Bosc Verd

4a Caminada popular de la Fira Eco Sant Cugat

Aquest diumenge 25 de setembre, el Col·lectiu Bosc Verd celebrarà la 4a caminada popular de la Fira Eco Sant Cugat, que serà guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada.

L'itinerari de la caminada ens permetrà gaudir en companyia de l'entorn natural de la nostra comarca, tot passant per interessants i emblemàtics punts penedesencs. La caminada és gratuïta, de nivell fàcil i té una durada d'unes 4 hores.

Els punts de sortida de la caminada són:

  • A les 8:30 hores de l'estació de busos de Vilafranca, lloc des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a Sant Cugat Sesgarrigues.
  • A les 9:00 hores a la plaça de l'església de sant Cugat.

Al finalitzar l'activitat hi haurà un refrigeri per a tots els participants i és tindrà l'ocasió de visitar la Fira. Cal portar calçat adequat per caminar, aigua i esmorzar. La caminada compta amb el suport de l'ajuntament i Mas Comptal.

Us esperem a tots a la caminada i a la Fira! Adjuntem l'enllaç amb la programació d'aquesta edició de l'Eco Sant Cugat.

http://www.ecosantcugat.cat/edicio-2016/

Caminada a l'entorn de la Font del Llinars

El Col·lectiu Bosc Verd organitza una caminada pel proper diumenge dia 8 de maig per l’entorn de la Font del Llinars. La sortida estarà guiada per l’excursionista penedesenc Toni Inglada.

Es tracta d’una caminada circular pels voltants de la font de Llinars, a la serra de Font-rubí i dintre de l'Espai Natural Protegit Capçaleres de l'Alt Foix.Es passarà per llocs tan interessants com són Mas Vallet, Masia de Bolet, la font de Conilles, Coll de la Barraca i la font de Llinars, entre d'altres bonics indrets.

Aquesta caminada està inclosa dintre del marc del cicle d'activitats "Rius amb vida al Penedès".

Sortirem a les 9:00 del matí de l’estació d’autobusos de Vilafranca, des d’on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l’inici de la caminada. La sortida és oberta a tothom i gratuïta. Cal portar aigua, esmorzar i calçat adequat per caminar.

Caminada nocturna a la muntanya de Sant Pau

Aquest dissabte 2 de juliol a les 22:00 hores, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una nova edició de la caminada popular nocturna a la muntanya de Sant Pau (Vilafranca) que anirà guiada per l’excursionista penedesenc Toni Inglada.

La muntanya de Sant Pau és un lloc emblemàtic per la gent de Vilafranca, un espai natural proper que ens ofereix una panoràmica de la vila excel·lent des del seu  mirador. De nit, aquesta imatge de la vila des de dalt la muntanya pren força i ens ofereix un mosaic de llums i colors, sota un cel d’estiu. És d’aquesta manera que la nostra entitat celebra cada any l’arribada de l’estiu, caminant i gaudint d’aquest paisatge nocturn.

Enguany la caminada serà especial ja que celebrarem els 30 anys d’existència de l’entitat i volem compartir amb tothom aquest moment.

Sortirem a les 22:00 hores de la plaça de la Font dels Alls de Vilafranca. La sortida és oberta a tothom i gratuïta. Cal portar aigua, llanterna i calçat adequat per caminar. Es recomana portar armilla reflectant. A l’arribada al mirador oferirem als caminaires cava, coca i xocolata.

Us recordem que podeu trobar el calendari de les activitats previstes per aquest 2016 a la pàgina web de la nostra entitat (www.boscverd.org)

Esteu tots convidats!

Caminada infantil 2016

Aquest diumenge 17 d’abril, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una caminada popular INFANTIL pels voltants de La Muntanyeta (Olèrdola).

Aquesta caminada està pensada per a que els més petits de casa gaudeixin d’un recorregut per un entorn natural molt proper a Vilafranca, que compta amb algunes sorpreses que els infants hauran d’anar descobrint durant l'itinerari.

Aquest any, els vigilants de la galàxia ens han enviat uns missatges molt preocupants " ... SOS ... la Terra està en perill". Per això és molt important que vinguin tots els nens i nenes a la caminada, ens caldran totes les mans possibles per solucionar el problema i ajudar als vigilants.

Sortirem a les 11:00 hores del matí de l’aparcament de La Muntanyeta (a Moja). La caminada és oberta a tothom i gratuïta. Cal portar aigua i calçat adequat per caminar.

 

Canvi el l'activitat del Medita Natura

Hem introduït un canvi en l'activitat del Medita Natura d'aquest diumenge. En principi l'únic condicionant que hi havia per participar a l'activitat era tenir més de 16 anys. Tot i que aquesta activitat no està pensada per a infants, a criteri dels pares, aquests podran venir sempre i quan es facin càrrec d'ells.
Salutacions,

Caminada popular pels voltants dels Colls-Miralpeix

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza per aquest diumenge 14 de febrer una caminada popular pels voltants dels Colls-Miralpeix, que anirà a càrrec de l'excursionista penedesenc Toni Inglada.

