Bosc Verd

Avís Legal

 

 
Titular: Col·lectiu ecologista Bosc Verd
Dades registrals: Registre d'associacions de la Generalitat:10487
NIF: G58918244
Adreça: C/ Escorxador 19-21 Vilafranca del Penedès
Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 
 
 
 

CONTINUEN ELS NYAPS DE LA MAT

Davant la impotència dels nostres governs, el projecte s'ha acabat imposant des de la UE amb qüestions tècniques molt discutibles email protegit

Les recomanacions de Monti es basen només en un sol treball, de l'empresa italiana CESI

Els últims esdeveniments relacionats amb la MAT, com la compareixença del president de l'AMMAT al Parlament, les declaracions de Mario Monti, o el debat sobre si cal compensar els pobles per on es preveu que passi la línia de 400 kW soterrada, m'han fet recordar que convindria refrescar la memòria. A vegades, fa la sensació que més que no tenir-ne, no se'n vol tenir.

Convé recordar que el mag Monti, en el seu darrer informe oficial i en reunions públiques, va reconèixer que hi hauria compensacions per al territori. Per exemple, a través d'un cànon pel transport d'energia que hi passés. No obstant això, ara es veu que ja no se'n recorda, o més aviat no se'n vol recordar, del que va escriure.

També caldria recordar que el document oficial del nomenament de Mario Monti com a coordinador europeu per a la interconnexió, li atorga un mandat que comença a Sentmenat i acaba a Baixàs. En canvi, en la darrera reunió amb les plataformes, va fer un malabarisme de mag assegurant que només l'havien nomenat per coordinar la línia des de Santa Llogaia fins a Baixàs. Aquestes declaracions contradiuen un informe de l'exministre d'Energia, Joan Clos, que li diu textualment al president de l'AMMAT que l'interlocutor vàlid per tractar temes sobre la línia des de Sentmenat és Mario Monti.

Davant d'aquesta situació, on els mandataris es passen els documents impunement per cert lloc, vàrem presentar una denúncia a la UE. Potser no prosperarà, però servirà per posar al descobert com es protegeixen entre ells els lleons de les altes esferes de la UE.

Però aquí no acaba tot. Mario Monti, en un comunicat que ha fet arribar a la Prefectura de Perpinyà, anuncia una partida de 225 milions d'euros per sufragar una part del cost del soterrament de la línia. Aquests diners serien per a l'empresa que els estats espanyol i francès han creat i no pas per als ajuntaments dels pobles per on passarà la línia. Aquests diners nostres, en temps de crisi econòmica, aniran a parar a mans d'unes empreses que tenen finalitats comercials perquè construeixin aquesta infraestructura «estratègica i vital per al mercat energètic de la UE».

El mateix Mario Monti reconeix que la línia es d'interès comercial. Doncs per què cal indemnitzar el territori, si des de la UE donen diners –a les empreses– per fer el soterrament? Ja no seria tant negoci per a elles si cal donar un cànon per energia transportada al territori; una vegada més es veu com treballen intensament, els lobbies.

I pel que fa a l'informe de Monti a la Prefectura de Perpinyà, estaria bé saber si les plataformes personades jurídicament en la tramitació de la MAT al nostre país l'han rebut. El que no ha pogut fer aquesta plataforma és anar al Parlament. En canvi, els nostres companys de la Catalunya Nord tenen subvencions directes de l'Estat, són rebuts pel ministre i són convidats als debats oberts sobre la infraestructura. Aquestes són les diferències en la forma de treballar a banda i banda dels Pirineus.

Tots aquests fets enllacen amb les crítiques que va rebre Monti al Parlament català per part del Col·legi d'Enginyers de Catalunya. Els enginyers consideren que és costós i tècnicament complicat fer el soterrament amb corrent continu i amb les dues subestacions monstruoses que està previst que es construeixin.

La Plataforma No a la MAT vàrem ser l'única que en les reunions telegràfiques amb Mario Monti a Girona vàrem demanar que les seves recomanacions no es basessin només en un sol treball, el de l'empresa italiana CESI, «els amics sicilians» del coordinador, tal i com va reconèixer. Com és possible que les recomanacions es basin en el treball d'una sola empresa? Ens agradaria saber quant han costat les recomanacions de Monti i l'informe de CESI, ja que ara tothom hi està supeditat tant tècnicament com política.

