Bosc Verd

Caminada al Montgròs del Garraf

Aquest diumenge 11 de març el Col·lectiu Bosc Verd organitza una nova caminada popular al Montgròs del Garraf (Sant Pere de Ribes)  que anirà guiada per l’excursionista penedesenc Toni Inglada.

La nostra caminada tindrà el seu inici i final en el conjunt de les edificacions d'origen medieval de Sota-Ribes, amb el castell de Ribes o de Bell-lloc (segles X-XI) declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, l'església vella i els edificis adjacents. Un altre edifici històric que veurem en el nostre itinerari és l'ermita de Sant Pau protegida com a Bé Cultural d'Interès Local, situada damunt d'un petit turó, es un dels punts més emblemàtics de la població de Ribes.

La proposta per assolir el cim del Montgròs del Garraf és caminar principalment per la seva obaga, es a dir per la part més verda, mitjançant uns camins que discorren per uns ben conservats boscos de pi blanc i amb esplèndides vistes, si el dia ho permet.

Sortirem amb cotxes particulars a les 09:00 hores de l'Estació de Vilafranca del Penedès,  des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l'inici de la caminada.

És una caminada gratuïta i oberta a tothom. Cal portar calçat adequat per caminar, aigua i esmorzar.

IV Caminada solidària en benefici de la Marató de TV3 2017

 L'Institut d’Estudis Penedesencs, el Centre Excursionista del Penedès i el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitzen la IV Caminada Popular Solidària en benefici de la Marató de TV3 al voltant de Santa Maria de Bellver (Font-Rubí) pel diumenge 12 de novembre.

Ens trobarem  a l’aparcament de terra de l’avinguda de la Pelegrina (al costat de l’Hospital de Vilafranca) a les 8:30. Sortirem en cotxes particulars fins a l’inici de la caminada davant de l’església parroquial de Santa Maria de Bellver. Es prega la màxima puntualitat. Cal portar esmorzar, beguda i calçat adient per a camina, es recomana de portar pals per caminar.

L’arribada està prevista per les dues.

Informació del recorregut a caminades.info

Bona excursió a tothom!!!

Caminada #SotpAgroparc

Des de la plataforma #StopAgroparc ús informem que el proper diumenge 4 de febrer realitzarem una caminada a Can Mata d'Abelló, la zona on volen construir un Agroparc l'empresa Casa Ametller i coneixerem cóm pot afectar el projecte en aquest entorn.

Es faran 2 sortides simultànies des de Gelida (al polígon Gelidense) i des de Sant Llorenç d'Hortons (al pàmpol) a les 9h. També sortirem a les 8:15 en cotxes des de Vilafranca, a l'aparcament de terra a l'avinguda La Pelegrina (al costat de l'Hospital de Vilafranca) per anar a Sant Llorenç d'Hortons.

La sortida és totalment gratuïta i es podrà adquirir la samarreta de la plataforma, cal dur calçat còmode, esmorzar i aigua.

La plataforma #StopAgroparc prioritzem preservar els espais agraris i forestals del Penedès i no estem d'acord que Casa Ametller construeixi aquest Agroparc de 121 hectàrees, en una zona catalogada com a sòl no urbanitzable i d’especial protecció de la vinya en els planejaments locals, comarcals i territorials. L’Agroparc contempla una zona industrial de 14,2 ha en sòl no urbanitzable.

Ajornem la bicicletada

El Col·lectiu Bosc Verd ajorna la bicicletada del 22 d'octubre per motius tècnics. En breu anunciarem la propera data.

Disculpeu les molèsties.

Seguiment de les caixes niu 2018

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza pel proper diumenge 28 de gener una sortida de seguiment de les caixes niu que tenim instal·lades al bosc de Les Graus.

Les caixes niu són caus artificials que es posen per pal·liar la manca de forats naturals als nostres boscos, degut a la tala d'arbres vells abans d'envellir. Les caixes que tenim penjades són per a les mallerengues, uns ocells insectívors que ens permeten gaudir d'un bon control plaguicida, ja que s'alimenten normalment d'insectes, ja siguin ous, larves, ninfes o adults. Es col·loquen caixes niu per tal de fer un seguiment de la població d'ocells i donar a conèixer les diferents espècies d'ocells i els problemes que pateixen.

