Bosc Verd

Sortida de seguiment de les caixes niu al bosc de Les Graus

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza per aquest diumenge 13 de desembre una sortida de seguiment de les caixes niu que tenim instal·lades al bosc de Les Graus.

Les caixes niu són caus artificials que es posen per pal·liar la manca de forats naturals als nostres boscos, degut a la tala d'arbres vells o a les plagues naturals (que han malmès certes poblacions d'arbres com és el cas de la grafiosis amb l'om o la processionària amb els pins). Les caixes que tenim penjades són per a les mallerengues, uns ocells insectívors que ens permeten gaudir d'un bon control plaguicida, ja que s'alimenten normalment d'insectes, ja siguin ous, larves, ninfes o adults. Es col·loquen caixes niu per tal de fer un seguiment de la població d'ocells i donar a conèixer les diferents espècies d'ocells i els problemes que pateixen.

Sortirem a les 10:00 del matí de l'aparcament de terra situat al costat de l'Hospital Comarcal de Vilafranca. Cal portar calçat adequat per caminar. La sortida és oberta a tothom i gratuïta.

Canvi de data de la caminada a Sant Cugat Sesgarrigues

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd informa que la caminada prevista per al diumenge 27 de setembre, es suspèn i es trasllada al diumenge 4 d'octubre, per a coincidir amb la celebració de la Fira Eco Sant Cugat.

Us esperem a tots aquest dia per a gaudir de la caminada i també de la Fira!

Més endavant us farem arribar la informació de la caminada.

Disculpeu les molèsties,

 Col·lectiu Bosc Verd

IIa Caminada Solidària en benefici de La Marató de TV3

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, el Centre Excursionista del Penedès, l'Institut d'Estudis Penedesencs i l'Agrupament Escolta, hem organitzat pel diumenge 15 de novembre la IIa Caminada Solidària en benefici de la Marató de TV3.

El recorregut es desenvoluparà pels voltants dels Pèlags de Vilobí i passarà pel nucli medieval de Grabuach i el bosc de Les Graus, espai on s'esmorzarà. La caminada compta amb una petita xerrada a càrrec de la geòloga i membre de la Secció de Natura de l'IEP, Anna Mascaró.

El punt de sortida és a les 8:30 hores a l'aparcament de terra de l'Hospital Comarcal, lloc on es podran fer els donatius (voluntaris) i des d'on ens organitzarem per marxar al punt d'inici de la caminada (en cotxes particulars), que serà l'aparcament de les Caves Vallformosa. Allà començarem a caminar.

Els donatius són voluntaris. I amb 10€ hi ha una samarreta de regal.

És una caminada senzilla, oberta a tothom, i planera. Cal portar calçat adequat per caminar, aigua i esmorzar. El recorregut és de 11,5 quilòmetres.

Us hi esperem!

Caminada nocturna a la muntanya de Sant Pau 2015

El dissabte 4 de juliol, gaudirem d'una nova edició de la caminada popular i nocturna per la muntanya de Sant Pau, que com sempre, anirà guiada per l'excursionista Toni Inglada.

La muntanya de Sant Pau és un lloc emblemàtic per a la gent de Vilafranca, un espai natural molt proper que ens ofereix una panoràmica de la vila excel·lent des del seu mirador. Com cada any volem gaudir d'aquest caminada i d'aquesta panoràmica de la vila, celebrant l'arribada de l'estiu, caminant i observant aquest paisatge nocturn.

A l'arribada al mirador, oferirem als caminaires cava i coca amb xocolata. Aquest petit tastet, estarà amenitzat per un grup de música tradicional i popular.

La sortida és gratuïta i oberta a tothom. Cal portar aigua, llanterna o frontal i calçat adequat per caminar. Es recomana portar armilla reflactant.

Sortirem a les 22.00 de la plaça de la Font dels Alls.

Esteu tots convidats!

Bicicleatada a Sant Sebastià dels Gorgs

Aquest diumenge 18 d’octubre, el Col·lectiu Bosc Verd, organitza una bicicletada popular. Realitzarem  un itinerari circular que sortirà de Vilafranca, cap a Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Sebastià dels Gorgs i tornada a la nostra vila, transitant per camins entre vinyes. El recorregut serà aproximadament de 17 kilòmetres.

L'objectiu de la bicicletada és mostrar un itinerari rural que ens farà gaudir d'un paisatge molt tranquil tot reivindicant alhora l'ús de la bicicleta com a transport saludable, no contaminant i alternatiu al vehicle privat.