Des d'un bon començament, la MAT, i la seva tramitació, van néixer malament. Sense cap justificació vàlida, sense veritables diàlegs ni debats, sense fer cas de les alternatives proposades, sense escoltar el territori. Davant la impotència dels nostres governs, el projecte s'ha acabat imposant des de la UE amb qüestions tècniques molt discutibles. Aquest és el diàleg que promou la UE amb el territori. Ja es veu clar que Catalunya, des de Brussel·les, és considerat un territori tercermundista. Aquí, hi poden fer el que volen, això sí, amb l'ajut o el silenci dels nostres governants de torn. Gran part de la nostra política energètica es decideix a Brussel·les, on els lleons amics de Monti fan i desfan al seu gust.

Joan Martí

Cirurgià. Portaveu de la Plataforma No  a la MAT.

El Punt 27 de maig de 2009

Я двинулся по причалу вверх к зданию.

Поговорит с деканом Уитерсом, конечно.

Если недруг не ждал за поворотом, тогда ононаоно спряталось в кухне.

Это означает, что он ловкий пройдоха.

Даже те, кто работал в лаборатории уже не первый год, были подвержены нагоняющим "Radeon 9200 se драйвер скачать"страх видениям.

Гермес, обладавший огромным талантом в этой области, вскоре прославился как "Portable player скачать"самый выдающийся из магов.

Меня привлекли "прослушать mp3 и скачать mp3" к работе как единственного телепата, способного "рейтинг флэш игры" выполнить данную роль.

Но "скачать хранители игру" вы почувствовали неестественную природу нападения.

Я крепко вцепился в "ремонт автомобилей книги книги скачать" нее близ "возвращайся домой скачать песню" локтя и зажал, вытянув свои скрюченные пальцы по "скачать игру panzar" направлению к его "кемеровская карта области скачать" лицу.

Вся газетная свора с наслаждением "скачать для просмотра видео" набросится на меня, мечтая распять и повесить.

Силуэты "книга скачать джека лондона" гор четко вырисовывались в небе.

Поэтому "бот для дарк орбита , скачать" я упорно молчал и старался глядеть в сторону или в землю.

Bicicletada a Sant Cugat Sesgarrigues

Com cada any per aquestes dates el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una bicicletada popular dins el marc de les Festes de Sant Raimon 2010. Es tracta d’una passejada tranquil·la per gaudir i conèixer el nostre entorn més proper i ens acostarà al municipi de Sant Cugat Sesgarrigues. Els objectius que ens hem marcat a la sortida són tres:

  • Assaborir de les esplèndides vistes i paisatges de la nostra plana penedesenca, tot passejant en grup.
  • Reivindicar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport ideal i molt eficient per a  desplaçaments dins dels municipis i en especial, per als petits desplaçaments entre els pobles de la comarca. Volem aprofitar les festes per denunciar d’una manera lúdica que les administracions centren els seus esforços en potenciar l’ús del cotxe privat en detriment del transport públic, deixant a més, la bicicleta com una eina per al lleure.
  • Conèixer rutes segures per anar de Vilafranca als pobles del l’entorn. No és gens fàcil trobar aquestes rutes ja que les vies naturals estan ocupades per carreteres perilloses per a les bicicletes. Per això nosaltres busquem rutes alternatives per camins secundaris, sempre una mica més llargues i amb una mica més de desnivell que les vies naturals ocupades per les carreteres, però molt més segures, amables, boniques i tranquil·les.

La bicicletada popular es farà el proper diumenge 24 de gener a les 10 del matí a l’estació d’autobusos de Vilafranca. L’arribada està prevista per a quarts de dues del migdia. En un punt concret del recorregut gaudirem d’un petit aperitiu. La sortida és oberta a tothom i per a tots els públics (els més petits cal que tinguin el control adequat de la bicicleta).
Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

Он объявится, когда "Митяев песня скачать"сочтет нужным.

Марко Поло задумал убрать меня с помощью лжи и "Детские бесплатные игры винкс"хорошо продуманной интриги.

По "Скачать postal 2 nocd"правде говоря, пост Вождя Вождей совсем "Чертежи для моделирования"не для него.

Коротышка был вооружен длинным кривым ножом.

Во "Игра анабиоз сон разума"время этого танца корзина не перевернулась и "Играть в игру смертельная гонка"ее содержимое не высыпалось в толпу "Драйвер mustek scanexpress a3 usb скачать"Ливи крепко держала ее, как хороший официант поднос с полными до краев "Скачать бесплатно кряк для игр алавар"стаканами.