Sortirem a les 10:30 del matí de l'aparcament de terra situat al costat de l'Hospital Comarcal de Vilafranca. Cal portar calçat adequat per caminar. La sortida és oberta a tothom i gratuïta.

Hiện nay, có rất nhiều trang thể thao bóng đá trực tuyến, nhưng đa số đều có những quảng cáo hoặc chất lượng ko cao hoặc phát lậu, Chúng tôi socolive với bản quyền trực tiếp phát sóng trực tiếp , hứa hẹn sẽ cung cấp cho các bạn những trận bóng đá hấp dẫn nhấtxem bóng đá trực tuyến

Kênh của chúng tôi luôn luôn thân thiện với tất cả mọi người, mitomcung cấp những trận đấu trực tiếp của Việt Nam và toàn cầu, với video Full HD , ko lag ko giật, đảm bảo cung cấp cho bạn những giây phút bóng đá tuyệt vời nhất

Được xem là một trang bóng đá hàng đầu Việt Nam, chúng tôi cung cấp cho khán giả tất cả các trận đấu , trực tiếp tại hiện trường, bạn có thể đón xem tất cả các giải đấu tại đây xoilac , nơi mà bạn có thể thỏa mãn niềm đam mê với bóng đá mà không lo bị dán đoạn vì chất lượng trang kém

Ở đây chúng tôi cung cấp những trận bóng hấp dẫn nhất , với hình ảnh sắc nét, trang web thân thiện với tất cả mọi người Việt Nam, hãy nhấn vào và đặt 90p lịch cho trận đấu mà bạn yêu thích nào

Se suspèn la caminada de la fira Eco Sant Cugat

Donada la transcendència del moment històric que estem vivint el Col·lectiu Bosc Verd suspèn la caminada popular del proper diumenge dia 24 de setembre, que es realitzava  per l’entorn de Sant Cugat Sesgarrigues en motiu de la fira Eco Sant Cugat, per tal que tothom pugui  participar a les mobilitzacions previstes per aquest dia.

Col·lectiu Bosc Verd

Caminada a Sant Joan de la Maçana

Aquest diumenge 21 de gener el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una nova caminada popular a la capella de Sant Joan de la Maçana (Font-Rubí) que anirà guiada per l’excursionista penedesenc Toni Inglada.

Sant Joan de la Maçana és una petita capella d'estil romànic situada dalt d'un petit turó emboscat, enmig de vinyes i camps de conreu, ben propera a la gran masia de la Maçana. Aquesta antiga construcció està documentada des de l'any 1120 i també està dedicada a Santa Apol·lònia. Va ser incendiada i malmesa l'any 1936 i posteriorment restaurada. Recentment hi han situats cartells que indican la seva ubicació.

En aquesta caminada passarem per camins històrics, veurem singulars masies i trepitjarem les contrastades terres penedesenques.

Sortirem amb cotxes particulars a les 09:00 hores de l'Estació de Vilafranca del Penedès,  des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l'inici de la caminada.

És una caminada gratuïta i oberta a tothom. Cal portar calçat adequat per caminar, aigua i esmorzar.

Caminada nocturna 2017

Aquest dissabte 8 de juliol a les 22:00 hores, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una nova edició de la caminada popular nocturna a la muntanya de Sant Pau (Vilafranca) que anirà guiada per l’excursionista penedesenc Toni Inglada.

La muntanya de Sant Pau és un lloc emblemàtic per la gent de Vilafranca, un espai natural proper que ens ofereix una panoràmica de la vila excel·lent des del seu  mirador. I de nit, aquesta imatge de la vila des de dalt la muntanya pren força i ens ofereix un mosaic de llums i colors, sota un cel d’estiu. És d’aquesta manera que la nostra entitat celebra cada any l’arribada de l’estiu, caminant i gaudint d’aquest paisatge nocturn.

A l’arribada al mirador oferirem als caminaires cava, coca i xocolata.

Sortirem a les 22:00 hores de la plaça de la Font dels Alls de Vilafranca. La sortida és oberta a tothom i gratuïta. Cal portar aigua, llanterna i calçat adequat per caminar. Es recomana portar armilla reflectant.
Us recordem que podeu trobar el calendari de les activitats previstes per aquest 2017 a la pàgina web de l'entitat (www.boscverd.org)

 

Subcategories