Bosc Verd

Canvi de data de la caminada a Sant Cugat Sesgarrigues

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd informa que la caminada prevista per al diumenge 27 de setembre, es suspèn i es trasllada al diumenge 4 d'octubre, per a coincidir amb la celebració de la Fira Eco Sant Cugat.

Us esperem a tots aquest dia per a gaudir de la caminada i també de la Fira!

Més endavant us farem arribar la informació de la caminada.

Disculpeu les molèsties,

 Col·lectiu Bosc Verd

Xerrada sobre Ecologia Emocional

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza per al proper dimecres 22 d'abril una conferència sobre L'ECOLOGIA EMOCIONAL, que es realitzarà a les 19:30 hores a l'Associació de Veïns de La Girada (Vilafranca).

L’Ecologia Emocional és l’art de gestionar, de forma sostenible, el nostre món emocional de manera que la nostra energia afectiva s'orienti al nostre creixement personal, augmenti la qualitat de les nostres relacions i millori el món en què vivim. L’Ecologia Emocional ofereix un plantejament nou, creatiu i revolucionari en educació emocional que treballa alhora aspectes educatius emocionals i mediambientals, i que aposta per formar un nou model de persona: la persona emocionalment ecològica.

La persona emocionalment ecològica, és una persona que se sent responsable de la seva vida; que decideix ser part de la solució i no del problema; amb consciència ecològica i emocional; que forma part d’un tot; i que coneix que les seves accions i la manera de gestionar les seves emocions tenen un impacte en ella mateixa, en els altres i en el món.

Aquesta conferència s'organitza conjuntament amb l'AAVV de La Girada. Convidem a tothom a participar-hi!

Col·lectiu Ecologista Bosc Verd

Caminada nocturna a la muntanya de Sant Pau 2015

El dissabte 4 de juliol, gaudirem d'una nova edició de la caminada popular i nocturna per la muntanya de Sant Pau, que com sempre, anirà guiada per l'excursionista Toni Inglada.

La muntanya de Sant Pau és un lloc emblemàtic per a la gent de Vilafranca, un espai natural molt proper que ens ofereix una panoràmica de la vila excel·lent des del seu mirador. Com cada any volem gaudir d'aquest caminada i d'aquesta panoràmica de la vila, celebrant l'arribada de l'estiu, caminant i observant aquest paisatge nocturn.

A l'arribada al mirador, oferirem als caminaires cava i coca amb xocolata. Aquest petit tastet, estarà amenitzat per un grup de música tradicional i popular.

La sortida és gratuïta i oberta a tothom. Cal portar aigua, llanterna o frontal i calçat adequat per caminar. Es recomana portar armilla reflactant.

Sortirem a les 22.00 de la plaça de la Font dels Alls.

Esteu tots convidats!

VI Trobada Estatal de Plataformes Contra la Incineració de Residus en Cimenteres

Els propers 13, 14 i 13 es celebra a Vilafranca del Penedès la VI Trobada Estatal de Plataformes Contra la Incineració de Residus en Cimenteres

 

 

Caminada popular pels voltants de Les Fonts de la Llacuna

El Col·lectiu Bosc Verd organitza per aquest diumenge 10 de maig una caminada popular pels voltants de les Fonts de La Llacuna. La caminada anirà guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada.

La caminada transcorre íntegrament pel municipi de La Llacuna i dins de l'espai natural protegit Sistema Prelitoral Central, realitzant una volta circular a peu per les boscoses muntanyes que envolten aquetsa preciosa vall del terme.

Iniciarem aquest interessant recorregut en el mateix poble de La Llacuna, per a prendre camí vers la font del Pla Novell que es troba propera dels masos de les Vilates i també ben a prop de l'antiga masia dels Casals. És tot en el seu conjunt, un lloc de gran bellesa natural que convida a gaudir-ne una bona estona, si el dia ho permet, fet que aprofitarem per esmorzar i fer la fotografia de grup.

Seguirem l'excursió caminant per entre bosc i verds camps de conreu fins arribar al nucli de població de Rofes, on tot passant pel costat del seu antic molí fariner, prendrem un corriol a tocar del torrent ubicat en un feréstec congost, que seguirem fins a trobar la font de la Grau, amagada en un ombrívol i bonic racó.

Ben a prop d'aquest punt hi ha la font del Teix, situada en un espai més ampli des d'on arribarem a la masia de cal Martinet, per a continuació seguir camí fins arribar a l'abundosa font dels Horts, que com el seu nom indica, feia un important servei en el rec dels cultius d'horta, ubicada al peu de la serra de La Llacuna i en un lloc fresc i agradable.

Tornarem al punt d'inici, després de conèixer millor el paisatge d'aquests bonics indrets, tanmateix com algunes de les seves més emblemàtiques fonts.

La sortida és a les 8:30 hores de l'aparcament de terra del costat de l'Auditori Municipal de Vilafranca, lloc des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l'inici de la caminada.

Sortida gratuïta i oberta a tothom. Cal portar aigua, esmorzar i calçat adequat per caminar.