Она обещала, "Гончаров обыкновенное история скачать"что откажется от своего кошмарного намерения, если я украду у папаши Бассета "Игры мечи и сандалии"серебряную корову.

CONVIURE AMB ELS TÒXICS

No podem fer raonaments simples i demanar el que no és possible: la seguretat total email protegit

Sense insecticides no podríem obtenir aliments suficients per a una població creixent, especialment la dels països subdesenvolupats. Ara bé, el seu ús ha de ser controlat i mínim

La nostra societat no vol riscos i exigeix seguretat en tots els productes i activitats. És lògic, però és assolible en termes absoluts? És possible un medi ambient sense cap contaminació? Del tot, no. Una causa de contaminació ambiental és el foc i el fum que produeix, però sense foc o sense combustions no podríem viure, i la civilització no seria possible. No es podria cuinar o disposar de mitjans de transport, per exemple. La contaminació ambiental no és un fet recent. Quan l'home de les cavernes va controlar el foc per escalfar-se o bullir o rostir aliments, ja va començar a abocar al medi productes tòxics. Quan fem carn a la brasa és inevitable que gotes de greix caiguin sobre el caliu o la llenya encesa i es desprengui fum. En aquest fum hi ha unes substàncies cancerígenes, que es formen inevitablement quan s'escalfa greix a altes temperatures, anomenades benzopirens. Això passa encara que sigui carn de la millor i llenya dels boscos d'aire més pur. Vol dir això que cal renunciar a la carn a la brasa? No, vol dir que n'hem de menjar amb mesura, en el marc d'una dieta equilibrada, perquè la toxicitat de les substàncies és un concepte relatiu que depèn de la dosi. Com ja va dir al segle XVI el metge i alquimista Paracels, «la dosi fa el verí». No hi ha substàncies tòxiques en un sentit absolut, sinó que depèn de les quantitats ingerides i de la freqüència amb què ho fem. La vitamina A, per exemple, és essencial, però a dosis elevades és tòxica. Per tant, no podem fer raonaments simples i demanar el que no és possible, la seguretat total.

Un exemple il·lustratiu és el cas de l'insecticida DDT. Fa pocs dies hem sabut que l'ONU vol prohibir altra vegada del tot l'ús del DDT per eliminar el mosquit que transmet el paràsit que causa la malària o paludisme. Aquest insecticida ja estava prohibit des de fa temps a la majoria de països, per la seva toxicitat sobre persones, animals i el medi ambient, però l'any 2006 l'OMS (Organització Mundial de la Salut) en va tornar a recomanar un ús controlat a l'interior dels habitatges, com a una eina eficaç per eliminar el mosquit i evitar el paludisme. Usat amb cura d'aquesta manera s'evita una malaltia greu en poblacions de països subdesenvolupats que no tenen altres recursos per fer-ho. Dit d'una manera molt crua, s'evita una malaltia greu a curt termini i s'assumeix un mínim risc a llarg termini, optant pel mal menor. Ara, el Programa de les Nacions Unides per al Medi ambient i l'OMS tornen a plantejar que es pot combatre la malària sense DDT. Per aconseguir-ho cal fer servir més extensament mosquiteres, drenar las aigües estancades on creixen les larves del mosquit, plantar arbres que repel·leixen els mosquits, usar peixos i bacteris que els controlen i, sobretot, millorar l'atenció sanitària. Això té uns costos, més alts que fer servir el DDT, que les poblacions pobres no sempre poden assumir. La malària afecta i mata molta més gent que la grip nova que ara tant ens preocupa, el que passa és que ho fa en països pobres, injustament oblidats, i no en el confortable món desenvolupat. Les propietats insecticides del DDT van ser posades en evidència per Müller a principis dels anys 1940, i per això va guanyar el premi Nobel de medicina l'any 1948, abans que se'n coneguessin els efectes tòxics. En aquell moment va evitar moltes morts, no només pel paludisme, sinó també per altres malalties trameses per insectes, com el tifus exantemàtic. Optar pel DDT va ser positiu, ja que aquest tòxic va fer un servei. Els que tinguin una certa edat recordaran que als anys quaranta i cinquanta del segle passat fèiem servir colònies amb DDT i era útil per evitar problemes causats per insectes, i no passava res. Amb els recursos d'avui ja no és admissible continuar-lo utilitzant. Per tant, l'ús de substàncies potencialment tòxiques cal situar-lo en el context de cada moment.