L'Espai d'Interès Natural dels Colls-Miralpeix és una de les zones amb major superfície sense urbanitzar del litoral entre les ciutats de Barcelona i Tarragona, en la que fa més de dues dècades una plataforma formada per una cinquantena d'entitats varen defensar la seva preservació. Fruit d'això, l'any 2006 es concreta la creació d'un consorci supramunicipal per a la gestió d'aquest espai natural que pertany als municipis de Sitges, Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes.

El consorci dels Colls-Miralpeix és un organisme públic creat amb l'objectiu de gestionar d'una manera sostenible els àmbits costaner, marí i terrestre de la comarca del Garraf, afavorint la connectivitat biològica d'aquests espais amb el Parc del Garraf, el Parc d'Olèrdola i el Parc del Foix.

L'Espai Natural dels Colls-Miralpeix presenta dues cares ben diferenciades. Arran de mar hi trobem petites cales entre zones rocoses més elevades i amb espectaculars penya-segats. Per altre banda, a l'interior el paisatge es transforma en uns boscos de gran densitat, amb unes obagues força humides que contrasten amb la part més marítima. Tot plegat forma una perfecte unió entre el verd intens de la vegetació i l'extens blau del mediterrani.

La nostra caminada, de nivell fàcil, passarà per bona part de la zona de Miralpeix, pertanyent al terme municipal de Sitges i dins d'aquest preciós espai natural com és els Colls-Miralpeix.

Sortirem a les 9:00 del matí de l'estació d'autobusos de Vilafranca, des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l'inici de la caminada. La sortida és oberta a tothom i gratuïta. Cal portar aigua, esmorzar i calçat adequat per caminar.

Medita Natura 2016

El diumenge 12 de juny, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una activitat de ioga i tactoteràpia, el MEDITA NATURA, realitzada en simbiosi amb l'entorn natural.

MEDITA NATURA pretén crear un espai en el que maridem natura, ioga i meditació. Sovint cerquem la natura per relaxar-nos i retrobar-nos. Al MEDITA NATURA farem petits exercicis de ioga que ens ajudaran a gaudir encara més del nostre entorn i també farem un tast de tactoteràpia, de consciència corporal i meditació, que ens ajudarà a treure les cuirasses que ens dificulten obrir-nos i gaudir, endinsant-nos en nosaltres mateixos.

Sortirem a les 10:00 hores del matí de l'aparcament de terra de l'Hospital Comarcal de Vilafranca, des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l'espai on realitzarem l'activitat, un indret tranquil i boscós, proper a Vilafranca. De les 10:30 a les 11:30 realitzarem la sessió de ioga i de les 12:00 a 14:00 hores realitzarem la sessió de tactoteràpia.

IMPORTANT: Cal portar esterilla, coixí, roba còmode i aigua. L'activitat és gratuïta i oberta a tothom, a partir de 16 anys.

Us hi esperem!

 

Caminada popular pels entorns del Castellot

Aquest diumenge 17 de gener, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza una caminada popular pels entorns del Castellot (terme municipal de Castellví de la Marca). La sortida estarà guiada per l’excursionista penedesenc Toni Inglada.

El municipi de Castellví de la Marca encara manté un caràcter rural, gràcies al qual podem fruir d'uns bonics i a la vegada interessants paisatges de vinyes i boscos, entre els quals es troben diferents monuments i algunes masies d'interès historicoartístic. Entre aquests destaca de manera especial el que queda d'una torre d'homenatge del segle X coneguda popularment com el Castellot, la qual estava integrada en un recinte medieval emmurallat on és annexa l'antiga capell de Sant Miquel.

El conjunt es troba situat a 468 m d'altitud, des d'on, en un dia clar, s'obté una excel·lent panoràmica de la plana del Penedès. En aquest privilegiat punt, des de fa un temps, hi trobem una curiosa escultura metàl·lica, es tracta d'una ben treballada Rosa del Vents, obra de l'artista penedesenc Joan Rovira. El nostre itinerari a peu tindrà com a punt d'inici i final el barri de Les Cases Noves de la Riera, pujant de forma progressiva per el preciós corriol de l'obaga del Castellot fins arribar al cim on és previst esmorzar.

Després de la visita prendrem el camí de descens, passant pel bonic sender paral·lel al torrent de Gomila i per la masia de la Torreta. Per a continuació trobar la vella església de Sant Sadurní de Castellví, d'estil romànic i construïda entre els segles XI i XII. Malauradament, en la actualitat està en estat precari de conservació. De nou arribarem a l'obaga, la part més verda de l'entorn del Castellot, havent realitzat una ben interessant volta circular al Castellot de Castellví de la Marca.

Sortirem a les 9:00 del matí de l’estació d’autobusos de Vilafranca, des d’on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l’inici de la caminada. La sortida és oberta a tothom i gratuïta. Cal portar aigua, esmorzar i calçat adequat per caminar.

Us recordem que podeu trobar el calendari de les activitats previstes per aquest 2016 a la pàgina web de la nostra entitat (www.boscverd.org)

Subcategories