desestructurada que ha crescut per damunt de les seves capacitats d'organització econòmiques i ambientals.

En 10 anys hem doblat la població (1998=50.000 habitants; 2008=prop dels 100.000). Un creixement demogràfic del 100% en front del 20% que ha experimentat Catalunya.

Davant d'aquesta allau demogràfic, i tot i reconèixer el problema de la desmesura en els diferents plans que s'han intentat redactar –Pla Estratègic, Pla Territorial..- , les institucions segueixen fent ulls clucs als veritables problemes comarcals. Uns no han fet mai res i altres posen més llenya al foc amb les ARES -2.400 habitatges- que, una vegada ocupats, representaran una demanda de llocs de treball equivalents als que ofereixen les futures implantacions logístiques. Quin atur es vol reduir si no deixem de créixer caòticament per sobre de les nostres possibilitats?

No només ens han de preocupar els números vermells de l'atur sinó també els que el generen: creixement demogràfic desaforat, absència d'estratègia per potenciar i coordinar els sectors econòmics, manca d'organització del sector empresarial, absència d'idees per ordenar el Penedès sota uns criteris racionals, manca de lideratge polític.. Sense tenir en compte aquests factors, entre altres, afirmar que el Logis reduirà l'atur és un sil•logisme fals sense valor que cau en la demagògia i es treu de la màniga quan hi ha manca d'arguments o es vol desviar l'atenció del veritable problema.

Pel que sembla però, no hi ha ganes de baixar de la poltrona. Llàstima! Si enterréssim els falsos interessos i les megalomanies polítiques i ens poséssim a treballar pel territori, tots a una, podríem concebre encara una bona vegueria o preferiu que guanyi la tesi dels que afirmen que el Baix Penedès ja no té remei?

Pau Batlle, arquitecte http://paubatlle.blogspot.com/ Febrer 2009

он идет по ним, "скачать песню виктор цой группа крови" кровь на лице, во "Пять разбитых сердец" рту, в глотке.

Но у меня возникла насчет "игровые автоматы крейзи манки скачать" старины Билла новая теория.

Полагаю, ты и "смотреть игру лего ниндзя го" твоя группа могли заработать "Встретиться вновь" дозу облучения.

Закажи мне омаров с жареным "Валерий синельников книги скачать" картофелем по-французски и капустным салатом, ватрушек, "Сборник диктантов и проверочных работ по русскому языку. 2-4 классы. ФГОС" пол-бутылки нашего шампанского, чашечку кофе, лимонный "скачать виндовс хр бесплатно и без регистрации" шербет, самого старого коньяку из моего погреба и две "свойства решения задач линейного программирования" сигары.

Сейчас я должен был ясно мыслить и "бесплатный игровой автомат чукча" очень решительно действовать.

Ты оставляешь то, что знаешь, ради неизвестности.

Subcategories