Els aliments es produeixen en el medi ambient, i si aquest està contaminat, també ho estaran. Però sense insecticides no podríem obtenir aliments suficients per a una població creixent, especialment la dels països subdesenvolupats. En el fons disposem dels aliments que les plagues ens deixen. Ara bé, el seu ús ha de ser controlat i mínim, i amb insecticides més innocus que el DDT, limitant estrictament els residus en els aliments, però no en podem prescindir del tot, si més no fins ara. No és una qüestió de resignació, sinó de realisme amb base científica, i les actituds puristes no porten enlloc.

Abel Mariné

Catedràtic emèrit de nutrició i bromatologia. Facultat de Farmàcia. Universitat de Barcelona

El Punt, 22 de maig 2009

И увидишь не пройдет и недели, как малыш уже будет в животе Пу!

Билл, насколько я помню, всегда предпочитал пухленьких, пышнотелых красоток.

Просунув руку в образовавшееся отверстие, Римо нащупал шпингалет и бесшумно открыл окно.

Заходящее солнце озаряло эту страшную дуэль.

КЮРЕ и только КЮРЕ стояла между конституционным правлением и анархией.

Еще немного, начну вырезать бумажных куколок и втыкать солому в волосы.

к ресторану "скачать книгу мумий тролль"у Марио, на встречу с мистером Уилфридом "скачать ключ для доктор веб"Слинсби, лондонским управляющим целлюлозно-бумажной "антивирусы касперского ключ скачать"компании Парадена, Нью-Йорк.

Было бы "песня о школе скачать"невредно,-заметил Ходоунский,-если бы нас встретили где-нибудь хорошим "игры винкс новые превращения"обедом.

И этот стражник сообщил об "скачать программу сжатия для видео"этом Чиуну.

У "безплатно скачать видео зоофилию"меня чуть ноги не подкосились.

Несколько "наталья орейро скачать альбом"минут он молчал, потом глубоко "бесплатные андроид на скачать"вдохнул.

Когда он глядел вверх, он "музыка группы бумер скачать"видел над головой многоцветную паутину нитей.

Porta a porta

portaporta09

Наверно, "гроза пьеса краткое содержание" Анубис не зря потратил тысячу лет.

Совсем неплохо "изложение по русскому языку 9 класс гиа аудиозапись" для одного удара.

Она провела пальцем по "ЕГЭ 2013. Русский язык. Сборник заданий и методических рекомендаций" контурам одной из орхидей и "Метро: Башня. Метро. Эпидемия (трилогия)" размазала чернила.

и разлетелись каскадом сверкающих "скачать электронную библиотеку либрусека" алмазов.

Если хочешь "скачать вормс армагеддон" знать правду, сказала она, я "игры алладин бесплатно" думала о том, какую гиену стукнуть следующей.

От "скачать интересную программу на компьютер" удара его шея "скачать песни шаманов" свернулась на сторону так, что "психологических тестов скачать" он мог видеть свое плечо.

BANQUERS: PLAGA, MONSTRES O GÀNGSTERS?

A part d'Alemanya, on han estat qualificats de plaga, monstres i gàngsters, a d'altres països han caigut en picat el prestigi i la reputació dels banquers. Molts governs es plantegen oferir garanties o assegurança per a forats que ningú no sap exactament a quines proporcions poden arribar i, per tant, es demanen si no caldria pensar també en l'alternativa de la nacionalització de la banca