Sortirem a les 10 del matí a l’aparcament de terra de l’Hospital de Vilafranca. La sortida és oberta a tothom i per a tots el públics. Els nens/es que vinguin han de tenir domini de la bicicleta.

Caminada popular pels voltants de Les Fonts de la Llacuna

El Col·lectiu Bosc Verd organitza per aquest diumenge 10 de maig una caminada popular pels voltants de les Fonts de La Llacuna. La caminada anirà guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada.

La caminada transcorre íntegrament pel municipi de La Llacuna i dins de l'espai natural protegit Sistema Prelitoral Central, realitzant una volta circular a peu per les boscoses muntanyes que envolten aquetsa preciosa vall del terme.

Iniciarem aquest interessant recorregut en el mateix poble de La Llacuna, per a prendre camí vers la font del Pla Novell que es troba propera dels masos de les Vilates i també ben a prop de l'antiga masia dels Casals. És tot en el seu conjunt, un lloc de gran bellesa natural que convida a gaudir-ne una bona estona, si el dia ho permet, fet que aprofitarem per esmorzar i fer la fotografia de grup.

Seguirem l'excursió caminant per entre bosc i verds camps de conreu fins arribar al nucli de població de Rofes, on tot passant pel costat del seu antic molí fariner, prendrem un corriol a tocar del torrent ubicat en un feréstec congost, que seguirem fins a trobar la font de la Grau, amagada en un ombrívol i bonic racó.

Ben a prop d'aquest punt hi ha la font del Teix, situada en un espai més ampli des d'on arribarem a la masia de cal Martinet, per a continuació seguir camí fins arribar a l'abundosa font dels Horts, que com el seu nom indica, feia un important servei en el rec dels cultius d'horta, ubicada al peu de la serra de La Llacuna i en un lloc fresc i agradable.

Tornarem al punt d'inici, després de conèixer millor el paisatge d'aquests bonics indrets, tanmateix com algunes de les seves més emblemàtiques fonts.

La sortida és a les 8:30 hores de l'aparcament de terra del costat de l'Auditori Municipal de Vilafranca, lloc des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l'inici de la caminada.

Sortida gratuïta i oberta a tothom. Cal portar aigua, esmorzar i calçat adequat per caminar.

Caminada popular Fira Eco Sant Cugat 2015

En aquesta nova edició de la Fira Eco Sant Cugat, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza amb la col·laboració de l'ajuntament del municipi, la 2a caminada popular pels voltants de Sant Cugat Sesgarrigues, prevista per aquest diumenge 4 d’octubre.

Com cada any, tindrà com a objectiu mostrar els punts emblemàtics dels termes municipals de Sant Cugat Sesgarrigues i d'Avinyonet del Penedès, tot passant per llocs tant interessants pel ric patrimoni arquitectònic penedesenc,com la capella de la Mare de Déu de Llinda, l'antic monestir de Sant Sebastià dels Gorgs o l'església de Sant Pere d'Avinyó.

La caminada és gratuïta i de nivell fàcil. Finalitzarà aproximadament cap a les 13 hores, amb un refrigeri per als participants (amb la col·laboració de Mas Comtal). Posteriorment, és tindrà la ocasió de visitar l'Eco Fira. 

Els punts de sortida de la caminada són:

  • A les 8:30 hores de l'estació d'autobusos de Vilafranca, lloc des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a Sant Cugat Sesgarrigues.
  • A les 9:00 hores a la plaça de l'església de Sant Cugat.

Cal portar calçat adequat per caminar, aigua i esmorzar.

2a caminada popular infantil

EL Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza per aquest diumenge 26 d'abril la 2a una caminada popular infantil, enguany per la Muntanyeta i els seus voltants (Moja-Olèrdola).

L'any passat es va celebrar la primera edició d'aquesta caminada i va tenir una acollida i una participació molt bona. Es tracta d'un itinerari molt fàcil per als infants (d'uns 4 km) que compta amb diferents jocs i proves.

Enguany, uns cavernícoles han perdut en Dino i en Saurus, les seves mascotes, i caldrà ajudar a trobar-los, tot coneixent l'entorn que ens envolta.

La sortida és gratuïta i oberta a tothom. Cal portar calçat adequat per caminar i aigua. Hi haurà un petit aperitiu i sucs per als nens i nenes.

Sortirem a les 10:00 hores de l'aparcament de la Muntanyeta (Moja).

 

Subcategories