Caminada popular a Olivella i els seus voltants

El Col·lectiu Bosc Verd organitza per aquest diumenge 8 de març una caminada popular a Olivella i els seu voltants, que com sempre anirà guiada per l'excursionista penedesenc Toni Inglada.
La caminada s'iniciarà a Mas Milà, per a prendre el camí del fondo de Querol que ens portarà a l'antiga i enlairada masia del Rourell des d'on, en un dia clar, es pot divisar una àmplia vista amb el mar al fons. Tot seguit continuarem el sender fins arribar al poble d'Olivella, on entrarem pel seu vessant est travessant el nucli urbà pel seu casc històric, trobant les cases agrupades al voltant de la casa de la vila i l'església Nova dedicada a Sant Pere i Sant Feliu, edificada als voltants del 1430 i al costat mateix del castell Nou. També en aquest conjunt hi ha la Sala, on trobarem un dels punts d'informació del Parc Natural del Garraf.

Sortirem d’aquest pintoresc poble continuant la nostra ruta pel vell camí de Ribes, un agradable itinerari que tot passant per Can Suriol ens conduirà a l'obaga del puig del Montnàs, on un frondós corriol ens mostrarà diferents pous de calç recentment recuperats per la seva visita i el seu coneixement, arribant de nou al punt d'inici i havent gaudit d'una ben interessant caminada.

Sortirem a les 9:00 del matí de l'estació d'autobusos de Vilafranca, des d'on ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l'inici de la caminada.

La sortida és oberta a tothom i gratuïta. Cal portar aigua, esmorzar i calçat adequat per caminar.

Col·lectiu Bosc Verd

2a caminada popular infantil

EL Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza per aquest diumenge 26 d'abril la 2a una caminada popular infantil, enguany per la Muntanyeta i els seus voltants (Moja-Olèrdola).

L'any passat es va celebrar la primera edició d'aquesta caminada i va tenir una acollida i una participació molt bona. Es tracta d'un itinerari molt fàcil per als infants (d'uns 4 km) que compta amb diferents jocs i proves.

Enguany, uns cavernícoles han perdut en Dino i en Saurus, les seves mascotes, i caldrà ajudar a trobar-los, tot coneixent l'entorn que ens envolta.

La sortida és gratuïta i oberta a tothom. Cal portar calçat adequat per caminar i aigua. Hi haurà un petit aperitiu i sucs per als nens i nenes.

Sortirem a les 10:00 hores de l'aparcament de la Muntanyeta (Moja).

 

Xerrada: "Dolça revolució de les plantes i de les energies renovables"

Amb Josep Pàmies

El Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza per al proper dilluns 9 de març una xerrada amb en Josep Pàmies, a les 19:00 hores a l'Escorxador de Vilafranca, sota el títol DOLÇA REVOLUCIÓ DE LES PLANTES I DE LES ENERGIES RENOVABLES.

Josep Pàmies és l’advocat dels drets impossibles, no hi ha causa que consideri perduda. És un pagès, activista, lluitador incansable, agitador social que ha patit l’absurda administració, als polítics venuts i acomodats, i que creu en un món on les grans corporacions no ho manipulin tot. Està en un perfeccionament professional continuat i es considera en deute amb la societat com agricultor.

La seva lluita per defensar les plantes florals, l'estèvia o les plantes medicinals sempre ha estat al punt de mira de l’administració que ha intentat aturar la seva divulgació i venta. Una feina de reforç associatiu, de molta gent implicada i de cuiners d´alt prestigi ha permès anar guanyat batalles i continuar treballant-hi.

La Dolça Revolució és un grup de gent ben avinguda que comparteix la passió per les plantes medicinals, amb 900 socis, on es comparteixen coneixements, vivències i s’intenta recollir informació i preservar-les.

Josep Pàmies està clarament en contra de la transformació de l’agricultura local a la industrial, fent que els pagesos siguin dependents de grans indústries de productes agroquímics. Aquest sistema genera també pèrdua de biodiversitat (llavors hibrides i transgèniques), desforestació, desertització i contaminació. Les grans multinacionals biotecnològiques s’estan afavorint per part del poder polític, en detriment de la nostra salut, equilibri mediambiental i d’un model agrícola ecològic i pagès.

S´ha de recuperar la sobirania alimentaria i la capacitat de decidir sobre la producció, la distribució i el consum d'aliments; productors junts amb consumidors sense intermediaris.

El Col·lectiu ecologista Bosc Verd com entitat local compartim amb el ponent la seva perspectiva de lluita i revolució cap a una societat més sostenible i justa. Cal defensar el territori amb bones pràctiques agrícoles i ecològiques, preservar els nostres boscos, col·laborar en la reforestació, tenir més espais verds al nostre abast (parcs, horts urbans…), millorar la qualitat dels nostres recursos naturals i evitar la contaminació provocada per les indústries (tals com la crema de residus que genera problemes de salut greus a la població).

Un món nou no només es possible sinó que és inevitable. La llavor ja està plantada.

Subcategories