Com deia una columna de «The Economist», eliminar els actius tòxics d'uns bancs que figura que són vius, viables i rendibles, resulta molt més difícil, perquè els financers que van a demanar almoina encara ho fan en avió privat, traient pit i negant-se a fer les coses amb la necessària transparència
L'any 2005, Franz Münterfering, líder del SPD, es va referir als financers com la plaga de la llagosta. El 2008, va ser el president de la República Alemanya, Horst Köhler (democratacristià) el qui va titllar els banquers i caixers de monstres que calia domesticar i els va recordar que eren cada vegada més odiats per les seves grotesques i obscenes retribucions. I a primers del 2009, en plena crisi sistèmica, va tornar a la càrrega el líder socialista per atacar els banksters o gàngsters de la banca i acusar-los de representar una seriosa amenaça social i un perill per a la democràcia. Va matisar, això sí, que, al costat dels financers beatniks, piròmans i gàngsters, n'hi ha també de competents i responsables. Però va subratllar que els que havien assumit uns riscos imprudents eren els culpables d'un pla de rescat per restablir la confiança. Calia afegir-hi una mala banca que servís d'abocador per als residus tòxics dels actius contaminats, un pal·liatiu que fins i tot la patronal bancària considerava molt difícil d'empassar per part dels contribuents.
Riquesa abusiva
A part d'Alemanya, a d'altres països també han caigut en picat el prestigi i la reputació dels banquers. Molts governs es plantegen d'oferir garanties o assegurança per a uns forats que ningú no sap exactament a quines proporcions poden arribar i, per tant, es demanen si no caldria pensar també en l'alternativa de la nacionalització de la banca. Sobretot, si els diners dels contribuents anessin a parar, com fins ara, a les butxaques dels accionistes i als astronòmics bonus, dels executius. Ho sabien, que els 1.100 banquers caixers i bancaris més rics del món acumulen més riquesa que els 2.500 milions d'habitants més pobres del planeta? En realitat, el principal argument a favor de la propietat estatal és que ja ara l'Estat sigui, per exemple, el primer accionista del RBS i el propietari del Northern Rock. I l'inconvenient, que l'extracció del ronyó d'un donant per a un trasplantament és molt més complicada que la practicada a una persona morta. Com deia una columna de The Economist, eliminar els actius tòxics d'uns bancs que figura que, almenys oficialment, encara són vius, viables i rendibles, resulta molt més difícil, perquè els financers que van a demanar almoina encara ho fan en avió privat, traient pit i negant-se a fer les coses amb la necessària transparència.
Incorregibles
Salta, doncs, a la vista que aquests financers tallanassos són totalment incorregibles. Els governs i els contribuents estaven disposats a salvar-los, però esperaven que els receptors de l'ajut caritatiu es presentarien amb la gorra a la mà i un posat d'humilitat corresponent a la situació de nàufrag. I, al final, la seva compareixença ha estat de perdonavides i basada en la convicció que, quan ets massa gran perquè et deixin fer fallida i formes part d'un servei públic indispensable, pots continuar trepitjant fort i venir amb impròpies exigències. A Espanya, en lloc de cridar-los a l'ordre i reclamar-los per les bones allò que se'ls pot imposar des del BOE, se'ls demana que facin bondat. En canvi, als EUA, el president Obama els ha dit que està furiós perquè continuen cobrant les mateixes bonificacions superlatives d'abans i els acusa de ser uns irresponsables pocavergonyes. Obama va afegir que no pot ser que els bancs i les caixes no responguin davant de ningú i no funcionin amb absoluta transparència. Francesc Sanuy Advocat i exconseller de la Genralitat Grup Aribau El Punt, 29 d'abril de 2009

Не будем об этом говорить, Швейк!

Значит, и это прошло без промаха.

О том же, где укроется теперь сам Карлос, не должен знать никто, кроме одного-двух верных друзей.

Он сел, не отводя устремленных на меня глаз.

Это было напыщенное ничтожество, главным достижением которого было то, что Опекуны университета сделались подпевалами.

Осмелюсь доложить, господин обер-лейтенант, что за последнее время я не запомню ни одного такого случая.

Тем не менее "Винсент Ван Гог. Полное собрание живописи. В 2ух томах" факт оставался фактом.

Другие сложены хорошо, иные даже привлекательны.

Тему для разговоров найти нетрудно.

Вечнозеленые деревья скрывали нас, но мы ясно видели все происходящее.

Никто их не видел, чтобы он покинул этот зал после окончания рабочего времени.

Если он дает мне возможность узнать, где келья Мармидона.

Canigó

PENEDÈS CANIGÓ 2009

Шофер заверял, что это Мармонт "Родовое гнездо 23 лучших проекта современной загородной усадьбы" и есть, но вывески он "4000 примеров по математике 6 кл 4 часть" найти не мог и решил проверить.

Карфагенские купцы "1С Зарплата и управление персоналом 8.2" блокировали западную "Дельта-фактор" часть Средиземного моря и не допускали туда никого.

Нужны эти "Сразу говори по-итальянски" панели, чтобы считывать "Новейшие сочинения 5-9 кл. Все темы 2012" и запоминать электромагнитную матрицу вашей нервной системы.

И двое заговорщиков "Игра в классики" вновь начали звенеть мечами, "Великан который думал только о себе" выполняя сложные приемы фехтования.

x x "Обретение могущества и славы" x Кусты катились по пустыне, волоча за собой "Сивка-бурка" ветки в отчаянной, но тщетной попытке остановиться.

Не беспокойтесь, дорогой мастер, улыбнулся Аззи.

RODALIES DESEMPARADES

El tren perdut

Els trens no van, els que agafem cada dia, s'entén. Els altres, de conya. A vegades trigues menys per anar a Madrid que a Barcelona. No hi ha dret! Mira que en fa d'anys es va dir, per activa i per passiva, quan el moviment “COPALTAV” i els aleshores “progres” d'Iniciativa insistien en demostrar que les inversions cap a l'AVE deixarien rodalies desemparades. Llavors, els grans mandataris locals defensaven l'AVE per damunt de tot. Com qui adora la vaqueta d'or ens enlluernen amb paraules màgicament buides: sostenibilitat, creixement, progrés, qualitat de vida, AVE..

Un d'aquests mandataris defensor de l'AVE era l'alcalde, i ho torna ser ara, del tren-rodalies-vendrell2Vendrell, una de les nostres capitals urbanísticament més desestructurades. Ara denúncia, com si d'un descobriment de primera mà es tractés, que l'estació de la seva ciutat és tercermundista. Arriba tard, senyor mandatari de tota la vida! Fa més d'una dècada que un humil moviment de dones i homes ja ho denunciaven i ho feien amb coneixement, amb propostes, amb alternatives, seriosament i científicament. Però noi! Quan toca blanc, toca blanc, tot i veure's negre.

Seguirem fent cas dels qui manen perquè seguirem votant-los, tot i estar equivocats, perquè un diari, una tele o una ràdio, recullen les seves paraules i les amplifiquen dins els nostres obedients cervells. I seguirem votant a qui ens enganya, potser perquè a l'escola, o la nostra catòlica àvia, vés a saber! ens han inculcat que hem de confiar en les persones. Però cal no confondre-les amb un partit quan esdevé màquina de poder, llavors res l'atura i l'humà esdevé un número. Mentre els trens no vagin a l'hora i les estacions siguin tercermundistes estem, democràticament parlant. fora de cobertura.

Pau Batlle

Arquitecte

http://paubatlle.blogspot.com/ Abril de 2009

Мне однажды это помогло, проговорила она.

Говорят, некоторое время Небопа безуспешно его разыскивал, "скачать грамматику голицынский"однако вскоре битвы закончились, и он "скачать прогу everest"никогда больше не будил своих воинов.

Путь от реки "дальнобойщики песню скачать"до форта он помнил хорошо.

В колледже я чуть не завалил "скачать голоса для навигатора навител"демонологию.

Впрочем, до гвоздя надо было "аська скачать последнюю версию"еще добраться.

Распрощавшись с городом-сном, он стал подниматься "Настольный театр теней. Курочка Ряба. Красная Шапочка"по отлогому холму.

Я закрыл за собой "Три медведя. Русская народная сказка" дверь, положил "Цифровое фото без напряга Полноцветное издание" в карман ключ и бросил дипломат "Крылатые латинские выражения" на ближайший стул.

Так же "Странное путешествие мистера Долдри. Роман" как и ты, Тмер и "Решаем примеры" Таббл в черном списке.

У тебя "Родари Большая книга сказок" много имен, леди Эйрадис.

Но для "Рисуем по образцу Развиваем координацию движений руки 4-5 лет" компетентного колдуна они были всего лишь.

Во-вторых, наше "Лучшие в мире салаты винегреты заправки и соусы" дело не рассматривалось в "Врангель" суде, и, само собой разумеется, "Волшебная кружка. Сказочная история" у нас не было адвоката.

Небопа придумал отряд смертельных бойцов.

Ваш побег назначен "русификатор для mount and blade" на сегодняшний вечер.

и намного приятнее "скачать chrome google 18" отмокать в горячей "Мифы и легенды Древней Греции" ванне.

Надо будет поддразнить этим Висс.

Тут трудно провести "ЕГЭ. Обществознание. Полный справочник" четкую границу, сказал он "гаврош краткое содержание" в конце концов.

Дуга его "Окна" раскачивания шла продольно тому туннелю, "скачать индийское кино бесплатны" который я теперь называл своим домом.

Пока Медичи и "скачать программу на нокию" Савонарола спорили "игровые автоматы играть бесплатно грибы" друг с другом, Мак изо всех сил "Настоящая химия для мальчиков и девочек" дергал за пробку, пытаясь сорвать тугую печать с узкого горлышка.

Subcategories